Szabályok ültetésre és fokhagymák termesztésére nyílt területen. Milyen gondoskodásra van szüksége a fokhagymához, hogy nagyobb legyen

Szabályok ültetésre és fokhagymák termesztésére nyílt területen. Milyen gondoskodásra van szüksége a fokhagymához, hogy nagyobb legyen

Sokat mondtak a fokhagyma előnyeiről. Rengeteg tápanyagot tartalmaz, melyeket a szervezet teljesen felszív. Az õsi idõk óta a fokhagymát nemcsak a népgyógyászatban, hanem a főzésben is használják. Még egy kis darab földje is kiváló termést termel az egész család számára.

Növekszik a fokhagyma: nyílt földön ültetve

A fokhagyma ültetésének időtartama befolyásolja annak megjelenését és célját. A kertészetben megkülönbözteti a tavaszi és a téli fokhagymát.

A tavaszi fokhagyma nem égető fajokra utal. A lógok kisebbek, spirálisan elrendezve. Egy hagyma körülbelül 30 lobulát tartalmaz. A szár közelébe kisebb fogak találhatók. A tavaszi fokhagyma hozama alacsonyabb, de a legfőbb előnye a jó minõség. Ez a fokhagyma jól megőrzött, amíg egy új termés. A tavaszi fajtákat kizárólag a fogak termelik.

Szabályok ültetésre és fokhagymák termesztésére nyílt területen. Milyen gondoskodásra van szüksége a fokhagymához, hogy nagyobb legyen

A téli fokhagyma hajlamos nyilakra, az izzót képezi. A fej fogakból áll, amelyek száma nem haladja meg a 10 darabot. Minden lobula egy sorban van elrendezve. A téli fokhagyma betakarítása nagyon magas, de hosszú tárolásra nem jó.

Szabályok ültetésre és fokhagymák termesztésére nyílt területen. Milyen gondoskodásra van szüksége a fokhagymához, hogy nagyobb legyen

Tavaszi fokhagyma: ültetés és megfelelő ellátás

Ha döntés születik a tavaszi fokhagyma fajtáinak termesztéséről, akkor a telepítés tavasszal történik. A legkedvezőbb idő április első felében van. A tavaszi fajták vegetációjának időtartama jóval kisebb, ezért a lehető legkorábban meg kell őket telepíteni. Ez segíteni fogja az üzemet, hogy árutermelvet alakítson ki. A gyökerek +4 és +10 fok közötti hőmérsékleten növekszenek, magasabb arányban pedig növekedésük felfüggesztésre kerül. Jó gyökérrendszer nélkül nem lehet nagyobb fokhagymafejet termeszteni. Ha elhalasztja az ültetési időt, akkor a fokhagyma hozama jóval alacsonyabb lesz.

A talaj felkészítése a fokhagyma ültetésére

A talajt előre kell készíteni az ültetésre. A tavaszi fajták gyökerei a talaj felső rétegében helyezkednek el, ezért maximális teljesítményt kell biztosítania.

A magágyakat napos helyre kell ültetni a víz stagnálása nélkül. A talajt ősszel előkészítik, komposztos és humuszos betakarítással, a táplálékkiegészítéshez hamut készítenek. Tavasszal lazítanak a talaj és a magot ültetik.

A tavaszi fokhagyma elrendezése

A fokhagyma fejlődéséhez és jó táplálkozásához figyelni kell az ültetés sűrűségét. A lobulák közötti távolságnak kb. 8 cm-nek kell lennie, és a sorok között legfeljebb 30 cm-t kell hagyni, az ültetés mélysége nem lehet mélyebb, mint 2 cm-re a fog tetejétől. A túl mély ültetés lassítja a fokhagyma fejlődését. A friss telepeket szalmával vagy tőzeggel takarítják.

Fontos! Az ültetésre csak nagy fogakat használjon. Nem lehet jó izzást kapni a kis fogaktól.

A lédús zöldek előállításához a kisebb fogakat külön kell ültetni.

Az öntözés fontossága az izzadság növekedéséhez

A tavaszi fajták a fokhagyma jó öntözésre július közepéig, amikor a folyamat a növekvő zöld. Az elégtelen öntözési jelzésről az üzem sárgásvégei. A hatodik formájú levél után az öntözés csökken, és augusztus közepére teljesen leáll. A felesleges víz visszatartja az izzó kialakulását, csökkenti a tápanyagok mennyiségét, és gyengén befolyásolja a tárolást.

A tavaszi fokhagyma felső öltözete

A szisztematikus felső öltözet segít fokozni a nagy fokhagymákat, és pozitívan befolyásolja a tárolást.

1. Az első műtrágyázást közvetlenül több levél létrejötte után kell végrehajtani. Ehhez a nitrogénműtrágyákat nagyobb mértékben használják. Gyakran használják a megoldást a madár ürülék, molybogó, humusz, infúzió a fű. Nem hozhat friss trágyát. Ez rossz az izzók védelmére.

2. Néhány hét múlva egy második műtrágyázást kell készíteni ásványi trágya oldattal. Ezeket a célokat hamu használhatja.

3. Az utolsó tetejét el kell végezni július elején, amikor a metélőhagymák képződnek. Ez idő alatt jobb, ha foszfor-kálium műtrágyák.

Minden fokhagymás öntettel együtt kell öntözni.

Hogyan növekszünk a nagy tavaszi fokhagymát?

Számos technika segít a nagyobb tavaszi fokhagymak termesztésében.

  • Minden egyes öntözés után meg kell lazítani az ágyakat.
  • Augusztus elején a tavaszi fokhagyma minden levelét össze kell csomózni, ezzel csökkentve a táplálékot. Ez a technika segíti az izzamérés minden erőfeszítését.
  • A fajta időben történő frissítése jó termést eredményez.

Jó árucikkek beszerzéséhez nem ajánlott a tavaszi fokhagymát a burgonya, a paradicsom és a hagyma után.

Mindent az ültetésről és a télen fokhagymáról a terepen

Téli fokhagymát ültetnek a gyors fogyasztásra és a jó szüretelésre. A hosszú távú téli tároláshoz ezek a fajták nem alkalmasak.

A téli fokhagyma ültetése ősszel történik, a fagy kezdete előtt. Az ültetés optimális ideje 35-40 nappal a várható fagy előtt. Ez rendszerint szeptember vagy október eleje.

A telepítéshez nagyméretű fejeket kell kiválasztani, amelyekben több mint 4 fog van. Azok a lámpák, amelyek 2-3 loblit tartalmaznak, nem használhatók ültetésre. Kis számú fog jelzi a fokhagyma degenerálódását. Ha a növényt csak fogakkal folyamatosan telepítjük, a fajta fokozatosan degenerálódik és felgyülemlik a kórokozók az izzóban.

Frissítse az ültetvényanyagot gyengéden 4 évenként. E célból a legerősebb növények elhagyják a virágláncokat a lámpák kialakulásához.

A talaj felkészítése a téli fokhagyma ültetésére

Az ágyat vízszintes felületre kell helyezni, síkság és magas területek nélkül. Az ültetés előtt a talaj humuszos és komposzttel megtermékenyített. Add nitrogén műtrágyák és ásni a mélység 25 cm-re az ágyak eltávolítják az összes gyom és növényi törmeléket. Miután elkészítette a talajt az ültetés előtt, az ágyat egy filmmel kell lefednie. Jó hüvelyesek a téli fokhagyma számára hüvelyesek, zöldek, káposzta.

A téli fokhagyma helyes ültetésének rendszere

Az ültetés 1,5% -ig fagyos. A növénynek időre van szüksége ahhoz, hogy felépítse a gyökérrendszert a fagy előtt. A meleg őszi időjárás során fokhagymás csíkok jelennek meg, de ezt nem szabad félni. Ha a növény időben ültetett és jó gyökérrendszerrel rendelkezik, akkor a fagy nem rettenetes.

A téli fokhagyma horvátok ültetése 6-10 cm mélységben teszi, ami a fog méretétől függ. A kisebb fogakat sekély mélységben ültetik. Ahhoz, hogy nagy földgömbök legyenek a hornyokban, össze kell tömöríteni. Túl laza talaj elősegíti a kisfejűek növekedését.

A hornyokban lévő fogak közötti távolság legfeljebb 15 cm lehet, és akár 30 cm-es sorok között is, egy négyzetméterenként akár 50 fog téli fokhagymát is képes tárolni.

Ha az ültetés után a kert mulched, akkor a tavaszi kezdetekor minden réteget el kell távolítani.

Megfelelő öntözés és a téli fokhagyma felső öltözete

A téli fokhagyma jó fogást igényel a fogak kialakulása alatt, 30 nappal az összes öntözés előtt, és a felső kötszer leáll. Az első öntözés május elején zajlik. Az öntözés időtartama legalább 10 nap. A növényt bőségesen öntözik, a nedvességet 30 cm mélységig kell áztatni.

A talaj időben történő megtermékenyítése és lazítása elősegíti a jó termést a nagy fokhagymafejekkel.

1. Az első műtrágyázást fagyasztott talajon végezzük. Ehhez granulált készítményeket alkalmaznak. Jól bevált ammónium-nitrát, szuperfoszfát.

2. Az első etetés után egy hónappal a második. Használja a műtrágyák, a füvek vagy a madarak ürülékét.

3. A fokhagyma megtermékenyítésének harmadik alkalommal szükséges, ha mérete elérte a dió méretét. Ez az utolsó felső ruhadarab, amelyhez kálium-műtrágyákat használnak.

A téli fokhagymák termesztésének és gondozásának titka, hogy nagy legyen

A téli fokhagyma jó és megfelelő gondozása segít a nagy fogak jó fogakkal történő növekedésében.

  • Ahhoz, hogy nagy fejet kapjon a fokhagymás téli fajtákban, meg kell szakítani a nyilakat. Így minden étel az égőhöz jut.
  • A fej érése során a tollat ​​a földre kell helyezni, hogy ne vegye le az erőből a növényt, és gyorsan megszüntesse a növekedést.

következtetés

A különféle fokhagymafajták ültetése és termesztése a nyílt talajon nem okoz különösebb problémát. A fokhagymára való gondoskodás – annak érdekében, hogy nagy legyen – több eljárásból áll: a talaj lazítása, az öntözés és az időben történő etetés.

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (6 ratings, average: 5.00 из 5)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

6 + 2 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: