USA – pihenés, látnivalók, időjárás, konyha, túrák, fotó, térkép

USA - pihenés, látnivalók, időjárás, konyha, túrák, fotó, térkép

Egyesült Államok (Amerikai Egyesült Államok) elsősorban az észak-amerikai kontinensen található, keletről nyugatra az Atlanti-óceántól a Csendes-óceánig. Az ország legközelebbi szomszédai Mexikó és Kanada, a Bering-szoros mentén, az Egyesült Államok Oroszországgal határos. A 48 kontinentális államon kívül Amerikában szerepel az Alaszka és a Hawaii is, valamint a karibi és csendes-óceáni szigetek is.

Az Egyesült Államok a világ harmadik helyét foglalja el az emberek számában, ma több mint 313 millió különböző faj és nemzetiségű ember él. A részesedése fehér számlák mintegy 84% -át a lakosság, afrikaiak – 12% -a bevándorló latin-amerikai – 9%, az ázsiaiak és csendes-óceáni szigetlakók – 3%, az amerikai indiánok, az Egyesült Államokban ma már kevesebb, mint 1%.

Az amerikaiak nagyon vallásos nemzetnek számítanak, az amerikai lakosság 88% -a magát hívőként tartja számon. Ezek közül 78% keresztények (többnyire protestánsok és katolikusok), valamint vannak jelen a judaizmus, az iszlám, a buddhizmus, a hinduizmus az országban.

Az Egyesült Államok állami nyelve az angol, az amerikaiak több mint 73% -a anyanyelvűnek tartja. Az ország pénzneme az amerikai dollár (USD).

USA – a főváros és a nagyobb városok

Az Egyesült Államok fővárosa Washington városa, az ország első elnöke, George Washington. Jelenleg több mint 5 600 ezer ember él véglegesen ott. Washingtonban fontos kormányzati intézmények, köztük az amerikai elnök tartózkodása a Fehér Házban, valamint számos nemzeti jelentőségű műemlék és múzeum, amelyek bejárata minden látogató számára ingyenes.

Más nagyobb városokban az USA: New York (gazdasági, üzleti és kulturális központ, az ország), Chicago (város blues), Las Vegas (város kaszinók, neon fények és éjszakai), Los Angeles (város, amely szült Hollywood) , Orlando (Disneyland városa), Miami (aranyos strandok városa), San Francisco.

USA – Ünnepek és túrák

Túrák az USA-ban lenyűgöző a különböző idegenforgalmi célpontok. Először is, ez túrák, amelyek lehetővé teszik, hogy megismerjék az etnikai sajátosságok, tradíciók az egyes államok, keresse fel a kiemelkedő látványossága, amelyek kapcsolatban vannak a legfontosabb események és személyiségek a világtörténelemben, valamint kiváló galéria New Yorkban és Washingtonban.

Az ökoturizmus rajongói számára számos egyedülálló hely van a rendkívüli szépségű tájakkal és a természeti műemlékekkel, amelyek egy hatalmas területen fekszenek a napsütötte Floridától a jeges Alaszkáig.

Népszerű és oktató túrák az Egyesült Államokban, amelyek nyelvtanulást választanak vagy tudásukat a leghatékonyabb oktatási módszerek segítségével fejlesztik.

Ezenkívül az USA-ba való utazás is csodálatos vásárlás, szórakoztató szórakozás minden ízléshez és felejthetetlen élmény a megismeréshez.

Egyesült Államok – látnivalók

Fővárosa az Egyesült Államokban, először is érdekes lesz, hogy azok, akik érdeklődnek a gazdag történelem e csodálatos ország. Itt megtekinthetik a Capitol, amely szimbólumává vált az amerikai államiság, a Fehér Ház, hogy a Washington emlékmű és más amerikai elnökök, Arlington temető, hogy látogassa meg a sírokat a John és Robert Kennedy, a Nemzeti Művészeti Galéria, Space Múzeum egyedülálló gyűjteménye repülőgépek és egyéb kiállítások. Ezen kívül sok különböző butik, gyönyörű park, kávézó és üzlet található.

Nem lehet Amerikát meglátogatni, és nem tekintheti meg a szimbólumát – a New York-i Ellis-szigeten található Szabadság-szobrot, ahol a Manhattan déli részéről komppal érhető el. Ma Manhattan híres a felhőkarcolókról és a Broadway-ről, amely hatalmas élményt nyújt a világnak.

Egy másik, a New York-i üzleti negyedben a Downtown, a híres New York-i tőzsde. A Lincoln Center, akkor látogasson el a Metropolitan Opera, a koncertterem „Avery Fisher Hall” és más színházak és koncerttermek. Szintén New York, várja a látogatókat az ország „Metropolitan” múzeum, ahol láthatjuk a gazdag képi anyag az amerikai és európai művészek, valamint egy kiállítás a kulturális emlékek az ókori világ és az ősi Keleten.

Chicagóban van a Sears-torony, amely a világ egyik legmagasabb felhőkarcolója. Itt meglátogathatja a John Hancock Obszervatóriumot is egyedülálló teleszkópokkal, amelyek lehetőséget nyújtanak a város 80 látnivalójának megtekintésére; McCormick kiállítási központ, az ipari kiállítások helyszíne.

Amerika híres nemzeti parkjairól és tartalékairól, melyek közül a legnagyobb a Yellowstone, 200 gejzírával és szurdokával; A Grand Canyon a világ legnagyobb folyami kanyonja, ahol helikopterrel elindulhat a kanyonon, és a Colorado-on hajózhat; Meteor-Kreite, amelynek területén nagy kráter található a meteorit bukásával és sok más parkkal. Florida és Kalifornia híres a strandokról, a Nagy-tavakról, a Niagara-vízesésről.

USA – időjárás (éghajlat)

Amerika hatalmas területet foglal el, így minden éghajlati övezete a területén jelen van. Tehát Észak-Alaszkában megfigyelheti a sarkvidéki éghajlatot, Florida déli részén – a tropikus. Ennek megfelelően az ország egészére jellemző időjárás nem beszélhet. Például az észak-keleti és a középső nyugati hosszúságú, hosszú, 0 ° C alatti hőmérsékletű tél, ugyanakkor az USA déli részén meleg és napos. Kaliforniában azonban mindig meleg és napos.

Hawaii és a part Florida trópusi tengeri klíma, a befolyása a trópusi ciklonok okoznak nagy mennyiségű csapadék, ami ugyanabban az időben, májusban és novemberben, váltakozó napsütés.

Időjárás Egyesült Államokban most:

USA - pihenés, látnivalók, időjárás, konyha, túrák, fotó, térképUSA - pihenés, látnivalók, időjárás, konyha, túrák, fotó, térkép

USA – konyha

A világon létező sztereotípia, hogy az amerikai kulináris hagyományok a hamburgerekre és más gyorsételekre korlátozódnak, alapvetően hibás. Amerika konyhája ízlésesen változatos, a lakosság többnemzetiségének köszönhetően. Ezt európai, ázsiai, afrikai és indiai ételek képviselik. Ma minden nagyváros az USA-ban éttermeket képvisel, amelyek szinte minden nemzetiségű ételeket képviselnek.

A kis, privát éttermekben a legteljesebb képet kapja arról, hogy mely jellegzetességek és ételek különböznek az egyes országok konyhájának. Például Washington gyönyörködik a homár és a rákok kedvelőinek; Louisiana vendégei francia tenger gyümölcseit kínálnak; Arizonában és Texasban, ők jobban szeretik az ételeket, amelyek a mexikói közel állnak; Minnesotában az indiai receptek szerint főzött vadrizs ételeket kóstolhatja meg; Florida örömmel ínyenc pite lime, és a lista az ilyen ételek lehet nagyon, nagyon hosszú. Annak megértéséhez, hogy mi az amerikai konyha, meg kell látogatnia ezt az országot.

Érdekes tények az USA-ban

Az olyan ország, ahol ilyen hatalmas terület van, és egy motley országos összetétel, aligha lehet egyetlen viselkedési modell és hagyomány. Vannak azonban általános tendenciák.

Az amerikaiak többsége nagyon barátságos, és érdeklődnek az ország vendégeivel való kommunikáció iránt. Mindazonáltal minden állampolgárnak a rendszeres élethez való joga tiszteletlen tiszteletet élvez, és a szociabilitás mindig határai vannak. Az Egyesült Államokban például nem szokás ülni meghívás nélkül valaki más asztalára, még akkor sem, ha vannak szabad helyek.

Az amerikaiak nagyon pontosak. Itt senki nem ad módot a tömegközlekedésre, nem veszi fel a cipőt a helyiség bejáratánál, de a jól ismert emberekhez csak a látogatás előzetes jóváhagyása után fog jönni.

Az amerikaiak szeretik csökkenteni a partnerek nevét az amerikai kollégáikhoz, függetlenül az utóbbi kívánságaitól.

Az asztalnál az itteni viselkedés az európai normákon alapul, az amerikaiak kedvelik a jó szolgálatot, és nem fogadják el a higiéniai szabványok vagy az etikett asztalának megsértését. Érdekes, hogy itt az éttermekben és kávézókban sem hagyunk semmit az asztalon. Ne lepődj meg, ha minden, amit nem eszel, csomagolva lesz egy zsákban, és ki kell adni.

Amerikában ihattak alkoholt körülbelül 21 éves, és sok kávézó és bár az emberek, akik nem érik el ezt a kor, ott egyszerűen nem tud, és ha esik, akkor nem korát, sem alkoholt árulnak. Ebben az esetben a sör nem tekinthető alkoholtartalmú italnak, és mindenhol eladható. A nyilvános helyeken való dohányzás azonban szigorúan tilos.

USA – vízumfeldolgozás

Ahhoz, hogy meglátogassuk az Egyesült Államokat, Oroszország és a FÁK országainak állampolgárai vízumot igényelnek. Ez lehet vendég, idegenforgalmi, oktatási és ideiglenes munka vízum az országban. A tárlatvezetés amit megtehetsz jelenlétében turista vízummal B-2, amelyekre alkalmazni szeretné, hogy az amerikai nagykövetség, és adjon meg egy érvényes útlevél, jelentkezési lapot, és állítsa be a dokumentumok listáját, valamint fizet vízumdíjat $ 160.

Egyesült Államok – Nagykövetség

Az amerikai nagykövetség az Orosz Föderáció Moszkvában, a Grand Devyatinskiy Lane, 8. Felhívás, hívjon (495) 787-31-67, 974-88-43, (495) 728-5588 (Konzuli Osztály).

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (5 ratings, average: 5.00 из 5)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

− 2 = 8

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: