Őszi őszi ültetés fényes tavaszi virágzáshoz. Váratlan titkok: hogyan szaporodjunk és ültessük az íriszeket ősszel.

Őszi őszi ültetés fényes tavaszi virágzáshoz. Váratlan titkok: hogyan szaporodjunk és ültessük az íriszeket ősszel.

Iris (katatik) – csodálatos virág, amely élvezi a kertészek különleges népszerűségét és szeretetét. Egy orchidea kegyelmét ötvözi elképesztő vitalitással. A különböző fajták nőhet, és virágoznak pompásan Szibériában, a középső sávban, és forró éghajlat, száraz köves talaj és a mocsaras területen. A szín jelen van a teljes spektrumát a színek, a fehértől a feketéig, amelynek alapján a növény a nevét „írisz” görögül „szivárvány”.

A bíbicák szerényen alakulnak az ápolásban, és gyönyörű virágzó bokrot termesztenek minden kezdő kertész erőinek. Egyszerű szabályok betartása esetén ez az évelő gyönyörűen nő és virágzik egyetlen helyen akár 5 évig. Az íriszek különböző időben történő ültetése különböző és a növény életciklusától függ.

Az őszi, nyári és tavaszi ültetvények jellemzői

Az ültetés vagy tenyésztés idejének megválasztása során figyelembe kell venni a vegetáció sajátosságait az év különböző időpontjaiban.

Egy szezon alatt az íriszek több csúcsot is felmutatnak a gyors növekedésnek:

1. Tavasszal a tömeges felszíni rész gyorsan növekszik. 40-50 napig az íriszek nagyszerű bokrokat és virágszálakat raknak fel rügyekkel. Ehhez fejlesztett gyökérrendszer szükséges. Ezért a tavaszi ültetéskor a virágzást a következő évszakokig késik.

2. Júliusban a virágzás után a gyökerek új kapcsolatokat építenek ki. És később rengeteg rügyeket raknak rájuk. A nyári transzplantációhoz nyomon kell követni a gyökér termesztésének idejét, de a vesék még nem jelentek meg. A fiatal rügyek nagyon törékenyek, gyakran megsérültek az ültetés során.

3. Ha ültetés íriszek az ősszel (augusztus végén októberig), a gyökér már kellően fejlett és feltörekvő rügyek fás, megerősített és jól elkülöníthető, ami fontos a szétválás a bokor. Mivel a hidegre gyökerezik, ez a növény jól telített és a tavaszi korai növekedés kezdődik.

Egy kis palánta egy szezonban bokrot termeszthet, amely a második évben képes reprodukálni. A gyökér egy felnőtt, alkalmas megosztására és ültetésére őszi írisz – a fotó.

Őszi őszi ültetés fényes tavaszi virágzáshoz. Váratlan titkok: hogyan szaporodjunk és ültessük az íriszeket ősszel.

Talaj előkészítése ősszel ültetésre

Az ősszel ültetett íriszek esetében napsütötte helyet kell választani, mert a fényre nemcsak a bokor felszínén, hanem a keményítőgyökéren is szükség van. Az ültetésük ágyai 15 cm magasak, déli fekvésűek. Ez biztosítja a felesleges nedvesség kiáramlását és a kirakodások egyenletes megvilágítását.

Az enyhén savanyú, lazúros talajokon a legjobban növekszik az írisz. Ha a területet ásni és lazítani a talajba, add (ha szükséges):

• homok, ha a talaj nehéz;

• agyag, könnyű homokos talajon;

• jól pereprevshy humusz, a termékenység javítása érdekében;

• szuperfoszfát- és kálium-műtrágyák (de legfeljebb 40 g négyzetméterenként);

• hamu vagy dolomit liszt, ha a talaj savas.

Figyelj! A nitrogén trágyázása serkenti a levelek növekedését, és nem teszi lehetővé az üzem számára, hogy felkészüljön a télre. Őszi ültetés esetén a nitrogén műtrágya nem ajánlott, tavaszi és virágzáskor megfelelő.

Ajánlott a talajelőkészítés elvégzését legalább egy héttel a palánták ültetése előtt. Ez idő alatt többször is sok ágyat kell bedobni. A földnek telepednie kell és kompaktnak kell lennie, ami nem teszi lehetővé, hogy a palánták a talajba sodródjanak.

Ültetőanyag az őszi ültetéshez

A bozót, amelyhez átültetésre van szükség, meg kell szüntetni az augusztusi műtrágyázást. Óvatosan ásás a peremen, villák segítségével távolítsa el a rizst a talajról és szükségszerűen szárítsa meg. A szárítást az ültetési készlet beszerzésének kell követnie, különösen postai úton. A magokat a palántákra éles késsel vagy kerti ollóval különítik el. Mindegyik százszorszépnek legalább egy “rajongó” kell lennie a levelekből, egy 10 cm-es rizóma helyén, a vesék helyett.

Az ültetvényanyag leveleit vágják (lehetőleg a “ház”), így csak a hosszúság egyharmada marad. A gyökereket 10 cm-re rövidítjük, és minden szeletet zúzott szenet vagy hamut fertőtlenítünk. Lehetőség van az ültetési anyag fertőtlenítésére úgy, hogy 15-20 percig kálium-permanganát-oldatban leeresztjük.

A különböző fajták palántáját azonnal alá kell írni. Befejezett teborokat őszi ültetésre a fényképen.

Őszi őszi ültetés fényes tavaszi virágzáshoz. Váratlan titkok: hogyan szaporodjunk és ültessük az íriszeket ősszel.

Ha szükséges a kívánt fajtának sokszorosításához, a gyökér kis részeit a vese, a levelek és az abszorbens gyökerek nélkül is be lehet ültetni. Ebben az esetben nedves homokra helyezzük, amíg a rügyek felébrednek, és a gyökér növekedés pontját.

Új bokrok ültetéséhez nem szükséges ásni az egész gyökeret, elég, ha a gyökerek fiatal szegmenseit elkülönítik a bokor peremén a szőlőben levő levelekkel.

Jó tudni! Az íriszek rizómái, mint a kertészet, mint a burgonya. A gyökereknél, amelyek az ásás után több napig tartottak a fényben, a csírázás nő, a bakteriális fertőzések veszélye csökken.

Az írisz ültetési folyamata ősszel: jellemzői

Az íriszek nem igényelnek mély ültetési lyukakat, elegendő egy horogot készíteni az elnyelő gyökerek hossza mentén. A szövetet a középpontba helyezzük, a föld tetején, hogy az abszorbens gyökerek a lejtők mentén leereszkedjenek a gödör fenekére. A föld gyökereit megszórjuk, fontoljuk meg a zsugorodást öntözés után.

Jelzi, hogy az íriszek helyesen vannak ültetve:

• a levelek rajongója függőlegesen helyezkedik el;

• A bazális méhnyak és a rizómák többsége a talajszint felett van;

• Két héttel az ültetés után kipróbálja kissé a növényt a talajból a levelekhez, a gyökereknek meg kell tartaniuk a palántákat a talajban.

Figyelj! Fan levelek a legjobb helyzetben, „vissza” az északi, míg a gyökér nő és úgy néz ki, hogy a déli, és ezáltal növekszik cserje éppen ebbe az irányba. Ezt fontolja meg, amikor virágoskertet tervez.

Az ősszel ültetett íriszek ápolása

3-4 nappal az ültetés után az íriszeket újra kell öntözni. Ezután száraz talajjal szórjuk meg, hogy megőrizzük a talaj nedvességét és lazaságát.

A fiatal növények további gondozása a gyomok gyomlálása. Mivel az írisz gyökérrendszere a föld felső rétegében fekszik, hogy a fiatal gyökereket ne károsítsa, kézzel kell eltávolítanunk a gyomnövényt.

A felnőtt növényeknek nem kell menedéket a télre. Az őszi ültetett fiatal íriszeknél jobb, ha a fagy kezdete előtt tőzeggel, levelekkel vagy fenyővel borítanak. Fontos, hogy a tavaszi időszakban eltávolítsák a talajtakarót, amint a reggeli fagyok elhaladtak. A gyökerek felmelegednek, lélegeznek, a vesék gyorsabban mozognak.

Ezenkívül nem kell megtermékenyíteni az ágyat. Ne töltsön be trágyával az íriszeket, nem tolerálják ezt a műtrágyát.

Különböző fajták a teljes virágzás feltételei. A megfelelő őszi ültetés íriszek nyílnak jövő tavasszal, nyáron, hogy egy kis bokor, a gyökér lehet osztani, és az ülés a második évben.

De egyes fajok tugotsvety. Ha minden feltétel teljesül, és az írisz nem virágzik – türelem. Szóval ilyen furcsa vagy. 3-4 éven át, a szokásos gondossággal meglepő módon felvirágzó, gazdag virágzással képes meglepni. továbbra is folyékonyan fog virágozni a jövőben.

Az ősszel, 3-5 éven át átteleződő íriszek biztosítják a fajta karakterek megőrzését, az egészséges gyökérrendszert, és ezáltal a kertes háziállatok hosszú és bőséges virágzását.

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (10 ratings, average: 5.00 из 5)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

+ 19 = 25

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: