Phloxes: az őszi ültetés és télen való felkészülés, a növekvő problémák. Mikor kell átültetni a phloxot: az ősz jobb!

Phloxes: az őszi ültetés és télen való felkészülés, a növekvő problémák. Mikor kell átültetni a phloxot: az ősz jobb!

Egyes kertészek tévesen úgy vélik, hogy a phloxeknek nem kell gondoskodniuk és növekedniük kell, mint egy gyomnövény. Az üzem valóban durva, könnyen elviseli az aszályt és a táplálék hiányát, de ilyen körülmények között gyorsan elpusztul. Különös gondot kell biztosítani a növénynek ősszel, a phlox ültetése során.

Jellemzői az őszi ültetés phlox: mikor kell tartani?

A tapasztalt kertészek nem csak tavasszal, hanem ősszel is ültetik a phloxot. Rendszerint ebben az időszakban a közepes és a korai virágzás fajtáit ültetik. A munka időzítése az éghajlati viszonyoktól függ, de legkésőbb szeptemberig. Ezen a ponton az üzem már megújulási rügyekkel rendelkezik. Ha az időjárás lehetővé teszi, az üzem ültetése és átültetése október elejéig nyújtható, de a munka végét legkésőbb a hónap végén kell végrehajtani. A későbbi ültetés a bokor halálához vezet.

Az ültetés után a talaj kicsapódását hajtják végre, ami felgyorsítja a phloxek gyökeresedését egy új helyre. Meg kell jegyezni, hogy a legjobb palánták azok a palánták, amelyek levélborítással rendelkeznek. Mivel a talajtakaró használja az érett fűrészpor, tőzeg.

A phlox őszi ültetvényének előnyei vannak, ami nem szerepel a tavaszi munkákban. Az a tény, hogy az őszi transzplantáció során az üzem teljes mértékben alkalmazkodik és gyökerezik egy új helyre, és a következő szezonra a bokor virágzik. A phlox tavaszi ültetése nem ad ilyen eredményt, a palántáknak időre van szüksége az alkalmazkodáshoz, és a virágzás ebben a szezonban nem kezdődik el.

Hogyan válasszunk ültetési anyagot

Az őszi ültetésnél a legnagyobb lobulák a legalkalmasabbak, amelyek könnyebben gyökeret eresztenek és télen jól tolerálják. Ebben az időszakban a bokrok állandó helyre vannak ültetve, amely a tavaszi dugványok alatt növekedett. Új ültetvény készlet vásárlásakor ügyelni kell a következő tényezőkre:

• A jó telek több mint két vastag szára van;

• A gyökerek közelében észrevehetőek a megújulás nagy rügyei;

• a hajtások meglehetősen sűrűek, durvábbak;

• A talajtörzs és a gyökér nedves állapotban van.

Phloxes: az őszi ültetés és télen való felkészülés, a növekvő problémák. Mikor kell átültetni a phloxot: az ősz jobb!

Miután kiválasztotta a megfelelő ültetési anyagot, lődd le a phloxot kb. 25 cm magasságban a bázisról. A palánta gyökereit szintén egy harmadikra ​​kell csökkenteni. Ha a csemetéket egy földi csomókkal átültetik, akkor csak a csúcsa van levágva, és több levél elhagyására törekszik.

Megfelelő hely a phlox ültetésére ősszel

A növények nem igényelnek tartalmat, de a buja virágzás csak jól megvilágított területeken látható. A félhomályban a virágok kisebbek lesznek, de a virágzás ideje meghosszabbodik. A phlox ültetésének optimális helye a ritka árnyék. A déli régiókban célszerű árnyékolni a növényeket a déli melegben.

A phloxek minden talajon jól megnövekednek, de jobb, ha a virágot laza, mérsékelten tápláló és nedves talajba ültetik. Az alföldön a phlox őszi ültetése tilos, mivel a jégfelület a talaj felszínén jelenik meg. Ez hátrányosan befolyásolja a növény állapotát.

A talaj ültetésének előkészítését a phlox őszi ültetésére előzetesen, legalább 14 nappal kell elvégezni. A terület jól megemésztve, gyomoktól megtisztítva. A földterület szegény összetétele humuszos, tőzeges és homokos. Az ásatás alatt ásványi trágyákat vezetnek be.

A phlox gyökérrendszere erőteljes, ezért az ásást két szalonnás lapáttal végezzük. A gyökerek nagy része körülbelül 30 cm mélységben fekszik.

Őszi ültetés phlox a földön, fotó

A talaj és a palánták elkészítése után elkezdik ültetni. A leszállóhelyek mélyen és mélyen készültek. A mélység olyannak kell lennie, hogy a felső rész a gyökérlabdája van a talajszint alatt 5 cm. A magasabb őszi növények elültetése vezet fagyasztás télen, és túl lassú fejlődése mély Phlox.

Phloxes: az őszi ültetés és télen való felkészülés, a növekvő problémák. Mikor kell átültetni a phloxot: az ősz jobb!

Közvetlenül az ültetés előtt a kútok jól nedvesek és lecsapolódnak. A termékeny talaj, a humusz és a műtrágyák réteget öntik a vízelvezetésre. Ezután növényeket vetettünk és megszórjuk a földdel. A növények öntözéséhez használt vízben gyógyszerek hozzáadásával gyorsíthatjuk a gyökerek kialakulását, például “Kornevin”.

Tipp Ősszel, a phlox ültetésénél, ne adjon nitrogén műtrágyát a kutakhoz, ezért hagyja őket tavaszi használatra. A kútokat csak foszfát- és kálium-komplexekkel lehet feltölteni.

A phlox elkészítése télen

A phloxek fagyálló növényekhez kapcsolódnak, de nem szabad elhanyagolni az őszi metszést. Anélkül, hogy egy virág elpusztulhat. Miért metszettek a filoxének?

• A metszés megvédi a növényt a gombás betegségek ellen;

• elősegíti a mulcsolást és gondozást;

• Lehetővé teszi, hogy tavasszal kompakt cserje legyen;

• Lehetővé teszi az üzem számára, hogy elegendő tápanyagot gyűjtsön a gyökérrendszerben;

• Hűvös télen védi az üzemet a fagyástól.

A metszést a phloxeket ősszel, ültetés vagy áttelepítés után végezzük. Az átültetett cserjéknek metszésre is szükségük van. A húzáshoz nem szükséges. A metszést a fagy kezdete előtt kell elvégezni. Rendszerint szeptembertől október végéig tartják.

A metszést többféle módon végzik:

• A növény levegő része 5 cm-re van vágva a talajfelszíntől. Ez a metszés lehetővé teszi, hogy tartsa a havat és megóvja a növényt a fagytól.

• A második vágási típus a növény gombás megbetegedések elleni védelmét szolgálja. Ebben az esetben minden hajtás a talajra vágódik.

A metszésen kívül a filoksert is táplálják és aprítják. A phlox őszi felső ruháját fagyasztott talajon végezzük. Alkalmazzunk ásványi komplexeket, amelyek hamuval keverednek, ami megakadályozza a kártevők megjelenését.

A talajtakarás 10 nappal az ültetés után történik. Ebből a célból tőzeget, komposztot, lehullott leveleket és humuszt használnak. Ez a talajtakaró a metszéssel kombinálva lehetővé teszi, hogy egészséges bokrot termeljen, ami kellemesen érezheti a tavaszi fényes virágzást.

A phlox növekvő problémái

1. A Phloxot gyakran befolyásolja a lisztharmat. Ennek oka a nem megfelelő gondozás vagy helytelen hely a növekedés. Az árnyékban a virág a legkiszolgáltatottabb.

2. A phlox fonálféreg a növény halálához vezet. Nem adja be a kezelést, a bokrot kiirtják és megtisztítják a helyszínről. A betegség jeleit a hajtások csúcsainak elhomályosulása és hervadása, míg a levelek vékonyabbá válnak.

3. A csülök nagy károkat okoznak az ültetvényekben. Hogy megszabaduljon tőlük, segít a mész és a hamu, amely az utakon és a sorok között megszóródik. A talaj időben történő lazítása szintén káros hatással van a csülökre.

A Phloxes évelő, szerény kis növény, amely virágágyaként szolgál. A kertészek körében népszerűségnek örvendenek fagyállóságuk, szerény gondozásuk és a színek fényessége miatt. A Phlox-okat a modern dizájnban használják, és minden kerttel be vannak írva. A növények kiválasztásakor figyelembe kell venni a virágzó időszakot, a szirmok színét és a bokor magasságát. A phloxek helyes felszedésénél a szezontól folyamatos virágzást érhet el. Miután elsajátította a cserjék gondozásának alapszabályait, az ültetés nem okoz gondot. És a tapasztalt kertészek tanácsa segíteni fog egy egészséges növényt, amely a legsúlyosabb körülmények között is sikeresen telítődik.

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (7 ratings, average: 5.00 из 5)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

8 + 1 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: