USA – levätä, nähtävyyksiä, säätä, ruokaa, retkiä, kuva, kartta

USA - levätä, nähtävyyksiä, säätä, ruokaa, retkiä, kuva, kartta

Yhdysvallat (Amerikan yhdysvallat) sijaitsevat pääasiassa Pohjois-Amerikan mantereella, joka ulottuu itäisestä länteen Atlantin valtamerestä Tyynenmeren alueelle. Lähin naapurit maalla ovat Meksiko ja Kanada, Beringin salmen varrella, Yhdysvallat rajoittuu Venäjälle. 48 mannermaisen valtion lisäksi Amerikassa on Alaska ja Havaiji, ja sillä on myös joitakin Karibian ja Tyynenmeren saaria.

Yhdysvallat on kolmannella sijalla maailman ihmisten määrässä, ja nykyään yli 313 miljoonaa ihmistä eri rotuista ja kansallisuuksista asuu siellä. Valkoista on noin 84% väestöstä, afrikkalaiset – 12%, latinalaisamerikkalaiset – 9%, aasialaiset ja tyynenmeren saaret – 3%, amerikkalaiset amerikkalaiset intiaanit Yhdysvalloissa tänään, alle 1%.

Amerikkalaisia ​​pidetään hyvin uskonnollisena kansakuntana, noin 88 prosenttia Yhdysvaltojen väestöstä pitää itseään uskovina. Näistä 78% on kristittyjä (enimmäkseen protestantteja ja katolisia), ja siellä on myös edustajia juutalaisuudesta, islamista, buddhalaisuudesta, hindulaisuudesta maassa.

Yhdysvaltojen valtion kieli on englanti, yli 73 prosenttia amerikkalaisista pitää äidinkielenään. Valtion valuutta on maan dollari (USD).

USA – pääkaupunki ja suurkaupungit

Yhdysvaltojen pääkaupunki on Washingtonin kaupunki, joka on nimetty maan ensimmäisen presidentin, George Washingtonin mukaan. Nyt asuu siellä pysyvästi yli 5 600 tuhatta ihmistä. Washingtonissa on tärkeitä valtion laitoksia, mukaan lukien Yhdysvaltain presidentin asuinpaikka Valkoisessa talossa sekä lukuisia kansallisesti merkittäviä muistomerkkejä ja museoita, joiden sisäänpääsy on kaikille vierailijoille vapaata.

Muita USA: n tärkeitä kaupunkeja ovat: New York (maan talous-, liike- ja kulttuurikeskus), Chicago (blues kaupunki), Las Vegas (kasinot, neonvalot ja vilkas yöelämä), Los Angeles (maailma Hollywoodille) , Orlando (Disneylandin kaupunki), Miami (kaupungin kultaiset rannat), San Francisco.

USA – Lomat ja retket

Kiertomatkat Yhdysvalloissa ovat huikeita useilla matkailukohteilla. Ensinnäkin se matkat, joiden avulla voit tutustua etninen piirteitä ja perinteitä kunkin valtion, käy näkyvästi nähtävyyksiä, jotka liittyvät tärkeimmät tapahtumat ja persoonia maailmanhistoriassa, sekä erinomainen gallerioissa New Yorkissa ja Washington.

Ekomatkailun faneille on monia ainutlaatuisia paikkoja, joissa on mahtavat kauneuden ja luonnon monumentit maisemat, jotka sijaitsevat valtavalla alueella aurinkoisesta Floridasta jääkauteen Alaskaan.

Suositut ja koulutusmatkat Yhdysvalloissa, jotka haluavat oppia kieltä tai parantaa tietonsa tehokkaimpia opetusmenetelmiä käyttäen.

Lisäksi Yhdysvaltoihin suuntautuva matka on myös loistava ostos, runsaasti viihdettä jokaiseen makuun ja unohtumaton kokemus tutustumasta tähän mahtavaan maahan.

Yhdysvallat – nähtävyydet

Capital of USA, ensinnäkin, on mielenkiintoista niille, jotka ovat kiinnostuneita historiaan tämän hämmästyttävän maan. Täällä voit vierailla Capitol, josta on tullut symboli Amerikan valtiollisessa Valkoinen talo, katso Washington Monument ja muut Amerikan presidentit, Arlingtonin hautausmaalle käydä haudoilla John ja Robert Kennedyn, National Art Gallery, Space Museum ainutlaatuinen kokoelma lentokoneita ja muita näyttelyitä. Lisäksi on olemassa monia erilaisia ​​kauppoja, kauniita puistoja, kahviloita ja kauppoja.

On mahdotonta käydä Amerikassa eikä katsella sen symbolia – Libertyn patsas, joka sijaitsee New Yorkissa Ellisin saarella, josta Manhattanin eteläosasta pääsee lautalla. Nykyään Manhattan on kuuluisa pilvenpiirtäjistä ja Broadwaystä, joka on tuonut maailmaan valtavan määrän eläviä esityksiä.

Toisessa New Yorkin Downtown-osassa on kuuluisa New Yorkin pörssi. Lincoln Centerissä voit tutustua Metropolian oopperaan, konserttisaliin “Avery Fisher Hall” sekä muihin teattereihin ja konserttisaleihin. Myös New Yorkissa odottamassa kävijät maan “Metropolitan” museo, jossa voi nähdä runsas kokoelma maalauksia amerikkalaisten ja eurooppalaisten taiteilijoiden sekä näyttely kulttuurimuistomerkkejä muinaisen maailman ja antiikin idässä.

Chicagossa on Sears Tower, joka on yksi maailman korkeimmista pilvenpiirtäjistä. Täällä voit myös vierailla John Hancockin observatorioilla ainutlaatuisilla kaukoputkilla, jotka antavat mahdollisuuden nähdä 80 kaupungin nähtävää; Messukeskus McCormick, teollisten näyttelyiden tila.

Amerikka on kuuluisa kansallispuistoistaan ​​ja varannoistaan, joista suurin on Yellowstone, jonka 200 geyseriä ja rotkoja; Grand Canyon on maailman suurin jokikanoju, jossa voit kierrättää kanjonin helikopterilla ja risteilyllä Coloradoon; Meteor-Kreite, jonka alueella on meteoriitin pudotuksesta suuri murtotiima ja monet muut puistot. Florida ja Kalifornia ovat kuuluisia rannoistaan, Great Lakes, Niagara Falls.

USA – sää (ilmasto)

Amerikka on valtava alue, joten kaikki sen ilmastovyöhykkeet ovat edustettuina sen alueella. Joten Pohjois-Alaskassa voit seurata arktista ilmastoa, Florida eteläosassa – trooppinen. Näin ollen maan ominaispiirteet eivät voi puhua. Esimerkiksi Koillis-ja Keski-länsi on ominaista pitkiä talvia, joiden lämpötila on alle 0 ° C, ja samaan aikaan Etelä-USA: ssa se on lämmin ja aurinkoinen. Kuitenkin Kaliforniassa se on aina lämmin ja aurinkoinen.

Hawaii ja rannikon Florida on trooppinen meri-ilmasto, jossa vaikutus trooppisten hirmumyrskyjen, jotka aiheuttavat paljon sademäärä, joka samaan aikaan, toukokuussa ja marraskuussa, vuorottelevat aurinkoinen sää.

Sää Yhdysvalloissa nyt:

USA - levätä, nähtävyyksiä, säätä, ruokaa, retkiä, kuva, karttaUSA - levätä, nähtävyyksiä, säätä, ruokaa, retkiä, kuva, kartta

USA – keittiö

Maailmanlaajuinen stereotyyppi, jonka mukaan Yhdysvaltain kulinaariset perinteet rajoittavat hampurilaisiin ja muihin pikaruokiin, on pohjimmiltaan väärin. Amerikan keittiö on herkullisen monipuolinen, sen väestön monikansallisuuden ansiosta. Sen edustaa eurooppalaiset, aasialaiset, afrikkalaiset ja intialaiset ruokia. Tänään jokainen iso kaupunki Yhdysvalloissa on ravintoloita, jotka edustavat lähes minkä tahansa kansallisuuden ruokaa.

Pienissä yksityisissä ravintoloissa saat täydellisimmän käsityksen siitä, mitä ominaispiirteitä ja ruokia erottaa kunkin valtion ruokia. Esimerkiksi Washington ilahduttaa hummereiden ja rapujen ystäviä; Louisiana tarjoaa vierailleen ranskalaisia ​​mereneläviä ruokia; Arizonassa ja Teksasissa he rakastavat ruokia jyrkästi, jotka ovat lähellä Meksikon; Minnesotassa voit maistella ruuanlaittuja riisiä, jotka on valmistettu intialaisten reseptien mukaan; Florida nauttii gourmet-piirakka kalkilla, ja luettelo tällaisista ruokalajeista voi olla hyvin, hyvin pitkä. Jotta ymmärtäisit, mikä on amerikkalaista ruokaa, sinun täytyy vierailla tässä maassa.

Mielenkiintoisia tietoja USA: sta

Maalla, jolla on niin laaja alue ja monimutkainen kansallinen kokoonpano, ei tuskin voi olla yhtä käyttäytymismallia ja perinteitä. On kuitenkin yleisiä suuntauksia.

Suurin osa amerikkalaisista on erittäin ystävällisiä, ja he ovat kiinnostuneita viestimään maan vieraiden kanssa. Kuitenkin jokaisen kansalaisen oikeus tavalliseen elämään täällä kunnioitetaan kunnioittavasti ja heidän sosiaalisuutensa on aina rajoja. Esimerkiksi Yhdysvalloissa ei ole tavallista istua jonkun toisen pöydän ääreen ilman kutsua, vaikka siellä olisi vapaita paikkoja.

Amerikkalaiset ovat hyvin täsmällisiä. Täällä kukaan ei päästä sinut julkiseen liikenteeseen, ei ota kenkiä pois tiloihin, mutta jopa tunnetuille ihmisille tulee vasta kun heidän vierailunsa on hyväksytty.

Amerikkalaiset haluavat vähentää kumppaneiden nimeä amerikkalaisille kollegoilleen riippumatta heidän toiveistaan.

Käyttäytyminen pöydässä perustuu eurooppalaisiin normeihin, amerikkalaiset pitävät hyvää palvelua ja eivät suvaita loukkauksia hygieniasääntöjen tai etiketin pöydässä. Mielenkiintoista on, että ravintoloissa ja kahviloissa ei jätetä mitään pöydälle. Älä ole yllättynyt, jos kaikki, mitä et syö, pakataan pussiin ja luovutetaan.

Amerikassa saavat alkoholia noin 21 vuotta, ja monet kahvilat ja baarit ihmisiä, jotka eivät ole saavuttaneet tätä ikää, ei yksinkertaisesti voi, ja jos ne kuuluvat, niin ei todistamaan ikänsä, ei alkoholia ne myyvät. Tässä tapauksessa olutta ei pidetä alkoholijuomana ja sitä myydään kaikkialla. Mutta tupakointi julkisilla paikoilla on ehdottomasti kielletty.

USA – Viisumiprosessi

Yhdysvaltojen vierailulle Venäjän ja IVY-maiden kansalaiset tarvitsevat viisumin. Se voi olla vieraana, matkailua, koulutusta ja väliaikaista työviisumia maassa. Opastettu kierros voit läsnäollessa turistiviisumilla B-2, jolle haluat hakea Yhdysvaltain suurlähetystö ja antaa voimassa oleva passi, hakulomake ja aseta luettelo asiakirjoista sekä maksaa viisumin maksu $ 160.

Yhdysvallat – suurlähetystö

Yhdysvaltain suurlähetystön Venäjän Moskovassa, Grand Devyatinskiy Lane, 8. Kutsu soita (495) 787-31-67, 974-88-43, (495) 728-5588 (Konsulaatin).

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 ratings, average: 5.00 из 5)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

6 + 3 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: