Kasvata mansikoita ilman kemikaaleja: lannoittaa jodia keväällä. Suuren sadon salaisuudet: miten ja miksi lannoittaa mansikoita

Kasvata mansikoita ilman kemikaaleja: lannoittaa jodia keväällä. Suuren sadon salaisuudet: miten ja miksi lannoittaa mansikoita

Herkut ja suuret mansikat ovat hedelmiä, joita ei ole kasvatettu ilman kemiaa.

Ja tämä ei ole myytti!

Asianmukaisen istutuksen ja lannoitteiden oikea-aikaisen soveltamisen varmistaminen auttaa pitämään mansikat terveinä ja tuholaisten vaurioilta.

Joten, et tarvitse kemiaa.

Syömme mansikoita keväällä: miten ja milloin ruokkimme

Mansikoiden hoito alkaa kevättalvella, kun lumi juuri laskeutui. Se on kevätkäsittely, joka auttaa laitoksen toipua talven pakkasista ja valmistautuu hyvin seuraavaan kauteen.

Kokeneet puutarhurit poistavat ensin peitemateriaalin istutuksista, poista vanhat lehdet, löysätään rivivälit ja vain ruokkivat mansikoita.

Venäjän eri alueilla on tarpeen ottaa käyttöön lannoitteita eri tavoin. Eteläisillä alueilla voit aloittaa huhtikuun puolivälistä. Mutta pohjoisilla alueilla on parempi odottaa ja ruokkia mansikoita toukokuun puolivälissä.

Vaikutukset kasvin pinnalle ja kasvien kukinnan ajaksi. Jos lannoitte liian myöhäistä myöhäistä mansikkaviljaa, käyttökelpoiset aineet pestään nopeasti ja kukinnan aikana kasveilla ei ole mitään jäljellä. Mutta jos viivytät varhaisten lajikkeiden huippupensaat, sato ei ole merkityksellinen.

Miten ruokkia mansikoita oikein

Yhden kauden ajan kasvi tarvitsee kolme peruspäällistä, jotka toteutetaan ottaen huomioon pensaan kehittyminen.

1. Ensimmäistä kertaa mansikoita syötetään keväällä heti talven jälkeen. Valmistellaan kukinta.

2. Mansikan toinen päällystys tulisi tehdä heti sadonkorjuun jälkeen. Tämä auttaa laitosta palauttamaan hedelmistä ja täydentämään ravintoaineiden tarjontaa.

3. Viimeisin kerros laittaa lannoite syyskuun puolivälissä. Tämä auttaa laitosta saamaan voimaa ja selviytymään sairauksista ja tuholaisista.

Mansikan ruokinta keväällä on välttämätöntä. Hän ei voi tehdä ilman ylimääräisiä ruokia antamaan hyvää satoa ja vastustaa sairauksia.

Sairauksien ennaltaehkäisyä varten ruokitaan mansikoita jodilla

Kokeneet puutarhurit sanovat, että tavallinen jodi voi estää joitakin tauteja mansikoilla, jos lisäät muutama pisara ratkaisuun ruokintaan. Miksi he tekevät tämän ja miten ruokitaan mansikoita oikein?

Mihin jodi on kasvi

Joitakin lääkkeitä käytetään paitsi ihmisen hoidossa, mutta käytetään myös puutarhakaskuissa. Ja jodi ei ole poikkeus. Se viittaa antiseptisiin aineisiin, mikä estää erilaisten rot- ja bakteeritautien esiintymisen.

Ruiskutukseen ja kasteluun käytetään 5 ja 10% jodin alkoholiliuosta, joka on ostettu apteekista. Jodin lisäys mansikalla suoritetaan alkukeväässä kasvien kasvun stimuloimiseksi ja ehkäisevänä toimenpiteenä mehiläishoidossa ja harmaantumisessa.

Kuinka valmistautua ratkaisu mansikan pukeutumiseen

Jodiliuos suoritetaan paitsi juurien syöttöä myös suihkuttamalla mansikoita lehtiin. Lehtien pukeutumisen kannalta jodin pitoisuuden tulisi kuitenkin olla pienempi, mikä auttaa suojaamaan kasvien palovammoja.

1. Jousipäällystys suoritetaan kerran lehtien karsimisen jälkeen.

Kun vanha lehdet on poistettu, sängyn on oltava hyvin juotettu ja syötettävä mansikoita juuren alla jodin liuoksella. Tällaisilla hoidoilla on hyvä vaikutus pensasen kuntoon.

Liuoksen valmistukseen tarvitaan 10 litraa vettä, johon lisätään 15 tippaa jodia. Sekoita puupulla ja vedellä kasveja.

2. Ennen kuin nuoret ruusukkeet istutetaan, maaperä on poistettava jodiliuoksella.

Tällaisen hoidon jälkeen mansikat eivät pelkää mitään sairauksia. Purkaminen on tehtävä valmiissa maaperässä aikaisintaan muutaman päivän kuluttua.

Työskentelyratkaisun valmistelemiseksi sinun täytyy liuottaa 3 tippaa jodia 10 litraa vettä kohden.

3. Jodin jauhelihan ruiskutusliuoksen estämiseksi levylle.

Ruiskuttamiseksi valmistetaan liuos, jossa on 10 litraa vettä, 1 litra maitoa ja 10 tippa jodia. Ruiskutus suoritetaan pilvisenä säässä tai illalla.

Suorita hoito 10 päivän välein. On suositeltavaa tehdä kolme hoitoa vuodessa.

4. Ennen kukinnan mansikoita on hyödyllistä täydentää jodilla.

Hyvän sadon saamiseksi keväällä kannattaa ruokkia mansikoita seuraavalla ratkaisulla. 10 litraa vettä kestää 30 tippaa jodia, 1 tl boorihappoa ja 1 kupillinen tuhkaa. Liuosta tulisi vaatia useamman tunnin ajan, sekoittaa hyvin ja syöttää jopa 500 ml puskurin alle.

On hyödyllistä lisätä pesulaitteisiin taloudellinen saippua, joka toimii liimana eikä salli jodi-ioneja nopeasti haihtua lehtien pinnalta.

Miten jodi toimii mansikoilla

Yksikään kesän asukkaista ei väitä, että jodi kohtelee hyvin mansikoiden tauteja. Meidän on kuitenkin muistettava, että taudinaiheuttajat ja patogeeniset sienet eivät ole ainoastaan ​​kasvien lehdet vaan myös sen maaperä. Siksi on välttämätöntä suorittaa ruiskutuksen lisäksi myös juurien syöttö.

Vain soveltamalla ratkaisuja toistuvasti voit saada tuloksen. Hoidot suoritetaan useita kertoja vuodessa, mutta enintään kolme. Spraysien väli on 10 päivää. Kaikkien hoitojen on päätyttävä ennen marjojen muodostumista.

Jodiliuoksen käyttö yhdessä phytosporiinin kanssa auttaa sienten täydelliseen tukahduttamiseen.

Voit käyttää tai käyttää jodiä sivustossa?

Älä unohda, että jodin höyryt ovat myrkyllisiä! Kaikissa asioissa sinun täytyy tarkkailla toimenpidettä, jotta kasveja ja maata ei vahingoiteta.

  • Jos huonot maaperät jaetaan mansikan alle, niin he eivät pysty parantamaan apteekkijodiaan! Siinä ei ole kaikkia ominaisuuksia, jotka ovat luontaisia ​​mineraalilannoitteiden kanssa jodilla. Tämä on täysin erilainen. Siinä tarvittava elementti on sellaisessa muodossa, joka on helposti saatavilla kasveille ja helposti liukoinen veteen. Rikkauttamaan maaperän jodilla on mahdollista vain kivennäislannoitteiden avulla. Farmaseuttista jodia käytetään pieninä pitoisuuksina ja vain tautien ehkäisemiseksi.

  • Haalarit, jotka haittaavat mansikoita, eivät mene pois, jos niitä jalostetaan jodilla. Parhaimmillaan he jättävät puutarhan, mutta ei kauan. Niiden torjumiseksi käytetään syöttiä.

Kasvavat mansikat, joissa ei ole kemikaaleja, eivät saa olla vähemmän huomiota hoitoihin, muuten voit menettää kasveja ja vahingoittaa maata. Liuosten valmistamiseksi on tarpeen tarkkailla tarkasti jodin pitoisuus ylittämättä sitä. Tarvitaan toimia sääntöjen mukaan: tärkeintä ei ole satuttaa!

Kasvata mansikoita ilman kemikaaleja: miten ruokkia keväällä

Puutarhanhoitajat, jotka eivät halua käyttää kemiaa sivustossa, menestyksekkäästi käyttävät erilaisia ​​folk-lannoitteita kevään mansikan kastikkeisiin.

1. Mullein tai linnunpudotukseen liittyvä asia on osoittautunut hyvin todeksi. Infuusiota kasvatetaan suhteessa 1:10 ja vedetään istutukseen. Erinomainen lannoite kevään heräämiseen ja vihreän massan kerääntymiseen.

2. Yksi mansikan parhaista lannoitteista valmistetaan hiivan ja ruisleivän perusteella. Liuoksen valmistamiseksi sekoitetaan 50 g hiivaa ja hiutaleita 1 lasi sokeria ja kaadetaan kauhaan vettä. Varmista, että liuos on aurinkoisessa paikassa, kunnes käymisprosessi pysähtyy. Valmis infuusio laimennetaan suhteessa 1:10 ja juotetaan mansikoilla. Liikaa, tämä resepti ei ole tarpeellista päästä eroon, vain yksi – kaksi lisälientä vuodessa.

3. Ennen kukinnan aloittamista sinun täytyy ruokkia kasveja tuhkaksi.

Kasvattaa mansikoita ilman kemikaalien käyttöä. Sinun on opittava syöttämään kasvin oikein, ymmärtämään: miksi syödä mansikoita ja seuraamaan kasvien tilaa. Ajan mittaan jodin ennaltaehkäisevä hoito sairauksia vastaan ​​ja myös tarvittavat orgaaniset lannoitteet.

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (4 ratings, average: 5.00 из 5)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

74 − 69 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: