Albanien – hvile, seværdigheder, vejr, køkken, ture, foto, kort

Albanien - hvile, seværdigheder, vejr, køkken, ture, foto, kort

Albanien Det ligger i den vestlige del af Balkan, i det sydøstlige Europa. Det grænser op til Serbien, Grækenland, Montenegro og Makedonien. Fra den sydvestlige side vaskes det af det joniske hav, med den vestlige adriatiske del.

Albaniens befolkning er ca. 3,5 millioner mennesker, hvoraf 95% er albanere. De andre nationaliteter, der beboer det, er Montenegrins, Slovaks, Grækere og Gypsies.

Det officielle sprog i dette land er albansk, men man kan også møde italiensk, græsk og endda nogle slaviske sprog.

Den lokale valuta kaldet lek svarer til 100 børnehaver. På bagsiden af ​​en seddel fra 100 til 5000 leks og mønter i nominel værdi fra 1 til 100 leks. I forskellige år blev sedler af samme betegnelse udstedt, men forskellige i udseende. Også i Albanien kan du frit betale med amerikanske dollars og euro.

Folkestællingen fra 2010 viste, at muslimer i Albanien udgør 48,8%, ortodokse – 43% og katolikker – 8%.

Albanien – hovedstaden og storbyerne

Hovedstaden i Albanien Tirana blev i 1920. Mængden af ​​megalopolis er ifølge officielle data for 2010 – 386 420 indbyggere, og ifølge uofficielle – næsten en million mennesker. Dens befolkning med hensyn til etnisk sammensætning er næsten homogen, de fleste er albanere. Byen er ret kompakt, og derfor er det behageligt at vandre. Ca. 80% af alle industrielle virksomheder i landet er koncentreret i den. Der er meget få arkitektoniske attraktioner i hovedstaden. Kun i det gamle centrum af Tirana har nogle traditionelle orientalske træk bevaret i layoutet.

Det er også muligt at notere sådanne store byer som Durres, Vlora, Berat, Lushnya, Korcha, Elbasan, Fieri og Shkoder.

Albanien – helligdage og ture

Adriaterhavets kyst er et vidunderligt sted for resten af ​​hele familien, især da i Albanien ligger hoteller mellem fyrreskoven. Det Joniske Hav adskiller sig gunstigt fra resten med sine små strande og krystalklare vand. Albanien er et bjergrige land, og det er også berømt for sine søer. Næsten alle byer har deres egen sø.

I Albanien kan du med succes kombinere havture med historiske og kulturelle. Dette land, ud over det klare hav, snehvidt sand, natur, antik historie og middelhavsklimaet, byder på en rig kulturel hvile.

Albanien – attraktioner

Tirana er en meget smuk kosmopolitisk by med sin egen unikke charme. Han slipper gradvist af den grå fortid og blomstre lige foran vores øjne. Der er mange charmerende hyggelige parker, lyse smukke bygninger, gallerier, underholdningscentre og museer. I hjertet af Tirana er smukke statuer, fresker og Pyramiden, der har fundet evig hvile Enver Hoxha. Trods det faktum, at Albanien var en kommunistisk fortid, byen har mange religiøse bygninger, kirker, som indeholder værdifulde kalkmalerier og ikoner.

Ikke langt fra hovedstaden, Crouy, står den middelalderborg Skandenberga imødekommende de to museer og nær slottet værker restaurerede osmanniske basar, hvor man kan købe souvenirs og lokalt håndværk.

Ikke mindre interessant er Rosafa fæstning, som blev bygget før den romerske erobring. I 1913 var hun involveret i militære operationer.

En af de ældste byer i Albanien er Berat. Dets arkitektoniske monumenter blev opført på UNESCOs verdensarvsliste, mens selve byen er som et udendørs museum. Berat navngiver ofte byen tusind vinduer, fordi han lige har fremragende monumenter i det osmanniske rige.

Den magiske by Saranda er velegnet til dem, der drømmer om en romantisk ferie ved havet. Det har en forholdsvis udviklet turistinfrastruktur og overkommelige priser. En behagelig atmosfære straks fanger rejsende! Luksuriøse kyster, maleriske gader og uovertruffen landskaber vil blive husket i lang tid efter en romantisk ferie.

Men begræns dig ikke bare til kysten, for der er så mange smukke steder i Albanien. Næsten i hver landsby eller by finder du fascinerende landskaber, charmerende huse og maleriske kirker med gamle ikoner og vægmalerier.

For eksempel i Berduotchi kan du observere livet af hegre, krøllede pelikaner og andre lige så smukke fugle. Ingen kan være ligeglade med bjerglandskab, farve og kulturen i de lokale landsbyer, forske tilgængelige og interessante arkæologiske steder såsom forladte by af Apollonia og det romerske amfiteater i byen Dyurossi.

Du kan gå på vandreture i Albaniens bjerge, for eksempel på Torroni-massivet eller i det nordlige land til Alperne.

Der er også dejlige ruter til cykelture, om vinteren kan du snowboard og ski. Desuden er der mange bjerg floder, så du kan gå rafting, kajak eller kano udføre, men på steder, hvor floden er roligere.

Albanien – vejr

Klimaet i Albanien er tempereret subtropisk Middelhavet. Varmtørre sommer (i juli +24 + 28 C) og en fugtig kølig vinter (i nord +6, i syd + 14 C). Temperaturregimet afhænger af, hvor langt beliggenheden ligger over havets overflade. Fordi i nogle dele af landet om vinteren er der op til -20 C, om sommeren ikke højere end + 10 C.

Nedbør falder i mængden 600-800 mm om året, det største antal falder på forår og efterår. I bjergområder, på en højde på ca. 1000 meter, kan snedækket vare i flere måneder.

Vejret i Albanien nu:

Albanien - hvile, seværdigheder, vejr, køkken, ture, foto, kortAlbanien - hvile, seværdigheder, vejr, køkken, ture, foto, kort

Albanien – køkken

I Albanien foretrækkes kød (lam, oksekød), fisk (ørred og karpe) og grøntsager. På en gang havde en stor indflydelse på det lokale slaviske, tyrkiske og græske køkken.

Det er nødvendigt at prøve sådanne nationale retter som kukurech, fargesa-tyrant, shish-kebab, is og søde riskager. Sommer giver præference til agurk suppe og en snyder.

Albanerne foretrækker meget stærk kaffe, det bør ikke glemmes, når man bestiller hos en lokal restaurant.

Af alkohol er hvide vine de bedste. Lovers af stærkere væsker vil blive tilfredse, efter at have smagt infusioner af sild på urter, lokale brandies og frugtlikører.

Albanien – interessante fakta

Albanianere, underligt nok, bekræfte, hvad der ikke var sagt med en nikkelse, men med en rystelse af hovedet fra side til side. Deres negative gest svarer til vores “ja”, det vil sige en nøgle af hovedet. I Tirana og andre større byer er dette ikke så almindeligt, men i provinsen er folk tro mod deres skikke, så ofte er der en misforståelse mellem turister og lokale beboere.

Albanien – visumregistrering

Borgerne i Den Russiske Føderation, der besluttede at besøge dette land fra 30. maj til 31. oktober, behøver ikke visum (i denne periode er et privat besøg muligt i 90 dage).

Hvis der er et nationalt visum af kategori D for noget af Schengen-landene eller Schengen-visumkategori C, vil det albanske visum heller ikke være påkrævet. Hvis der ikke er sådanne dokumenter, skal du sørge for det relevante visum på forhånd. Under en privat invitation vil omkostningerne være fra $ 5, forretningsvisum vil koste $ 20.

Albanien – Ambassaden

117049 Moskva, Mytnaya St., d. 3 kvm. 8
Tlf. 230-77-32

Kort over Albanien

Albanien - hvile, seværdigheder, vejr, køkken, ture, foto, kort

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (2 ratings, average: 5.00 из 5)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

+ 60 = 63

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: