Milloin, miksi ja miten leikata mansikoita: säännöt leikkaamalla marja pensaita. Onko mahdollista leikata mansikoita – mitä tapahtuu?

Milloin, miksi ja miten leikata mansikoita: säännöt leikkaamalla marja pensaita. Onko mahdollista leikata mansikoita - mitä tapahtuu?

Mansikka on yksi herkullisista ja kauniista kesämarjoista.

Se on kuitenkin tarpeeksi varovainen hoidossa ja saadakseen korkeat saannot tästä kasvista, on tärkeää noudattaa useita tärkeitä sääntöjä kasvavassa prosessissa.

Miksi leikata mansikoita?

Leikkuu mansikoiden avulla poistetaan kaikki lehdet marjasta elokuun alussa tai keskellä, niin että kaikki energia menee vahvistamaan juuria.

Yhteisen mielipiteen siitä, pitäisikö mansikoita leikata vai ei, puutarhurit eivät koskaan tulleet. Joku väittää, että tämä aiheuttaa tarvittavan määrän stressiä pensaille, mikä vuorostaan ​​hyödyttää ja lisätä marjojen saantoa. Toisten mielestä häiriö luonnolliseen kiertoon ei johda minkäänlaiseen hyvään, ja on parempi pidättäytyä tästä menettelystä. Joka tapauksessa, on mahdollista päättää itse, mikä puoli liittyä, kokeellisella menetelmällä: jätä mansikat yhteen sänkyyn lehdet ja leikkaa marja toiselle. Tämän jälkeen tulos tulee ilmeiseksi.

Rikoa mansikat, jos näet merkkejä marja-sairaudesta. Kolme viikkoa hedelmöityksen jälkeen lehdet on poistettava. Tämän jälkeen desinfioi marja ja kaada se mineraali- tai orgaanisilla lannoitteilla.

Yleensä karsimalla mansikoita voit tunnistaa useita suuria “for” ja “against”. Voit rakentaa niitä, mutta on tietysti parempi testata jokaisen menetelmän omalla kasvillasi, jotta saadaan mahdollisimman objektiivinen ratkaisu.

Argumentit “mansikoiden karsimiseksi”

Mansikan karsimisen ansiosta juuret vahvistuvat nopeasti. Tämä on selitys: menettää varsi, kaikki ravintoaineet ja mineraaleja kiire juuristo, kyllästää sen vitamiineja ja auttaa kehittämään.

Leikkaaminen mansikoilla auttaa pääsemään eroon tuholaisista, jotka elävät sairaslehdissä ja oksilla.

Noin kahden kuukauden kuluttua kukinnan alkamisesta marjan lehdet vaihtuvat, ne peittyvät kummallisilla, luonnottomilla pisteillä. Tämä ei ole muuta kuin todiste haavojen esiintymisestä mansikoissa. Tässä tapauksessa on välttämätöntä leikata lehdet välittömästi, mikä estää tulehduksen leviämisen.

Monet puutarhurit väittävät, että karsinta jälkeen mansikka tulee vastustuskykyisempää pakkaselle. Lausuma on hyvin epävarma, mutta tällä lausunnolla on oikeus olla olemassa.

Väitökset mansikoiden rajaamisesta

Koska se tapahtuu syksyllä munuaisten knotting, sadon, joka on muodostettu jousen, on olemassa mahdollisuus, että tuottava ja vegetatiivista silmut rikkoutuu leikkaus mansikat. Tämä puolestaan ​​aiheuttaa heikon sadon.

On sitä mieltä, että marjojen karsimisesta aiheutuva stressi johtaa mansikoiden kasvun hidastumiseen ja hedelmien myöhäiseen muodostumiseen.

Mansikoiden karsimisen jälkeen kaikki tuholaiset, jotka aiemmin elävät marjalla, putoavat maahan ja sitten kiipeään äskettäin kasvaneille lehdille.

Lehtien avulla on tärkeä prosessi – fotosynteesi, jonka kautta kasvit hengittävät. Poistetaan lehdet, mansikka, koska se osittain osittain happea.

Milloin mansikoita leikataan?

Tässä numerossa puuttuu myös yksi mielipide. Jotkut puutarhurit väittävät, että paras aika leikata lehdet – jälkeen 20. kesäkuuta kun taas toiset pitävät kevät sopivin aika vuodesta, joku sanoi luottavaisena, että sinun täytyy suorittaa menettelyn vasta syksyllä. Katsotaanpa jokainen aika erikseen.

Kokeneiden puutarhurien mukaan lehtien leikkaaminen kesän jälkeen kesäkuun 20. päivän jälkeen luonnollista kiertoa ei ole rikki, ja tulos on hyvin konkreettinen. Tietenkin parempaa. Valitse lämmin ja kuiva päivä, aamu tai ilta.

Joku väittää, että mansikoiden karsimiseksi edullisin aika on kevät, ja kun he ovat suorittaneet tämän vuoden aikana, puutarhurit saavat runsaimmat sadon.

Vaaravin aika lehtien leikkaamiseen pidetään syksynä. Tämän vuoden aikana muodostuu kasvullisia ja generatiivisia silmuja, ja niiden kasvaminen on helppo hajottaa katkaisemalla lehdet.

Mansikan karsimisen jälkeen sinun on suoritettava useita tärkeitä toimenpiteitä. Ilman epäonnistumista, löysää maaperä, kaada se kaliumpermanganaatin liuokseen ja kaada se alas lämpöllä, joka on hyvä tuhkaa varten. Älä unohda syöttää marjoja mineraali- tai orgaanisilla lannoitteilla.

Milloin mansikka viikset leikataan ja onko se tarpeen tehdä?

Riippumatta siitä, millaista mansikkaa marjalla on oltava viikset. Tämä sana tarkoittaa pitkiä prosesseja, jotka kukkivat kaikkiin suuntiin pensasta ja niillä ei ole lehtiä. Ennen kuin siirryt kysymykseen siitä, milloin leikata viikset, sinun pitäisi selvittää itsesi – onko sen kannattaa tehdä?

Tässä numerossa kaikkialla maailmassa puutarhurit pääsivät lopulta yhteiseen mielipiteeseen: viikset on katkaistava mansikoista epäonnistumatta. Älä missään tapauksessa tuo marjaa tilaan, jossa se kaikki kirjaimellisesti “hukuttaa” lisäosissa – tässä tapauksessa runsas sadonkorjuu voidaan turvallisesti unohtaa. Jätä ne vain siinä tapauksessa, että on tarpeen saada samasta lajikkeesta uusia sadonmarjoja. Tässä tapauksessa sinun pitäisi jättää viikset, jotka sijaitsevat ensin pensasta.

Jos haluat leikata viikset, milloin voit tehdä sen? Marjan viikset näkyvät kukinnan alussa. Jotkut puutarhurit mieluummin leikkaavat prosessit kerralla, kun ne kasvavat, toiset odottavat, että kuhikoita esiintyy jokaisella mansikalla ja tehdään yhdellä lähestymistavalla. Karsintaan ei ole olemassa tarkkoja termejä: voit suorittaa toimenpiteen kuten heinäkuun toisella tai aiemmin, ja syksyllä. Kuitenkin monet puutarhurit suosittelevat, että toimenpide toteutetaan kesällä, koska tämän ajanjakson aikana, viikset leikkaamisen jälkeen, mansikat keräävät nopeasti tarvittavat vihannekset. Tärkeintä on, että talvella mansikoiden viikat on jo katkaistu ja onnistunut kasvattamaan ituja. Leikkaamiseen, valitse kuiva, tuuleton päivä, aamulla tai myöhään illalla. Sateinen tai päinvastoin liian aurinkoinen, sää ei sovi.

Vedon suora vetäminen on paras pidättäytyä – ne ovat riittävän voimakkaita ja prosessien vetäminen voi vahingoittaa itse persikkaa. Sen sijaan aseta käsivarsi sektoriin tai terävin sakset ja suorita tarvittava toimenpide.

Milloin, miksi ja miten leikata mansikoita: säännöt leikkaamalla marja pensaita. Onko mahdollista leikata mansikoita - mitä tapahtuu?

Kokoa viikset yhteen isoon nippuun ja leikkaa ne. Tätä ei kuitenkaan pidä tehdä juuri juuressa. On suositeltavaa jättää varsi, noin 8-10 cm pitkä, joten pensas ns. Kasvupiste säilyy, minkä ansiosta kauden loppupuolella kasvaa runsas sadonkorjuu.

Älä ajattele, että leikkaat viikset kerran ja tämän jälkeen voit lopettaa. Suositukset näkyvät edelleen ja toistuvat useita kertoja vuodessa. Unohtaa karsimisesta ei ole tarpeen, koska muuten kaikki voimansa mansikka viettää muodostumista viikset, unohtaen vahvistamista juuristo ja perustamisen kukannuput, mikä huonontaa satoa. Lisäksi mansikoille, jotka “hukkuvat” prosessissa, on paljon vaikeampaa huolehtia.

Viilua leikkaavan menettelyn jälkeen käsitellään pensaat erityisellä tavalla tauteja ja tuholaistorjuntaa vastaan ​​jonkinlaisen desinfioinnin jälkeen. Täytä sitten maaperä mansikka-lämmittimellä. Hyvä tuhkaa. Näiden toimenpiteiden jälkeen jatkaa marjan hoitoa, vedä sitä kunnes lehdet ilmestyvät. Jotkut puutarhurit suosittelevat trimmauksen jälkeen viikset säännöllisesti löysää alkuun maakerros, joka niiden mielestä tekee marja sitkeitä ja tulevat lopussa kauden runsaan sadon.

Milloin, miksi ja miten leikata mansikoita: säännöt leikkaamalla marja pensaita. Onko mahdollista leikata mansikoita - mitä tapahtuu?

♥♥♥

Milloin, miksi ja miten leikata mansikoita: säännöt leikkaamalla marja pensaita. Onko mahdollista leikata mansikoita - mitä tapahtuu?

Kuinka leikata mansikoita vahingoittamatta häntä?

Jotkut puutarhurit pelkäävät koskettavan marjun pensaan uskoa, että yksi hankala liikunta rikkoo kasvien luonnollista kiertoa ja vahingoittaa sitä. Todellisuudessa kaikki on kuitenkin paljon helpompaa ja joidenkin sääntöjen seurauksena mansikoiden karsiminen on helppoa ja hedelmällistä.

Ensimmäinen asia on poistaa talvet, jotka ovat jäätyneet talvella, koska niitä ei enää käytetä. Voit tehdä sen sahalla, saksilla tai vain kädellä. Sitten löytää marjasta vahingoittuneet tai jopa osittain vahingoittuneet lehdet ja turvallisesti päästä eroon niistä. Tämä pitäisi tehdä heti – nämä sivustot vaativat runsaasti ravintoaineita, jotka ovat paljon nuoria versoja varten.

Kun kaikki tarpeettomat mansikat on leikattu, sinun on huolellisesti löysätä maaperä, jotta kukat ilmaa ja sitten vettä marjoista. Ei ole tarpeetonta käyttää lannoitteita, joita voi ostaa helposti kaupasta.

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (8 ratings, average: 5.00 из 5)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

24 + = 33

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: