Istutetaan mansikoita: milloin ja miten se tehdään. Siirrä mansikoita keväällä, kesällä ja syksyllä

Istutetaan mansikoita: milloin ja miten se tehdään. Siirrä mansikoita keväällä, kesällä ja syksyllä

Kesän asukkaille, jotka haluavat saada hyvän sadon mansikoita vuosittain, siirtää pensaita ja virkistää istutusta – tämä on tarpeen kuin karsiminen tai ruokinta.

Miksi siirrä mansikoita

Yksi mansikoiden ominaisuuksista Onko prosessi sen kehittämistä. Tosiasia on, että pensaat kasvavat hyvin ja kehittyvät ensimmäisen neljän vuoden aikana, sitten sato pienenee ja istutus vähitellen rappeutuu. Jotta kasvavat hedelmät, mansikat olisi siirrettävä.

Oikein suoritettu menettely auttaa uudistamaan istutusta ja lisää merkittävästi saantoa. Lisäksi maaperän kasvien kehittymisen aikana kerättiin runsaasti tuholaisia ​​ja bakteereita. Transplantaatti auttaa eroon loisia ja sairauksia.

Milloin ja miten siirtää mansikoita?

Kokeneet puutarhurit onnistuneesti siirtävät mansikoita koko kauden ajan. Miten tämä tehdään?

Mansikan istutuksen siirto keväällä

Paras aika kevätsiirtoon on huhtikuun alku. Tällä hetkellä alkaa hedelmien ja juurien aktiivinen kasvullista kasvua. Viimeistele kaikki tarvittavat työt ennen kukinnan aloittamista, jolloin laitos siirtää siirron kivuttomasti. Mitä pitäisi ottaa huomioon kevään aikana?

 •  Aluksi on tarpeen ohentaa istutus: tunnistaa ne talvet, jotka ovat kuolleet talvella, jotka ovat jäljessä kasvun ja sairaiden. Tällaiset pihdit on poistettava.

 • Kaikki kasvit, jotka on valittu siirrettäväksi uuteen paikkaan, on kaivaa juuren alla.

 • Nuorten pensaiden istutukset on tehtävä tilaviksi ja syviksi. Jokaisen laskupaikan pohjalle kaadetaan noin 10 cm hiekkakerros, jonka avulla voit vettä mansikoita useammin ilman pelkoa juurien kunnosta.

 • Kun istutetaan, sinun on seurattava mansikan “sydän”. Sen ei pitäisi olla liian syvällä maaperälle tai kohollaan.

Istutetaan mansikoita: milloin ja miten se tehdään. Siirrä mansikoita keväällä, kesällä ja syksyllä

 • Kasvien ympärillä oleva maaperä tiivistetään, jonka jälkeen yläosa hieman irtoaa. Tämä mahdollistaa kosteuden virtaamisen nopeasti juurille.

 • Kevään aikana siirrettyjä kasveja ruokitaan ensimmäistä kertaa 14 päivää myöhemmin. Tämä auttaa mansikoita vahvistamaan ja kasvaa nopeammin.

Tärkeää! Kevään päälle istutetut mansikat tuottavat hyvin vähäisen sadon pieniä marjoja. Täysikasvu ja suuri määrä hedelmiä näkyvät hyvillä huoltajuudella vasta ensi vuonna.

Kuinka siirtää mansikoita kesällä

Jos istutus vaatii nuorentamista tai on toiveella istuttaa nuoria rosetteja, laajentaa sänkyä, niin se voidaan tehdä kesällä. Riittää, että noudatetaan tiettyjä sääntöjä, jotta kasveja ei tuhota.

 • Kesällä mansikka-elinsiirto uuteen paikkaan tehdään heti hedelmöityksen jälkeen. Optimaalinen aika on heinä-elokuu.

 • Työlle on valittava kuuma päivä tai ilta. Istutuksen jälkeen nuorille kasveille on varjostettava.

 • Valituissa äitien holkkeissa on useita ampuja, ylimääräiset lehdet poistetaan niin, että ne eivät poista voimaa kasveista.

 • Seuraavaksi on välttämätöntä syöttää intensiivisesti nuoria eläimiä ja vasta sitten hyvin kehittyneitä nuoria ruusukeita istumaan äidin pensaalle.

 • Istuvien sängyt on valmisteltava etukäteen. Voit tehdä tämän lisäämällä mätää lantaa tai komposti ja kaivaa maaperän läpi. Vasta toisen kaivamisen jälkeen alkaa istuttaa nuoria kasveja.

 • Istutusmateriaalin on oltava tuoretta, mansikan juurien kuivausta ei saa sallia.

 • Istutuksen jälkeinen tärkein työ vähenee asianmukaiseen hoitoon ja valmisteluun ensimmäiselle talvella.

Optimaalinen elinsiirtoaika on kesän loppu, kun sää ei ole niin kuuma ja sateet useammin.

Paras aika mansikansiirtoon on syksyllä

Itse asiassa syksy on vuoden “oikein” aika, jolloin mansikkapuita on siirrettävä. Usein sateet mahdollistavat mansikoiden hoidon minimoinnin. Maaperän kosteustaso riittää nuorten kasvien juurtumiseen. Työn optimaalinen aika on syyskuu, ja joillakin alueilla voit odottaa lokakuuhun saakka. Kaikki riippuu ilmastosta ja kasveista.

Syyskuussa istutetut nuoret ruusukkeet pystyvät rakentamaan tarpeeksi lehtimassan täydelle talvehtimiselle. Syksyllä mansikka-elinsiirto antaa kasville hyvät mahdollisuudet asettua ja talvella.

Syksyn elinsiirron toinen kiistaton etu on kasvin keväinen kukinta. Jo lämpöä alkaessa nuoret pensaat kasvavat ja antavat ensimmäisen sadon. Tämä ei luonnollisestikaan ole yhtä runsaasti kuin kaksivuotisten kasvien hedelmä, mutta hedelmät kasvavat hyviksi.

Mitä harkitaan, kun mansikoita siirretään

Ensimmäinen vaihe on maaperän valmistaminen ja paikka, jossa istutetaan nuoria kasveja.

Valitse istutuspaikka

Tätä asiaa on lähestyttävä vastuullisesti. Koska pensaiden ja sadon terveys riippuu sängylle osoitetusta paikasta. Paikkaa valittaessa kannattaa muistaa kasvien viljelykierto. Mansikoiden hyvät edeltäjät ovat:

 • pavut;

 • persilja;

 • valkosipuli;

 • lehtisalaatti;

 • retiisi;

 • punajuuret;

 • porkkanat.

Mansikoita on hyvä istuttaa siiderin jälkeen. Mutta älä unohda näitä kulttuureja, minkä jälkeen ei ole suositeltavaa kasvattaa mansikoita, on suuri infektioiden riski verticillium wilt.

 • tomaatit;

 • kurkut;

 • perunat,

 • kaali.

Mutta jos alue ei salli siirtää kylvöä edulliseen paikkaan, on maaperän puhdistamista tarpeen. Voit tehdä tämän käyttämällä sienitautien torjunta-aineita.

Mansikan sängyn paikka on sijoitettava rauhalliseen paikkaan, mutta hyvin valaistu.

Maaperän valmistaminen istutukseen

Mansikka on maaperä vaatimatonta, mutta kasvaa hyvin ja toimii hedelmällisemmillä maaperillä, joilla on heikosti hapan reaktio. Ennen istutusta, sinun täytyy valmistaa puutarha. Koska maaperä on hyvin lannoitettu tällä hetkellä, mansikoita on mahdollista tarjota kaikki tarvittavat ravintoaineet, ei yhtä kausia.

Puutarhaan kaivamisen alla, humus tai umpeenkasvatettu komposti, kananlannoitus, otetaan käyttöön. Lannoitteen kulutus lasketaan seuraavasti: per 1 km Km. m. sängyt käytä 1 ämpäri ylimääräistä lannoitetta.

Illalla, istutuspäivänä, puutarha on hyvin juotettu. Reiät tehdään juuri ennen mansikan istutusta. Kasvien välisen etäisyyden tulisi olla vähintään 20 – 25 cm rivien välissä yli 50 cm. Tällainen istutusjärjestelmä varmistaa kasvien täydellisen kehittämisen.

Säännökset oikean mansikansiirroista

1. Mansikka on levinnyt nuorilla ruusukeilla, jotka muodostettiin antenneille. Joitakin lajikkeita kasvatetaan jakamalla pensas elinsiirron aikana.

2. Istutettaviksi valitaan hyvin kehittyneet juuristojärjestelmät. Juurien lohkojen pituuden on oltava vähintään 5 cm. Kasvin on kehittynyt hyvin 4-5 lehdet.

3. Vanhojen pensaiden siirtäminen uuteen paikkaan ei ole järkevää, koska kasvit eivät tuota toivottuja tuloksia.

4. Ostetun istutusmateriaalin käyttäminen on välttämätöntä desinfioida sitä, jotta tautia ei kuljeteta sivustoosi. Tätä varten ennen istutusta kasvin juuret upotetaan kuumaan veteen, jonka lämpötila on noin 50 astetta, 15 minuutin ajan. Sitten taimet säilytetään kylmässä vedessä noin 10 minuuttia. Sen jälkeen, kun monien sairauksien ja iskujen toukkien vastaanotto taudinaiheuttajat hukkuvat.

5. Jos siirtoa ei saada samana päivänä, kasvin juuret olisi käärittävä märkäliinalla ja sijoitettava sellofaaniin.

6. Jos useita mansikoiden lajikkeita kasvaa paikoilla, ne olisi istutettava erikseen, muussa tapauksessa rei’itys tulee olemaan.

7. Kasvien eloonjäämisen nopeuttaminen auttaa murtamaan juuret veden, lannan ja saven seoksessa.

8. Elinsiirron jälkeen maa kaadetaan sahanpurulla tai oljella.

9. Olisi muistettava, että mansikat ovat tarjouskilpailu. Vesi kasteluun on otettava pysyvästi, lämmitetty auringossa.

10. Purkamissuunnitelma voi olla kaksilinjainen. Tällöin pussien välinen etäisyys on noin 25 cm, linjojen välissä – enintään 40 cm, ja sängyn leveys on 80 cm.

Istutetaan mansikoita: milloin ja miten se tehdään. Siirrä mansikoita keväällä, kesällä ja syksyllä

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (4 ratings, average: 5.00 из 5)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

98 − 94 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: