Sárgabarack: őszi ültetés csemetek, gondozás és felkészülés a télre. Hogyan válasszuk ki a sárgabarackot az ültetésre, a legjobb telepítési idő

Sárgabarack: őszi ültetés csemetek, gondozás és felkészülés a télre. Hogyan válasszuk ki a sárgabarackot az ültetésre, a legjobb telepítési idő

A sárgabarack az egyik kedvenc gyümölcse, szinte minden kertben örömet okoz. Hogyan ültetni a sárgabarackot ősszel annak érdekében, hogy jó termést kapjunk a jövőben? A kérdés megválaszolása segít a tapasztalt kertészeknek.

Hogyan kell a barackot megfelelően ültetni?

A fát jól tolerálja a fagy és az aszály. Egy helyen a sárgabarack akár 30 évig is nőhet, anélkül, hogy elveszítené a hozamát. Ezért az ültetés előtt fontos meghatározni a helyet és az időt.

Ültetési idő a palánták számára

A legszebb ültetvények ideje ősszel. Az egyes területeken az ültetési idő kissé eltér. A déli szélességi körzetben jobb, ha minden munkát október elején, és közepes tartományokban egy kicsit korábban.

Fontos! A palánták ültetéséhez kapcsolódó munkáknak egy hónappal a fagy előtt kell véget vetniük.

A barackkert helyének kiválasztása

A sárgabarack egy keleti kultúra, ezért jobb, ha a fákat jól megvilágított helyekre fűli. A jövő kertjének helyét minden oldalról jól védeni kell a hideg északi széltől.

Annak ellenére, hogy a sárgabarack nedvességet szerető fákhoz tartozik, előnyös, ha viszonylag száraz területre telepítik. A felszín alatti víz mérete legfeljebb 1,5 méter lehet. A növény nem tolerálja a gyökérrendszer nedvesítését, különösen fiatal korban.

Fontos figyelni a talajra, ahol a sárgabarack termesztését tervezik. A homokos talajokon további öntözés nélkül a korai fák idősödnek, a nyári égési sérülés kockázata nő. A csernozjom esetében a sárgabarack későn viselkedik, a hozam nagyon alacsony. Sárgabarackot nem lehet termeszteni nehéz agyag talajon. Előnyös, ha a fiatal fákat a kevéssé laza, talajtakaró talajra ültetik.

Hogyan készítsünk egy leszállópályát

A palánták ültetési gödörét előre elkészítették, körülbelül 2-3 héttel a tervezett munka előtt. A lyuk mélységének meg kell felelnie a palánták gyökérrendszerének. A tapasztalt kertészek 70-80 cm-es mélységet javasolnak.

A kirakodás előtt a gödröt jól feltöltik műtrágyákkal. Ehhez a földet humuszral, szuperfoszfáttal és káliummal kell összekeverni.

Egy kirakodó lyukra:

• Humusz – 2 vödör;

• Kálium-szulfát – 500 gr;

• Szuperfoszfát – 600 gr.

A trágyák jól keverednek a talajjal, és a gödörbe öntik. A gödör a leszállásig marad. Ez idő alatt a föld meg fog rendezni.

Hogyan válasszunk egy ősszel ültetett sárgabarack csemetéket

A fa ültetéséhez jobb, ha előnyben részesítjük a vásárolt palántákat, amelyeket minden követelménynek megfelelően termesztünk. Ezenkívül a kajszibarack csontból történő független megművelése kellemetlen, különleges tudást igénylő vállalkozás.

A legjobb ültetési anyag fiatal csíranövények, amelyek életkora nem haladja meg a 3 évet. Gyorsan gyökeret hoznak egy új helyen, könnyebben gondozhatók. Mit kell keresni, amikor vásárol egy palántát, hogy ahelyett, hogy a kulturális fa nem tudja megszerezni vadság:

1. A fajtatiszta kajszibarack fiatal palánta vastag vázizomokkal rendelkezik.

2. Vigyázzon az oltás helyére. A bázisán egy kis tüske legyen.

3. Ezenkívül a palánták gyökérrendszerének élnie kell, különben a növény nem fog élni.

Őszi ültetés barack: hogyan kell végezni

Sárgabarack: őszi ültetés csemetek, gondozás és felkészülés a télre. Hogyan válasszuk ki a sárgabarackot az ültetésre, a legjobb telepítési idő

Berepülés előtt készítsen csemete. Meg kell alaposan megvizsgálnia, el kell távolítania a rothadt és száraz gyökereket. Az egészséges gyökereket 1/3-ra kell csökkenteni. Ezután a palántát egy agyagcsirkebe helyezzük, amelybe kívánatos a molyhogolyó hozzáadása.

Növényi kajszibarack előkészítve jól. Szükség van a gyökér nyak helyzetének megfigyelésére. A talajszintet 5-6 cm-nél nagyobbnak kell lennie, ha zárt, a faanyag gombás megbetegedésének kockázata nő.

Könnyebb elvégezni az ültetéssel kapcsolatos összes munkát. A palántákat helyesen egy gödrbe helyezzük, elterjedt a gyökerek és a föld. Ezután a fa körül a talaj duzzadt és bőségesen öntözött. A nedvesség megőrzése érdekében emellett a talpát humuszos talajjal is feltörjük.

Ha több fát szándékozni telepíteni, fontos, hogy megfigyeljük a palánták közötti távolságot. A felnőtt sárgabarack nagy területet igényel, legfeljebb 5 négyzetméter. m egy fán.

Hogyan kell gondoskodni a sárgabarack ősszel ültetése után

A növény ültetése után télre fel kell készülnie. Különös figyelmet kell fordítani a törzsre és a csontvázra. Fehéríteni kell őket, hogy megvédjék a tavaszi égési sérüléseket. Réz vitriolt adunk a munkaoldatba. Ez a keverék segít elpusztítani azokat a kártevőket, amelyek hibernálják a fa kérgét. Egy fa foltja az időjárás és az esős évszak átmegy.

Ezenkívül a fiatal palántákat meg kell védeni a rágcsálóktól, amelyek ártanak. Ehhez fenyő ágak csatlakoznak a csomagtartóhoz. Annak ellenére, hogy a sárgabarack fagyálló növény, fiatal korban további melegítésre van szükség. Amikor a hó esik, felborítják a növény szárát.

Fontos! A felolvadási időszakokban az olvadt havat a növény gyökér nyakától el kell távolítani, hogy a nedvesség ne álljon ezen a helyen.

A kajszibarack védelme a kártevők és a betegségek ellen

A sárgabarack instabil a kártevők és a betegségek ellen. Ősszel ültetés után a barackot komplex készítményekkel kezelik. Őszi használat réz-szulfát vagy Bordeaux folyadék. A kezelésekkel egyidejűleg további permetezést végeznek a Zircon és az EcoBerin alkalmazásával. Növelik a palánták ellenállását az időjárási viszonyoknak és a betegségeknek.

Hogyan ültetni egy sárgabarack ősszel

A metszés fontos esemény a kajszibarack termesztésében. Tavasszal, nyáron és ősszel tartják. Az őszi metszést a fa télre történő előkészítésének szakaszában végezzük.

Sárgabarack: őszi ültetés csemetek, gondozás és felkészülés a télre. Hogyan válasszuk ki a sárgabarackot az ültetésre, a legjobb telepítési idő

Ebben az időszakban fontos figyelni a törött és sérült hajtásokra, amelyeket el kell távolítani. Szintén kivágja az összes beteg és száraz ágat. Ezen kívül levágják a növekvő belső és a megvastagodó hajtásokat.

Fontos! A fa első metszését az ültetés után egy évvel végezzük.

Lehetőség van a sárgabarack átültetésére ősszel?

Egy helyen a fa elég hosszú és nem tolerálja a transzplantációt. De ha szükség van rá, akkor lehetőség van a fiatal palánták átültetésére. Ez a legmegfelelőbb az ősszel. Ezenkívül fontos, hogy betartsunk néhány szabályt a kajszi átültetésére.

1. A barack átültetése akkor végezhető el, ha a palánták kora nem haladja meg az 5 évet.

2. Az átültetés során fontos, hogy a földi csomó gyökereket tartson.

3. A sárgabarackot óvatosan eltávolítják a talajról és áthelyezik egy új helyre, miután ásta a földet a zsákmányba.

Figyelembe véve ezeket az egyszerű szabályokat, kevésbé fájdalmas lehet a kajszibarack transzplantáció. Ennek köszönhetően az üzem gyorsabban térül meg.

A közelmúltban a kajszibarackfák nagyon népszerűek. A válogatás újdonságai lehetővé teszik ezt a kultúrát még az északi régiókban is. A sárgabarack folyamatosan gondoskodik, különösen ősszel, amikor a fát fel kell készülni a télre. Az ültetés és gondozás minden szabályának betartásával az iparos kertész díszes ízletes gyümölcsökkel. Szégyen, amikor a tavasz kiderül, hogy a sárgabarack elszáradt.

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (8 ratings, average: 5.00 из 5)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

− 3 = 4

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: