Hemmelighederne for efterårsplejepleje, hvordan man holder en ung pæon. Sådan forbereder du en pæon til vinteren: fodring, beskæring, husly

Hemmelighederne for efterårsplejepleje, hvordan man holder en ung pæon. Sådan forbereder du en pæon til vinteren: fodring, beskæring, husly

Det menes at peony refererer til uhøjtidelige haveplanter. Men han har brug for lidt pleje.

I efteråret kræver pæon mere opmærksomhed end i forår eller sommer.

Korrekt pleje i denne periode hjælper med at sikre en klar blomstring i den næste sæson.

Det er på tide at forberede pionen til vinteren.

Hvad du behøver at vide om efteråret pleje af pionen

I efteråret har planten yderligere ernæring, som er nøglen til blomstringen i fremtiden, og hjælper også med at akkumulere den nødvendige mængde næringsstoffer til en god overvintring. Hvordan laver man en pæon til vinteren?

Peony fodring

Alle gødninger bringes i efteråret inden frost, et eller andet sted i midten af ​​september eller i begyndelsen af ​​oktober. Men i de nordlige regioner skal man se på vejret. Hvorfor gød pioen i efteråret? Plantens rodsystem har nogle funktioner, det vokser aktivt om efteråret. Pleje af pionen i denne periode skal være fuld.

Som regel anvendes i løbet af efteråret fosfor-kalium top dressing, hvilket efterlader kvælstofgødning til forårsbrug. Anvendelsen af ​​en sådan foderordning giver fordele:

• I den kommende sæson vises større og mere kvalitative nyrer;

• Peony blomst vil være fuld, lysere og mere mindeværdig;

• Som svar på den modtagne befrugtning begynder busken at vokse aktivt, stiger i størrelse.

Gødninger er lavet på flere måder:

• i flydende form

• på tør vej

Hvis vejret er tørt, så er det mere tilrådeligt at lave en væskeformet rodplade af planten. For at gøre dette opløses mineralske gødninger i vand, den resulterende opløsning er vandet af en busk. Forbruget af arbejdsblandingen er 1 liter pr. Plante afhængigt af størrelse.

Regent efterår dikterer sine regler og gør gødning bedre i tør form. Punktet er, at brugen af ​​flydende gødning er uberettiget. Når jorden er vandtæt, ophører rodsystemet med at absorbere nyttige stoffer fra det. Tør granulat top dressing vil hjælpe. De varer længere, og mineralerne doseres. En håndfuld granulater er spredt rundt om busken, let indlejret i jorden.

Omsorg for en pion: efterår beskæring

For ikke at rådgive naboer i landet, men beskærende peonies bør ikke udsættes til foråret. Det er brugt i efteråret. Skær den forhøjede del af bushen bedre med begyndelsen af ​​den første frost. Nogle gange falder det i slutningen af ​​oktober eller begyndelsen af ​​november. Men i alle regioner på forskellige måder.

Vigtigt! Tidligere beskæring af pioen svækker planten, det tolererer ikke vinteren, hvilket vil påvirke den yderligere blomstring.

Hemmelighederne for efterårsplejepleje, hvordan man holder en ung pæon. Sådan forbereder du en pæon til vinteren: fodring, beskæring, husly

Hvordan skal man skære en pæon korrekt? Skær skuddene på jorden, lidt fordyb værktøjet i jorden. Alt affald fjernes fra stedet og brændes, hvilket vil forhindre forurening af jorden med forskellige sygdomme. Placer nedskæringer og senge strøet med træaske.

Sådan genplantes peoner i efteråret

Efterår er den bedste tid til at opdrætte og genplante pioner. Denne procedure udføres i slutningen af ​​august – begyndelsen af ​​september. Jord er plantet på forhånd før plantning. For at gøre dette skal du grave en pit, der er ca. 60 cm. Pionerens rodsystem vokser i bredden, hvilket skal tages i betragtning ved plantning. Afstanden mellem planterne er tilstrækkelig til deres udvikling. Den optimale afstand er ca. 50 cm til 1 meter.

Det første lag i plantagehullet vil være dræning. Den er lavet af sand eller brudte mursten. Drænlagets tykkelse er op til 30 cm. Dernæst er der et lag af næringsjord med tilsætning af gødning. Som foder tilsættes hum, aske, kompost, kaliumsulfat, superphosphat. Tykkelsen af ​​dette lag overstiger ikke 30 cm. Derefter fyldes brønden med jord og efterlades i en uge. I løbet af denne tid vil landet slå sig ned og blive dumt, hvilket i efteråret er vigtigt for den korrekte plantning af peonrødderne.

Vigtigt! Uddybning af jordstænglerne under plantningen er stærkt modløs, hvorfor blomstrengen forbliver uden blomster. Busken vil vokse meget frodigt grønt, men vil ikke give knopper.

Husk også, at i det første år efter plantning, vil pioen ikke blomstre. Men denne plante skal se sund, ikke slap. Knopper vises, når plantens modenhed kommer. Men hvis det tredje år af dyrkning de ikke gør, så skal du søge efter fejl.

Reproduktion af peonies i efteråret

Peonies er lange lever i blomsterbedet, så deres transplantation er yderst sjælden. Det gøres en gang om ti år. I løbet af denne tid vil buskningen vokse og kræve division. Dette er den mest optimale måde at multiplicere pioner på.

Imidlertid tolererer de gamle rhizomer ikke transplantationen, de opnåede planter er ringere end andre i alle deres egenskaber. Erfarne gartnere rådes til at opdrætte buske efter 4-5 års dyrkning. De opnåede unge pioner opfylder alle kvalitetsstandarder. Deres blomstring er storslået, og buskene – et attraktivt udseende.

Det er bedre at bryde proceduren for at dele moderbusken om efteråret. Som regel multiplicerer de pioen i september. Men senest en måned før den forventede frost.

Hvordan laver man et plot til plantning?

I efteråret udgraves moderens busk, forsigtigt tager den ud af jorden. Rhizomet rystes af jorden og vaskes og forsøger ikke at beskadige vækstknoppene. Gamle skud bliver skåret til selve roten. Den forberedte rhizom får lov til at tørre i fri luft, indtil den bliver lidt blød. En sådan rod kan opdeles uden særlig skade.

Startet divisionen er rhizomet godt inspiceret. Alle områder med hulrum er afskåret, og sektionerne er vasket med desinfektionsmidler. Efter opdeling af den gamle rod opnås flere planter, der hver især har veludviklede vækstknopper. Det er vigtigt, at tomterne er af samme størrelse, da alt for lange er syge efter transplantation, og små er dræbt.

Hemmelighederne for efterårsplejepleje, hvordan man holder en ung pæon. Sådan forbereder du en pæon til vinteren: fodring, beskæring, husly

Plantning af en pæon udføres på den sædvanlige måde, og man må ikke glemme de yngre landes ly.

Forberedelse til vinteren: Pion husly

Beskæring og fodring er ikke alle funktionerne ved at passe på en pion i efteråret. Anlægget har brug for et højkvalitets husly, især i områder med svære vintre.

Dybden af ​​forekomsten af ​​pionens vækstknopper ligger på 3-6 cm fra jordens overflade. Derfor må buskene kede med koldt vejr.

Dernæst er plantagerne dækket af mulchemateriale:

• savsmuld;

• Lapnik;

• tørv;

• tørt løv;

Humus

Brug ikke afskæringer fra pioner til dækning. De tiltrækker skadedyr og er ynglepladsen for de fleste bakterier.

Skylter til pæonen udgør en tykkelse på ca. 15-20 cm. Dette gør det muligt for planten at holde planten fra stærke frost og kolde vinde.

Lad os opsummere resultaterne

Efterårsplejen til pionen er ikke for kompliceret, den består af en række nødvendige foranstaltninger:

• yderligere befrugtning

• trimning

• transplantation efter behov

• husly og mulching.

Hvis alle handlinger blev udført korrekt og til tiden, så om sikkerheden af ​​pioner om vinteren, kan du ikke bekymre dig. For at forhindre fremkomsten af ​​svampesygdomme vil det hjælpe med at sprøjte jord og buske med kobbersulfat. Det er vigtigt at huske at sporer af svampe vinter i løvet, så blomsterbedet er altid vedligeholdt orden. Glem ikke, at sneen i svære vintre vil bidrage til yderligere isolering af blomsterbedet, som kun vil gavne planterne.

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (7 ratings, average: 5.00 из 5)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

+ 47 = 48

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: