Mansikoiden huollon syksyllä: lannoitus, karsinta, suoja. Miten valmistetaan mansikoita talvella kasvattamiseksi

Mansikoiden huollon syksyllä: lannoitus, karsinta, suoja. Miten valmistetaan mansikoita talvella kasvattamiseksi

Mansikka on tuoksuva, maukas ja vitamiinin marja. Se sisältää monia mikro-ainesosia, jotka ovat elimelle erittäin tärkeitä. Kuitenkin kasvavat mansikat aiheuttavat ongelmia. Berry on hyvin oudolta. Saadaksesi hyvän sadon, sinun on huolehdittava mansikasta syksyllä.

Elokuun tapahtumasuunnitelma (jossa aloitetaan mansikoiden syksyinen hoito)

Kaikki toiminnot jaetaan useisiin vaiheisiin, joista kaikkien on tiedettävä.

1. Vanhat lehdet poistetaan holkista.

2. Maaperä löystyy.

3. Lisää lannoitus.

4. Liitä sängyt.

5. Prosessiko mansikoita tuholaisista.

Työ alkaa sadonkorjuun jälkeen, kun marjat lopetetaan. Tänä aikana pihvejä käsitellään. Tässä rivissä sinun täytyy löysätä, kaataa tuoretta maata. Tosiasia on, että kasvun prosessissa taimien juuret ovat paljaita, mikä vähentää mansikan hedelmää. Ilman lisäpilkkua uusia juuria ei kasva.

Tärkeää! Kun kaadetaan mansikoita, yritä nukahtaa unessa.

On parasta aloittaa työt elokuun alussa, kunnes vilustuminen kasvaa uudella lehdellä, jonka avulla pensaat talvella. Löysää maaperä huolellisesti, yrittäen olla vahingoittumatta herkästi juuret. Voit käyttää pientä puutarhatyökalua.

Kuinka leikata vanhaa lehteä?

Puutteiden käsittelyssä sinun on katkaistava kaikki vanhat lehdet ja viikat, jättäen vain ne, joita tarvitaan lisää juurtumista varten. Jos leikkauksen ajoitus viivästyi, syyskuussa on liian myöhäistä tehdä se. Vain leikata sairaslomat. Tämä on työvoimavaltaisempi prosessi kuin lehtien täydellinen leikkaus.

Kaikki kerätyt jätteet on poistettava paikalta ja poltettava. Syksyn metsitys on erittäin tärkeää mansikoille, joten sinun ei pidä laiminlyödä sitä. Se suojaa kasveja taudilta, eivätkä ne pysty kehittymään pensailla.

Tärkeää! Leikkaamista ei suoriteta juuri istutetuissa pensaissa. Päinvastoin, he yrittävät pitää arkkeja talvella.

Suojaa mansikoiden tuholaisia ​​ja tauteja vastaan ​​syksyllä

Mansikka on hyvin epästabiili sairauksiin, mutta tuholaiset vaikuttavat siihen usein, joten syksyllä se tarvitsee lisäkäsittelyjä.

Talvella tuhoeläimistä sänky käsitellään karbofos-liuoksella. Menettelyn jälkeen holkit peitetään kalvolla useiden tuntien ajan.

Bordeaux-neste auttaa tuhoamaan taudinaiheuttajia. Sitä käytetään syksyllä sadonkorjuun jälkeen. Toistuva käsittely kuparikloridilla on sallittua.

Perinteisten folkmetodien tukijoita kehotetaan käsittelemään mansikka-sängyt seuraavalla ratkaisulla:

• puuhiili – 2 rkl. l;

• kotitekoista kasviöljyä – 3 rkl. l;

• Etikka – 2 rkl. l;

• nestemäinen saippua – 2 kuppia;

• vesi – 10 litraa.

Kaikki aineosat sekoitetaan ja sänkyä käsitellään. Tällöin on välttämätöntä kastua paitsi lehdet myös niiden alapuolella oleva maa.

Kuinka ruokkia mansikoita karsimisen jälkeen

Mansikoiden ruokinta tehdään koko kauden ajan. Mutta paras aika ylimääräiseen ravitsemukseen on hedelmän loppu. Tämän ajanjakson aikana mansikoita syötetään orgaanisesti. Voit käyttää kananlannetta, multaa, laimeaa kompostia ja tuhkaa. Mineraalikompleksien käyttö on sallittua vain silloin, kun ei ole tarpeeksi orgaanista lannoitetta.

Kuinka lannoitetta valmistetaan oikein

Organics vaatii vaadittujen mittasuhteiden noudattamista. Jokaisella on omat salaisuutensa syksyn ruokintaan. Yleisesti hyväksyttyjä normeja on kuitenkin noudatettava.

• lintujätteet

Se toimii nestemäisen tiivisteen valmistuksessa, jota käytetään paitsi syksyllä myös keväällä. On kuitenkin syytä muistaa, että linnunpoistot ovat hyvin rasvaisia ​​ja voivat polttaa kasveja väärällä annostuksella. Kasvattaa asianmukaisesti pentueiden tarve 1:10, jossa 10 on vettä ja 1 on pentue. Saatu seos vaaditaan noin kaksi päivää, minkä jälkeen sitä käytetään sen tarkoitukseen.

Valmis infuusiosuodatin ja vedä maaperä pensaiden ympärille samalla, kun yrittää olla pudota lehtiin. Huomataan, että tällaisen syksyn jälkeen jättäminen mansikka antaa erinomaisen sadon seuraavana kautena.

• Mullein

Syksyllä mansikat ovat hyvin reagoivia top-pukeutumiseen, jossa on nestemäinen punos. Käyttötekniikka on samanlainen kuin linnunpoiston käyttö. Ensinnäkin, kuiva Mullein laimennettu vedellä, vaatii, ja sitten kastellut sängyt.

Kasvattamaan kuivaa multaa on tarpeen samalla tavoin. 10 osaa vettä lisätään 1 osaan ylitettyyn lantaan. Seos imeytyy vähintään 24 tuntia, minkä jälkeen siihen lisätään yksi osa puuhiiltä tai tuhkaa. Valmis liuos kaadetaan mansikoiden riviin.

• Puun tuhka

Tuhka on tuotava sekä kuivaan että nestemäiseen muotoon. Kuivaa tuhkahunaa sirotellaan sängyssä pitkin 150 grammaa neliömetriä kohden. Syksyn ruokintaan voit tuhkaa laimentaa vedellä. Tuloksena oleva liuos kaadetaan pussien alle. Seoksen kulutus on 500 ml / pensa. Tällainen päällysteksti korvaa kivennäislannoitteet.

Tärkeää! Yläkastelun tekeminen on välttämätöntä mansikan viljelyn toiselle vuodelle. Hiljattain istutetut pensaat eivät lannoita.

Syyskuu on aika valmistella mansikoita talvella

Syksyllä mansikat alkavat kasvaa lehtiä. Tänä aikana laitos valmistautuu tuleviin hedelmäkuljetuksiin, joten hoito on syvällistä. Jos mansikoiden yläpukeutuminen ei ole vielä tapahtunut, on aika aloittaa ne. Tällöin holkkien kastelu on välttämätöntä niin, että ravinneaine virtaa juurijärjestelmään. Kastelu mansikat jatkuvat syksyyn asti, yrittäen ruokkia kasvia kosteudelta.

Lisäksi syksyllä on tarpeen tehdä useita töitä mansikoiden valmistukseen talvella. Ensinnäkin on välttämätöntä sakeuttaa maaperää ja rivejä. Paljas maa, jossa ei ole lunta eikä pakkasella, on tuhoisaa vaikutusta pensaiden tilaan. Alueilla, joissa tällainen talvi ei ole harvinaista, sinun on peitettävä huolellisesti pensaat.

Hyvä talvi talvikaudeksi on olkea. Se ei vain pidä lunta sängyssä, vaan toimii myös orgaanisena multaa. Jos tällaista materiaalia ei ole, turpeen komposti voidaan käyttää. Jotkut puutarhurit käyttävät kuivia lehtiä, lapnik, jotka ovat peräisin maissista peittääkseen sängyt. Maidonkerroksen paksuuden on oltava vähintään 5 cm.

Niille, jotka eivät halua sotkea orgaanista suojaa, nykyään markkinoilla on riittävästi peitemateriaaleja, joita käytetään menestyksekkäästi mansikoilla.

Yhteenvetona

Itse asiassa mansikoiden hoitaminen syksyllä ei ole niin vaikeaa. Riittää, että löysät sängyt, ripottele maata, leikkaa vanhat lehdet, rehu ja kansi. Kaikki suoritetut työt riippuvat suoraan seuraavan vuoden sadosta ja istutuksen terveydestä.

On tärkeää muistaa, että kaikkien teosten lisäksi mansikat tarvitsevat nuorentamista, joka toteutetaan joka neljäs vuosi. Jos näin ei tehdä, sadon määrä vähenee huomattavasti. Mansikoiden parhaat edut ovat mausteiset yrtit, sinappi, siideri, sipuli, valkosipuli ja pavut. Kasvi on erittäin epätoivottava istuttaa perunat, tomaatit, munakoisot, kurkut ja kaali sekä kukkien jälkeen.

Syksyn siirto yhdistetään valmistelutöihin ja tehdään viimeistään syyskuussa. On tärkeää muistaa, että kasvi tarvitsee tarpeeksi aikaa juurtumiseen.

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (2 ratings, average: 5.00 из 5)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

10 + = 20

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: