Télen megmentjük a kertet. Hogyan készítsünk növényeket a fagyra.

Télen megmentjük a kertet. Hogyan készítsünk növényeket a fagyra.

Télen a gyümölcsfák és a bogyós bokrok különböző fajták sérülnek egy fokban a fagy, a hőmérséklet-ingadozások és más tényezők. Ezek a tippek segítenek az amatőr kertészeknek, különösen azoknak, akik nemrég indították el a kertészetet, hogy megmentsék a kertet és gazdag termést kapjanak a jövőben.

Először is, a fagyoktól: a növények felszín alatti része leggyakrabban szenved. Az alma és a körte éves ágak és hajtások, gyümölcs táskák, törzsek és a csontváz ágai. A gyümölcsfákban a gyümölcsrügyek és az évenkénti hajtások végei gyakran lefagynak. Súlyos télen a kőfák födémrésze teljesen lefagy a hófedélen. Ha nem így van, akkor a talaj hőmérséklete -9-16 ° C-ra csökkenhet, majd a különböző fajták fajainak gyökerei megsérülnek és akár meghalnak is (fagyasztva).

Ezenkívül nagyon gyakoriak a veszélyes károsodások, mint a napégés, valamint a csontvázak és a csontvázak ágai. A kérgén fagyott csípéseknél különböző hosszúságú mély hosszanti repedések láthatók. A repedés következtében a kéreg leválik az erdőből, növeli a sebek méretét. Leginkább ezek a fák szenvednek, amelyek időben nem fejezik be növekedésüket, és a fa nem érett. A károsodás mértéke a kor, a fokozat és a fa törzs magasságától függ.

A bogyós növények is fagyot szenvednek. A hómentes és havas télen, amikor a levegő hőmérséklete mínusz 13-16 ° C súlyosan sérült vagy teljesen fagyasztható eper ültetvények, valamint a téli éles hőmérsékletingadozásoknak gyakran halnak málna ültetvények. A ribizli és az egres esetében a magas fagyállóság jellemzi. Gyökérrendszerük akár 18 fok alatti hőmérsékletet is képes ellenállni.

Hogy növelje a terep gyümölcsfák szükséges feltételek megteremtése intenzív növényi növekedést a korai tenyészidő és megfelelő időben történő befejezését érési folyamat fa és felhalmozódása a tápanyagok a második felében a vegetációs majd egy átmenet nyugalmi helyzetben. Nagy jelentőséggel bír ez a nyáron és ősszel a vízben lévő optimális vízellátás. Ilyen körülmények között jelentősen javul a fák és a bokrok élettani állapota, ami növeli a téli állóképességet.

Ugyanazt a kertet egyenetlen vagy korlátozott nedvesítéssel és szárazsággal gyarapítják, éppen ellenkezőleg, rontja a növények állapotát, amelyek ennek a korai növekedésnek köszönhetően. A növekedés idő előtti megszűnése csökkenti téli állóképességüket. A korlátozott és egyenetlen nedvesedés, valamint a talaj nedvességtartalma a kertben károkat okoz a törzsek és az ágak elágazása által leégéssel, a gyökérrendszer fagyasztásához.

Nitrogén műtrágyák alkalmazott kora tavasszal vagy késő ősszel a szükséges dózisokban (600-900 g per négyzetméter függően a talaj termőképességének), szintén hozzájárul a jobb tulajdonságai szövet, ami csökkenti a káros hatás a túlmelegedés, és csökkenti a sérülés valószínűségét, hogy a fák. Az adalékanyag-műtrágya növeli a növények növekedési folyamatait, elősegíti a tápanyagok felhalmozódását, növeli a téli állóképességet.

A foszfát-kálium műtrágyák növelik az agykérgi szövetek és a változás ellenállását kedvezőtlen környezeti tényezőkhöz. Az általuk szisztematikusan táplált fákat (900 g foszfor és 120 g kálium per szövés) kevésbé károsítják a leégés. A téli károsodás veszélye a fák erős fiatalító metszése után nő, melynek eredményeképpen a növekedési folyamatok fokozódnak, és a szövetek nem érik meg. Csak a mérsékelt metszés biztosítja az éves hajtások normális növekedését és a növekedési folyamatok időben történő megszüntetését, ami hozzájárul a fagyállóság növeléséhez.

Leginkább a késői érésű almafajták téli fajtái tapasztalhatók, különösen Renet Simirenko, Idared, Jonathan; őszi fajtákból – Renet Landsbergsky, Parmen arany.

Fontos technika, amely csökkenti a csontváz ágainak törzsének és elágazásainak károsodását, a nem fajtájú fajták élő csalijának beoltása a rezisztens fajták fák koronájába. Megemlítjük a magas téli állóképességet az almafajták között: Antonovka, és körte között – egy erdei körte. A frostbrokes és a leégés gyakran károsodik a cseresznye, szilva, kajszibarack. Ezért fontos a legjobb fagy- és téli fajták kiválasztása a termesztésre. Figyelembe kell venni azt is, hogy az alacsony bélyegzéssel járó nagyobb károkat a nagy sajtolású fák tapasztalják.

Ellenállni fagyrepedés és leégés a fák, akkor csökkenteni kell a hirtelen hőingadozás a szöveti őssejt és ágakat a napsütéses napok télen és tavasszal, hogy korlátozza a hozzáférést az erős napsugárzás a felszíni szövetek kéreg. Az alacsony szárú fák kialakulásával együtt számos más módon is megvalósítható.

Késő ősszel (november végén, hogy december elején) fatörzsek és ágak elágazási csontváz fiatal gyümölcsfák, és fehéríti 20 százalékos oldatot mész vagy mész hozzáadásával réz-szulfát (2 kg mész, 500 g-szulfát vödör víz). Lehet alkalmazni, hogy a vizes alapú festékek (BC-511, EVA-27A, WA-CN-577), amely a felületén alkalmazott fák ősszel, mielőtt a fagy, és megtartja azokat legfeljebb három évig véd ég. A teljes koronát ajánlatos mésztejzel megszórni. Ezután a napégés elleni védelem a fa összes ágának és törzsének kérge lesz, valamint a gyümölcsrügyek. Különösen előnyös az ilyen fák teljes koronáját, mint a sárgabarack, a cseresznye, a téli almafajták.

A fiatal fák törzsének károsodásának megakadályozása érdekében ajánlott a télen nádasok, napraforgó, kukorica és sűrű fehér papír kötése. Célszerűbb különböző polimer anyagokat alkalmazni a fák lyukasztott lyukakhoz (lyukakhoz), tejfehér polietilén fóliákhoz, amelyek mechanikai tulajdonságait 4-5 évig megőrzik. A kötést rendszeresen meg kell gyengíteni oly módon, hogy a törmelék szélességének növekedése és a törzs kérgének felszíne között 1-2 cm tér maradjon, ami a normál gázcseréhez szükséges. De a legjobb, ha olyan lágyított hálót használunk, amely 5-6 éves folyamatos felhasználást igényel.

Nem helyénvaló a fákat kötni szilárd átlátszó és sötét színű polimer filmekkel, egy ruberoid, azóta az üvegház hatása miatt a mag nagyon meleg lesz. Így a levegő hőmérséklete mínusz 2-3-ban a kéreg hőmérséklete 30-ra emelkedhet, ami akár a fák halálához is vezethet. A törzsek napégés és a fiatal fák rágcsálók általi károsodásának védelme érdekében semmiképpen sem szabad zsírokat és zsírokat tartalmazó olajokat használni. A zsír behatol a szövetekbe, gátolja a gázcserét és a corticalis szövetek, a váltum sejtek halálához vezet.

A snowless tél kis hó, és megvédje a gyökérzet ne fagyjon (különösen a könnyű, homokos talaj) használt talajtakarás fatörzsek tőzeg, fűrészpor, humuszos réteg 10-12 cm. Ha esett elég hó, akkor tüskés és tömörítést körül fatörzs, hogy a hó tengelyeket, pajzsokat állítson be, hogy a hóolvadék felengedésekor a víz ne oldódjon le. A szőlő, a citromfű, az aktinidia, a rózsák a talajra hajlamosak és hó, fűrészpor, tőzeg borítja.

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (4 ratings, average: 5.00 из 5)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

57 − = 55

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: