Missä, miten ja kuinka paljon varastoida mansikoita kotona? Mansikoiden pitkäaikaisen varastoinnin salaisuudet kotona

Missä, miten ja kuinka paljon varastoida mansikoita kotona? Mansikoiden pitkäaikaisen varastoinnin salaisuudet kotona

Mansikat ovat herkin marja, joka miellyttää meitä kesällä.

Se ei ole vain maukkaita ja aromaattisia, vaan myös erittäin hyödyllisiä.

Paljon vitamiineja, tarvittavat hivenaineet, ja se on myös erinomainen tapa piristää. Kuitenkin mansikat ovat melko helposti pilaantuvia tuotteita.

Miten pitää sen kotona?

Missä ja kuinka kauan voit varastoida mansikoita kotona?

Jotta se ei heikkene ja säilyttäisi mahdollisimman tehokkaasti sen hyödylliset ominaisuudet, maku ja ulkonäkö.

Missä mansikoita säilytetään kotona

Mansikka noin 80% koostuu nesteestä, joka ei vaikuta sen pitkäaikaiseen varastoon. Se on helppo ryppyjä ja muodonmuutoksia jopa heikon vaikutuksen alaisena. Lisäksi marja sen ulkonevien siementen ja huokosten vuoksi voi sisältää pölyä, likaa, joka voi aiheuttaa mätää. Siksi mansikoiden varastointia on käsiteltävä erittäin vastuullisesti.

Ennen kuin kerrot meille, mistä mansikoita säilytetään kotona, on tärkeää huomata, missä sitä ei voi tallentaa:

  • sisätiloissa huoneenlämmössä ja sen yläpuolella – marja voi nopeasti puristaa tai muokata
  • metallisissa emaloituissa astioissa – mansikoiden sisältämät hapot voivat reagoida metallin kanssa
  • tiiviisti suljetuissa astioissa – nesteen haihtuminen marjoista voi johtaa hometta nopeaan kasvuun.

Missä mansikoita voi varastoida kotona? Säännöt ovat seuraavat:

a) viileässä, mieluiten – jääkaapissa lämpötilassa, joka ei ole korkeampi kuin 6 astetta nollan yläpuolella

b) muovista, lasista tai äärimmäisissä tapauksissa emaloitu pakkaus

c) löysästi suljettu – alus on parhaiten peitetty kankaalla tai paperilla ilmanvaihtoa varten.

Tämä koskee varastointia tavanomaisessa jääkaapin osastossa. Mansikoita voidaan kuitenkin säilyttää kotona ja pakastimessa. Kolmas vaihtoehto on säilyttää mansikat sokerilla. Pakastimen ja / tai kaatuneen sokerin vaihtoehdot on suunniteltu pidempään pitämään marjoja kotona.

Mansikoiden säilyttäminen kotona

Riippumatta siitä, mitä päätät pitää mansikoita kotona, sen on oltava valmiina varastointiin. Siinä käsitellään omilla sängyillään kasvatettuja marjoja, joko yksityishenkilöiltä tai kaupasta.

Valmistusprosessi on seuraava:

  • jos haet mansikoita itse, se on parasta tehdä, kun se on kuiva
  • käydä läpi kaikki marjat kerrallaan, tutkimalla kaikkia puolia
  • jopa heikosti pilaantuneita mansikoita on poistettava – paitsi he pilata itseään, he myös “tartuttavat” naapureita

murskattuja ja vaurioituneita marjoja riistetään myös – niitä voi syödä, keittää heistä hilloa, kompotea, laittaa pie

  • jälkiä ei tarvitse katkaista
  • varastointiin viemme marjat täysi kypsyys; Kypsä tai kypsä eivät ole sopivia
  • missään tapauksessa ennen mansikoiden varastointia kotona, sitä ei tarvitse pestä!

Sitten jatkamme riippuen siitä, mikä tallennusmenetelmä on valittu.

Jos haluat pitää mansikat muutaman päivän ajan, laita se lasisiin tai muovisiin kulhoon. Ihannetapauksessa marjat eivät kosketa toisiaan. Kuitenkin huomattavia määriä tätä ei voida saavuttaa. Sitten sinun on siirrettävä marjat mahdollisimman varovasti, jotta ei vahingoita eikä runnuta.

Yksi hienoista mansikoiden säilytysastioista on paineenkeruu tai sihti. Marjat “hengittävät” huokosten kautta. Älä kuitenkaan laita suuria osia tällaisiin astioihin.

Marjojen ruokia ei voi sulkea tiukasti, mutta sinun on peitettävä. Tätä tarkoitusta varten sopii kevyt kangas, kuten sideharso, keittiöpyyheliina, ohut pyyhe tai paperiarkki.

Yksi mansikoiden säilytyssäännöistä kotimaassa on tarkistaa marjoja jonkin ajan kuluttua. Erinomainen kerran päivässä tai ainakin joka toinen päivä. Varovasti lajittelemme marjat, paljastamalla hemmoteltu, rypistynyt, ylikypsä. Poistamme ne kokonaismassasta.

Jos on päätetty säilyttää marjat jäädytetyssä muodossa, ne on sijoitettava tasaiselle pinnalle niin, että ne eivät kosketa toisiaan. Sijoita sitten pakastelokeroon. Tuntien tai kahden kuluttua marja on täysin jäädytettävä. Ne on sijoitettava varovasti pussiin tai muoviseen astiaan ja lähetettävä takaisin pakastimeen. Tällä tavalla pakastettu marja ei jäädy yhdeksi massaksi. Jos haluat, voit tehdä niin paljon kuin tarvitset.

Tällainen varastointi vaatii kuitenkin tietyn paikan, koska erikseen pakastetuilla marjoilla on päällekkäiset paikat. Jos aiot käyttää marjoja säilyttäen eheytensä esimerkiksi hyytelössä tai täytteen täyttämisessä, voit leikata mansikat paloiksi tai tehdä perunamuusia. Jäädytä tarvittavat osat sitten.

Kolmas tapa on mansikoiden säilyttäminen kotona – sokerin kanssa. Voit tehdä tämän, puutarha lahjoja valmistettu kunnolla, sinun on huolehdittava varovasti, kuivaa lautasliina tai pyyhe ja jauhaa. Sekoitin, murskaus, vain lusikka tekee. Haudutetut mansikat sekoitettuna sokeriin suhteessa 1: 1,5. Levitä puhtaissa astioissa, sulje, laita jääkaappiin. Tarvittaessa voit saada ja käyttää hilloja – kaikkia vitamiineja säilytetään täällä, ja niitä käytetään myös erilaisissa astioissa, juomissa.

Jos et tarvitse niin paljon sokeria, vähennä sen määrää, mutta silloin on parempi poistaa mansikat pakastimessa tai käyttää niitä lähiviikkoina.

Kuinka paljon varastoida mansikoita kotona

Tärkeä asia ei ole vain, missä, miten, mutta kuinka paljon varastoida mansikoita kotona. Erityisesti kun katsotaan, että usein mansikoita on tarkoitettu lapsille, joilla on suhteellisen heikko ruoansulatuskanava. On erittäin tärkeää, että niiden ravinnosta marja on täysin turvallinen ja mahdollisimman hyödyllinen. Tämän vuoksi on otettava huomioon, että tuoreiden mansikoiden säilyvyysaika ei ole kovin suuri.

Kuinka paljon varastoida mansikoita kotona – liittyy suoraan varastointilämpötilaan. Huoneenlämmössä pidä marja yli puolen päivän ei ole sen arvoista. Ja sitten, edellyttäen, että se on kaikki laatu ja ei ole vahingoittunut.

Jääkaapissa voi säilyttää mansikoita:

• 3-6 asteen lämpötilassa nollapisteen yläpuolella – kolme päivää edellyttäen, että varastointisääntöjä noudatetaan, nimittäin: muovia tai lasiesineitä, asianmukaisesti valmistettuja mansikoita, löyhästi peitetty

• lämpötilassa 0 – 2-3 astetta nollapisteen yläpuolella – viiden päivän ajan, noudattaen kaikkia marjojen valmistusta ja säilytystä koskevia sääntöjä sekä niiden määräaikaistarkastuksia rypistyneiden, mätäisten, homehtisten ja ylikyvänäytteiden poistamiseksi

• pakastimen alapuolella olevaan lämpötilaan – vuoden aikana, jos marja on valmistettu asianmukaisesti, jäädytetty ja noudatettu kaikkia säilytysolosuhteita, ei salli lopputuotteen sulattamista

• perunamyrkky, joka on ripustettu sokerilla suhteessa 1: 1,5 suljetussa astiassa tavanomaisessa jääkaapissa – yhden vuoden ajan, jos lämpötila ei ole yli 6 astetta nollan yläpuolella

• marja, joka on ripoteltu sokerilla 1: 1-suhteessa suljetussa säiliössä jääkaapin hyllyissä enintään 6 asteen lämpötilan yläpuolella – kahden tai kolmen kuukauden kuluessa.

Tuoreiden mansikoiden kultainen sääntö on hankkia se määrällä, joka voidaan syödä päivässä.

Syynä tähän on tuotteen nopea heikkeneminen. Jos jostain syystä marjat olisivat enemmän kuin tarpeellisia, tiedät missä, miten ja kuinka paljon voit säilyttää mansikoita kotona.

Jos riko jotain säilytyssääntöjä, toimi yksinkertaisesti – hoitaa marja ruoanlaittoon, herkullisen hillon, hillon, kompotin saaminen. On parempi, ettet vaaranna terveyttäsi eikä säilytä marjoita odotettua kauemmin.

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (3 ratings, average: 5.00 из 5)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

97 − 93 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: