Brazília – pihenés, látnivalók, időjárás, konyha, túrák, fotó, térkép

Brazília - pihenés, látnivalók, időjárás, konyha, túrák, fotó, térkép

Brazília – ország szövetségi struktúrával. Ez a legnagyobb állami entitás a lakosság számával és a megszállt terület nagyságával kapcsolatban Dél-Amerikában. A világranglistán Brazília az ötödik helyen szerepel ezeken a mutatókon.

Az államot hosszú kiterjedés jellemzi, amely meghatározza az éghajlat és a természeti területek sokféleségét. Az ország északra osztja határait Suriname, Venezuela, Guyana, Francia Guyana; Uruguay déli részén; Bolívival és Peruban – nyugaton; Délnyugaton – Argentínával és Paraguaydal; Kolumbia északnyugati részén. Brazília keleti területeit az atlanti vizek mosják.

A középkorban Brazília egy portugál telepes volt, és ez a tényező lett a meghatározó tényező a helyi kultúra jellegében, amely megalakult. A portugál lett az egyetlen hivatalos nyelv.

A katolicizmus – az uralkodó vallás, amely Brazíliában terjedt el.

Brazíliában 201,1 millió lakosa van. Közülük a fehér – a lakosság 53,7% -a, a mulatták aránya 38,5%, a Negroid verseny 6,2% -a, a többi (japán, indiai, arab) 1,6%. A faji fejlődés tendenciája olyan, hogy a fehér népesség fokozatosan megszűnik a többségben, amint azt az elmúlt két év statisztikai tanulmányai is bizonyítják.

A monetáris egység Brazíliában többször megváltozott. Eredetileg brazil repülés volt, majd cruzeiro, majd cruzado, és végül egy modern valóság. Valamennyi devizaváltást mindig kényszerítettek és más gazdasági intézkedések képtelenségével jártak az infláció növekedésének megállítására. Két helyi csőcsarnoknál egy német márkát kap.

Brazília – a főváros és a nagyobb városok

Brazília fővárosa nagyon közeli város. Az orosz változat a kiejtés a város és az ország nevét teljesen azonos – Brazília (egyes források a fővárost hívják Brasilia).

Brazília nem az állam legnagyobb városa. Csak a negyedik helyet foglalja el a lakosság számában (2,5 millió ember). Két másik város (Goiania és Anapolis) mellett Brazília az ország legerősebb gazdasági központja.

A metropolista város viszonylag új volt, 1960-ban. Ez a történelem harmadik fővárosa (Salvador, majd Rio de Janeiro idejét követően). Most az összes állami hatóság az új fővárosban található. A nagyszabású építészeti projektek háború utáni végrehajtásának köszönhetően Brazília kitüntetésben részesült az UNESCO listáján. Most a város világ kulturális érték.

Az állam fővárosa az ország belsejében, a brazil fennsík területén található. A város számára olyan helyet választottak, amely távol állott a civilizált központoktól. A stratégiai tervben ezt a megközelítést a legpontosabbnak ismerik el.

Brazília legnagyobb városai: Sao Paulo 10,8 millió lakossal, Rio de Janeiro – 6,09 millió, Salvador – 2,89 millió.

Brazília – Ünnepek és túrák

A brazíliai kirándulás sok lehetőséget kínál a turisták számára. A hagyományos tengerparti üdülések helyi üdülőhelyeket kínálnak. Leglátogatottabbak voltak:

• Angra dos Reis (egy nemzetközi üdülőhely Rio de Janeiro közelében). Ez a város a legjobb hely a családi nyaralásnak. A jól felszerelt part menti területeket finom aranyszínű homokkal borítják. Ez a hely alkalmas a kellemes hangulat kedvelői számára.

• Ubatuba – Sao Paulo közelében található. A jól szervezett közlekedési összeköttetés lehetővé teszi, hogy gyorsan eljusson ebből a csendes sarokból az ország legnagyobb nagyvárosi területéhez, köztük Rio de Janeiro-ba. Az üdülőhely az egy főre jutó legtöbb szállodával rendelkezik.

• Buzios – egy kis félszigeten található, Rio de Janeiro északi részén. A kis falu, ahol a halászok éltek, fokozatosan Brazília egyik legjobb üdülőövezetévé vált. Nyár, egy év, lehetővé teszi a turisták számára, hogy meglátogathassák ezt a helyet minden kényelmes időben.

A városnézéshez fontos hely Rio de Janeiro. Itt van a Megváltó Krisztus szobra, amely világszerte ismert. Helye a Corcovado-hegy teteje, ami azt jelenti, hogy “púp”. A szobor 704 méteres magasságban van, saját mérete 30 méter.

A turisták számára a gyarmati korszak érdekes megőrzött struktúrái is vannak. Minden nagyvárosnak saját múzeuma van. Ezért Brazília bármely kirándulási programja érdekes és felejthetetlen lesz.

Az ökoturizmus számára a brazil dzsungel megfelelő lehetőség. Még itt is, az erdők mélyén, a hotelek a vadon élő vadászok számára készültek.

“Ariau Amazon Towers” – szálloda az Amazonas dzsungelében. Ez a szerkezet a fák fölé emelkedik, és a szálloda épületei különleges hidakkal vannak összekötve.

A brazil Safari a szórakozás egyik kedvenc fajtája. A dzsippel való utazás lehetősége a “Makuko Safari” nevű kirándulást nyújtja. Az út áthalad az erdőn át az iguazu régi kanyonra, amely a talajerózió eredményeként jött létre. A kirándulási program tartalmaz egy hajókirándulást a vízesésekre.

A búvárkodás Brazíliában a helyi lakosok és a látogatók iránt érdeklődnek. Fernando de Noron szigete, valamint Bahia és Pernambuco államok – a legjobb hely a búvárkodáshoz.

Brazília – látnivalók

Legtöbbször, az országgal való ismerkedés Rio de Janeiró városával kezdődik. Bár természetesen minden államnak és minden városnak elegendő számú érdekes hely van a turisták számára.

A híres hegy, a “Sugar Loaf”, megnyitja a város csodálatos panorámáját. A történelmi nevezetességek közé tartozik a Modern Művészetek Múzeuma, a Nemzeti Múzeum, a Történelmi Múzeum, az indiai Múzeum és számos más kulturális épület.

A város területén található botanikus kert képes lesz szó szerint kimutatni minden olyan növényt, amely Brazíliában nő a különböző éghajlati övezetekben.

A világ igazi csoda az Iguazu vízesés. Három állam határain helyezkednek el, de a legboldogabb nézet Brazília területéről indul.

A nagy város Sao Paulo, felhőkarcolók lenyűgöző. Üvegből és acélból készülnek. Ez a város egy modern ipari központ Brazíliában, 10 gyár az autók gyártásához. A gazdasági ugrást, amely a vidéki várost ipari metropoliszává változtatta, a kávé üzlet fejlődése révén valósult meg.

A fővárosban az ország, a város Brasilia, a turisták számára érdekes szó szerint mindent. Mivel a design (a város repülőgép formájában készült), a modern design. A főváros egyesíti a legmodernebb technológiákat, és ügyesen felírja az épület természeti táját.

Manaus városa a világ legkörnyezetbarátabb városa. Ő a nagy Amazon partján fekszik. Innen kezdődnek a kirándulások, megismerkedve ezzel a hatalmas folyóval. Különösen lenyűgöző az éjszakai körutazás. A krokodilek szemei ​​hatékonyan néznek ki az éjszakai sötétségben a kézifotó fényében. A rajongók, akik az idegeket csiklandozzák, elégednek meg ezzel az utazással.

Amazonnal tudsz lovagolni a hajókon. A túraprogramban hajókirándulások (kenuk) és piranák halászata is található.

Brazília – időjárás (éghajlat)

Brazíliában mindig forró. Az Amazonas nyugati részén a nedves egyenlítői éghajlati típus érvényesül. Itt mindig sok csapadék van (2000-től 3000 mm-ig évente), és ha az átlaghőmérsékleteket hónapokkal összehasonlítjuk, akkor kiderül, hogy csak 1-2 fokkal különböznek egymástól. Ezért azt mondhatjuk, hogy itt a nyár soha nem áll le.

Brazília központi része egy nedves, szubequatoriális típusú éghajlatú övezetben található. A mennyei nedvesség itt kétszer kisebb, ezeken a területeken gyakran szárazságok fordulnak elő.

Az ország keleti területein a trópusi éghajlat kereskedelmi szelei érvényesülnek. Nedves, forró, az aszály rendszeres, de időszaka rövid.

A brazil szezonok ellentétesek az európai évszakokkal. A legmelegebb idő alatt az átlagos hőmérséklet-indikátorok +32 fokos tartományban vannak. A hideg idõszakban a hõ enyhén csökken, de csak lassan gyengíti (+24 fok).

A tenger vízhőmérséklete egész évben 25 fok felett van. Az ország látogatásának legjobb ideje április-szeptember. Ezekben a hónapokban nem túl meleg, bár gyakran esik.

Brazília időjárás:

Brazília - pihenés, látnivalók, időjárás, konyha, túrák, fotó, térképBrazília - pihenés, látnivalók, időjárás, konyha, túrák, fotó, térkép

Brazília – konyha

Brazíliában minden kerület rendelkezik saját, hagyományos ételekkel, melyek leggyakrabban elkészülnek.

Tehát Bahia-ban a Vatapa népszerű. A vágott kagylóból készült őrölt hal. Mindezt kókuszlevet főzzük olaj hozzáadásával.

Itt a sertésmáj is eredeti módon párolt – az állat vérével együtt. Paradicsomot, hagymát és borsot adnak a sülthez (Sarapateu).

Egy másik típusú étel a sózott garnélarák (Caruru). Egy forró mártással kombinálják (forró bors növényi kiabu-val).

Az Amazon-nál az emberek leginkább a “pato no tucupi” szakácsokat készítik – egy kacsa darabokra vágva, mártással főzve, gyógynövények és fűszerek hozzáadásával.

Rio de Janeiro-ban népszerű lett a feijoada – fekete szárított bab, füstölt kolbász, sertés, fokhagyma, bors és babérlevél. Összetevők keverednek és lángolnak a tűzben. Az ételeket egy nagy tálon szolgálják fel.

A brazil vodka – cachaca kristálytiszta és nagy szilárdságú. Citromlével, jéggel és cukorral fogyasztják.

Brazília – karneválok

Brazíliában való tartózkodás és nem egy helyi karnevál látása azt jelenti, hogy az utazás elpazarlott. A Rio de Janeiro-ban tartott karnevál az egész világon ismert. Ez egy csodálatos fényes látvány, amelyre az ország minden lakosa felkészül.

Hivatalosan a fesztivál pénteken kezdődik, hamutartalom előtt. A helyi szamba iskolák képviselői itt bemutatják készségeiket és készségeiket. A Rio-i karnevál a világ egyik legnagyobb ünnepe.

Az eseményt évente az Idegenforgalmi Minisztérium szervezi. Egyesíti erőfeszítéseit a Sámbai Iskolák Ligájával. Emellett az összes országban élő élő közvetítésekkel foglalkozó televíziós társaságok közvetlenül részt vesznek a rendezvényen.

Minden egyes samba iskolának van egy saját témája a bemutatásra, amelynek megfelelően játszik játszótér. Ezután egy prezentáció jön létre – a beszéd programja. A brazilok egész évben pénzt keressenek az ünnepi jelmez elkészítéséhez. Az esemény valóban csodálatos és látványos. Az elegáns ruhák vonzzák a figyelmet minden platformra. Két hasonló webhely egyszerűen nem megy. A résztvevők között a fantázia határtalan.

Ennek a felvonulásnak a nyertese – egy samba iskola kapja a fő pénzdíjat. Azonban a színes verseny résztvevői számára a cím, amelyet elnyernek, sokkal fontosabb, mint a “speciális csoport iskolája”.

A táncosok mellett a zenekarok és énekesek is részt vesznek. Fontos szerepe van a platform vezetőjének – a gépeket kizárólag kézzel kell kezelni a kellemetlen balesetek elkerülése érdekében.

A hamis környezet az igazság pillanata. Ezen a napon számítanak a pontok számáról, és meg kell határozni a győzteset, akit tisztelnek a tisztelettel és egyetemes örömünkkel.

Brazília – vízumkezelés

2010 óta elfogadják az orosz állampolgárok brazil vízummentes beutazására vonatkozó rendelkezést. 90 napig maradhat az államban. Ismétlődő utazás lehető legkorábban 180 nappal a Brazíliából való indulás után lehetséges.

Az ország meglátogatásához érvényes útlevelet, a megfelelő pénznem rendelkezésre állását igazoló dokumentumot és a visszatérő járat jegyét kell benyújtania.

Brazília – Nagykövetség

Nagykövetsége Brazil található a cím Moszkva: Bolshaya Nikitskaya, ház 54. Tel.: 7 (095) 363-03-66.

Brazília térképe

Brazília - pihenés, látnivalók, időjárás, konyha, túrák, fotó, térkép

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (3 ratings, average: 5.00 из 5)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

54 + = 64

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: