A paradicsom egy húsdarálóval a télen – a legjobb módja annak, hogy feldolgozza az egész terményt. A paradicsom legjobb receptje a húsdarálón keresztül a télen

A paradicsom egy húsdarálóval a télen - a legjobb módja annak, hogy feldolgozza az egész terményt. A paradicsom legjobb receptje a húsdarálón keresztül a télen

A húsdarálóval bármilyen méretű és változatos paradicsomot készíthet.

Ez a módszer lehetővé teszi, hogy finom ételeket készítsen a paradicsomon, amelyek nem alkalmasak a marinálásra.

Miután csavarják a paradicsomot egy húsdarálókra, lehetőség van ketchupok, adzhiku vagy más készítmények készítésére. Ez a módszer lehetővé teszi a paradicsom természetes ízét és aromáját.

Paradicsom egy húsdarálóval a télen – a főzés alapelvei

A paradicsomot mossák, darabokra vágják, és csavarják a húsdarálóban. Ezt megteheti mind a bőr, mind az előzetes eltávolítása. Ezután a paradicsomot a tűzhelyre helyezzük, forraljuk, majd csak zöldségeket, zöldségeket és fűszereket adunk hozzá. Főzzük együtt néhány percig, és öntsük a dobozokba. A szeleteket sterilizálják, ha azt a recept írja elő.

Hozzáadhat fokhagymát, hagymát, édes bolgár paprikát vagy más zöldségeket a paradicsom földjére a húsdarálóban.

Recept 1. Paradicsomot a húsdarálóval a télen borssal

Az összetevők

öt kilogramm paradicsom;

300 g édes paprika;

300 g sárgarépa;

petrezselyem – egy csomó;

só, babérlevél és bors.

Az előkészítés módja

1. Vágja a mosott paradicsomot nagy szeletekre, és keverje össze őket egy húsdarálóval. A kapott paradicsomtömeget egy zománcozott edénybe helyezzük és gyenge tűzre helyezzük.

2. Tisztítsa meg a sárgarépát, és csiszoljon apró forgácsokkal. Az édes paprikák mossák, farok vágják és tisztítják a septumokat és magokat. Szeletelje őket fél gyűrűkkel. Öblítse le a zöldeket, enyhén száraz és apróra vágja.

3. A paradicsom forrása után fél órával a sárgarépát és az édes paprika félgyűrűit helyezzük bele. Solim, szezonban babérlevél és borsos fekete borsó. Tomat paradicsomot alacsony hőfokon egy másik negyedóra. Ezután öntsük steril edényekbe, és húzzuk meg. Fordítsa át az edényeket egy snacket, takarja le egy takarót, és hűts 24 óráig.

Recept 2. Paradicsom egy húsdaráló segítségével télen fokhagymával

Az összetevők

100 g fokhagyma;

egy kilogramm érett paradicsom;

só, bors és cukor.

Az előkészítés módja

1. Öblítse le a paradicsomot, vegye le a szárakat és vágja őket apró szeletekre. Grillezni a paradicsomot egy húsdarálóval. A kapott paradicsomtömeget zománcozott edénybe öntjük.

2. Hámozza le a fokhagymát és hámozza le őket. A fokhagymát finomra vágjuk, vagy fokhagymával zúzzuk össze. Tegye a tört fokhagymát a paradicsomba, adja hozzá a receptek szerint a laza összetevőket, jól keverje össze és fedje le a fedelet. Tegye a paradicsomkeveréket egy tűzhelyre és forraljuk fel.

3. Forraljuk fel a paradicsomot a dobozokba és tekerjük. Fedje le a felborult fedelet takaróval. Hűtsük le a nap folyamán, majd távolítsuk el a pincébe.

Recept 3. Paradicsom egy húsdarálóval a télen

Az összetevők

három kg paradicsom;

cukor – egy kicsit több, mint fél üveg;

25 g sót;

asztali ecet 9% – 80 ml;

10 szegfű bimbó;

fekete bors – 10 borsó;

két szelet fokhagymát.

Az előkészítés módja

1. Mossa az edényeket szódával, öblítse le, és fél órán keresztül sterilizálva helyezze a sütőbe. Forraljuk fel a fedőt.

2. Érett paradicsomot, öblítse le, öntsön forró vizet és héjat. Vágott nagy szeletekre és csavarja a húsdarálót. Öntsük a paradicsompürét egy vastag falú serpenyőbe, és fél órán át közepes hőre helyezzük. Távolítsa el a habot, csökkentse a hőt és főzzön néhány órát alacsony hőfokon.

3. Hámozza le a fokhagymát, és húzza le azt a darálón. Miután a masszát kétszer főztük, adjunk hozzá fokhagymát, laza összetevőket, szegfűszegeket és borsot. Öntsük az ecetet, várjunk, amíg a paradicsom forr, és öntsük át az elkészített edényeket. Snack roll, fordulj át, fedje le a régi kabátot, és menjen el egy napra.

4. Recept: Paradicsom a húsdarálóval télen fokhagymával és tormavel

Az összetevők

kg vörös paradicsom;

gyökér torma és fokhagyma – 100 gramm;

két st. l. só;

granulált cukor – 20 g.

Az előkészítés módja

1. Mossa ki az érlelt paradicsomokat, néhány másodpercig forraljon fel forró vízbe, és húzza le. Szeleteljük őket nagy szeletekre. Torma héjjal és szeletekre vágva. Hámozott fokhagymát, a fokhagymát préseljük.

2. Paradicsom és torma gyökér egy húsdarálóban. A paradicsomból és a tormaből származó masszát egy zománcozott edénybe kell vinni, fokhagymát és száraz összetevőket kell hozzáadni. Keverjük jól, hogy a fokhagymát és a tormát jól kombinálják a paradicsommal.

3. A fűszereket tartályokban töltsük le, fedjük le műanyag burkolattal és tároljuk a pincében vagy a hűtőszekrényben.

5. Zöld paradicsom húsdarálóval a télen

Az összetevők

1300 g zöld vagy barna paradicsom;

fél kilogramm hagymát;

sárgarépa – 400 g;

Bolgár bors – három darab;

chili paprika;

két alma;

50 g sót;

granulált cukor – 60 g;

finomított finomított olaj – 50 ml;

fél l. ecet esszenciája.

Az előkészítés módja

1. A zöld paradicsomokat mossák és nagy szeletekre vágják. Grillezni őket egy húsdarálóban. Áthelyezzük őket a serpenyőbe. A vöröshagyományt megtisztítják és negyedekre vágják. Kivágtuk az édes paprika szárait, a septumoktól és magoktól tisztítunk, és széles csíkokra vágjuk. Az almákat mossák és négy részre vágják, kivágjuk a vetőmag dobozokat. A fokhagymát a héjról hámozzák.

2. Hámozott és apróra vágott zöldségeket aprítunk húsdarálóban. A fokhagymát hántolva fokhagymával és finom apróra vágott chili paprikával préseljük. Mindössze a paradicsomtömegre váltunk. Itt cukrot és sót töltünk, olajba öntjük. Jó, ha mindent összerakunk.

3. Mérsékelten tűzbe tesszük a serpenyőt, és körülbelül negyven percig főzzük. Megízleljük, és ha szükséges, adjunk hozzá fűszereket. Tíz perc múlva a készenléti ömlött a lényeg. A snacket sterilizált edényekbe öntjük és feltekerjük. Tárolja a hűtést, csomagolva egy takaró egész nap.

Recept 6. Paradicsom egy húsdaráló segítségével a téli bolgár bors

Az összetevők

kg paradicsom;

kg húsos paprika;

fokhagyma – 5 lobula;

só és fekete bors.

Az előkészítés módja

1. A borsot és a paradicsomot mossák. A paprikákat belülről megtisztítják. Az összes zöldséget meglehetősen nagy darabokra vágják. A húsdarálón minden zöldséget darálunk. A kapott keveréket zománcozott edénybe helyezzük, és tûzre helyezzük.

2. Felszabadítjuk a fokhagymát a héjról, és speciális sajtolással összezúzzuk. A paradicsom és a zöldség keverékében tegye fel a fokhagymát és forralja fel. A forró snacket üvegtartályba helyezzük, és feltekerjük. Snack hideg, takaró takaróval.

Recept 7. Paradicsom egy húsdarálóval a télen almával

Az összetevők

három kg érett paradicsom;

alma – 3 darab;

két chili hüvely;

200 g granulált cukor;

só – két st. kanál;

150 ml ecet 9%;

sovány olaj – 50 ml;

5 g szegfűszeg, fekete bors és kömény.

Az előkészítés módja

1. Alaposan mossa meg a paradicsomot és vágja nagy szeletekre. Grillezni a paradicsomot a húsdarálóban. A kapott paradicsomtömeget egy vastag falú serpenyőbe öntjük.

2. Tisztítjuk az almát a héjból, távolítsuk el a magot, és chili borsos húsdarálóval őröljük meg. Spread az alma keveréket a paradicsom. Húzza össze az almát paradicsommal, és tegye a serpenyőt a tűzbe. Várjuk, amíg a keverék forralás megkezdődik, és a tüzet minimálisra forgatjuk, majd fél óráig tartjuk, állandó kevergetéssel, hogy a paradicsom ne égjen.

3. Röviddel a készítmény elkészülte előtt adjunk hozzá cukrot és sót, fűszerezhetjük a szezont és öntsünk sovány olajat. Néhány perccel a készenléti állapot előtt öntsön ecetet, és feküdjön ki a sterilizált edényeken. A tartósítást fejjel lefelé fordítjuk, lehűtjük, takaróval fedjük le.

Recept 8. Paradicsomot a húsdarálóval télen bazsalikommal

Az összetevők

öt kg húsos paradicsom;

cukor és só;

bazsalikom (gyógynövények).

Az előkészítés módja

1. Kivágtuk a mosott paradicsom lábszárát, és apró szeletekre vágtuk. A paradicsomot daráljuk a húsdarálóban, és a kapott paradicsomot egy zománcozott edénybe töltjük.

2. Tegyük tűzbe és főzzük 20 percig a forralás pillanatától. Adjuk hozzá a laza összetevőket és keverjük össze. Friss bazsalikom zöld, öblítse le és tegye az egész ágakat a paradicsomba.

3. A paradicsom tömeges forrasztása üvegekbe és tekercsbe. Fordított fejjel lefelé tartósítás, és hűtsük le a takaró alá.

9. A paradicsomot egy húsdarálóval a télen ukrán nyelven

Az összetevők

sűrű paradicsom – 5 kg;

kilogramm bolgár bors;

az almák savanyú kilogramm;

só – két st. l;

200 g cukrot;

400 ml napraforgóolaj;

Forró pirospaprika – 50 g.

Az előkészítés módja

1. Mossunk paradicsomot, vágjuk ki a kocsikat és töltsük fel forró vízzel. Hámozzuk le és húzzuk le a húsdarálót. Vágj almákat a negyedekre, és vágd ki a vetőmag dobozokat. A bolgár paprikákat öblítik, tisztítjuk a válaszfalakat és magokat, hosszú csíkokkal. Minden zöldséget aprítottunk húsdarálókba, és paradicsomba tettük.

2. Óvatosan keverje össze a paradicsom-növényi keveréket, adjon hozzá laza összetevőket és olajat. A paradicsomot három órán át forraljuk alacsony hõmérsékleten. A forró paradicsomot steril dobozokra és tekercsekre öntjük. Az invertált megőrzést lehűtjük, takaróba csomagoljuk.

Recept 10. Paradicsom egy húsdarálóval a téli “Appetizing”

Az összetevők

két kg húsos paradicsom;

fokhagyma – 200 g;

négy torma hátsó;

kapor és petrezselyem – a zsemle mentén;

édes bolgár bors – tíz darab;

forró bors – 20 hüvely;

cukor – 80 g;

só – 100 g;

ecet – üveg.

Az előkészítés módja

1. Mosott paradicsomot vágjunk nagy szeletekre. Édes és forró paprikán vágjuk ki a farokot, és belülről tisztítjuk a zöldségeket. Vágj fel. Megszűrtük a zöldeket, öblítettük őket és enyhén szárítottuk őket. A torma lehámozza és darabokra vágja.

2. Minden zöldséget csavartunk egy húsdarálóval, zománcozott edénybe tettük és összeszedtük. Add hozzá a laza összetevőket, keverje össze újra, fedje le a fedelet, és hagyja a hűvös helyen néhány napig. Öntsük az ecetet, és steril edényekbe helyezzük. Zárja le a műanyag burkolatokat és tárolja hűvös helyen.

11. Recept: Paradicsom a húsdarálóval télen zöldségekkel

Az összetevők

érett paradicsom – öt kg;

sárgarépa és paprika – kg-ban;

forró bors – 10 db;

hagyma – fél kilogramm;

sovány olaj – fél liter;

fokhagyma – öt fej;

durva őrlésű só.

Az előkészítés módja

1. Öblítsük ki a paradicsomot, és vágjuk több darabra. Sárgarépa és hagyma héja és öblítse le. Fűszeres és édes paprikát, és belülrõl lehúzzuk.

2. A paradicsomot és más zöldségeket húsdarálóban őröljük és vastag falú tálba helyezzük. Adjuk hozzá az ömlesztett összetevőket a paradicsom-növényi keverékhez, és öntsük az olajat. A serpenyőt a tűzbe küldjük, és két órára mérsékelt hőségben főzzük.

3. A forró etetőt száraz, steril üvegtartályba helyezzük és feltekerjük. A tartósítást megfordított formában lehúzzuk, takaróval borítva.

12. Recept: Paradicsom egy húsdarálóval a télen szilva

Az összetevők

két kg érett paradicsom;

kg szilvák szilva nélkül;

250 g hagymát;

40 g sót;

hiányos üvegcukor;

5 g forró piros paprika;

két babérlevél;

20 ml 9% ecet;

100 g fokhagyma.

Az előkészítés módja

1. A szilvákat lemossák, félig vágják és eltávolítják a kővet. A mosott paradicsomot nagy szeletekre vágják. Hántoljuk a fokhagymát apróra vágva, apróra vágva. A többi zöldséget húsdarálóval őröljük. Mi zománcozott edénybe tettük, mérsékelt tűzre helyeztük és másfél óráig főztünk.

2. 30 perccel a készítmény elkészítése előtt adjuk hozzá a laza összetevőket, a szegfűszegeket, a fokhagymát és a babérlevelet. Itt fokhagymát szórunk és mindent összekeverünk, alkalmanként megkeverve, hogy a snack ne égjen.

3. A forró etetőt az üvegtartályra helyezzük, előre sterilizálva és feltekercseljük. Hagyjuk hűlni egy napig, átfordítjuk, és csomagoljuk a dobozokat takaróval.

Paradicsom egy húsdarálóval a télen – tippek és trükkök a szakácsoktól

  • Enyhén elkényeztetett paradicsomot használhatunk arra is, hogy a paradicsomot húsdarálón keresztül télre készítsük, korábban kivágva az összes rothadt darabot. Ebben az esetben a paradicsomot fel kell főzni.
  • A fokhagyma, a torma és a paprika tartósítószerként szolgálnak, így annál több zöldség a táplálékban, annál hosszabb az eltarthatósági idő.
  • A fűszereket fokozatosan adagolhatjuk fokozatosan, mivel az előkészítés során ízlésüket feltárják, ezért a legjobb, ha időközönként kipróbáljuk az edényt, hogy megállapítsuk, van-e elég fűszer, cukor és só.
  • Ha sárgarépa jelen van a receptben, akkor a sütési idő megnövekszik, mivel az alacsony fogyasztású zöldség a táplálék károsodását okozhatja.
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 ratings, average: 5.00 из 5)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

− 3 = 1

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: