Szaúd-Arábia – pihenés, látnivalók, időjárás, konyha, túrák, fotó, térkép

Szaúd-Arábia - pihenés, látnivalók, időjárás, konyha, túrák, fotó, térkép

Az Arab-félsziget legnagyobb állapota az Szaúd-Arábia. Az eszköz típusa a királyság. Az ország Észak-Amerikával Kuwaitot, Irakot és Jordánt látja el, keleten – az Egyesült Arab Emírségekkel és Katarral, délkeleten – Ománnal és délen – Jemenben. A víz határai a Perzsa-öböl és a Vörös-tenger mentén haladnak. Meg kell jegyezni, hogy az országot nem pontosan körülhatárolt terület jellemzi.

Szaúd-Arábia gyakran kapcsolódik mecsetekhez, amelyek főbb helyszíne Mekka és Medina. Ezek az Iszlám szent helyei.

Az ország fő vagyona hatalmas olajmezők. A fekete arany exportja az uralkodó helyzetbe került az állam gazdaságában. Ez a szektor a teljes bruttó termék 75% -át teszi ki.

Szaúd-Arábia lakossága 28,68 millió, ebből 90% arab, a többi ázsiai és kelet-afrikai. Az iszlám lett a domináns vallás. Az országban a vallás államformaaként ismerik fel. Más dogmák népszerűsítése tilos. A külföldiek, nem muszlimok látogatása szempontjából elfogadhatatlan a fő szentélyek látogatása. A hagyományok betartását a helyi vallási rendőrség – a mahva – felügyeli.

A hivatalos nyelv az arab, és a valuta szaúdi riál. Ez egyenlő 100 halalámmal. Az arány körülbelül 1 euro és 4,75 fő.

Szaúd-Arábia – a főváros és a nagyobb városok

Szaúd-Arábia fővárosa Rijád. Népessége 4,87 millió ember. Ez egy hatalmas város, amelynek a neve “a fák és a kertek helye”. Valóban sok zöldség van.

Korábban ezek a területek nomád arabok voltak. De a 18. században megalakult a wahhabi központ. Körülötte csatlakozott a szomszédos földhöz. Tehát volt egy állam Rijád fővárosával.

A város lakossága az 1950-es évek után gyorsan növekedett. Az olajbevételek átalakították ezt a helyet egy korszerű, fejlett luxusvárosi nagyvárosba. Itt a felhőkarcolók tömege, a grandiózus projektek fejlesztése és megvalósítása a főváros életének normája.

A főváros legmagasabb épülete és az egész országban a Burj al-Mamlyak épület. Most itt volt egy hatalmas metró építése, amely a második a meccs metró után lesz.

Szaúd-Arábia jellemzője a lakosság nagy részét a városokban. A főváros mellett nagy számú város, Jeddah, Mecca, Medina, Dammam, Haftzhi és mások.

Szaúd-Arábia – túrák

Az országban az idegenforgalmi típusok közül elsősorban a látogatások célja a szentélyek imádata. A zarándokok a turisztikai üzletág nyereségének fő forrásaivá váltak. A hívők milliói évente két “mecset” országába érkeznek.

A vallási idegenforgalom mellett Szaúd-Arábia vonzza a lehetőséget, hogy megismerkedjen a csodálatos kulturális értékekkel, amelyek több évszázadon át fennmaradtak és túlélődtek.

A hagyományos tengerparti üdülés a tengerpart és az öböl partján fekszik. A meleg napsütés egész évben lehetőséget ad a turisták számára, hogy aranyszínű homokot buzdítsanak és meleg vizekben csobogjanak.

Az üzletemberek is jelentős részt képviselnek az ország vendégeinek. A helyi cégekkel kötött üzleti szerződések megkötése kiváló lehetőség az üzleti fejlődéshez.

Szaúd-Arábia – látnivalók

Az ország vendégei számára ajánlott, hogy látogassa meg a Rijád Múzeumot. Ingyenes bejárat van. Vannak olyan kiállítások, amelyek bevezeti a turistákat Szaúd-Arábia kultúrájához és hagyományaihoz. Itt különleges hozzáférést biztosítanak az ország történelmi emlékeinek megtekintéséhez.

A város Diraya érdekes ásatások mecsetek és paloták.

Jeddah városa, amely a Vörös-tengeren található – az ország fő kikötőjében. Ez az állam leghatékonyabb ipari központja. A “szobrok és piacok városa” nevet kapta. A fő vonzereje egy 312 méter magas pompás szökőkút volt.

Az országban 140 mecset található, mindegyik kulturális és nemzeti érték. Egyedülállóak a vázlatokban, így mindegyike egyedülálló.

Mekka és Medina az iszlám lelki fővárosai. Hajj itt több millió hívőt gyűjti össze, a hozzáférést szigorúan tilos más hitek képviselői számára.

Szaúd-Arábia – időjárás (éghajlat)

Az ország területének fő részét sivatagok és félig sivatagok foglalják el. Ennek megfelelően az éghajlat száraz és forró. Az Arab-félszigeten a nyári hőmérséklet folyamatosan +50 fok körül van. Hó esik a hegyvidéki területeken, de évente nem.

A leghidegebb téli hónap január. Ekkor az átlagos hőmérsékleti index körülbelül +15 fok a hegyvidéki területeken, és a sivatagban – +30. De éjjel a sivatagban is éles hűtés lehet, akkor a hőmérő kb. 0 fokban áll le. Ez a homok fizikai tulajdonságainak köszönhető, amely képes azonnal kiszabadítani a nap folyamán kapott hőt.

Nagyon kevés csapadék van. Egy évig csak 100 mm-es. Az eső csak a téli időszak végén vagy kora tavasszal lehetséges.

Időjárás Szaúd-Arábiában most:

Szaúd-Arábia - pihenés, látnivalók, időjárás, konyha, túrák, fotó, térképSzaúd-Arábia - pihenés, látnivalók, időjárás, konyha, túrák, fotó, térkép

Szaúd-Arábia – konyha

Az ország konyhája a történelmi jellegzetességek, valamint a természeti és éghajlati viszonyok hatására alakult. Itt, mint minden arab országban, a hagyományokat szentségesen tisztelik. A főzéshez használt termékek közösek minden muszlim számára. A kisebb eltérések, amelyek az etnikai sokszínűség miatt következnek be, főleg a főzés kisebb vonatkozásaihoz kapcsolódnak: a fűszerek vagy a tenger gyümölcseinek hozzáadása.

A muzulmánok egyáltalán nem eszznek sertést. Ezért itt marhahúst, halat, baromfit és tojást főznek. Kedvenc étel a sült hús, faszénnel vagy serpenyővel főzve, nagy mennyiségű növényi olaj hozzáadásával.

A hagyományos étel hús a kölesben (“kultura”). Leggyakrabban bárány vagy madár. A shish kebab itt a “tika” nevet viseli. Gyakran előkészített shaverma (“shvarma”). A “kebab” – pácolt shish kebab marhából vagy bárányból, nem hagy indifferent ínyenceket. És a kebab előkészítésnek körülbelül száz változata van, és mindegyik kulináris művészet.

Általában a hús nagyon szeretett itt. Teljes hasított testekkel, darabokkal vagy aprított formában készül. A Plov (“maklyube”) a helyi konyha egyik kedvenc étele.

A zöldségből a húsba tartoznak a padlizsán, a paprika, a cukkini. Népszerű húsipohák. Nagyon vastagok, és a fő összetevő a bab.

Különböző baromfifajták előkészítése széles körben elterjedt. Paradicsompasztával vagy mártással kiegészítve pároljuk. Sokféle recept van a főzéshez kacsa, pulyka, csirke, fürj. Rizzsel vagy zöldséggel töltöttek, sültek vagy pörköltek a grillen.

A rizs a köret fő típusa. Az étkezőasztalon friss zöld zöldség saláta is szükséges.

A keleti konyha nem fűszer nélkül. A vöröshagyma, a fokhagyma, a fűszerek olyan összetevők, amelyek minden edény ízét és aromáját adják.

Keleti édességek (desszert) mindenki számára ismert. Lukum, halva, kandírozott gyümölcsök – ezek a finomságok nem csak a helyi lakosság, hanem az egész világ szerelmesei is szeretettek.

A kávé a hagyományos beszélgetésből származó italkeverék lett. Különleges módon készül, és miniatűr csészékkel fogyasztható. Mivel a helyi italok nagyon erősek, a turisták, akik még nem használják, jobban korlátozzák annak használatát.

Szaúd-Arábia – érdekes tények

Szaúd-Arábiában a viselkedés normái teljesen eltérnek a nyugati hagyományoktól.

A külföldi zsoldosoknak van egy megvetõ hozzáállás. Azok a dolgozók, akik bérmunkában dolgoznak, rabszolgaként kezelik. Engedélyezhető a legnehezebb és piszkos munka bevonása. Még a támadás. A mester nem ítélhető meg, ha fizikailag megbünteti a másik államból származó gondatlan előadót.

A poligámia itt az élet normája. A kiskorúakkal való házasság is természetes, mint a normális házasság. Ebben az állapotban a házassághoz való korhatár nem létezik. A lányának sorsát a szülei határozzák meg, függetlenül személyes kívánságaitól. Maga Muhammad próféta egy 6 éves Aisha nevű fiúval volt elfoglalva. Ezért léteznek olyan muzulmánok, akik hasonló példát mutatnak.

Szaúd-Arábiában egy nő teljesen tehetetlen. A háztartási kegyetlenség gyakori jelenség. Bizonyítsuk be, hogy a férje legyőzése rendkívül nehéz, így a konfliktusokat gyakran a hatóságok felügyelik, még akkor is, ha egy nő és panaszt tesz.

Szaúd-Arábia – vízumkezelés

Szaúd-Arábiába utazni, vízumot kell kiadnia. A vízum típusai a következők:
• Munka,
• Diák,
• Tranzit,
• Üzleti,
• Vendég,
• Csoport (zarándokok).

Minden túrát akkreditált cég szervez. Idegenforgalmi vízumot nem nyújtanak ehhez az országhoz.

A Vízumkérelmi Központnak a következő dokumentumokat kell benyújtania:
• Útlevél és polgári útlevél,
• Jelentkezési lap (angolul és oroszul kitöltve),
• Fotók,
• Jegyek, beleértve a szállodai foglalásokat,
• Nők számára – a házassági bizonyítvány egy példánya vagy a házassági kísérővel való kapcsolatának megerősítése.

A vízumdíj ára 56 dollár.

Szaúd-Arábia – Nagykövetség

Moszkvában a Szaúd-Arábia Nagykövetsége a 3. Neapolimovsky Lane, 3. ház mentén található. Telefon: (+7 095) 245-3491.

Szaúd-Arábia térkép

Szaúd-Arábia - pihenés, látnivalók, időjárás, konyha, túrák, fotó, térkép

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (3 ratings, average: 5.00 из 5)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

+ 49 = 50

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: