Chlorophytum i huset: hvordan man plante og vokse en blomst – et rum ukrudt. Alt om fordelene ved chlorophytum (foto)

Chlorophytum i huset: hvordan man plante og vokse en blomst - et rum ukrudt. Alt om fordelene ved chlorophytum (foto)

Chlorophytum anses for at være de mest uhøjtidelige og nyttige stueplanter.

En flerårig urteblomst har en roset af lineære hængende blade.

Med god pleje vil fabrikken takke ejeren med kurve af blomster.

Dyrkning af chlorophytum er en fornøjelse, for det er ikke for ingenting, at folk kalder det “husgødning”.

Den almindelige kærlighed til blomsten vandt imidlertid ikke kun den lette pleje, men også dens nyttige egenskaber.

En voksen plante er i stand til at rense luft, ødelægge bakterier og mikrober. Det er allestedsnærværende vokset i børns institutioner, hospitaler og virksomheder.

Takket være alle dets kvaliteter fortjener chlorophytum særlig opmærksomhed og er en værdig kandidat til at dyrke sig hjemme.

Dyrkning af chlorophytum: alt relateret til plantning (foto)

I indendørs blomsteravl er mange arter af denne fantastiske blomst kendt, men nogle af dem er især glade for blomsteravlere. Oftest dyrkes klorofytumarterne hjemme: planterne har hvide strimler og fossae. Plantning af alle sorter er det samme. Det udføres ved at dividere en gammel busk eller med roterede unge stik. Unge planter tager hurtigt rod og går i vækst. Optimal tid til at plante blomster er forårs- eller sommerdage.

Vælger en placering til anlægget

Chlorophytum er designet til at rense lokaler med skadelige forbindelser, så det bedste sted for ham at være et køkken. Næsten alle plantearter elsker solen, men de skal være skyggefulde fra de direkte stråler. Blomsten føles perfekt i skyggen, men de bølgende arter mister deres dekorativitet i denne ordning. Det er bedst at placere gryden med chlorophytum på øst eller vest vindue.

Chlorophytum giver nok lys til vækst og udvikling, vil planterne sætte pris på en storslået udsigt, frodige grønne blade og rigelige blomstring. Hvis blomsten ikke har nok lys, kan du se det ved udseendet:

• Bladets spidser bliver gule;

• væksten er langsom;

• Farvede blade bliver blegne.

Potens størrelse for chlorophytum

Planten er kendetegnet ved sin hurtige vækst, efter et stykke tid efter plantning af chlorophytum bliver til en smuk busk. Potten til plantning skal være rummelig, men lav. Blomsten vil føle sig godt i lav styrke potter. Materialet, hvorfra potten er lavet, er af stor betydning, når du planter chlorophytum. Lejbeholdere passer ikke, da jorden i dem hurtigt tørrer op, hvilket ødelægger rodsystemet af planten. Det er bedre at give fortrinsvis plast- eller keramikbeholdere. Det vil se godt ud klorofytum i hængende gryder eller i en gryde med palmetræer. Blomsterpottens materiale skal være ret stærk, da planten har et stærkt rodsystem og kan splitte det.

Hvilken slags jord har planten brug for?

Chlorophytum er uundværlig for jordbunden, det vokser godt i universelle jordbund til indendørs planter. Erfarne gartnere foretrækker at forberede et substrat til plantning af blomsten selv. For at gøre dette blandes to stykker blad humus, jorden med en del af sandet. Det vigtigste krav til jord til plantning af chlorophytum er løshed. Den færdige jord skal passere vand godt og forhindre stagnation på hestene, hvilket er skadeligt for planten.

Hvornår skal du transplantere chlorophytum?

Unge planter har brug for en hyppig transplantation, som gøres flere gange om året. En planlagt transplantation af en voksenblomst udføres om foråret.

Gennemfør proceduren, du skal omhyggeligt inspicere plantens rødder, fjern alle beskadigede og tørre dele. Tilstanden af ​​rødderne på tidspunktet for transplantationen vil fortælle dig om plantens helbred.

• Hvis der er fortykkelser på rødderne, betyder dette ikke tilstrækkelig vanding.

Når du sætter en blomst i en ny rummelig gryde, skal du beskære sine rødder med 1/3 af længden. En sådan procedure ødelægger ikke planten, men giver det mulighed for hurtigt at slå sig ned på et nyt sted.

Chlorophytum i huset: hvordan man plante og vokse en blomst - et rum ukrudt. Alt om fordelene ved chlorophytum (foto)

Hvordan man forstår at det er på tide at transplantere chlorophytum?

1. Hvis planten indtager hele potten, er vokset meget og tydeligt viser, at den er trangt, så er det nødvendigt at transplantere.

2. Hvis rødder allerede er synlige i drænhullerne, er det ikke muligt at stramme med transplantationen.

Chlorophytum i huset: hvordan man plante og vokse en blomst - et rum ukrudt. Alt om fordelene ved chlorophytum (foto)

En ny krukke vælges i størrelse større end den forrige med få centimeter. Ideelt set bør rodsystemet af blomsten være placeret frit i det, til bunden er der et mellemrum på 4-5 cm.

Pas på chlorophytum: vanding, top dressing, temperatur regime

Enhver plante føler sig godt i et behageligt miljø for vækst og udvikling, chlorophytum er ingen undtagelse. At skabe passende betingelser for en blomst er let.

Temperaturregime for dyrkning

Urteagtige planter er ikke lunefuld til temperatur, men i et koldt rum om vinteren kan blive syg. Den optimale temperatur til at holde blomsten om vinteren vil være +18 grader. Om sommeren er blomsten nyttig til at tage ud i frisk luft, men beskytte mod den brændende sol. Temperaturen i vokserummet skal ligge inden for +25 grader.

Vigtigt! Anlægget bør ikke udsættes for kold luft og udkast. Derfor skal du forsigtigt ventilere rummet om vinteren.

Luftfugtighed

Chlorophytum elsker høj luftfugtighed. I sommeren er hyppig sprøjtning og varmt brusebad hjælpsom. Om vinteren reduceres hyppigheden af ​​sprøjtning. Hvis potten med blomsten er tæt på centralvarmen, skal anlægget være vandet om vinteren.

I tilfælde af utilstrækkelig fugt Chlorophytum ofte syg, mistede dekorative blomster: spidsen af ​​bladene tørre op og dø. Forøg fugtigheden omkring puljen, med blomsten kan være på mange måder. En af dem er at placere beholderen i en beholder med vand og ekspanderet ler.

Vigtigt! Spray blomsten om morgenen, så solens stråler ikke brænder bladene.

vanding

Chlorophytum er en fugtighedsbevidst plante. I perioden med aktiv vækst, fra det tidlige forår til efteråret, har blomsten ofte brug for vanding. Med udbrud af hviletid reduceres hyppigheden af ​​vanding. Imidlertid er det umuligt at fylde planten, da det er fyldt med putrefaktive sygdomme.

Varmt vand bruges til vanding. Om utilstrækkelig vanding kan bedømmes ved tilstedeværelsen af ​​sæler på rødderne, bladernes efterår og tørheden af ​​jordens koma. Med et ordentligt organiseret vandingsregime ser planten frisk ud, vokser godt og blomstrer rigeligt.

Feeding chlorophytum

Blomsten er meget lydhør over for anvendelsen af ​​gødning. Fra forår til efterår kan det fodres med komplekser til blomstrende planter. Hyppigheden af ​​gødningsapplikation er 1-2 gange om måneden. Overfed blomst “fedtstoffer” og ophører med at blomstre, og også bliver udsat for forskellige sygdomme. Gødning bør anvendes om morgenen eller aftenen under vanding, idet koncentrationen af ​​opløsningen nøje overholdes. Det er vigtigt at huske, at unge planter har brug for mindre fodring end ældre store enheder.

Tip! Du kan tilberede gødninger til chlorophytum fra bananskræl. For at gøre dette er skræl fra en banan insisteret i en liter vand om dagen. En sådan løsning er ikke kun egnet til fodring af chlorophytum, men også til gødning af alle indendørs blomster.

Resten periode

Der er ingen klart udtrykt hvileperiode i planten, men blomsten skal stadig hvile. Som regel er det arrangeret om vinteren. På dette tidspunkt er det nødvendigt at sænke temperaturen af ​​indholdet, så i det kølige chlorophytum lægges nye blomsterknopper.

At dyrke en blomst uden hvileperiode er umulig, den er hurtigt udtømt, taber appel og kræver udskiftning af en ny prøve.

Dyrkning af chlorophytum: reproduktion (foto)

Chlorophytum multiplicerer med datterkurve, som dannes efter blomstring. Den bedste tid til dette er foråret. For yderligere dyrkning, vælg den største roset, der er begravet i jorden. Alternativt kan du sætte stikket i en beholder med vand og vente, indtil rødderne vises, og slip den derefter af.

Chlorophytum i huset: hvordan man plante og vokse en blomst - et rum ukrudt. Alt om fordelene ved chlorophytum (foto)

Voksenprøver udplantes ved at dele busken under transplantationen. Det er opdelt i separate tomter og plantet.

Chlorophytum Blomstrende fortsætter hele vækstsæsonen, så hvis der ikke er behov for at udbrede blomsten, er det ekstra udtag skæres. Denne teknik vil forlænge blomstringen, planten vil regelmæssigt smide nye pile.

Fordelene ved chlorphytum i huset

Ud over det faktum, at chlorophytum renser luften, mætter den det med ilt. Den voksne plante ødelægger op til 80% af mikroberne og fugter rummet. Læger anbefaler Chlorophytum vokse i hjem med øget tørhed i luften, hvor der er børn, der er udsat for hyppig sygdom SARS.

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (3 ratings, average: 5.00 из 5)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

5 + 2 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: