Kambodzsa – pihenés, látnivalók, időjárás, konyha, túrák, fotó, térkép

Kambodzsa - pihenés, látnivalók, időjárás, konyha, túrák, fotó, térkép

A Királyság Kambodzsa az Indokina szigetén található. Nyugati oldalon az állam Thaiföldön határol, északi szomszédai Laosz, és keleten Vietnam. Ezt a délkelet-ázsiai országot a Thaiföldi-öböl vizei mosják. Kambodzsa teljes területe 181 ezer négyzetkilométer.

Az ország fő vízi artériája a Mekong-folyó. A Kambodzsa Királyság lakossága 12 millió ember, ebből 95% etnikai Khmers, 4% kínai és 1% vietnami. Az ország hivatalos nyelve a khmer, és angolul és franciául is használják. Az ország vallási iránya a buddhizmus (a lakosság 95% -a), a muszlimok és a katolikusok szintén Kambodzsában élnek. Kambodzsa államrendszer alkotmányos monarchia. Az ország monetáris egysége újra.

Kambodzsa – a főváros és a legnagyobb városok

A kambodzsai királyság fővárosa Phnom Penh, amelynek lakossága akár 1 millió ember. Ez a város volt a francia gyarmati Ázsia legszebb városa.
Phnom Penh az ország legnagyobb városa, miután megy: – Angkor
– Sihanoukville
– Siem Reap.

Kambodzsa – ünnepek és túrák

A Kambodzsa Királyság az elmúlt években igen gyorsan fejlődik turisztikai infrastruktúrát. Az ország egy évtizedes háborúból és elszigeteltségből merült fel, és ma a modern Kambodzsa egyre vonzóbbá válik a turisták számára. A Királyság ma már nem a vietnami és thaiföldi kiránduló programok kiegészítése, hanem önálló idegenforgalmi célpontgá vált.

Kambodzsa legnagyobb tengerparti üdülőhelye Sihanoukville, amely a Thaiföldi-öböl egyik félszigetén található. Ez az üdülőhely homokos strandjairól híres, melyet luxus pálmafák öveznek. A Thaiföldi-öböl melegvizei, a fehér homokos strandok, az új modern szállodák és a tengerparti bungalók turistákat vonzanak a világ minden tájáról. Az üdülőhely számos jól felszerelt strandot és sokféle tevékenységet kínál: úszás, vízisí, búvárkodás, horgászat … A legtöbb üdülőhely strandjai a városközpont közelében találhatók. De Sihanoukville-ben is vannak szinte lakatlan helyek a félreeső pihenők kedvelőinek.

Resort Battambang Kambodzsa második legnagyobb városa, és nem csak a pihenés paradicsoma, hanem nagyon érdekes a turisták számára a jól megőrzött gyarmati épületekkel.

Az üdülőhely a francia gyarmati elit kedvenc nyaralóhelye volt, ma pedig a legnépszerűbb üdülőhely a franciákkal. Kep – ideális hely egy csendes nyugodt pihenésre. Különleges csendet, hihetetlen természeti szépséget és a tengerparti rákok legjobbjait vonzza.

A Siam-Rip az átjáró az Angkor, az ország kulturális és lelki központjának egyedi templomaihoz. A városban nem csak egyedülálló látnivalók, hanem kiemelkedő SPA-szalonok, divatos szállodák és szórakozási lehetőségek minden ízlésért.

Kambodzsa – látnivalók

A Kambodzsa Királyság büszke az egyedülálló, titokzatos és érdekes látnivalókra, amelyek meglepik és lenyűgölik az ország vendégeit. Maga Samy egy csodálatos és híres műemlék az ősi kultúra – ez Angkor, amely egyetlen, gyönyörű komplexum díszes paloták és templomok. Angkor területe 200 négyzetkilométer. amelyen több mint 100 templomot és palotát tartottak fenn. Angkor az UNESCO égisze alatt áll.

Az ország vendégei, kétségtelenül. nagyon érdekes lesz Roluos városa, ahol Jayavarman II király fővárosa volt. A város minden templomát a IX. Század végén építették. A városban és a mai napig működik egy buddhista kolostor.

Hihetetlen benyomások a turisták számára a kambodzsai büszkeség, a fővárosa – a XIV. Században alapított Phnom Penh, és a fő kikötő. A város számos kulturális emléke közül a leghíresebb
– a Phnom Penh kolostor;
– az egész világról híres “ezüst pagoda”;
– a Királyi Palota fényűző komplexuma.

Utazás a rejtélyes királyság kambodzhskoe – egy esélyt, hogy úgy érzi, a hangulatát ennek az országnak, hogy megismerje a mintákat a luxus, a zseniális művészeti khmer civilizáció és természetesen kiváló lehetőséget a kikapcsolódásra a világ egzotikus.

Kambodzsa – időjárás (éghajlat)

A hőmérséklet Kambodzsában nagyon ritkán esik + 25 ° C alatt. Még az esős évszakban (júniustól októberig) az átlaghőmérséklet +27 és +35 között van. A turisták számára a legkedvezőbb idő november-február, ezen időszak átlaghőmérséklete +20 és +27 között van, és szinte mindig napos. A legmelegebb idő az országban március-május, az átlaghőmérséklet ebben az időszakban 29-39.

Időjárás Kambodzsa most:

Kambodzsa - pihenés, látnivalók, időjárás, konyha, túrák, fotó, térképKambodzsa - pihenés, látnivalók, időjárás, konyha, túrák, fotó, térkép

Kambodzsa – konyha

A nemzeti kambodzsai konyha főleg rizs, hús, hal, zöldség és zöldség. Kambodzsa a hagyományos ételek széles választékát állítja elő, ám a főétel az ország konyhájában főtt levesek, amelyeket különféle húsok és tenger gyümölcsei nyílt tűzön főznek. A nemzeti konyha menüjében mindig különféle savanyú és savanyú zöldségek, valamint füstölt termékek (hal és hús) állnak rendelkezésre.

A kambodzsai konyha inkább fűszeres és fűszeres, édes ízű. Különös figyelmet fordítanak a mártások sokféleségére.

Az édes desszertek nagyon népszerűek az országban. Meg kell jegyezni, hogy Kambodzsa konyhájában gyakran használnak összetevőként olyan termékeket, mint a békák, rovarok, pókok, teknősök és kígyók.

Az italoktól Kambodzsáig előnyben részesítik a frissen facsart bambuszlevet és a zöld teát, valamint a sört. Meg kell jegyezni, hogy az ország kiváló sörgyárakkal rendelkezik.

Kambodzsa – érdekes tények

– A Kambodzsa Királyságot tilos belépni arabok és törökök iránt.
– Kambodzsa neve csak Oroszországban és néhány más országban van, és
a világban az ország hívják – Kampuchea.
– Kambodzsában nincs gyermekotthon.
– A királyságban való oktatás nem kötelező.
– Szinte az összes szálloda az országban a legmagasabb szolgáltatás és a luxus.
– Érdekes, hogy az országban az adókód csak három oldalt tartalmaz.
– A kambodzsai királyság a francia kedvenc üdülőhely.

Kambodzsa – vízum

A kambodzsai kiránduláshoz vízum szükséges: – turista vagy tranzit.
Ahhoz, hogy turista vízumot kaphasson a Kambodzsai Királysághoz, szabványos dokumentumcsomagra van szükség. A kérelem elbírálásának időtartama általában egy nap, turisztikai vízumot adnak ki 30 napra, költsége 20 dollár.

Kambodzsa – nagykövetség

A moszkvai Kambodzsai Nagykövetség székhelye található
az utcán. Starokonoshenny sáv 16
telefon: 637-47-36

Kambodzsa térkép

Kambodzsa - pihenés, látnivalók, időjárás, konyha, túrák, fotó, térkép

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (7 ratings, average: 5.00 из 5)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

− 5 = 3

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: