Kanada – pihenés, látnivalók, időjárás, konyha, túrák, fotó, térkép

Kanada - pihenés, látnivalók, időjárás, konyha, túrák, fotó, térkép

Kanada – egy állam, amely jelentős területet foglal el Észak-Amerikában. Ez az ország a világ második helyén a terület nagysága szempontjából. A csendes-óceáni, az atlanti és az északi-óceánok mosják. A déli határok Kanadának az Egyesült Államokkal, az északkeletével – Dániával, a keleti országgal – Franciaországgal osztozik. Az Egyesült Államok és Kanada közötti határ a világ leghosszabb közös határa.

Kanadában körülbelül 34 millió ember él. A régészeti feltárások azt mutatják, hogy az országban az emberek már 26,5 ezer évvel ezelőtt éltek. A Bluffish és a Old Crow Flats az ország legrégebbi régészeti helyszínei.

Az őslakosok indiaiak, ma 500 ezer embert hoznak. Kanada a különböző etnikai összetételű ország. A legfrissebb adatok szerint 43 népcsoport él. A legjelentősebbek a kanadaiak – körülbelül 31%. További vannak brit – 20%, a francia – 15%, skót – 14,5%, ír – 13% -a németek – 9,7%, olaszok – 4,4%, a kínai – 4%, indiánok – 3,8%, Ukránok – 3,7%, holland – 3,2%, lengyelek – 3%, ausztronézek – 3%, oroszok – 1,5%.

Kanada nevezik bevándorló országnak. A lakosság fő növekedését a világ más országaiból érkező bevándorlók okozzák, akik ismerik a Kanadában létrehozott, nyugodt családi élet kiváló feltételeit. Nincsenek faji konfliktusok, a különböző nemzetiségű és vallású emberek tökéletesen dolgoznak itt.

Kanadában alkotmányos monarchia jött létre, míg a parlament is működik. Az ország kétnyelvű, a hivatalos nyelvek francia és angol nyelven. Az a képzett személy, aki komoly szerepet tölt be az államban, folyékonyan beszél mindkét nyelven. Hagyományosan még a Parlamentben található jelentések részben angolul, részben francia nyelven olvashatóak.

Tekintettel a különleges sokszínűségre, a vallási összetétel is heterogén. A keresztények a kanadai lakosság 77% -át, 17% -át ateistáknak tartják, az ország többi lakójának pedig különböző vallások képviselői.

A nemzeti valuta a kanadai dollár.

Kanada – a főváros és a nagyobb városok

Kanada fővárosa Ottawának a városa 875 ezer fővel. Az azonos nevű folyó partján található. Az életszínvonal tekintetében Ottawa a világon hatodik helyen áll. Ezt a Tanács irányítja, amelyet a polgármester vezeti.

A város a 19. század közepén nagyvárosi várossá vált, amikor a különálló egységek egyetlen államba egyesültek.

Ottawát nagy számú zöldterület és víz jellemzi. A város utcáinak lépcsőzetesek. Lakóházak többnyire kisméretűek. Ottawa elkülönül az elővárosi övezettől a zöld övvel (erdők és szántóföldek).

Kanada más nagy városai Toronto, Vancouver, Montreal és Calgary.

Kanada – Ünnepek és túrák

Kanada már régóta vonzó turisztikai célpont. Hatalmas hosszúságú és évszázados történelmi ország a hihetetlenül sok ókori és modern kultúra emlékművére koncentrált. Kanadában túrázásra, buszra, vizekre, légi kirándulásokra mennek.

A Quebec tartomány Szent Lőrinc folyóján utazva megismerheti a francia örökséget, amelyet Montreal és Quebec városai különös megrángással tartanak. És azok a turisták, akik Newfoundlandot vagy Labradorot akarnak meglátogatni, megismerkedhetnek az ősi vikingek történelmével.

Az ökoturizmus rajongói Kanadában számos területet nyitnak meg hihetetlen szépségű tájakkal. Hosszú hosszúsága miatt az ország természetes övezetekkel rendelkezik, amelyek a növényzet, az állatvilág és a felületi jellemzők tekintetében különböznek egymástól. Kanadában mintegy 40 parkterületet építettek, számos védett területet. A leghíresebbek a Sziklás-hegységben található parkok. Itt van lehetőség arra, hogy ne csak gondolkodjunk, hanem halászásra, hegymászásra, kerékpározásra, úszásra is a gyors folyókon.

Kanadai tartományok, amelyek a part menti övezetekben tartózkodnak, lehetőséget kapnak arra, hogy az óceánok szépségét bemutassák a turistáknak. Vízi túrákat szerveznek a madarak és a nagy tengeri élet természetes állapotának megfigyelésére. Legjobb a bálnák és pecsétek megfigyelése a Szent Lőrinc-öbölben.

Különösen népszerű az elmúlt években a jéghegyek sodródása. A Beaufort-tenger és az Atlanti-óceán biztosítja ezt a lehetőséget. Szintén érdekes az északi fények megfigyelése. Ez a leggyakrabban a Watson tó.

A hagyományos partszakaszok gyakoriak az ország déli részén. A legjobb strandok Nova Scotia és New Brunswick.

A búvárkodás és a sílesiklás az aktív bevándorlási idő, amit sok turisták élveznek, Kanadában számos tartományban és városban kapható.

Hihetetlen népszerűséget élvez a turizmus a vásárlás érdekében. West Edmonton a világ egyik leghíresebb bevásárlóközpontja. Körülbelül 800 üzlet, három tucat mozi, több mint 100 étterem és egy kaszinó és számos szórakoztató klub található.

Kanada – látnivalók

Quebec olyan látnivalók listáját tartalmazza, amelyeket a turisták általában figyelnek. Ezek közül a Cape Diamond, fallal körülvett épült a 17. században, a Citadella épült a brit a 19. században, az épület a Nemzetgyűlés, a szálloda Château Frontenyaka és mások.

A Jacques-Cartier-szorosban van egy nemzeti park, a Mingan-szigetcsoport. A barlangokat, barlangokat, sziklákat és hidakat a természet maga hozta létre, vagy inkább a víz erejét. A barlangok belsejében csodálatos kilátás nyílik: fantasztikus formációk a tengerfenék ősi lakói maradványaitól.

Kanada első útját királyi útnak hívták. Úgy tervezték, hogy lovagolt kocsikat lovagolni. A XVIII. Század vége óta ez az út összekötötte a legfontosabb vidéki városokat – Montreál és Quebec.

Kanada legnagyobb tartománya (a lakosság számát tekintve) – Toronto között a fő látnivalók – a völgy a Nagy-tavak, felhőkarcoló – Torony CN Tower, Art Galéria, Királyi Múzeum. Ezen a területen található a híres Niagara-vízesés is.

A kanadai fővárosban – Ottawában a város fő részét Parlament Hill néven ismeri el. A “gótikus” stílusban épült házak egésze. Az építés éve 1922, és a világ tornya a kompozíció központi része.

Kanada – időjárás (éghajlat)

Kanadának minden régióját saját klímája jellemzi. Ez annak köszönhető, hogy az ország nagy hossza északról délre és nyugatról keletre terjedt el.

A tél meglehetősen súlyos, az átlagos hőmérséklet januárban néha -15 fok. A kanadai hőmérsékleti feljegyzések nem ritkák. Tehát évek voltak, amikor a hőmérő oszlopa -45 fokosra esett! És ugyanakkor a jeges, szúrós szél fúj.

A legalacsonyabb hőmérséklet a téli időszakban a Yukonban (-63 fok) volt rögzítve. Ezenkívül egyes területeken a hótakaró magassága 3-4 méter magas!

De vannak mérsékelt éghajlatú területek, ahol a tél és a nyár is elég puha, hirtelen hőmérsékletváltozás nélkül. Például a British Columbia partjainál.

Időjárás Kanadában most:

Kanada - pihenés, látnivalók, időjárás, konyha, túrák, fotó, térképKanada - pihenés, látnivalók, időjárás, konyha, túrák, fotó, térkép

Kanada – konyha

A kanadai konyha az angol és amerikai hagyományok hatására alakult. És csak Quebec-ban dominálnak a francia származású receptek. És Nova Scotia-ban mind a brit, mind a norvég ételeket elosztották.

A kulturális keverés fő forrása a multinacionális összetétel. És a konyha nem kivétel. Kínai, orosz, görög és ukrán ételeket készítenek a nemzeti ételekből. És még az Amerikából érkező “gyorsétel” is határozottan a kanadai gyorséttermek közé került.

Egy tipikus kanadai étel egy lédús steak. Halból vagy húsból készült.

Minden a húsról Kanadában prémium. Langets, sült marhahús, steak készülnek mindenütt. És a “fillet-brochette” a fő nemzeti ételnek számít. Ez a szalonna, amelyet egy nyársra fonva, süssönget és hagymát tartalmaz. A köreten sült.

A növényi leves a hagyományos első étel ebben az országban. Leggyakrabban karfiolral és paradicsommal készül. Emellett a kanadaiak, mint a levest zöldekkel, tésztával és krutonnal.

A tengerfenék és a hal nélkülözhetetlen része a menünek.

De a kanadai főzés csúcspontja a híres juharszirup volt. A kanadai juhar tavaszi gyümölcséből készült. A gyümölcslevet vastag állapotban forraljuk, és nem használunk további összetevőt. Ahhoz, hogy egy liter szirupot készítsen, 40 liter gyümölcslevet kell szednie.

Kanada – érdekes tények

Kanadában a Királyi Szerelt Rendőrség. A köznépben az úgynevezett “vörös egyenruhák”, mert ezeknek a munkavállalóknak a formája ebben a színben festett.

Ez az egyetlen olyan struktúra a világon, amely ilyen feladatokat lát el. Néhány tartományban a lórendőrségnek nincs minden ereje, mivel itt működnek a saját rendőri szervezetei.

A szerelt rendőrség hírnevet szerzett az “aranyláz idején”. Hollywood kissé díszítette és eltúlozta a szolgáltatás szerepét. Ma a kanadai törvény legfőbb őre a lópilóda.

Kanada – Visa Processing

Kanadába való belépéshez vízumra van szüksége. Ezt az ország nagykövetségén vagy bármilyen akkreditált szervezeten keresztül végzik.

Kötelező dokumentumok:
• Útlevél,
• Színes vagy fekete-fehér fényképek,
• Jelentkezési lap francia vagy angol nyelven,
• az útvonal leírása,
• Információ a rendelkezésre álló pénznem,
• Tájékoztatás a munkahelyről, tanulmány.

Kanada – Nagykövetség

Moszkvában a kanadai nagykövetség a 23. ház Starokonyushenny Lane-n található. Telefon: 925-60-00.

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (7 ratings, average: 5.00 из 5)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

67 + = 74

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: