Vi forbereder blackberry til vinteren: de erfarne hemmeligheder. Sådan plejer du en björnbær i efteråret: Beskæring og ly efter frugtning

Vi forbereder blackberry til vinteren: de erfarne hemmeligheder. Sådan plejer du en björnbær i efteråret: Beskæring og ly efter frugtning

Brombær er et fjernt forhold til hindbær.

Frugterne af denne busk er sort og rød, de er rige på vitaminerne A og C.

Som hindbær er björnbærer ubehagelige for vækstbetingelserne.

Men at planten er velfrugtet, vil det være nødvendigt med regelmæssig pleje af björnbæren, især i efteråret, når bushen er klar til vinteren.

Hvordan pleje en björnbær i efteråret?

Forbereder blackberry til vinteren, skal du udføre en række procedurer: Beskæring, befrugtning og ly fra frost. Hvordan og hvornår skal man gøre det?

Blackberry trim

Ved beskæring af brombær har deres egne egenskaber. Det bør udføres regelmæssigt, hvilket sikrer normal vækst og udvikling af bushen. Den første beskæring udføres kun i det andet år af dyrkning. Endvidere skæres busken med det samme interval, dvs. hvert andet år. I voksne buske skal du fjerne alle lakterende piske.

Vi forbereder blackberry til vinteren: de erfarne hemmeligheder. Sådan plejer du en björnbær i efteråret: Beskæring og ly efter frugtning

Vigtigt! Hvis björnbäret vokser uden ly, bliver piskene afkortet til en højde på 1,5 meter.

Efterår beskæring af brombær er udført, når pisken er ved at dø. I dette tilfælde skal du fjerne det årlige tørrede kvæg, gamle stilke skyder skåret på jorden. Derudover skal du afskære eventuelle overskydende skud, som forstyrrer dannelsen af ​​bushen. Alle de resterende piske, som forventes at høste, skal du klamre. Du skal også klippe de skadede og syge grene af planten.

Alt affald skal udtages fra stedet og brændes, hvilket beskytter björnbäret mod alle mulige sygdomme.

Gødning ansøgning om efteråret

Regelmæssig påføring af gødninger øger vinterhårdheden af ​​planter. I efteråret er det bedre at fodre brombæret med fosfor-kaliumgødninger, der ikke indeholder klor. Også under hver busk er superfosfat og kompost. Jorden efter dette er godt gravet.

Vigtigt! Før man anvender gødning, bør bushen være godt vandet.

Forbereder blackberry til vinteren: hvordan man dækker planten

Brombær tilhører varmelovende afgrøder, så det tåler ikke et hårdt klima. Hvis naboerne i dacha siger, at de vokser buske uden ly, så tror du ikke på det. Erfarne gartnere har deres egne hemmeligheder til omsorg for planten. Den første ting du behøver at forstå er, hvad truer brombærene om vinteren, og derefter bestemmer hvad du skal skjule.

Koldt, fugt og varme er björnens vigtigste fjender

Busken kan modstå et temperaturfald på -20 grader, men med et kraftigt fald vil selv -5 blive en kritisk temperatur for brombær. De lige stående sorter af buske kan modstå et temperaturfald på -30 grader, men i Rusland har de brug for ekstra husly fra fugt. Moderne sorter af plantningsplanter vil ikke overleve vinteren uden yderligere husly, da de vil have et nyre- eller rodsystem. Selvfølgelig er sne en naturlig isolering, men du kan ikke håbe på det. Fordi i dag er der snedække, og i morgen løber floder.

Hvornår skal man skjule björnbäret? Hvis stabile frost er opstillet til -5 grader, så er det tid til at forberede dækmaterialet. Ca. tid for husly er slutningen af ​​oktober eller begyndelsen af ​​november. Men her er alt betinget, i hver region kan vilkårene skiftes afhængigt af vejret. Den tidligere skygge af bushen vil kun skade planten. Efter alt er varmen ikke altid god! Under påvirkning af positive temperaturer fortsætter brombæret med at vokse og begrave. Inden for huslyet akkumuleres overskydende fugt, i fugt får rødderne ikke nok ilt og begynder at rådne. Ved ankomsten af ​​frost dør planten.

Vi dækker brombær: hvad skal vi se efter

• For brombær er ikke kun vintre med lille sne dræbende, men tøder også, når frost efterfølges af regn. I et sådant klima er der risiko for isning af rødder og nyrer, hvilket fører til plantens død.

• Forkert husly fører til røden af ​​rødder og skud. Under dæksmaterialet akkumuleres smeltevand, der opstår en drivhuseffekt. Et sådant miljø er gunstigt for udviklingen af ​​bakterier og svampe. Du kan kun gemme busken, hvis skuddene løber op til toppen. Berørt underjordisk del af redningen vil ikke lykkes, det er bedre at finde nye frøplanter.

• Særligt ofte opstår problemet med dæmpningen i de sydlige regioner, hvor selv den første optøning bliver kritisk. Derfor må man ikke bruge fugtabsorberende materialer eller film til mulching af buske. Det er bedre at bruge landbrugsmaterialer.

Hvad ser sorten ud om vinteren?

Blackberries er dækket såvel som druer. For at gøre dette fjernes piskene fra støtterne, lægges på jorden og fastgøres. Voksne skud af stående buske er bundet, ikke bøjning til jorden.

Hovedproblemet er overskydende befugtning af busken under dækmateriale. For at gøre dette sprøjtes sprøjt med tørt løv, lagnik, majs. På toppen af ​​agglomeraterne er et skelet af kasser, fiskere eller krydsfiner installeret i form af en hytte.

Vi forbereder blackberry til vinteren: de erfarne hemmeligheder. Sådan plejer du en björnbær i efteråret: Beskæring og ly efter frugtning

Vigtigt! Det er nødvendigt at dække ikke kun planter, men også jorden under dem. Jo mere plads er dækket, desto bedre. Det er jo jo jorden, der opvarmer. Rækkevidde skal også være dækket med improviserede materialer: film, burlap eller agrofiber.

Sådan vælges det perfekte dækkemateriale til brombær

Før hver gartner opstår spørgsmålet, hvad er den bedste måde at skjule bjærnen på vinteren? Nogle foretrækker film, andre – agrovolokno. Hver metode har sine fordele og ulemper.

• Filmen kan ikke bruges i landets sydlige områder, når der ikke er nogen stabil minus om vinteren. Temperaturændringer, optøninger og fugt er dødelige for busken. Filmen bruges i hårde vintre, når minustemperaturen holder hele vinteren, og snedækket tjener som et ekstra husly.

• Når du dækker med film, er det vigtigt at bruge et lag af mulchlag mellem materialet og planten. Hvis det ikke gør det, vil skuddene fryse.

• Agrofiber eller agrotextile er et non-woven stof, der passerer luft. Det forhindrer planten i at klække selv under optøningsperioden. Ulemperne ved spunbond er evnen til at passere vand. For at undgå at blive vådt over omslaget, brug mulching med gran, tartar, majs eller tørre blade. Velegnet til brug i varme områder.

• Mellem hvide og mørke agglomerater er det bedre at give præference for lys, det opvarmer ikke så meget om foråret.

• Sintepon kan bruges i nordlige regioner med vedvarende frost. Det er lagt på et lag tørløv. Hvis vinteren viste sig at være lidt snedækket og varm, så ville et sådant skjul ikke gøre.

Vi forbereder brombær til vinteren: Gartnerens fejl

1. Brug ikke savsmuld ved mulching. Dette er et fugtkrævende materiale, der med ankomsten af ​​minus temperatur bliver til is. Med fremkomsten af ​​foråret vil der blive opvarmet et sådant hus i lang tid, hvilket fører til døden af ​​buske eller udviklingsforstyrrelser.

2. Nybegyndere gartnere mosser ofte busk med halm, men det behøver ikke at ske. Det er vært for gnavere, hvilket ødelægger planternes skud og rødder. Derudover opstår der et problem om, hvordan man fjerner pereprevshuyu halmen fra bushen.

3. Hvis lærematerialet fjernes sent fra sengen, kan björnbäret lide af varme. I foråret fjernes beskyttelsen, før nyrerne svulmer.

Ved første øjekast synes efteråret pleje af björnbær som forberedelse til vinteren kompliceret, men det er det ikke. De gartnere, der har erfaring med at arbejde med hindbær, især at forberede hindbær til vinteren, kan nemt klare sig med sin fjerne familie.

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (6 ratings, average: 5.00 из 5)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

34 + = 44

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: