Mansikka ruukuissa: tuoksuva sato parvekkeella ja ikkunaluukulla. Kuinka kasvattaa mansikoita kukkaruukussa ja hedelmissä

Mansikka ruukuissa: tuoksuva sato parvekkeella ja ikkunaluukulla. Kuinka kasvattaa mansikoita kukkaruukussa ja hedelmissä

Jos todella haluat kasvattaa mansikoita, eikä ole huvila-sivustoa, älä epäusko.

Yritä kasvattaa mansikoita ruukuissa – se on mielenkiintoista!

On parasta kasvattaa remontantteja itsepölytettyjä ja ampelilajikkeita ruukkuihin.

Ruukkujen mansikoiden taimet eivät ole liian paksuja, joten taimet koskettavat hieman, mutta eivät peitä naapurimaiden pensaita.

Mansikka ruukuissa: tuoksuva sato parvekkeella ja ikkunaluukulla. Kuinka kasvattaa mansikoita kukkaruukussa ja hedelmissä

Kuva 1. Mansikan ampel

Mansikan lajikkeen valinta parvekkeella kasvien kasvattamiseen

Mansikoita on 3:

– mansikoiden lajikkeet, jotka tuottavat yhden sadon keskellä kesää;

– lajikkeet, jotka muodostuvat marjoista keväällä ja syksyllä;

– remontantti, se kehittää koko ajan.

Asiantuntijat neuvovat ostamaan viljelyä ruukkuissa erilaisia ​​korjausmansikoita. Sillä ei ole erityisiä vaatimuksia päivän pituudelle, se kehittyy ympäri vuoden, ja ampel lajikkeet ovat kauniisti riippuvaisia ​​potista.

Esimerkiksi puutarhurit suosittelevat istutuksen “Queen Elizabeth”, hänellä on hyvin suuri määrä marjoja, jotka on korjattu pensas. Hän antaa viikset. Sopivia ovat myös “kotitekoinen jälkiruoka”, ampulli “Frapendula”. “Bolero” ei anna viikset, mutta se rakentaa koko kauden. Nämä lajikkeet antavat sadon jo ensimmäiselle vuodelle.

Valikoima mansikka-lajikkeita kasvatettavaksi ruukuissa kotona

Ihmisten, jotka kasvattavat mansikoita ikkuna-ikkunalla, suositellaan parhaita lajikkeita: Hollanti, Kotimainen herkku, Elsanta, Geneve, Eros, Queen Elizabeth 2.

Maaperä mansikoille

On parasta ostaa valmiin universaali pohja mansikoille myymälässä. Mutta voit tehdä maapallon itse. Ota tämä yhtä suuri osa humuksesta, hiekasta ja maapallosta.

Tai syksyllä tee kompostipilot – kaivaa kaivanto, täytä lehdet, laita ruoho ja yläosat. Ripottele seoksella humusta, hiekkaa ja maata. Laita toinen myymälässä ostettu “Magic Bed” maahan. Peitä musta kalvo ja ripottele kalvon reunat maahan. Keväällä maaperä on valmis.

Ota halkaisijaltaan 18 cm: n kattilat, tee tyhjennys, sillä mansikka ei pidä kosteuden pysähtyneisyyttä. Astioiden pohjalle laita palaset tiilestä, pienistä kiviä, laajennettua savea.

Mansikat ruukkuissa: siemenistä

1. Kuinka kerätä siemeniä?

Jätä yksi suurimmista marjoista pensaan. Kun se kypsyy, kaada sitten, pyyhi siivilällä kylmän veden alla ja laita sitten lasille vedellä ja lähtee 3 päivää. Sitten massa menee pois siemenistä. Sitten huuhtele ja kuivaa lautasliina.

2. Istutetaan siemeniä

1. Hanki mansikan siemeniä paikallisesta lastentarhasta. Parasta on kylvää helmikuun puolivälissä. Täytä astia hiekan hiekalla puoleen, kaada sitten maa-seos, kaada perusteellisesti.

2. Levitä siemenet maaperän pinnalle. Koska ne ovat hyvin pieniä, voit tehdä sen pinseteillä. Paina kevyesti siemeniä.

3. Täytä lumi päälle.

Mansikka ruukuissa: tuoksuva sato parvekkeella ja ikkunaluukulla. Kuinka kasvattaa mansikoita kukkaruukussa ja hedelmissä

Kuva 2. Istutetaan mansikansiemeniä

4. Peitä kattilat polyeteenikalvolla tai lasilla.

5. Aseta ruukut auringossa. Jos istut mansikoita talvella, aseta herneet lähellä jäähdyttimen.

6. Vedä istutus. Anna maan olla kostea, muttei liian kostea. Katso, että maa ei kuivu.

7. Kun ensimmäiset versiot näkyvät, irrota kalvo. Nyt maa kuivuu nopeammin, joten älä unohda tarkistaa maata ja vettä sitä.

8. Purista ylimääräiset itukat. Anna taimien kasvaa 15 cm: n etäisyydeltä.

9. Maapinnan pinta on peitettävä.

Istutus taimien kanssa

Jos haluat istuttaa ruukkujen tomaatit, valitse sitten terveet pensaat, aseta ne pieneen astiaan maaperään ja laita se 14 päivään viileässä paikassa, joten saat pensaiden lepoajan. Kun olet varovasti irrota holkki väliaikaisista astioista, ravista kevyesti ylimääräistä salviaa.

Jotta taimet kasvavat voimakkaita juuria, panna 1 litraan 1 litra heteroauxiinia 5 litraan vettä. Laita taimet liuokseen heteroauxiinin kanssa niin, että ne kyllästyvät sen kanssa. Jätä 18 tuntia. Levittämisen jälkeen juuret maaperän pinnalla potissa. Ripottele maata niin, että pistorasia on maanpinnan yläpuolella. Pienennä maata. Kaadetaan perusteellisesti vettä, jossa näkyy upotuksia, kaataa maata.

Mansikat kotiruokissa: edellytykset kukintaan ja hedelmöittämiseen

Ruukkujen mansikoita suositellaan sijoitettavaksi etelä- ja kaakkoispalkkeihin, sillä pensaat, kuten hyvä valaistus.

Jos mansikka kasvaa potissa tai riippuva kori, käännä säiliö ja kasvi valaistaan ​​eri suuntiin.

Talvella kasveja tarvitsevat lisää valaistusta, niitä voidaan valaista loistelamppujen avulla, joten kulttuurilla oli 12 tunnin päivä. Mansikoita voidaan kaataa tarjottimen läpi, mutta sitä ei saa kaataa tai juurakoita kaatuu ja vihreät levät ilmestyvät maahan. Sitten happi ei pääse virtaamaan juurakoita, ja mansikka ei kasva.

Jos mansikan lehdet ovat kalpeita, kaada sitten maapähkinä kahvijauhetta, mikä lisää typpeä maahan. Jos huomaat, että juurakoidit näyttävät ulos potin pohjan reiästä, siirrä sitten holkki suurempaan astiaan.

Mansikka maistaa maaperää, jonka pH on 5,3-6,5. Voit kaataa kourallisen kompostia pottiin kerran kuukaudessa. Kerran viikossa on tarpeen syöttää mansikoita tuhkaliuoksella ja vaaleanpunaisella kaliumpermanganaatin liuoksella. Kun munasarjat ilmestyvät, lopeta syöttö.

Kun ensimmäiset pedit näkyvät, poista ne niin, että mansikka voi kasvaa voimakkaita lehtiä. Toinen pedunki kasvaa 2-3 viikossa, mutta ne ovat paljon vahvempia ja vahvempia kuin ensimmäiset. Yleensä peduncle 7-9 silmut. Voit leikata 4-5 silmuja ja jättää 3-4. Sitten marjat ovat suuria.

On välttämätöntä suihkuttaa mansikoita hyvin sakeutetulla vedellä sekä rauta-aineilla, koska se auttaa satoa.

Lisäksi jotkut korjauslajit tuottavat sarjoja viikunoita, jos haluat kerätä niin paljon marjoja, sitten leikata antennit saksilla, koska ne kuluttavat runsaasti ravinteita ja vähentävät siten huomattavasti satoa.

2 kuukauden aikana kerää ensimmäinen sato. Kun kukat, käytä pehmeää harjaa kukkia, jotta ne pölyttävät. Kerää kerralla kypsytetyt marjat, ne, jotka roikkuvat pitkään, voivat murskata. Pylväät lopettavat viljelykasvien käytön 4 vuodeksi.

Marjojen poimimisen jälkeen sinun täytyy leikata lehdet ja laittaa ruukut pensaille pimeässä paikassa 3 kuukautta, se on lepoaika, tällä hetkellä sinun on vedettävä pensaat niin, että maa ei ole kuiva.

Mansikat ruukkuissa parvekkeella

Istuttamalla ruukkuihin, jätä väli 20 cm: n pihan väliin. Parvekkeella voit myös valaista mansikoita lampuilla, kunnes 12 tunnin päivä on säädetty. Suihkuttaa kasvit itse, joka päivä kukkivat mansikat vastapäätä tuulettimen. Varo kastelua, maata ei ole tarkoitus kuivata, mutta ei liian märkä. Kahdesti kuukaudessa pensaat syötetään lannoitteilla.

tuhoeläimet

Siihen asti, kunnes silmukat avautuvat, holkit ruiskutetaan midgeeleistä ja muista hyönteisistä yrttikoostumuksella. Ota: nokkosen lehtiä, selliiniä, kuumapippurimakeja, kaada kiehuvaa vettä. Jätä se yön yli. Aamulla kasta infuusiota, laimenna vedellä ja ripottele pensaat.

Spider punkit ja kirveet

Karitsamattomilla marjoilla on usein hämähäkki. Se näkyy pienellä hämähäkinpuikolla kasveista ja sairaat lehdet muuttuvat keltaisiksi ja kuiviksi.

Voit poistaa tuholaiset tekemällä tinktuuraa: lisää 2 hienonnettua valkosipulinkynttä 100 grammassa vettä ja ripottele pensaat tuoreella infuusiolla, se auttaa hyvin hämähäkkipeitteitä ja kirveitä vastaan.

lintuja

Jos parvekkeella olevat marjat alkavat lyödä lintuja, kiinnitä metalliverkko potin yli.

Mansikan punkki

Jos istutte sairaita pensaita, niin keväällä, heti kun ensimmäiset lehdet ilmestyvät, suihkuttaa ne koostumuksella “Rikki koloidi” tai “Carbophos”. 10 päivää ennen silmien avaamista, ripottele neoronilla.

Mansikka ruukuissa: tuoksuva sato parvekkeella ja ikkunaluukulla. Kuinka kasvattaa mansikoita kukkaruukussa ja hedelmissä

Kuva 3. Mansikan punkki

ampiaiset

Voit laittaa tölkit parvekkeelle kompostoituna, jolloin hampaat häiritsevät hankoja eikä kosketa marjoja.

tauti

Fusarium ja myöhäinen punkki vaurio, ja sen reunojen lehdet ovat nekroosi, tulevaisuudessa lehdet muuttuvat ruskeiksi ja kuolevat. Kun myöhäinen tuhovoima kutistuu, pensaat kasvavat hyvin huonosti, lehdet kasvavat harmaaksi. Sitten juurakot kuolee.

Jos istut taimia kasveihin, älä ennen istutusta, ennen kuin istut, kostuta juurakoita Humate K: n liuoksilla (pitoisuudella 15 g / l) ja akaattiin 25 k (väkevyys 7 g / l).

Jauheliha

Tällä taudilla lehdet kierretään ja hankitaan violetti väri, niillä on karkea päällyste. Kun laitos on vaurioitunut, suihkele se koostumuksella: 15 litraa vettä, kaada 30 grammaa saippuaa, azoeenia ja kuparisulfaattia ja 15 grammaa “Topazia”. Mutta voit käyttää koostumusta vasta mansikan kukinnan jälkeen.

Mansikka ruukuissa: tuoksuva sato parvekkeella ja ikkunaluukulla. Kuinka kasvattaa mansikoita kukkaruukussa ja hedelmissä

Kuva 4. Jauhot

Harmaa rotti

Sen havaitsee se, että marjoilla on näkyviä vaaleanruskeita leikkeitä, joilla on pehmeä päällyste. Marjat kuihtuvat ja mummify. Ennalta ehkäisevän vaikutuksen vuoksi maaperä on maadoitettava ruukkuihin, joissa on hienonnettu olki tai mäntypuikot. Keväällä lehtien kasvun alussa ruiskupesät ovat 2-4% Bordeaux-nestettä.

Ruskea lehtipilkku

Lehdillä ja sepaleilla on ruskeita pilkkuja, sitten ne kasvavat.

Valkoinen lehtipilkku

Ruskeita ja purppuranpaloja esiintyy lehdissä. Kun ensimmäiset taimet kasvavat ensimmäisiä lehtiä, ripottele ne 2-4% Bordeaux-nesteellä. Kun marjat sidotaan, ei enää ole mahdollista hoitaa hedelmää loppuun asti.

Eli jos sinulla ei ole kesämökkiä tai sinulla ei ole tilaa kasvattaa mansikan, voit kasvattaa mansikoita ruukkuihin ja kasvattaa sitä huoneeseen tai parvekkeelle. Mansikat täydentävät huoneiston tai logistiikan ikkunoiden täydellisyyttä sekä kukinnan että hedelmän aikana.

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (9 ratings, average: 5.00 из 5)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

35 − = 34

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: