Saudi-Arabia – levätä, nähtävyyksiä, säätä, ruokaa, retkiä, kuva, kartta

Saudi-Arabia - levätä, nähtävyyksiä, säätä, ruokaa, retkiä, kuva, kartta

Arabian niemimaan suurin valtio on Saudi-Arabia. Laitteen tyyppi on valtakunta. Maa jakaa rajansa pohjoisessa Kuwaitin, Irakin ja Jordanin kanssa, idässä – Yhdistyneiden arabiemiirikuntien ja Qatarin kanssa, kaakkoon – Omanin ja etelässä – Jemenin kanssa. Vesirajat kulkevat Persianlahdella ja Punaisella merellä. On huomattava, että maata ei ole ominaista tarkasti rajattu alue.

Saudi-Arabia liittyy usein moskeijoihin, joiden pääasialliset kohteet ovat Mekkaan ja Medinaan. He ovat islamin pyhiä paikkoja.

Maan pääoma on valtava määrä öljykenttiä. Musta kultaa vietiin valtiollisen talouden määräävässä asemassa. Tämä ala muodostaa 75 prosenttia bruttotuotteesta.

Saudi-Arabiassa asuu 28,68 miljoonaa ihmistä, joista 90 prosenttia on arabialaisia ​​ja loput aasialaiset ja itä-afrikkalaiset. Islamista tuli vallitseva uskonto. Maassa se tunnustetaan uskonnon valtionmuodoksi. Muiden dogmien kansantajuistaminen on kielletty. Vieraileville ulkomaalaisille, ei muslimeille, ei ole hyväksyttävää käydä tärkeimmistä pyhäkköistä. Perinteen noudattamista valvoo paikallisen uskonnollisen poliisin palvelu – mahta.

Virallinen kieli on arabia, ja valuutta on Saudi-rialia. Se on yhtä kuin 100 halalamia. Korko on noin 1 eurosta 4,75: een.

Saudi-Arabia – pääkaupunki ja suuret kaupungit

Saudi-Arabian pääkaupunki on Riyadh. Sen väkiluku on 4,87 miljoonaa ihmistä. Tämä on valtava kaupunki, jonka nimi tarkoittaa “puiden ja puutarhojen paikka”. On todella paljon vihreää.

Aikaisemmin nämä alueet asuttivat nomadit arabit. Mutta 1800-luvulla muodostettiin Wahhabi-keskus. Hänen ympärillään liittyi naapurimaita. Niin oli Riadin pääkaupungin valtio.

Kaupungin väestö alkoi kasvaa nopeasti 1950-luvun jälkeen. Öljytuotot ovat muuttaneet tämän paikan moderniksi kehittyneeksi suurlähetystöksi, jossa on ylellisiä rakennuksia. Täällä pilvenpiirtäjien massa ja suuryritysten kehittäminen ja toteuttaminen katsotaan pääkaupungin elämän normiksi.

Korkein rakennus pääkaupungissa ja koko maassa on Burj al-Mamlyak -rakennus. Nyt oli rakentamassa valtava metropysäkki, joka on toinen metsän jälkeen Mekassa.

Saudi-Arabian ominaisuus on väestön suurimman osan keskittyminen kaupunkeihin. Pääkaupungin lisäksi suuri joukko kaupunkeja, jotka ovat Jeddah, Mekka, Medina, Dammam, Haftzhi ja muut.

Saudi-Arabia – matkat

Ensisijaisesti tämän maan matkailutyyppien joukossa ovat vierailut, joiden tavoitteena on palvella pyhäkköjä. Pyhiinvaeltajista tuli matkailuyrityksen päätuotannon lähde. Miljoonat uskovat tulevat vuosittain “kahden moskeijan maahan”.

Uskonnollisen matkailun lisäksi Saudi-Arabia houkuttelee mahdollisuutta tutustua upeisiin kulttuurisiin arvoihin, jotka ovat selviytyneet ja selviytyneet monien vuosisatojen ajan.

Perinteinen on rantaloma meren rannalla ja lahdella. Kuuma aurinko ympäri vuoden antaa turisteille mahdollisuuden ylpeillä kultaisella hiekalla ja roiskeilla lämpimissä vesissä.

Vierailevat liikemiehet muodostavat myös merkittävän osan maan vieraista. Kauppasopimusten tekeminen paikallisten yritysten kanssa on erinomainen tilaisuus liiketoiminnan kehittämiseen.

Saudi-Arabia – nähtävyyksiä

Vieraita on suositeltavaa käydä Riadin museossa. On ilmainen sisäänkäynti. On näyttelyitä, jotka tuovat matkailijoita Saudi-Arabian kulttuuriin ja perinteisiin. Täällä he saavat erityistä pääsyä katsellen muita maan historiallisia muistomerkkejä.

Kaupungissa Diraya ovat mielenkiintoisia kaivauksia moskeijoita ja palatseja.

Jeddahin kaupunki, joka sijaitsee Punaisellamerellä – maan pääportista. Se on valtion tehokkain teollinen keskus. Hänet lempinimeltään “patsaiden ja markkinoiden kaupunki”. Upea suihkulähde 312 metriä korkea tuli tärkein vetovoima.

Suomessa on 140 miekkaa, joista jokainen on kulttuurinen ja kansallinen arvo. Ne ovat ainutlaatuisia ääriviivoissa, joten ne ovat kaikki ainutlaatuisia.

Mekka ja Medina ovat islamin henkiset pääkaupungit. Hajj kerää miljoonia uskovia täällä, pääsy on ehdottomasti kielletty muiden uskontojen edustajille.

Saudi-Arabia – sää (ilmasto)

Suurin osa maan alueesta on aavikoita ja puoliautomaattia. Näin ollen ilmasto on kuiva ja kuuma. Arabian niemimaalla kesälämpötilat ovat jatkuvasti noin +50 astetta. Lumi putoaa vuoristoalueilla, mutta ei vuosittain.

Kylmin talvikuukausi on tammikuussa. Tällä hetkellä keskilämpötilaindeksi on noin +15 astetta vuoristoalueilla ja aavikolla – +30. Mutta yöllä voi olla terävä jäähdytys jopa autiomaassa, sitten lämpömittari pysähtyy noin 0 astetta. Tämä johtuu hiekan fysikaalisista ominaisuuksista, jotka pystyvät välittömästi luovuttamaan päivän aikana vastaanotetun lämmön.

Sateita on hyvin vähän. Yhden vuoden ajan niiden määrä on vain 100mm. Sateet ovat mahdollisia vain talvikauden lopussa tai kevättalvella.

Sää Saudi-Arabiassa nyt:

Saudi-Arabia - levätä, nähtävyyksiä, säätä, ruokaa, retkiä, kuva, karttaSaudi-Arabia - levätä, nähtävyyksiä, säätä, ruokaa, retkiä, kuva, kartta

Saudi-Arabia – ruokaa

Tämän maan keittiöt muodostettiin historiallisten piirteiden, luonnon sekä ilmastollisten olosuhteiden vaikutuksesta. Täällä, samoin kuin kaikissa arabimaissa, perinteitä kunnioitetaan pyhäin. Ruoanlaittoon käytetyt tuotteet ovat yhteisiä kaikille muslimeille. Jopa vähäiset erot, jotka johtuvat etnisestä monimuotoisuudesta, liittyvät lähinnä vähäisiin ruoanlaittoon: mausteiden tai mereneläinten lisäämiseen.

Muslimit eivät syö lainkaan sianlihaa. Siksi naudanliha, kala, siipikarja ja munat valmistetaan täällä. Lempiruoka on paistettua lihaa, keitetty hiilellä tai paistinpannulla lisäämällä suuri määrä kasviöljyä.

Perinteinen ruokalaji on sylkeä (“kultra”). Useimmiten se on karitsa tai lintu. Shish kebabin täällä on nimi “tika”. Usein valmis shaverma (shvarma). “Kebab” – marinoitua shish kebabia naudanlihasta tai karitsasta, ei jätä välinpitämätöntä gourmetia. Ja kebabin valmistelusta on noin sata vaihtoehtoa, ja kukin niistä on kulinaarista taidetta.

Yleensä liha on hyvin rakastettu täällä. Se on valmistettu kokonaisilla ruhoilla, paloina tai hienonnettuna. Plov (“maklyube”) on yksi paikallisen keittiön suosikki ruokia.

Vihannesta lihaan tarjoillaan munakoisot, paprikat, kesäkurpitsa. Suosittuja lihakoita. Ne ovat hyvin paksuja, ja tärkein ainesosa on pavut.

Eri lajikkeiden siipikarjan valmistus on yleistä. Se on haudutettu lisäämällä tomaattimehua tai kastiketta. Ruoanlaittoja, kalkkuna, kanaa, viiriäisiä on monia erilaisia ​​reseptejä. Ne on täynnä riisiä tai vihanneksia, paistetaan tai paahdetaan grilliin.

Riisi on pääruokien koristelu. On myös tarpeen saada salaatti tuoreita vihreitä vihanneksia ruokapöydässä.

Itäinen keittiö ei voi tehdä ilman mausteita. Sipulit, valkosipuli, mausteet ovat ainesosia, jotka antavat jokaiselle maljalle maun ja aromin.

Itäiset makeiset (jälkiruoka) ovat kaikkien tiedossa. Lukum, halva, sokeroituja hedelmiä – näitä herkkuja on kasvanut rakastamaan paitsi paikallisen väestön myös koko maailman rakkaus.

Kahvasta tuli perinteinen juoma keskusteluun. Se on valmistettu erityisellä tavalla ja kulutettu pienoiskuppien kanssa. Koska paikallinen juoma on erittäin vahva, matkailijat, jotka eivät ole tottuneet siihen, ovat parempia rajoittamaan sen käyttöä.

Saudi-Arabia – mielenkiintoisia faktoja

Saudi-Arabiassa käyttäytymisen standardit poikkeavat täysin länsimaisista perinteistä.

Ulkomaisiin palkkasotureihin on suvaitseva asenne. Ihmiset, jotka vuokraavat työtä, käsitellään orjina. On sallittua ottaa ne vaikeimpaan ja likaiseen työhön. Jopa hyökkäys. Päällikköä ei tuomita, jos hän fyysisesti rangaisee epäoikeudenmukaista esiintyjää, joka on tullut toisesta valtiosta.

Polygamia on elämän normi täällä. Avioliitto alaikäisten kanssa on myös luonnollista, samoin kuin normaali avioliitto. Ikäpätevyyttä tässä tilassa naimisiin ei ole olemassa. Hänen tyttärensä kohtalo päättää hänen vanhempansa riippumatta hänen henkilökohtaisista toiveistaan. Profeetta Muhammad itse oli mukana 6-vuotiaan Aisha-nimisen tytön kanssa. Siksi on olemassa muslimeja, joiden kanssa he voivat ottaa samanlaisen esimerkin.

Saudi-Arabian nainen on täysin voimaton. Kotitalouden julmuus on yleinen ilmiö. Todista, että tappaminen miehestään on äärimmäisen vaikeaa, joten useimmiten tällaiset ristiriidat jäävät valvomatta viranomaisille, vaikka nainen olisikin ja kirjoitettava valituksenlausunto.

Saudi-Arabia – Viisumin käsittely

Jos haluat matkustaa Saudi-Arabiaan, sinun on annettava viisumi. Viisumityypit ovat seuraavat:
• Työskentely,
• Opiskelija,
• Transit,
• Yritykset,
• Vieras,
• Ryhmä (pyhiinvaeltajille).

Kaikki kiertomatkojen järjestäjänä on akkreditoitu yritys. Tälle maalle ei ole myönnetty viisumia.

Visa Application Centerille on toimitettava seuraavat asiakirjat:
• passi ja kansalaispassi,
• Hakulomake (täytettävä englanniksi ja venäjäksi),
• Valokuvat,
• Liput, mukaan lukien hotellivaraukset,
• Naisille – jäljennös avioliiton todistuksesta tai sukulaisuuden vahvistamisesta miehen kanssa matkalla.

Viisumimaksun hinta on 56 Yhdysvaltain dollaria.

Saudi-Arabia – suurlähetystö

Moskovassa Saudi-Arabian suurlähetystö sijaitsee kolmannen Neapolimovskolan lännessä, talossa 3. Puhelin: (+7 095) 245-3491.

Saudi-Arabian kartta

Saudi-Arabia - levätä, nähtävyyksiä, säätä, ruokaa, retkiä, kuva, kartta

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (2 ratings, average: 5.00 из 5)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

+ 46 = 49

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: