Albania – levätä, nähtävyyksiä, säätä, ruokaa, retkiä, kuva, kartta

Albania - levätä, nähtävyyksiä, säätä, ruokaa, retkiä, kuva, kartta

Albania Se sijaitsee Balkanin länsiosassa, Euroopan kaakkoisosassa. Se rajoittuu Serbiaan, Kreikkaan, Montenegroon ja Makedoniaan. Lounaispuolelta se pesii Joonianmerellä läntisen Adrianmeren rannalla.

Albanian väestö on noin 3,5 miljoonaa ihmistä, joista 95 prosenttia on albaaneja. Muut kansallisuudet, jotka asuvat sen ovat Montenegron, slovaks, kreikkalaiset ja romanit.

Virallinen kieli tässä maassa on albaani, mutta voi tavata myös italialaisia, kreikkalaisia ​​ja jopa slaavilaisia ​​kieliä.

Paikallisessa valuutassa, joka on nimeltään Lek, on 100 päiväkotea. Taakse 100-500 euron seteli ja nimellisarvoltaan 1 – 100 lekaria. Erilaisina vuosina annettiin samankokoisia seteleitä, mutta ulkonäöltään eroja. Myös Albaniassa voit vapaasti maksaa Yhdysvaltain dollareilla ja euroilla.

Vuoden 2010 väestönlaskenta osoitti, että Albanian muslimit muodostavat 48,8%, ortodoksiset – 43% ja katoliset – 8%.

Albania – pääkaupunki ja suurkaupungit

Albania Tiranain pääkaupunki tuli vuonna 1920. Megalopolis väestö on virallisten tietojen mukaan vuonna 2010 – 386 420 asukasta, ja epävirallisen mukaan – lähes miljoona ihmistä. Sen väestö etnisen koostumuksen kannalta on lähes homogeenista, useimmat niistä ovat albaaneja. Kaupunki on melko kompakti, joten se on miellyttävä retkeilyyn. Noin 80% kaikista maan teollisuusyrityksistä keskittyy siihen. Pääkaupungissa on hyvin vähän arkkitehtonisia nähtävyyksiä. Vain Tiranan vanhassa keskustassa on perinteisiä itämaisia ​​piirteitä, jotka on säilytetty asettelussa.

Myös suuria kaupunkeja, kuten Durres, Vlora, Berat, Lushnya, Korcha, Elbasan, Fieri ja Shkoder.

Albania – loma ja matkat

Adrianmeren rannikko on ihana paikka koko perheelle, varsinkin kun Albania-hotellit sijaitsevat mäntymetsän keskuudessa. Joonianmeri on erilainen kuin muualla sen pienillä rannoilla ja kristallinkirkkaalla vedellä. Albania on vuoristoinen maa, ja se on myös tunnettu järvistä. Lähes kaikilla kaupungeilla on oma järvi.

Albaniassa voit onnistuneesti yhdistää merimatkoja historian ja kulttuurin kanssa. Tämä maa, kirkasmeri, lumihiekka hiekka, luonto, antiikin historia ja Välimeren ilmasto, tarjoaa rikas kulttuurimaisema.

Albania – nähtävyydet

Tirana on erittäin kaunis kosmopoliittinen kaupunki, jolla on oma ainutlaatuinen viehätys. Hän vähitellen pääsee eroon harmaasta menneisyydestä ja kukkii aivan silmiemme edessä. On monia viehättäviä viihtyisiä puistoja, kirkkaita kauniita rakennuksia, gallerioita, viihdekeskuksia ja museoita. Tiranan sydämessä on kauniita patsaita, freskoja ja Pyramidi, jossa löydettiin Enver Hoxhan ikuinen rauha. Huolimatta siitä, että Albanialla oli kommunistinen menneisyys, kaupungilla on monia uskonnollisia rakennuksia, kirkkoja, jotka sisältävät arvokkaita seinämaalauksia ja kuvakkeita.

Pääkaupungissa, Kruissa, on keskiaikainen Scandenbergin linna, jossa on kaksi museota, ja linnan vieressä on kunnostettu ottomainen basaari, jossa voi ostaa matkamuistoja ja paikallisten käsityöläisten töitä.

Ei ole yhtä mielenkiintoista Rosafan linnoitus, joka rakennettiin ennen roomalaista valloitusta. Vuonna 1913 hän osallistui sotilasoperaatioihin.

Yksi Albanian vanhimmista kaupungeista on Berat. Sen arkkitehtoniset monumentit listattiin Unescon maailmanperintöluetteloon, kun taas kaupunki on kuin ulkoilmamuseo. Berati usein nimeää kaupungin tuhatta ikkunaa, koska hänellä on vain erinomaiset muistomerkit Ottomaanien valtakunnasta.

Saranan maaginen kaupunki sopii niille, jotka unelmoivat romanttisesta tauosta meren rannalla. Se on melko kehittynyt matkailualan infrastruktuuri ja edulliset hinnat. Miellyttävä ilmapiiri hurmaa välittömästi matkailijoille! Ylellisiä rantoja, viehättäviä katuja ja vertaansa vailla olevia maisemia muistetaan pitkään romanttisen loman jälkeen.

Mutta älä vain rajoittaa itseäsi rannikolle, koska Albaniassa on niin paljon kauniita paikkoja. Lähes joka kylässä tai kaupungissa löydät kiehtovia maisemia, viehättäviä taloja ja viehättäviä kirkkoja antiikin kuvakkeet ja seinämaalaukset.

Esimerkiksi Berduotchiissa voit seurata herjojen, kihara-pelikaanien ja muiden yhtä kauniita lintuja. Kukaan ei voi suhtautua välinpitämättömästi vuoristomaisemia, väri ja kulttuurin kylien, tutkimukseen käytettävissä ja mielenkiintoisia arkeologisten kohteiden, kuten hylätty kaupunki Apollonian ja roomalainen amfiteatteri kaupungin Dyurossi.

Voit vaeltaa Albanian vuorilla, esimerkiksi Torroni-vuorelle tai maan pohjoisosaan Alpeille.

Myös upeita reittejä pyöräilyreittejä, talvella voit lumilauta ja hiihto. Lisäksi on paljon vuoria, joten on mahdollisuus mennä koskenlaskuun, melontaan tai suorittaa koskenlaskua kajakkeilla, mutta jo paikoissa, joissa joki on rauhallisempi.

Albania – sää

Albanian ilmasto on lauhkea subtrooppinen Välimeri. Kuuma kuiva kesä (heinäkuussa +24 +28 ° C) ja kostea viileä talvi (pohjoisessa +6, etelässä + 14 ° C). Lämpötilan säätö riippuu siitä, kuinka kaukana sijainti sijaitsee merenpinnan yläpuolella. Koska joissakin maan osissa talvella on -20 C, kesällä korkeintaan + 10C.

Sadanta laskee 600-800 mm vuodessa, suurin määrä laskee keväisin ja syksyisin. Vuoristoalueilla, noin 1000 metrin korkeudessa, lumipeite voi kestää useita kuukausia.

Sää kohteessa Albania nyt:

Albania - levätä, nähtävyyksiä, säätä, ruokaa, retkiä, kuva, karttaAlbania - levätä, nähtävyyksiä, säätä, ruokaa, retkiä, kuva, kartta

Albania – keittiö

Albaniassa suositaan lihaa (lammasta, naudanlihaa), kalaa (taimenta ja karppi) ja vihanneksia. Kerralla valtava vaikutus paikallisiin oli slaavilaisia, turkkilaisia ​​ja kreikkalaisia ​​ruokia.

On tarpeen kokeilla sellaisia ​​kansallisia ruokia kuin kukerech, fargesa-tyranni, shish-kebab, jäätelö ja makeat riisikakut. Kesä suosittelee kurkku-keittoa ja huijareita.

Albanialaiset pitävät erittäin vahvaa kahvia, tätä ei pidä unohtaa, kun tilaat paikallisen ravintolan.

Alkoholista valkoviinit ovat parhaita. Väkevien liköörien ystävät tyydytyvät, kun maistuu herringin infuusioita yrtteihin, paikallisiin brandyksiin ja hedelmäkyyteihin.

Albania – mielenkiintoisia faktoja

Albanalaiset, kummasti kyllä, vahvistavat sen, mitä ei sanottu olevalla nyökkäyksellä, vaan päistään päistään puolelta toiselle. Niiden negatiivinen ele vastaa “kyllä”, eli pääpuhetta. Tiranassa ja muissa suurissa kaupungeissa tämä ei ole niin yleistä, mutta maakunnassa ihmiset ovat tottuja heidän tapaansa, joten usein on väärinkäsitys matkailijoiden ja paikallisten asukkaiden välillä.

Albania – viisumin rekisteröinti

Venäjän federaation kansalaiset, jotka päättivät käydä tälle maalle 30. toukokuuta – 31. lokakuuta, eivät tarvitse viisumia (tänä aikana yksityinen vierailu on mahdollista 90 päivää).

Jos D-luokan kansallinen viisumi on jossakin Schengen-maassa tai Schengen-viisumiluokka C, Albanian viisumia ei myöskään vaadita. Jos tällaisia ​​asiakirjoja ei ole, sinun on huolehdittava asianmukainen viisumi etukäteen. Yksityisen kutsun mukaan sen kustannukset ovat 5 dollaria, liikeviisumi maksaa 20 dollaria.

Albania – suurlähetystö

117049 Moskova, Mytnaya St., d. 3 neliömetriä 8
Puh. 230-77-32

Kartta Albania

Albania - levätä, nähtävyyksiä, säätä, ruokaa, retkiä, kuva, kartta

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (6 ratings, average: 5.00 из 5)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

40 − 35 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: