Canada – hvile, seværdigheder, vejr, køkken, ture, foto, kort

Canada - hvile, seværdigheder, vejr, køkken, ture, foto, kort

Canada – en stat, der besidder et betydeligt territorium i Nordamerika. Dette land er på andenpladsen i verden med hensyn til områdets størrelse. Det vaskes af Stillehavet, Atlanterhavet og Arktis. Sydlige grænser Canada deler med USA, nordøst – med Danmark, den østlige – med Frankrig. Grænsen mellem USA og Canada er den længste fælles grænse i verden.

I Canada lever omkring 34 millioner mennesker. Arkæologiske udgravninger viser, at folk i landet allerede levede for 26.5 tusinde år siden. Bluffish og Old Crow Flats er de ældste arkæologiske steder i landet.

Urfolk er indianer, i dag er de omkring 500 tusind mennesker. Canada er et land med forskellig etnisk sammensætning. Ifølge de seneste data er den beboet af 43 grupper af mennesker. Kanadiere udgør de mest betydningsfulde af dem – omkring 31%. Herefter kommer briterne – 20%, de franske – 15%, skotterne – 14,5%, de irske – 13%, tyskerne – 9,7%, italienerne – 4,4%, den kinesiske – 4%, indianerne – 3,8% Ukrainere – 3,7%, hollandsk – 3,2%, polakker – 3%, austronesere – 3%, russere – 1,5%.

Canada hedder et land af indvandrere. Den største stigning i befolkningen skyldes indvandrere fra andre lande i verden, som kender de gode betingelser for et afslappet familieliv skabt i Canada. Der er ingen racekonflikter, folk i forskellige nationaliteter og religioner er helt på arbejde her.

I Canada er der etableret et konstitutionelt monarki, mens parlamentet også opererer. Landet er tosprogede, officielle sprog er fransk og engelsk. En uddannet person, der indtager en seriøs stilling i staten, taler flydende på begge sprog. Traditionelt læses selv rapporterne i parlamentet dels på engelsk, dels på fransk.

I betragtning af den særlige mangfoldighed er den religiøse sammensætning også heterogen. Kristne anser sig for at være 77% af Canadas befolkning, 17% – ateister, resten af ​​landets beboere er repræsentanter for forskellige trosretninger.

Den nationale valuta er den canadiske dollar.

Canada – hovedstaden og storbyerne

Hovedstaden i Canada er byen Ottawa med en befolkning på 875.000 mennesker. Det ligger på bredden af ​​floden med samme navn. Med hensyn til levestandarden er Ottawa 6th i verden. Det styres af Rådet, som ledes af borgmesteren.

Byen blev en storby i midten af ​​det 19. århundrede, da de separate enheder slog sammen til en enkelt stat.

Ottawa er præget af et stort antal grønne områder og vand. Gaderne i byen er forskudt. Beboelseshuse er for det meste af små etager. Ottawa er adskilt fra forstæderzonen ved den grønne bælte (skove og dyrkningsarealer).

Andre større byer i Canada er Toronto, Vancouver, Montreal og Calgary.

Canada – helligdage og ture

Canada har længe været et attraktivt turistmål. Et land af enorm længde og århundredgamle historie har koncentreret sit område et utroligt antal monumenter i den gamle og moderne kultur. I Canada går de til vandreture, bus, vand, luftudflugter.

At rejse langs St. Lawrence-floden i provinsen Quebec, kan du lære om den franske arv, som byerne Montreal og Quebec holdes med særlig begejstring. Og de turister, der ønsker at besøge Newfoundland eller Labrador, vil kunne lære historien om de gamle vikinger.

Fans af økoturisme Canada vil åbne et bredt udvalg af områder med utrolig skønhedskunst. På grund af sin lange længde har landet naturlige zoner, der adskiller sig fra hinanden med flora, fauna og overflader. I Canada, bygget omkring 40 parkområder, mange beskyttede områder. De mest berømte er parkerne i Rocky Mountains. Her er der en mulighed for ikke kun at overveje, men også at engagere sig i fiskeri, bjergbestigning, cykling, svømning på hurtige floder.

De provinser i Canada, der er i kystzonerne, har mulighed for at vise turister skønheden i oceanerne. Vandture er organiseret til at overvåge fuglernes liv og det store marine liv i deres naturlige forhold. Det er bedst at observere hvaler og sæler i St. Lawrence-golfen.

Særligt populært i de seneste år er observationerne af drivende isbjerge. Beauforthavet og Atlanterhavet giver denne mulighed. Også interessant er observationer af nordlyset. Det ses oftest i Watson Lake.

Traditionelle badeferier er almindelige i de sydlige dele af landet. De bedste strande er beliggende i Nova Scotia og New Brunswick.

Dykning og alpint skiløb er de typer af aktiv tid, som mange turister nyder, i Canada er de tilgængelige i mange provinser og byer.

Utrolige popularitet nyder turismen med henblik på køb. West Edmonton er et af verdens mest berømte indkøbscentre. Der er omkring 800 butikker, tre dusin biografer, mere end 100 restauranter og et kasino og mange underholdende klubber.

Canada – attraktioner

Quebec har en liste over attraktioner, som turister plejer at være opmærksomme på. Blandt dem, Cape Diamant, omgivet af fæstningsvægge fra det 17. århundrede, Citadel bygget af briterne i 1800-tallet, bygningen af ​​nationalforsamlingen, Chateau-Frontignac hotel og andre.

I Jacques-Cartier-stredet er der en nationalpark, kaldet Mingan-skærgården. Huler, grotter, klipper og broer blev skabt af naturen selv, eller rettere af vandets kraft. Inde i hulerne er der storslået udsigt: fantasifulde formationer fra resterne af gamle indbyggere i havdybderne.

Den første vej i Canada blev kaldt Royal Road. Det blev skabt til at ride på hestevogne. Siden slutningen af ​​det 18. århundrede forbød denne vej de vigtigste provinsbyer – Montreal og Quebec.

I den største canadiske provins (ved antallet af indbyggere) – Toronto, blandt de største attraktioner – De Store Søers Dale, Skyskraberen – Tv-tårnet på CN Tower, Art Gallery, Royal Museum. I dette område er der også de berømte Niagara Falls.

I hovedstaden i Canada – Ottawa, er hoveddelen af ​​byen anerkendt som Parliament Hill. Der er et helt kompleks af huse bygget i stil med “gotisk”. Bygningsåret er 1922, og verdens tårn er den centrale del af sammensætningen.

Canada – vejr (klima)

Hver region i Canada er kendetegnet ved sit eget klima. Dette skyldes den store længde af landet fra nord til syd og fra vest til øst.

Vinteren kan være ret alvorlig, den gennemsnitlige temperatur i januar er undertiden -15 grader. Temperaturregistre i Canada er ikke ualmindelige. Så der var år, hvor termometerets søjle faldt til -45 grader! Og på samme tid blæser de isete, gennembryde vinde.

Den laveste temperatur om vinteren blev registreret i Yukon (-63 grader). Hertil kommer, at snehøjden i nogle områder når 3-4 meter i højden!

Men der er områder med tempereret klima, hvor både vinter og sommer er bløde nok uden pludselige temperaturudsving. For eksempel, British Columbia’s kyst.

Vejret i Canada nu:

Canada - hvile, seværdigheder, vejr, køkken, ture, foto, kortCanada - hvile, seværdigheder, vejr, køkken, ture, foto, kort

Canada – køkken

Canadas køkken blev dannet under indflydelse af engelske og amerikanske traditioner. Og kun i Quebec domineres af opskrifter af fransk oprindelse. Og i Nova Scotia blev både britiske og norske retter fordelt.

Multinationale sammensætninger er den vigtigste kilde til kulturel blanding. Og køkkenet er ikke en undtagelse. Kinesisk, russisk, græsk og ukrainsk godbidder udarbejdes som deres nationale retter. Og selv den “fast food”, der kom fra Amerika, etablerede sig fast blandt fastfoodrestauranterne i Canada.

Et typisk canadisk måltid er en saftig bøf. Det er lavet af fisk eller kød.

Alt om kød er i Canada til en præmie. Langets, roastbiff, steaks er tilberedt overalt. Og “filet-brochette” betragtes som den vigtigste nationale ret. Dette er bacon, spændt på en spyd på sin side med mushroom og løg. Det er stegt på et spyt.

Grøntsagssuppe er den traditionelle første skål i dette land. Oftest er det tilberedt med blomkål og tomater. Også canadiere som suppe med grønne, nudler og croutoner.

Fisk og skaldyr er en uundværlig del af menuen.

Men højdepunktet af madlavning i Canada var den berømte ahornsirup. Det brygges fra forårsaften af ​​canadisk ahorn. Saften er kogt til en tyk tilstand, og ingen yderligere ingrediens anvendes. For at lave en liter sirup skal du tage 40 liter juice.

Canada – interessante fakta

I Canada, det kongelige monterede politi. I det almindelige folk hedder det “røde uniformer”, fordi formularen af ​​disse medarbejdere er malet i denne farve.

Dette er den eneste struktur i verden, der udfører sådanne funktioner. I nogle provinser har hestepolisen ikke al magt, da dens egne politimyndigheder opererer her.

Det monterede politi fik berømmelse i løbet af “gold rush” -perioden. Hollywood lidt fornemt og overdrevet rollen for denne tjeneste. Hidtil er hestepolisen den største lovgiver for loven i Canada.

Canada – Visabehandling

For at komme ind i Canada skal du have visum. Det er lavet gennem landets ambassade eller gennem enhver akkrediteret organisation.

Nødvendige dokumenter:
• Pass,
• Farve- eller sort-hvide fotos,
• Ansøgningsskema på fransk eller engelsk,
• Beskrivelse af ruten,
• Oplysninger om tilgængeligheden af ​​den krævede mængde valuta,
• Oplysninger fra arbejdspladsen, studere.

Canada – Ambassade

I Moskva ligger Canadas ambassade på Starokonyushenny Lane, hus 23. Telefon: 925-60-00.

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (7 ratings, average: 5.00 из 5)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

+ 31 = 33

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: