Kanada – levätä, nähtävyyksiä, säätä, ruokaa, retkiä, kuva, kartta

Kanada - levätä, nähtävyyksiä, säätä, ruokaa, retkiä, kuva, kartta

Kanada – valtio, joka sijaitsee merkittävällä alueella Pohjois-Amerikassa. Tämä maa on toiseksi maailmanlaajuisesti alueen koon mukaan. Se pesii Tyynenmeren, Atlantin ja Arktisen valtameren alueella. Eteläiset rajat Kanadan osakkaat yhdistyvät Yhdysvaltoihin, koilliseen – Tanskan ja itäisen – Ranskan kanssa. Yhdysvaltojen ja Kanadan välinen raja on maailman pisimmän yhteinen raja.

Kanadassa asuu noin 34 miljoonaa ihmistä. Arkeologiset kaivaukset osoittavat, että maassa asui jo 26,5 tuhatta vuotta sitten. Bluffish ja Old Crow Flats ovat maan vanhimpia arkeologisia kohteita.

Alkuperäiskansat ovat intiaaneja, tänään he antavat noin 500 tuhatta ihmistä. Kanada on monimuotoinen etninen kokoonpano. Viimeisimpien tietojen mukaan asuu 43 kansoiryhmää. Kanadalaiset muodostavat merkittävimmät niistä – noin 31%. Seuraavaksi Britannialaiset – 20%, Ranskan – 15%, Skotlannit – 14,5%, Irlannin – 13%, Saksalaiset – 9,7%, Italialaiset – 4,4%, Kiinalaiset – 4%, Intiaanit – 3,8% Ukrainalaiset – 3,7%, hollantilaiset – 3,2%, puolalaiset – 3%, austronaiset – 3%, venäläiset – 1,5%.

Kanadaan kutsutaan maahan maahanmuuttajia. Pääasiallinen väestönkasvu johtuu muista maista tulevista maahanmuuttajista, jotka tietävät erinomaisista edellytyksistä rennossa perhe-elämässä, joka on syntynyt Kanadassa. Ristiriitoja ei ole, eri kansallisuuksia ja uskontoja edustavat ihmiset ovat täydessä työssä täällä.

Kanadassa perustuslaillinen monarkia on perustettu, kun taas parlamentti toimii. Maa on kaksikielinen, viralliset kielet ovat ranska ja englanti. Koulutettu henkilö, jolla on vakava virka valtioon, puhuu sujuvasti molemmilla kielillä. Perinteisesti jopa parlamentin mietinnöt luetaan osittain englanniksi, osittain ranskaksi.

Erityisen monimuotoisuuden vuoksi uskonnollinen koostumus on myös heterogeeninen. Kristityt pitävät itseään 77% Kanadan väestöstä, 17% – ateistit, muut maan asukkaat ovat eri uskontokuntien edustajia.

Kansallinen valuutta on Kanadan dollari.

Kanada – pääkaupunki ja suurkaupungit

Kanadan pääkaupunki on Ottawan kaupunki, jossa asuu 875 000 ihmistä. Se sijaitsee saman nimisen joen rannalla. Elintasoa silmällä pitäen Ottawa on maailman kuudes. Sitä hallitsee neuvosto, jota johtaa pormestari.

Kaupungista tuli metropoli kaupunki 1800-luvun puolivälissä, jolloin erilliset yksiköt yhdistyivät yhdeksi valtioksi.

Ottawalle on ominaista suuri määrä vihreitä tiloja ja vettä. Kaupungin kadut ovat porrastettuja. Asuinrakennukset ovat enimmäkseen pieniä kerroksia. Ottawa on erotettu lähiöalueelta vihreällä vyöhykkeellä (metsät ja viljelysmaat).

Muut suuret kaupungit Kanadassa ovat Toronto, Vancouver, Montreal ja Calgary.

Kanada – lomat ja retket

Kanada on ollut pitkään houkutteleva matkailukohde. Valtava mittakaava ja vuosisatainen historia on keskittynyt alueensa uskomattomalle joukolle antiikin ja modernin kulttuurin muistoja. Kanadassa he lähtevät retkeilyyn, bussiin, veteen ja lentomatkoihin.

Quebetin maakunnan St. Lawrence -joelle matkustettaessa voit tutustua ranskalaiseen perintöön, jota Montrealin ja Quebecin kaupungeissa pidetään erityisen huolestuneina. Ja ne turistit, jotka haluavat käydä Newfoundlandissa tai Labradorissa, pystyvät tutustumaan muinaisten viikinkien historiaan.

Ekomatkailun kannattajat Kanadassa avataan monenlaisia ​​alueita, joilla on uskomattomia kauneusmaisemia. Pitkän pituuden vuoksi maassa on luonnontilaisia ​​alueita, jotka eroavat toisistaan ​​kasviston, eläimistön ja pintaominaisuuksien vuoksi. Kanadassa on rakennettu noin 40 puistoaluetta, monia suojelualueita. Tunnetuimpia ovat Rocky Mountainsin puistot. Täällä on tilaisuus paitsi harkita, vaan myös harjoittaa kalastusta, vuorikiipeilyä, pyöräilyä, uintia nopeilla jokilla.

Kanadan maakunnat, jotka ovat rannikkovyöhykkeillä, voivat osoittaa matkailijoille valtameren kauneuden. Vesiurheilulajeja järjestetään seuraamaan lintujen elämää ja suurta meren elämää luonnollisissa olosuhteissaan. On parasta seurata valaita ja sinettejä St. Lawrenceinlahdella.

Erityisen suosittuja viime vuosina ovat ajavien jäävuorien havainnot. Beaufortin meri ja Atlantin valtameri tarjoavat tämän mahdollisuuden. Myös mielenkiintoisia ovat pohjoisten valojen havainnot. Se näkyy useimmiten Watsonin järvessä.

Perinteiset rantalomat ovat yleisiä maan eteläosissa. Parhaimmat rannat sijaitsevat Nova Scotia ja New Brunswick.

Sukellus ja laskettelu ovat monien matkailijoiden aktiivista viettää aikaa, Kanadassa ne ovat saatavilla useissa maakunnissa ja kaupungeissa.

Uskomatonta suosiota nauttivat matkailusta ostosten tekemiseksi. West Edmonton on yksi maailman tunnetuimmista ostoskeskuksista. On noin 800 kauppaa, kolme tusinaa elokuvateatteria, yli 100 ravintolaa ja kasino sekä monia viihdyttäviä klubeja.

Kanada – nähtävyyksiä

Quebecissa on luettelo nähtävyyksistä, joita matkailijat yleensä kiinnittävät huomiota. Niistä Cape Diamant, jota ympäröivät linnoitusseinät 1700-luvulla, Citadel rakennettu brittiläiset 1800-luvulla, rakennuksen kansalliskokouksen, Chateau-Frontignac hotelli ja muut.

Jacques-Cartierin salmessa on kansallispuisto, jota kutsutaan Mingan saaristoksi. Luolat, luolat, kiviä ja siltoja luotiin luonto itse tai pikemminkin veden voimalla. Luolissa on upeat näkymät: mahtavat muodostelmat muinaisten asukkaiden jäämistä meren syvyyksistä.

Kanadan ensimmäinen tie kutsuttiin Royal Roadiksi. Se on luotu ratsastamaan hevosvetoisia vaunuja. Vuosisadan lopusta lähtien tämä tie yhdisti tärkeimmät maakuntien kaupungit – Montreal ja Quebec.

Suurimmassa kanadalaisessa maakunnassa (asukkaiden lukumäärän mukaan) – Toronton tärkeimpien nähtävyyksien joukossa – Suurien järvien laakso, pilvenpiirtäjä – CN-tornin TV-torni, Taidegalleria, Kuninkaallinen museo. Tällä alueella on myös kuuluisa Niagaran putoukset.

Kanadan pääkaupungissa – Ottawa, pääosa kaupunkia tunnetaan parlamentin Hill. Gothic-tyyliin on rakennettu koko talonrakennus. Rakennusvuosi on 1922, ja maailman torni on kokoonpanon keskeinen osa.

Kanada – sää (ilmasto)

Jokaisella Kanadan alueella on ominaista oma ilmapiiri. Tämä johtuu maan suuresta pituudesta pohjoisesta etelään ja lännestä itään.

Talvi voi olla melko vakava, tammikuun keskilämpötila on joskus -15 astetta. Kanadan lämpötila-arvot eivät ole harvinaisia. Niinpä vuotta oli, kun lämpömittarin sarake pudotti -45 astetta! Ja samaan aikaan jäätyvät, lävistävät tuulet puhaltavat.

Alin lämpötila talvella kirjattiin Yukonissa (-63 astetta). Lisäksi lumipeitteen korkeus joillakin alueilla nousee 3-4 metrin korkeuteen!

Mutta on alueita, joilla on lauhkea ilmasto, jossa sekä talvi että kesä ovat tarpeeksi pehmeitä ilman äkillisiä lämpötilanvaihteluita. Esimerkiksi Brittiläisen Kolumbian rannikko.

Sää Kanadassa nyt:

Kanada - levätä, nähtävyyksiä, säätä, ruokaa, retkiä, kuva, karttaKanada - levätä, nähtävyyksiä, säätä, ruokaa, retkiä, kuva, kartta

Kanada – ruokaa

Kanadan keittiöt muodostettiin englantilaisten ja amerikkalaisten perinteiden vaikutuksesta. Ja vain Quebecissa hallitsevat ranskalaisista alkuperää olevat reseptit. Ja Nova Scotia, sekä brittiläiset että norjalaiset ruokia jaettiin.

Monikansallinen koostumus on kulttuurin sekoittumisen päälähde. Ja keittiö ei ole poikkeus. Kiinalainen, venäläinen, kreikkalainen ja ukrainalainen herkku valmistetaan kansallisiksi ruokaluksi. Ja jopa “pikaruokaa”, joka tuli Amerikasta, perustettiin vahvasti Kanadan pikaruokaravintoloiden joukossa.

Tyypillinen kanadalainen ateria on mehukas pihvi. Se on valmistettu kaloista tai lihasta.

Kaikki lihasta on Kanadassa palkkiona. Langets, paistettua naudanlihaa, pihvejä valmistetaan kaikkialla. Ja “fileet brochette” pidetään tärkein kansallinen ruokalaji. Tämä on pekonia, joka on sidottu vartaalle puolestaan ​​herkkusienillä ja sipulilla. Se paistetaan sylkeä.

Kasviskeitto on tämän maan perinteinen ruokalaji. Useimmiten se on valmistettu kukkakaali ja tomaatit. Myös kanadalaiset pitävät keiton vihreillä, nuudeleilla ja krutoneilla.

Merenelävät ja kalat ovat välttämätön osa valikosta.

Mutta keittiön kohokohta Kanadassa oli kuuluisa vaahterasiirappi. Se on valmistettu kanadalaisen vaahteran kevään mehusta. Mehu keitetään paksulle tilalle, eikä lisäainetta käytetä. Voit tehdä litra siirapin, sinun täytyy ottaa 40 litraa mehua.

Kanada – mielenkiintoisia faktoja

Kanadassa, kuninkaallinen aseistettu poliisi. Yleisillä ihmisillä sitä kutsutaan “punaisiksi univormuiksi”, koska näiden työntekijöiden muoto on maalattu tässä värissä.

Tämä on ainoa rakenne maailmassa, joka suorittaa tällaisia ​​tehtäviä. Joissakin maakunnissa hevostopoliisilla ei ole kaikkia valtaa, koska siellä toimii omia poliisiviranomaisia.

Asennettu poliisi sai kuuluisuutta “kullan kiire” aikana. Hollywood hieman korosti ja liioitteli tämän palvelun roolia. Tähän päivään mennessä hevostopoliisi on Kanadan lain tärkein valvojana.

Kanada – Viisumin käsittely

Kanadalle tulee tarvita viisumi. Se tehdään maan suurlähetystön kautta tai minkä tahansa akkreditoidun organisaation kautta.

Vaaditut asiakirjat:
• Passi,
• Värillinen tai mustavalkoinen valokuva,
• Hakulomake ranskaksi tai englanniksi,
• Reitin kuvaus,
• Tietoja vaaditun rahamäärän saatavuudesta,
• Työpaikan tiedot, opiskelu.

Kanada – suurlähetystö

Kanadan suurlähetystö sijaitsee Moskovassa osoitteessa Starokonyushenny Lane, talo 23. Puhelin: 925-60-00.

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (10 ratings, average: 5.00 из 5)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

+ 60 = 69

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: