Növekvő bors – türelem és munka! Az erőteljes paprika palánták megszerzésének feltételei, a növények ültetésének és gondozásának módjai

Növekvő bors - türelem és munka! Az erőteljes paprika palánták megszerzésének feltételei, a növények ültetésének és gondozásának módjai

A bors sok pozitív tulajdonsággal rendelkezik!

Az ünnepi pillantást az asztalra, lédús és finom, sok vitamin forrása.

Ebben a ritka gyümölcsben vagy zöldségben lehet összehasonlítani, de nem lesz könnyű gazdag növényt termeszteni.

Tetszik a meleg időjárás, a középső szélességben többnyire üvegházban vagy palánta segítségével termesztik.

Növekvő bors - türelem és munka! Az erőteljes paprika palánták megszerzésének feltételei, a növények ültetésének és gondozásának módjai

A bors egy rövid nap kultúrája, ami azt jelenti, hogy ha egy könnyű nap időtartama 12 óráig tart, akkor a növény gyümölcsöt fog termelni, és ez nagy jelentőségű, magas és stabil termést hoz.

Növekvő bors. Az ültetési anyag kiválasztása, magvak

rendezi

A borsos magok sokfélesége óriási, a fajták kiválasztásakor sok kritérium van: a gyümölcs színe, az érlelési időszak, a növekvő feltételek, az alak. Pepper – kiválóan ültethető dísznövények között. Vannak hibridek és fajták konténerekhez – kényelmes megoldás azok számára, akik a növények termesztését kívánják használni egy ablakpárkányon vagy egy lakásban. Mit kell figyelembe venni a vetőmagok kiválasztásakor?

Hibrid vagy változatos

Ez a jellemző azok számára fontos, akik leginkább maguk termesztenek magokat. Ha a csomag F1 megnevezéssel rendelkezik, tudd: termesztett gyümölcs – nincs értelme gyűjteni a magokat. Tehát az első generáció hibridjeit megjegyezzük, a magvak szaporításakor nem öröklik meg a szülői fajta jellemzőit. Az ezekből termesztett növények teljesen más, mint amennyit szeret. A hibridek magjait évente meg kell vásárolni.

De az ilyen növényeknek fontos előnyeik vannak:

1. Az ömlesztett áru nagyon termelékeny, a gyümölcsök nagyok és ízletesek;

2. Kevésbé betegek.

Érlelési időszak

Legjobb a borstafajták több érési periódusból történő begyűjtése. Így a gyümölcsök hosszabb ideig is elszaporíthatók, ami nagy jelentőséggel bír, mivel tartási minőségük kicsi. De lehetetlen késő borsot termeszteni olyan területeken, ahol hideg éghajlat van a nyílt ég alatt – ezeken a területeken jobb, ha korai paprikákat használunk, amelyek rövid idő alatt jó termést hozhatnak.

Referencia:

• Korai fajták érlelése 80-100 nap alatt történik;

• A közepes méretű hibridek és fajták érlelése 115-130 nap alatt következik be;

• A késői érés kb. 140 nap.

A magzat formája és tömege

Fontos megfontolni, ha a borsot töltésre szánják (célszerűbb ovális vagy gömbölyű gyümölcsök vastag falú gömbölyű és gömbölyű gyümölcsök használata), valamint dekoratív ültetésre.

A gyümölcsök édes paprika közel gömbszerű, ovális alakú, téglatest alakú, hengeres, kúp alakú, és hosszúkás, a felület lehet sima, vagy enyhe megvastagodással, egy jól látható a szélek mentén a gyümölcs nélkülük. Például a zsemle fajta gyümölcsöt kör alakú, körülbelül 5-6 cm, édes alma – hosszú és vékony (elérheti 20-22 cm). Általában a gyümölcs megjelenését a vetőmag csomagolásán ismertetik.

Gyümölcsfestés

A bors gyümölcsei nagyon vonzónak tűnnek, de figyelembe kell venni azt a tényt, hogy a növekvő borsó zölden festett, és csak az érlelés után kapja meg a fajtában rejlő színt.

Növekvő körülmények

Ez a hőszerető növény, gyakran borsot termesztenek üvegházakban vagy üvegházakban. Számos hibridet szánták az üvegházban történő termesztésre, de sok fajta van nyitva.

A növény jellemzői

Bizonyos esetekben figyelembe kell venni a növény magasságát – a bokor méretének különbsége a legkisebb 30 cm-es és 170 cm-es növekedéstől függ, egy fajta szükségessé teheti az alacsonyabb hajtások és oldalsó levelek eltávolítását.

Növekvő bors - türelem és munka! Az erőteljes paprika palánták megszerzésének feltételei, a növények ültetésének és gondozásának módjai

Talán fontos lesz, hogy ellenálljon bizonyos betegségeknek, a termés hozamának vagy a gyümölcsök tartási minőségének – mindenféle ízhez választani lehet. A bors vetőmagjának telepítése előtt el kell döntenie a gyümölcs rendeltetési helyét. Például, ha a terményt elsősorban frissen használják, ajánlatos nagy és vastag falú gyümölcsöket növényeket beoltatni. Ha a terményt megőrzésre használják, akkor válasszon fajtákat, kis méretű gyümölcsökkel.

Sok különböző jellemző van, de egyéni, a legfontosabb dolog a bors választásakor a legfontosabb kiválasztási kritériumok említése:

1. A borsófajták kiválasztása, figyelembe véve a régió éghajlati viszonyait. Délen a választás szinte korlátlan, megengedett a bors későn, a legtermékenyebb fajták termesztése. Az ország északi részén lévő területek főleg olyan korai érlelésű fajtákat gyüjthetnek, amelyek 14-17 hetes korban gyümölcsöt termesztenek;

2. A borsot a palántákon keresztül kell termeszteni, a nyílt talajban a magvak vetéséhez nincs értelme, a növénynek nincs ideje felnevelni és fagyni a fagy előtt;

3. Meg kell döntenie, mielőtt a vetőmagot vásárolná, melyik borsot kell – meleg vagy édes. Művelésükben és gondozásukban különböznek egymástól. Ezenkívül el kell dönteni, hogy mely gyümölcsökre lesz szükség, és amelyek többet;

4. A növények megmaradása az időjárási körülményeknek és a betegségeknek. Sok betegség ellenáll a paprika fajtáknak;

5. Ha a magjaidat akarod, nem kell hibrideket termeszteni, hanem fajtákat;

6. A bors vetőmagjait kizárólag szaküzletekben vásárolják meg, és kérjenek minőségi tanúsítványt.

Növekvő bors. Vetés és ültetés (fogalmak, trágyázás, menedékház, hőmérséklet-szabályozás, talaj stb.)

Évben vagy ősszel termesztése paprika a szobában, hogy hibázik megválasztásában fajták nem félnek, mert palánták nem ijesztő hőmérséklet-csökkenés, valamint az ágyak kiszámítja az optimális vetési időszak gondosan meg kell, figyelembe véve az időjárási és a lakóhely. Podgadat szükséges határidőket úgy, hogy a teljes bemelegítő talaj időszaka volt a tartományban 60-80 napig.

Vetőmagkezelés vetés előtt

Talán a vetőmag termelő már végrehajtott feldolgozás, de akkor nem akadályozza, ültetés előtt magokat, hogy ellenálljon 10 percig meleg vízben (40 fok) hozzáadásával 100 ml vizet 3 ml peroxid.

Talaj keverék palánták számára

A legalkalmasabb erre a célra a termékeny, jól lecsapolt talaj, amelynek savtartalma 6,0-6,5. Az egyenlő részben homok, a palánták vásárlási keveréke és a termékeny fekete talaj keverhető 1: 1: 1 arányban. Kis mennyiségű vermikulit adnak a keverékhez – biztosítja az optimális talaj nedvességét és lazítja a talajt.

Palánták konténerei

Először is meg kell határoznunk, hogy vajon lesz-e választás a paprika palánta esetében, vagy sem. A bors gyökérrendszere fájdalmasan reagál a sérülésekre, az átültetés után a palánták 3-5 napig betegek, az egyéni példányok elpusztulnak. Könnyebb a magok csírázása és külön kannákba ültetni őket, ha még mindig lődd le a palántákat, a magokat egy dobozba vetik.

Fontos! Ha ismételten használja a paprika palántákat, akkor a vetést megelőzően fertőtleníteni kell. Használhat fehérítőt vagy forró vizet, a kálium-permanganát erős koncentrációban alkalmazható, miután ezt a kezelést követően a tartályt folyó vízzel le kell mosni.

vetés

A talaj keveréket beleöntjük egy tartályba, hidratálja azt, majd egy fogpiszkálóval program keretében 2×2 hogy kis bemélyedések bennük csökkentette magvak és borított vékony réteg a talaj. Növények ki kell terjedniük a film és tegyük meleg helyre. Bár nem tűnik első palánták, hogy a hőmérsékletet belül 25-28 fok. Amikor a palánták jelenik meg, a hőmérsékletet beállítjuk 22-25 fok a nappali és 20 fok éjjel.

Miután a palánták 3-4 igazi leveleket hoztak létre, az edényekben növekvő gyökérrendszer már teljesen megmagyarázza a földet. A palántákat ebben az időben át kell ültetni, a gondosan borsot 0,5-0,7 liter térfogatú tartályokba kell ültetni, amelyekben a nyitott földön leszállnak.

Növekvő bors - türelem és munka! Az erőteljes paprika palánták megszerzésének feltételei, a növények ültetésének és gondozásának módjai

háttérvilágítás

Kiegészítő világítás szükséges a paprika palántákhoz, azonnal reagál a fény hiányára. Ha a csíranövényen meghosszabbodik az interstice, a vékony szárak növekednek, és a levelek egyre kevésbé világosak lesznek. A világítás hiánya csökkenti a tápanyagok talajból való asszimilációjának képességét. Mennyire termékeny a talaj keverék, amit kevés fényben főzött volna, a borscsíra gyengülni fog. Extrém esetekben a phytolamp nélkül is megtehető, fénycsöves világítással, beleértve a csíranövényeket is 9 és 20 óra között.

locsolás

Megszórjuk a palántákat olyan vízzel, amely egy napig szobahőmérsékleten maradt, finom, ha hó vagy esővíz van. Ha szükséges, nedvesítse meg a talajt, és ne hagyja kiszáradni. A kis méretű edényekben a talaj gyorsan szárad, a nagy konténerekhez képest, ezért naponta ellenőrizni kell, a talaj szárítása hátrányosan befolyásolja a bors gyökereinek fejlődését.

A palánták etetése

Főzött paprika táplálkozás az opcionális, a legfontosabb dolog -, hogy a szükséges mennyiségű fény, hő és tápanyag talaj. Ha még mindig úgy döntött, hogy további palántákat etet, akkor használjon egy műtrágyát: biofertilizátort vagy összetett vegyületeket, amelyek nem tartalmaznak klórt.

40-60 napos korban (figyelembe véve a korai érlelést), a borsta palánták készen állnak üvegházban, üvegházban vagy nyílt területen történő ültetésre.

Növekvő bors. Kezelés, trágyázás

A paprika termesztésénél hasonló tevékenységeket kell használni, mint a paradicsomra.

Növekvő bors - türelem és munka! Az erőteljes paprika palánták megszerzésének feltételei, a növények ültetésének és gondozásának módjai

Az első alkalommal, amikor a borsot felengedik az ágyon való leszállás után, akkor 4-5 nap múlva vízre van szükség. Ha meleg és száraz idő van, akkor hetente egyszer rendszeresen vízre van szükség. Ezt a rendszert be kell tartani a növények első gyümölcseinek kialakulása előtt. Ha a bors egy darabig megkezdődik, hagyja abba az öntözést, és folytassa azt, amikor a bokrok ismét virágokké válnak.

Top bors ízesítés

A növényeket a nyári szezonban legalább háromszor kell megtermékenyíteni. Ez a művelet első alkalommal 15 nappal a palánták ültetése után a kertben történik. A következőket a gyümölcs beállítása során végezzük, és az utóbbit két-három héten belül állítják elő.

Pepper kötszer jobb felhasználását lombozat műtrágya (műtrágya permetezés a bokrok oldattal hígítjuk vízzel 1-től 2), például nyomelemeket is jobban felszívódik, a gyümölcsök képződnek egyenes, és nőnek egyenletesen.

Lazítsuk jobbra a talajt az eső után, megsemmisítve a földkéreget az ágyon. Meleg éghajlaton az ágyakat borssal kell lefedni, hogy megóvja a növényeket a forró naptól.

Az üvegházban lévő növények gondozásának jellemzői

Növekvő bors - türelem és munka! Az erőteljes paprika palánták megszerzésének feltételei, a növények ültetésének és gondozásának módjai

A növények termesztése üvegházban is jobb a palánták segítségével. Korai tavasszal a szélességi körzetben, még üvegházban is, a talaj még nem elég meleg erre a termésre, és a növények meghalhatnak. A fűtött talajban lévő üvegházban a palántákat márciusban lehet ültetni, és egyszerű tervek esetén a vetési időszak április végéig elhalasztható. A talajnak legalább 18 fokosnak kell lennie. Ehhez a kultúrához gondosan elő kell készíteni a talajt – légáteresztőnek, szerves anyagban gazdagnak és termékenynek kell lennie. Nem rossz, hogy hozzátesszük hozzá az elárasztott humuszt vagy komposztot, és ássuk fel az ágyakat. A bors tökéletesen fejlődik a talajon, ahol korábban cukkini, bab vagy uborkát ültettek.

A borsban az üvegházban jól fejlődött:

1. Rendeljen elegendő levegőt a növényeknek – legalább 25 fokos hőmérsékletű legyen, és a talajt 18-22 fokosra kell melegíteni;

2. Szükséges, hogy az üvegházban további világítás jöjjön létre, amely elegendő a paprika palánták kifejlesztéséhez;

3. Rendszeresen, lehetőleg reggel és vacsora előtt kell vízned a növényeket;

4. Az öntözés után a talajt lazítani kell;

5. Biztosítsa a levegő optimális páratartalmát, különben a virágok leeshetnek, és ennek következtében nem kapja meg a termést;

6. A növényeken található kártevőket haladéktalanul meg kell semmisíteni, hogy a paprika cserjék ne legyenek hatással.

Növekvő bors. A fő kártevők és azok kezelésének módjai

• Levéltetvek. Az a kártevő, amely gyakran támadja a borsó bokrokat, ha megtalálható, be kell inni rovarirtóval permetezni;

• Spider atka. A növényeket folyékony szappan oldattal kell kezelni vöröshagymával, pitypanggal, fokhagymával;

• Meztelen csülök. Szükséges a kártevő mechanikus elpusztítása, az ágyak beporítása dohányporral és mészmel. A sorok között kívánatos növényi petrezselyem telepítése, kávé és kávé vodka maradványainak kiöntése;

• Colorado bogár. Az aktív kártevőirtó, kivéve a bogár mechanikus elpusztítását, segíti a bokrok kezelését cinkadin-infúzióval.

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 ratings, average: 5.00 из 5)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

75 + = 77

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: