Vi forbereder en varm sauce №1 – et lys fra tomater til vinteren. De mest berømte opskrifter af en tomatflamme til vinteren

Vi forbereder en varm sauce №1 - et lys fra tomater til vinteren. De mest berømte opskrifter af en tomatflamme til vinteren

Taler om den akutte krydderi af et tomatlys til vinteren, vil forskellige mennesker kalde det anderledes. Nogen er blevet vant til navnet på halsen, andre kender det som en shit, en peberrod eller et shitty snack, den tredje er mere bekendt med navnet Ajik fra tomater med peberrod. I Sibirien kan du høre navnet – cobra.

Der er altid en skarp smag og tomater som hovedbestanddel.

Gnisten af ​​tomater til vinteren – de generelle principper for madlavning

Opskrifter til madlavning er forskellige, men almindelig er brugen af ​​en kødkværn (mekanisk eller elektrisk) til at male ingredienser. Der er to fundamentalt forskellige metoder – uden madlavning og med varmebehandling. Det afhænger af det, om krydderierne vil blive opbevaret udelukkende i køleskabet eller køligt nok mørkt sted. Flere vitaminer bevares, selvfølgelig i “rå” krydderier og efter madlavning varer det længere. Den obligatoriske indførsel af tomater i skålens sammensætning er allerede blevet sagt. Til skarphed skal du bruge hvidløg, peberrodrod, bitter (brændende) peberfrugter, sort sort peber eller en blanding af forskellige peberfrugter.

Det bemærkes, at ved fremstilling af krydderier uden varmebehandling, godt skylles under koldt vand grøntsager og urter, omhyggeligt tørret med papirhåndklæder at forhindre indtrængen af ​​fugt, som kan fremme gæring under opbevaring.

tomater (tomater) til madlavning skal være moden, men fast, med tæt kød, uden hvide blodårer. Det bedste er tomater af de berømte sorter – Abakan og Minusinsk. Men selvfølgelig vil alle andre gøre det samme. Du kan bruge både skrællede tomater og skræl, hvis det ikke er tæt. Det er ønskeligt at fjerne de grøn-gule dele under peduncle og nødvendigvis – stilken selv. Før slibning skæres tomater i halve eller i 4 dele, hvis de er store.

Peberrodsrod med “bedstemorens have” vil gøre det bedste. Det er den der vokser alene som en ukrudt. Hans fæstning vil være den største. Rødder skal grundigt skylles og rengøres med en skarp kniv indtil lys farve, afskærer de mørke uregelmæssigheder. Roten skal skæres i små (8-10 cm) stykker til videre behandling.

hvidløg giver skålen en god smag. Hvidløg kan sættes lidt mere eller mindre end angivet i opskriften. Det afhænger af smag præferencer. Tænderne skal rengøres fra den tætte skræl og stilken.

Bitter peber kan være af enhver størrelse og varierende grader af sværhedsgrad. Dens mængde i sæsonen afhænger af styrken af ​​maven og individuelle smag præferencer. Også forbruget af peberfrø forbliver efter cookens skøn. Det skal huskes, at det er frøene, der maksimerer smag af krydderierne.

salt Det er bedre at bruge sten eller grovslibning.

Sort Ground Pepper Ikke anvendt i alle opskrifter. Det er mere ønskeligt at bruge mere grov peber.

Sød (bulgarsk) peber når det skal rengøres, er det nødvendigt at skære, fjern frø og septum fra det. Nogle mennesker foretrækker ikke at fjerne partitionerne, idet de tror, ​​at det tilføjer en masse piquancy til smagen af ​​krydderierne.

Klar krydderier er lagt i sterile krukker, forseglet og opbevaret i køleskab, kælder eller mørkt afkølet sted. Banker og låg skal anvendes efter deres sterilisering. Det er bedre at lægge ud i små krukker (op til 0,5 l), tk. det er mere bekvemt at bruge og vil tillade længere opbevaring krydderier.

Gnisten af ​​tomater til vinteren – recept 1 (klassisk peberrod)

ingredienser:

kg tomater

to fed hvidløg;

omkring 100 gram peberrodrod

sukker og salt til din smag;

Fremstillingsmetode:

I grøntsagerne snoet i en kødkværn sætter vi salt og sukker. Det er også muligt at gnide peberrot på en rivejern, hvis du risikerer det. Vi ligger i sterile krukker, lukker med sterile låg og opbevares i køleskab eller på et køligt sted i mørket.

Flammen fra tomater til vinteren – opskriften 2 (med valnødder)

ingredienser:

tomater vil tage omkring et kilo;

stykker tyve skrællede valnødder;

to frø af varm rød peber

fem sødrøde paprika

en kvart kilo peberrod og hvidløg rod;

50 gram persille og dillgrønne;

en eller to spiseskefulde af 9% eddike;

to spiseskefulde solsikke raffineret olie;

en teskefuld salt;

to spiseskefulde sukker

Fremstillingsmetode:

Vi hopper over ingredienserne i kødkværnen. Vi hælder salt og sukker, hæld vegetabilsk olie. Tilsæt eddike. Vi lægger ud i krukker og opbevarer i køleskabet. Hvis din smag er ekstremt krydret, så serverer den på bordet, bland den med sur creme.

Gnisten af ​​tomater til vinteren – recept 3 (med eddike)

ingredienser:

fem kilo modne, hårde tomater

fra halvtreds til et hundrede gram hot chili peppers;

to hundrede gram hvidløg;

fem spiseskefulde af ni procent bordeddike;

ti til femten teskefulde salt

et glas sukker

Fremstillingsmetode:

Forberedte tomater, hvidløg og peber skal slibes på en kødkværn for at opnå en homogen puree af en figurmasse. Vi sætter sukker og salt i den. At blødgøre smagen og bevare eddike. Vi ligger i krukker og opbevares i køleskab.

Flammen fra tomater til vinteren – opskriften 4 (med den bulgarske peber)

ingredienser:

på et kilo tomater og sød bulgarsk peber

et hundrede gram hvidløg;

to eller tre teskefulde salt

Fremstillingsmetode:

Vi smelter forberedte grøntsager og salt i en kødkværn. Krydderiet opbevares kun i krukker i køleskabet, da denne fremstillingsmetode ikke indeholder konserveringsmidler. Smagen viser sig at være blid, og endda børn kan prøve sådan en godbid.

Gnisten af ​​tomater til vinteren – recept 5 (med auberginer)

ingredienser:

halvanden kilo tomater (fortrinsvis “creme”)

et kilo auberginer og sød bulgarsk peber

tre hundrede gram hvidløg;

tre bælg af bitter peber;

hundrede milliliter bordeddike på ni procent

et glas sololie raffineret olie;

salt – som du vil

Fremstillingsmetode:

Alle ingredienserne passeres gennem kødkværnen. Vi hælder i vegetabilsk olie og salt. Vi koger i en kasserolle i omkring en time. Eddike tilsættes i slutningen af ​​kogningen. Vi ruller i forberedte krukker. Vi opbevarer køligt i mørke.

Gnisten af ​​tomater til vinteren – recept 6 (med krydderier)

ingredienser:

du har brug for ti kilo faste modne tomater

tre til fire fed hvidløg

et pund løg (fortrinsvis blå);

tre hundrede milliliter bordeddike på ni procent;

syv hundrede og halvtreds gram sukker;

et hundrede gram salt

på 0,01 gram af nellike, kanel, malet sort og duftende peber;

halvt gram sennepspulver

Fremstillingsmetode:

Opskriften er noget anderledes end traditionel madlavning. Modne tomater anbringes i en pande eller et bassin og hældes først med kogende vand og afkøles derefter under en strøm af koldt vand. Vi skærer tomater i form af lobula, udskæringsstængler. Løg skæres i ringe. Vi lægger tomater og løg i en gryde og koge, indtil mængden er reduceret med halvdelen. Hvidløg med saltslibning. Fold krybderne, kanel, jordet peber, sennep i en pose gasbind og kast i en kogepande. Solim, hæld sukker og sæt hvidløgene i ca. femten minutter før madlavningens afslutning. Hæld i dåser i en varm form og steriliser. En sterilisering af halvliter dåser tager en kvart time, og en liter tager en halv time. Vi opbevarer køligt i mørke.

Gnisten af ​​tomater til vinteren – recept 7 (med gæring)

ingredienser:

fem kilo meget modne tomater

otte hvidløgshoveder

tyve sødrøde paprika

otte pods af hot pepper;

et glas gnides på en lille gitter eller en peberrodrod savnet på en kødkværn;

salt – hvordan elsker du

Fremstillingsmetode:

Ingredienserne i saltet føres gennem kødkværnen og efterlades i 10 dage at vandre i en stor emaljepande. To gange om dagen blander vi. Så lægger vi på krukker, kork og opbevarer i køleskabet.

Flammen fra tomater til vinteren – recept 8 (med frugt)

ingredienser:

tre og et halvt kilo flødeagtige tomater

på et kilo gulerødder, sødrød paprika, ikke meget sure æbler, hvide løg og blommer;

et hundrede gram hvidløg;

halvt glas sololie raffineret olie;

ifølge din smag, salt og sort jord peber;

Fremstillingsmetode:

Forbered grøntsager til knækket i en kødhakkemaskine: tomater skåret i halve og fjern stilk, på æblerne og fjern pitten af ​​blommer, peber frø og tage ud vægge, rense gulerødder og løg. Vi twist grøntsager og frugter i en kødkværn. I en emaljeret stor gryde hæld olie, spred kartoffelmassen, kog og kog den på lav varme i femten til tyve minutter. Det er nødvendigt at blande blandingen med en spatel af træ. I slutningen tilføjer vi hvidløg, salt, peber, presses gennem hvidløg og blandes godt. I varm form spredes vi det til forberedte banker, vi forsegler det og pakker det op, indtil det køler helt ned. Vi opbevarer køligt i mørke. Denne krydderier er neostroy, med en behagelig frugtsmag.

Flammen fra tomater til vinteren – recept 9 (med 3 timers eksponering)

ingredienser:

tre kilo tomater (moden og elastisk);

et glas ni procent eddike eddike;

et glas skrællede hvidløgskage;

to bælg af bitter peberfrugter;

efter eget valg salt

Fremstillingsmetode:

Jordmassen opretholdes ved normal temperatur (ikke i kulden) i tre timer, omrøring lejlighedsvis for at opløse saltet. Vi lægger ud i krukker. Tæt tæt på. Vi opbevarer i køleskabet.

Gnisten af ​​tomater til vinteren – recept 10 (med urter)

ingredienser:

Tag et kilo udvalgte saftige tomater og sød bulgarsk peber;

for et hundrede gram grøn koriander og dill;

tre hundrede gram bitter peber og hvidløg;

til din smag af salt

Fremstillingsmetode:

Vask grøntsager grundigt fra vand med et papirhåndklæde. På tomater skal vi skrælle, skære og holde i kogende vand i 5-7 minutter. Skær tomaterne i halv eller 4 stykker (hvis store) og fjern stængerne. Vi fjerner frø og septa fra sød peber. I den bitre – om ønsket: hvis du kan lide en mere krydret krydderi, så kan frøene blive efterladt. Skålen med dem ser appetitvækkende ud. Vi sliber alle komponenterne. Krydr med salt. Lad os stå lidt for at opløse saltet bedre. Vi lægger ud i steriliserede krukker. Vi lukker det. Vi opbevarer i køleskabet.

Gnisten af ​​tomater til vinteren – recept 11 (kompleks)

ingredienser:

du har brug for to og et halvt kilo tomater;

på et kilo gulerødder, ikke sure sure æbler og sød bulgarsk peber;

to hundrede gram hvidløg;

hundrede gram varm peber;

to glas solsikke raffineret olie;

halvt glas fem procent eddike;

en spiseskefuld sort jord peber;

en fjerdedel af et glas salt

et glas sukker

Fremstillingsmetode:

Tomater skales på ovenstående måde ved hjælp af kogende vand. Vi slår først rensede gulerødder på det mindste gitter. Vi spredte i en stor gryde en masse gulerødder og satte os til at lave mad på en lille ild. Dernæst grind den bulgarske peber, tomater og æbler og tilsæt til panden til madlavning. Solim, sæt den sorte peber, hæld sukker, hæld i vegetabilsk olie. Hvidløg sammen med bitter peberslib adskilt fra andre grøntsager. De tilsættes efter 1 time og 40 minutter fra begyndelsen af ​​kogepunktet til kogemassen. Vi hælder eddike. Vi fortsætter med at koge. I alt koges der på lav varme i 2 timer og 30 minutter. I varm form spredes det i steriliserede krukker og lukkes med låg. Samlet på toppen af ​​dåserne af olie vil tjene som en ekstra beskyttelse mod gæring under opbevaring.

Twinkle fra tomater til vinteren – recept 12 (hjemme)

ingredienser:

tre kilo tomater

et hundrede og halvtreds gram bitter peber;

et kilo sød bulgarsk peber

tre hundrede gram hvidløg;

fem spiseskefulde af 9% eddike;

en spiseskefuld sukker;

tre spiseskefulde salt

Fremstillingsmetode:

Grøntsager passeres gennem en kødkværn med det mindste gitter. Sidste slib den bitre peber. Blandingen hældes i en rustfrit gryde, salt, hæld sukker og hæld eddike og lad det gå indtil om morgenen, når blandingen aflejres. Væsken dannet ovenfra kan drænes i flasker og anvendes som krydderi til de første retter. Den resterende masse lægges i glasburer, lukket med låg og efterlades til opbevaring i køleskabet.

Gnisten af ​​tomater til vinteren – opskrift 13 (med tomatpasta)

ingredienser:

halv kilo bitter rød peber;

hundrede og halvtreds af skrællede valnødkerner;

tre hundrede gram hvidløg;

en pakke krydderier “Hmeli-Suneli”;

halv kilo tomatpasta;

halvfjerds gram salt

Fremstillingsmetode:

Denne recepts egenart er brugen af ​​tomatpasta i stedet for tomater og i mere omhyggeligt forberedelse. Bitter peber to gange i en kødkværn. Nødder og hvidløg tre gange i kødkværnen. Tilsæt humle-suneli. Sæt derefter tomatpastaen. Vi vil salivere og blande godt. Vi vil udvide på krukker. Vi gemmer det i køleskabet. Det er godt at kombinere et sådant lys med pasta og kød.

Gnisten af ​​tomater til vinteren – recept 14 (halsen)

ingredienser:

tag et kilo meget modne tomater

en eller to bælg af bitter rød peber;

hvidløg hovedet;

to eller tre teskefulde sort peber og salt;

Fremstillingsmetode:

Tomater og peber er jorden i en kødkværn. Hvidløg klemmer på garlick. Hvis der ikke er bitter peber, kan du tilføje hvidløg. Hvis du vil opnå skarpheden af ​​”rive øjet” ud, bør frø fra den brændende peber ikke fjernes. Salt, peber og bland godt. Opbevares kun i køleskabet, spredes i krukker og forsigtigt lukket dem med låg.

Gnisten af ​​tomater til vinteren – opskrift 15 (kobra)

ingredienser:

Forbered et kilo tomater

en pod med bitter rød peber;

et hundrede gram hvidløg;

til din smag af sort peber, salt og sukker (hvis tomaterne er sure)

Fremstillingsmetode:

Skræl tomaterne og pedunclesne. Spring i kødkværnen. Tilsæt salt let og kog i brand. Kog indtil tyk, ikke glemme at røre. Strukturen og farven af ​​masseændringen. Hvis du ikke har en lang opbevaring krydderi, så er en fem minutters koge nok. Til høst for vinteren vil det tage mere tid at koge. I tomatmassen klemmes hvidløg med en skål og peber. Du kan bruge sort jord peber, du kan – en blanding af forskellige peberfrugter eller en pod chili peber. Rør, salt til den ønskede smag. Hvis tomater er sure, tilsættes sukker. Kog igen. Hæld varmt i krukker, dæksel med låg og lad opbevares på et køligt sted.

Gnisten af ​​tomater til vinteren – tips og nyttige tips

• Når der tilberedes et tomatlys til vinteren, kræves der normalt en betydelig mængde hvidløg. Der er en lille hemmelighed for sin hurtige rengøring. Det er nødvendigt at skære en stamme med en kniv i hvidløgsædet, læg den på et træskærebræt og slå hårdere med håndfladen fire eller fem gange. Derefter anbringes hvidløg i en gryde med låg og rystes godt. De fleste af huskene adskilles, og resten bliver let og hurtigt fjernet.

• For hurtig rengøring af tomater fra huden skal en skarp kniv krydse hver tomat fra den modsatte pedikel med en skarp kniv. Fold alle tomaterne i en stor beholder og hæld kogende vand i fem til syv minutter. Efter dræning af vandet. Lad afkøle. Børstning af snittet med knivens spids, det er ikke svært at fjerne huden med fire lette bevægelser.

• Peberrod skal holdes godt i vand, før rengøring. På samme tid vil jorden falde bagved, hestens radise bliver renset lettere. Med tynde rotler (0,5-0,7 cm tykke) kan du ikke ridse huden, men det er kun meget godt at vaske dem med en børste.

• Ved slibning af peberrod på en manuel kværn skal du sætte en plastpose på selve kødkværnen. Dette vil reducere eller endda undgå rezi i øjnene og andre ubehagelige fornemmelser. Peberrod er bedre at male den sidste, da det stærkt hammer en kødkværn. Det er ønskeligt at tage peberrod med 10-15 gram mere, da noget af det vil forblive i kødkværnen.

• Glem ikke at lægge på gummihandsker, mens du behandler varm peber, så dine hænder ikke scorch. Pas på og ikke ved et uheld berøre øjnene, læberne, næseen, panden.

• Når man vælger mellem en mekanisk og elektrisk kødkværn, skal man forstå, at der i elektriske produkter skæres og i det mekaniske – de gnides, hvilket er meget foretrukket, når man forbereder en tomatflamme til vinteren.

• Det er bedre at opbevare krydderier med små dåser på op til 0,5 liter.

• Der er en simpel måde at sterilisere dåser i en mikrobølgeovn. I de vaskede krukker hæld 50-70 ml vand, installer dem i en mikrobølgeovn, tænd for mikrobølgefunktionen. Når vandet fordamper, skal du fjerne krukkerne. Når de afkøles, bliver de tørre.

• Metalhætter til dækning af dåser til steriliseringstid skal koges i 10 minutter.

• Blanding af færdiglavet lys fra tomater med mayonnaise, du kan bruge det som en sovs til pizza.

Som du kan se, kræver de fleste opskrifter af tomatlys til vinteren ikke meget tid til madlavning, og fordelene og fornøjelserne ved denne krydderi vil helt sikkert gøre det uerstatteligt på bordet!

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (6 ratings, average: 5.00 из 5)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

94 − 93 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: