Vi vil redde haven om vinteren. Sådan forbereder du planter til frost.

Vi vil redde haven om vinteren. Sådan forbereder du planter til frost.

Om vinteren er frugttræer og bærbuske af forskellige sorter beskadiget til en eller anden grad af frost, lider af temperaturudsving og andre faktorer. Disse tips hjælper amatørgartnere, især dem, der for nylig startede havearbejde, for at redde haven og få en rig høst i fremtiden.

Først og fremmest fra frost: overjordiske dele af planter lider oftest. Æblet og pæren er dækket af årlige grene og skud, frugtposer, trunker og grene af skelettgrene. I frugttræer fryser frugtknopper og også årlige skuds ender ofte ud. I svære vintre fryser den overliggende del af stenstenene helt igennem snedækket. Hvis det ikke gør det, kan jordtemperaturen falde til -9-16 ° C, og så bliver roddelen af ​​træer af forskellige racer beskadiget og endda dør (fryser).

Desuden er sådanne farlige skader som solbrændinger, såvel som frostbittende trunker og grene af skelettgrene meget almindelige. Med frostbitt på barken kan man se dybe langsgående revner af forskellig længde. Barken langs revnerne exfolierer fra træet og øger størrelsen af ​​sårene. Mest af alt lider træer af dette, som ikke afsluttede deres vækst til tiden og træet ikke modnede. Graden af ​​skade afhænger af alder, lønklasse og også på højden af ​​træstammen.

Berry afgrøder lider også af frost. I sne-fri og sne om vinteren når lufttemperaturen minus 13-16 ° C alvorligt beskadiget eller helt fryse jordbær plantager, og om vinteren med skarpe variationer i temperaturen ofte dør hindbær plantager. For currant og stikkelsbær er kendetegnet ved høj frostbestandighed. Deres rodsystem kan modstå temperaturer på op til 18 grader under nul.

For at øge hårdførhed af frugttræer er nødvendig for at skabe betingelser for intensiv plantevækst i de tidlige vækstsæson og rettidig afslutning af modningsprocessen tømmer og ophobning af næringsstoffer i den anden halvdel af vegetation efterfulgt af en overgang til en tilstand af hvile. Af stor betydning for dette er den optimale ensartede forsyning af planter med vand hele sommeren og efteråret. Under sådanne forhold forbedres den fysiologiske tilstand af træer og buske betydeligt, hvilket øger vinterhårdheden.

At dyrke den samme have med ujævn eller begrænset fugt og tørke tværtimod forværrer plantens tilstand, hvilket som følge af dette tidligt afsluttes med deres vækst. En for tidlig afslutning af væksten reducerer deres vinterhårdhed. Den begrænsede og ujævn hydrering, som vandmætning af jord, have fører til skade cortex stammer og grene forgrening solskoldning, at frysning af rodsystemet.

Kvælstofgødning anvendes i det tidlige forår eller sene efterår i nødvendige doser (600-900 g pr kvm afhængig af jordens frugtbarhed), bidrager også til de forbedrede egenskaber af væv, hvilket reducerer den negative virkning af overophedning og reducerer sandsynligheden for beskadigelse af træer. Foretag gødning forbedrer vækst processer i planter, bidrager til ophobning af næringsstoffer, øge vinterhårdførhed.

Fosfat-kaliumgødninger øger resistensen af ​​kortikale væv og kambium til ugunstige miljøfaktorer. Træer, der systematisk fodres af dem (900 g fosfor og 120 g kalium pr. Væv), er mindre beskadiget af solskoldning. Faren for vinterskader stiger efter en stærk foryngende beskæring af træer, som følge af hvilke vækstprocesser intensiveres, og vævene modnes ikke. Kun moderat beskæring giver en normal vækst af årlige skud og den rettidige opsigelse af vækstprocesser, hvilket bidrager til en stigning i frostresistens.

Mest af alt oplever vinter sorter af æble sorter af sen modning, især Renet Simirenko, Idared, Jonathan; fra efterårssorter – Renet Landsbergsky, Parmen guld.

En vigtig teknik, som reducerer skader på stammen og forgreningen af ​​træernes skeletrækker, er podningen af ​​levende agn af ikke-hårdføre sorter i kronen af ​​træer af resistente sorter. Høj vinterhårdhed blandt æble sorter er noteret: Antonovka, og blandt pærer – en skov pære. Frostbrokes og solbrændinger beskadiger ofte kirsebær, blomme, abrikoser. Derfor er det vigtigt at vælge de bedste frost- og vinterhærde sorter til dyrkning. Det skal også tages i betragtning, at mere skade end lavstempling er oplevet af højstempletræer.

At modstå frost-crack og solskoldning træerne, er det nødvendigt at reducere den skarpe svingninger i temperaturen i vævet stamceller bark og grene på solrige dage om vinteren og foråret at begrænse adgangen for stærkt sollys til overfladen væv af bark. Sammen med dannelsen af ​​træer med lave stængler kan dette opnås på flere andre måder.

Sene efterår (slutningen af ​​november til begyndelsen af ​​december) stammer og grene forgreningsmidler skeletale unge frugtbærende træer og blege en 20 procent opløsning af kalk eller kalk med tilsætning af kobbersulfat (2 kg kalk, 500 g sulfat spand vand). Kan anvendes på vandbaseret maling (BC-511, EVA-27A, WA-CN-577), som er anbragt på overfladen af ​​træer i efteråret før frost og holder dem op til tre år for at beskytte mod forbrændinger. Det er tilrådeligt at drysses med lime mælk hele kronen. Så beskyttet mod solskoldning vilje bark af grenene og stammen af ​​træet og frugt knopper. Især nyttigt spray hele krone af sådanne træer som abrikos, kirsebær, æble sorter af vinteren.

For at forhindre skade på trunker af unge træer, anbefales det at binde dem med riet, stængler af solsikke, majs og tæt hvidt papir til vinteren. Det er mest hensigtsmæssigt i omsnøringsbånd træer bruger forskellige polymermaterialer – perforerede (huller) mælkehvid polyethylenfolie, som bibeholder deres mekaniske egenskaber 4-5 år. Binde regelmæssigt løsne så med væksten af ​​stammen bredde mellem filmen og overfladen af ​​stilken bark havde plads på 1-2 cm. Dette gøres for den normale gasudveksling. Men det er bedst at bruge blødgjort mesh, der varer 5-6 års kontinuerlig brug.

Uhensigtsmæssige omsurrede træer gennemsigtige og faste mørkfarvede harpiks film, tagmateriale, fordi den resulterende “drivhuseffekt” er meget varmt skorpe. Så ved lufttemperatur minus 2-3 kan barkens temperatur stige til plus 30, hvilket fører selv til træernes død. For at beskytte trunkerne mod solskoldning og beskadigelse af unge træer af gnavere, bør der under ingen omstændigheder anvendes olie og andre stoffer, der indeholder fedtstoffer. Fedt trænger ind i væv, forstyrrer gasudveksling og fører til døden af ​​kortikale væv, cambiumceller.

I snowless vintre med lidt sne, og for at beskytte rodsystemet i at fryse (især på lette sandjord) brugte bioklip træstammer tørv, savsmuld, humus lag på 10-12 cm. Hvis faldet nok sne, det spidse og stampet rundt om træstammen, gør sne aksler, installere skjolde til under smeltning af sne smeltevand dryp på skulderen. Druer, citrongræs, Actinidia, roser har brug for at lægge jorden og dække med sne, savsmuld, tørv.

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (8 ratings, average: 5.00 из 5)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

69 − 67 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: