Ősszel az édes cseresznyét ültetjük: tippeket, részletes utasításokat a palánták ültetésére. Hogyan kell gondoskodni a cseresznye őszi ültetés után

Ősszel az édes cseresznyét ültetjük: tippeket, részletes utasításokat a palánták ültetésére. Hogyan kell gondoskodni a cseresznye őszi ültetés után

Gondolkozz el, hogyan kell megfelelően növényi cseresznye, hogy egy jó termés? Vegyünk tanácsokat és utasításokat tapasztalt kertészek.

Hogyan telepítsek egy édes cseresznyét

Jobb, ha fiatal cseresznyét termesztenek. A csontból jó ültetési anyagot lehetetlen lehet. Az a tény, hogy a növény nem örökli a szülői minőségeket. A palánták ültetését az összes szabálynak megfelelően kell végrehajtani.

Mikor kell a cseresznyét?

Az északi régiókban a cseresznye ültetését őszén nagyon óvatosan kell elvégezni, így a korai fagyok nem károsítják a fát. Ha lehetséges, akkor jobb, ha tavasszal elhalasztja a munkát. Az ország déli részén a csemeték ősszel ültethetők. De minden munkát be kell fejezni a fagy kezdete előtt. A palántáknak időre van szüksége ahhoz, hogy gyökeret verjenek. Az ültetés optimális ideje az október elejétől október végéig tartó időszak.

Hol telepíteni az édes cseresznyét?

Annak érdekében, hogy a fa jól fejlődjön és gyümölcsöző legyen, fontos, hogy ne csak az ültetés időzítését, hanem a palánták helyét is figyelembe vegyék.

A cseresznye inkább a megvilágított területeket részesíti előnyben, amelyek falról vagy más szerkezetekről védettek a széltől. Ilyen helyen a fiatal fa jól védett a fagytól.

Fontos figyelni a helyszín talajösszetételére. A talajnak termékenynek és nedvességtartalmúnak kell lennie. De a talajvíznek mélynek kell lennie.

A legjobb, ha egy domboldalon a cseresznye alatt helyet akarsz venni, ahol nincs veszély a tavaszi áradásokra. Jó szomszédok az erőmű lesz különböző fajták cseresznye és cseresznye.

Hogyan válasszunk egy jó cseresznye palántát

Ősszel az édes cseresznyét ültetjük: tippeket, részletes utasításokat a palánták ültetésére. Hogyan kell gondoskodni a cseresznye őszi ültetés után

1. Először is, amikor csemetéket vásárolsz, figyelmet kell fordítanunk a gyökerekre. Végül is a fa további növekedése a gyökérrendszer állapotától függ.

2. A jó palántákat számos rostos gyökér különbözteti meg. Minél több, annál jobb egy fa számára.

3. Ezenkívül fontos figyelembe venni a palánták “tetejét”. Egy éves gyár legfeljebb 80 cm magas, és a magassága egy kétéves fa eléri a 1 méter.

4. Túl magas palántákat nem szabad megvásárolni. Hosszabb ideig fognak élni, ezért nem lesz hamarosan az első betakarítás.

Amikor a palántákat a dákába szállítják, csomagolja be a gyökérrendszert egy nedves burkolattal, amely tetejére tegye a zsákot.

Utasítások a cseresznye ültetésére egy fényképen

Az ültetés minden munkája csíranövények és lyukak készítésével kezdődik. Először is rendeznek egy leszállóhelyet. Ez előre, körülbelül egy hónap.

Az édes cseresznye kirakodójának méretének meg kell felelnie a gyökérrendszernek és a szabványoknak. A gödör mélysége kb. 50 cm, szélessége 70 cm, a gödör alja jól leeresztve. Ehhez kavics vagy törött tégla használják. Ezt a réteget egy humuszos vegyes talaj öntik. Ásványi műtrágyák nem használhatók cseresznye telepítésekor. A tápanyagok túlnövekedése káros a növényre. A palánták téli keménysége csökken.

A cseresznye telepítése

Közvetlenül az ültetés előtt a palántákat áztatni kell. Ehhez a gyökereket egy vödör vízbe engedik 8 órán keresztül. Hozzáadható az alany, amely serkenti a gyökérképződést. Ezután ellenőrizni kell a palántákat, és el kell távolítani minden sérült, száraz gyökeret. Ezután hajtsa végre az egészséges gyökerek kisebb metszését.

Ősszel az édes cseresznyét ültetjük: tippeket, részletes utasításokat a palánták ültetésére. Hogyan kell gondoskodni a cseresznye őszi ültetés után

Amikor palántázni kezd, kövesse ezeket a szabályokat:

1. A gyökerek elterjednek és a lyukba vannak ültetve.

2. Ezután ragasszon egy fadarabot, amelyhez a fa kapcsolódik.

3. A leszállópályát földzárják és tömörítik.

4. Ültetés közben ügyeljen a gyökér nyakának helyzetére. A talajszintet 5-7 cm-rel kell meghaladnia.

5. A fa törzs szélén egy horony alakul ki, amelybe öntözést végeznek.

6. Az időjárás ellenére a békés öntözés befejeződik.

7. Ezután mulcsolja le a fát.

A cseresznye ültetése ültetése ültetés után nem történik, hogy ne gyengítse a fát. A palánta a rögzített kötélhez van kötve, és nem próbálja meg a fát kérni.

Hogyan kell törődni a cseresznye után ültetés

A fiatal cseresznye palánták különleges figyelmet igényelnek. Az ültetés előtt a levest levágják, majd tavasszal az alvó rügyekből oldalirányú hajtások növekszenek, amelyeken a termés később kialakul.

A fa hatásos metszése lehetővé teszi a megfelelő koronát. Az ültetés utáni második évben az őszi metszést végzik. A fán maximum 3 jól fejlett hajtás maradt, a fennmaradóakat pedig eltávolítják. A kiválasztott ágakat a hossz 1/3-ával rövidítjük le, és a központi vezetőt az alsó szinttől 1 méteres szintre vágjuk. Minden évben megismétlik a metszés, azután a második sorban, majd egy erőteljes lövés, amely a képen látható.

Ősszel az édes cseresznyét ültetjük: tippeket, részletes utasításokat a palánták ültetésére. Hogyan kell gondoskodni a cseresznye őszi ültetés után

A cseresznye nem tolerálja a szomszédságot a gyomokkal, ezért rendszeres gyomirtásra van szüksége. Az ültetés időpontjától késő ősszel meg kell lazítani a talajt a fa körül. A probléma megoldása segít a mulcsolásnak.

A cseresznye jól tolerálja a következő fagyokat, meg kell megtermékenyíteni. A fát foszfát műtrágyák táplálják, 1 km Km-enként. m legfeljebb 50 g hatóanyagot tartalmaz.

Hogyan ültessük át az édes cseresznyét ősszel

Minden kertész tudja, hogy a kert megtöréséhez gondosan meg kell választani egy helyet. De a kezdőknek nehézségei lehetnek: vagy a terepet sikertelenül választják ki, vagy nem elegendő a világítás. Szükség van egy fa átültetésére. Lehetséges-e az őszi cseresznye átültetése, vagy tönkreteszi a fát? Ha tisztán követi az összes szabályt, a csemegék biztonságosan átadják az eljárást, és gyorsan alkalmazkodnak egy új helyszínhez.

1. Csak olyan fiatal fákat lehet átültetni, amelyek kora legfeljebb 6 év.

2. A bejövő transzplantáció előkészítése az eljárás előtt 6 hónappal kezdődik.

3. Tavasszal egy sekély hornyot vágunk a fa körül, és a gyökereket levágjuk. Ezután a horony humuszos. A nyár folyamán a cseresznye jól öntözött. Az ősznek elegendő felszíni gyökereket kell termesztenie. Ez lehetővé teszi a palánták számára, hogy gyorsan leülhessenek egy új helyre.

4. A transzplantációt az ősszel azonnal, egy hónappal az első fagy előtt végezzük.

5. Formázott fa átültetése során fontos, hogy a tájolás a világ oldalához viszonyítva megmaradjon. Ez csökkenti az égési sérülések kockázatát.

Hogyan tartsuk meg a cseresznye palántákat a tavaszig

Ha bizonyos okok miatt nem ültették meg az édes cseresznyét, a csemetéket tavasszal kell tartani. Hogyan kell ezt csinálni?

• A palántát egy magas helyen, a széltől védett helyen temették el.

• Az ültetési anyag hornya 60 cm mély.

• A fa ferdén fekszik, legfeljebb 25 cm-es távolságokra.

• A csemeték gyökereit a horonyba északnak kell irányítani.

• Megszórjuk a növényi anyagot fűrészporral keverve.

A szaftos és ízletes cseresznyék nagyon hasznosak nemcsak a gyermekek, hanem a felnőttek számára is.

Minden kertész arra törekszik, hogy termesztse a telken. A megadott utasítások használata során a gazdag betakarítás nem fogja várni Önt.

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (8 ratings, average: 5.00 из 5)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

6 + 1 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: