Kókusz-szigetek turistáknak – ott még nem voltál! Mi teszi boldoggá a turistákat a Kókusz-szigeteken?

Kókusz-szigetek turistáknak - ott még nem voltál! Mi teszi boldoggá a turistákat a Kókusz-szigeteken?

Kókusz-szigetek (Keeling-szigetek) az Indiai-óceán korallból származó 27 kis szigetének szigetcsoportja.

Területi szempontból Ausztráliába tartoznak, a hivatalos nyelv az angol, a helyi lakosság vallása az iszlám.

A monetáris egység az ausztrál dollár. A szigetcsoport az északi rész – a lakatlan North Killing atoll – és a déli részből áll, amely 26 kis szigetet tartalmaz.

Csak ketten élnek állandóan – otthoni és nyugati szigetek. Teljes lakosságuk nem haladja meg a 600 embert.

A szigeteken trópusi éghajlat, októbertől áprilisig – a ciklonok szezonja. Nem vitatható előnye az egész évre jellemző turisztikai szezon, a szigetek átlagos éves hőmérséklete 20-27 ° C, de a nedves szél miatt nem érezheti a hőt. A szigetcsoport nevét a kókuszpálmák okozták, nagyszámú termesztésben. A turisták Keelingbe érkeznek kisebb személyszállító hajókra és jachtokra, vagy levegővel a “Cocos Islands Archipelago” nemzetközi repülőtérre.

A Kókusz-szigeteken való nyaralás vonzó lesz azok számára, akik álmodnak a kiadásokról a civilizációtól távol, nyugalomban és csendben valami mennyei sarok. A szigetek vonzereje gyönyörű, kényelmes strandok, világos tiszta víz, világos egzotikus természet, beleértve a gazdag vízalatti világot, amely különösen a búvárkodás, snorkeling és a halászat rajongói számára nyújt kellemes kikapcsolódást. Nem messze a North Kiling-től, a 1914-es “Sydney” és az “Emden” hajók csata helyszínén a búvárok még mindig megtalálják a német cirkáló egyéni részleteit.

A legtöbb szálloda a Keeling-szigeteken kerül bemutatásra kunyhók és bungalók, szupermodern luxus szállodák, amelyeket itt nem talál. A legkellemesebb és legnépszerűbb a turisták körében a Cocos Castaway hotel.

A Cocos-szigetek látnivalói nem bőségesek. A turisták számára kirándulások indulnak az Északi-Keeling-szigetcsoporthoz, a festői Pulu Keeling Reserveig, ahol sok tengeri madarat láthat.

A Horsberg-sziget – a Kókusz-szigetek egyik atollja – egy bizonyos történelmi értékkel bír. A második világháború idején itt telepítették a brit haditengerészeti fegyvereket. Itt a ceiloni tüzéremberek, akik Japán szigetét akarják feladni, felkeltették a lázadást, amelyet hamarosan elfojtottak. Manapság a szigetnek két megmaradt akkumulátoros 6 colos pisztolya van.

A Cocos-szigetek látogatóközpontja a West Island-i adminisztrációs épületben található. Lehetőség van arra, hogy a lehető legátfogóbb információkat kapják meg arról, hogy mit lehet tenni, és mit láthatnak a Kókusz-szigeteken.

A Kókusz-szigetek a Nyugat-szigeten található. Három nagy váróterem, időjárásállomás és hangár található. Itt is csodálhatja meg a felejthetetlen panorámát a megfigyelő fedélzetről.

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (7 ratings, average: 5.00 из 5)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

28 − = 24

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: