Mikor kell átültetni a fogadóba – ősszel lehetséges? Az ősszel átültetett állomás fogalma, gondoskodik róluk, téli felkészülés

Mikor kell átültetni a fogadóba - ősszel lehetséges? Az ősszel átültetett állomás fogalma, gondoskodik róluk, téli felkészülés

Az évelő gazda a liliomok családjához tartozik. Népszerűségét a nagy és sűrű levelek nyerték el. Egyes fajokban különösen dekoratívak. A tájépítészetben a gazdaszervezet a gyümölcsparadicsom más képviselői között nyer. Jól illeszkedik fák és cserjék, éves és évelő virágok. A Hosta nem szerény fajokra utal, de néhány kérdést figyelembe kell venni az ültetés és az átültetés során.

Mit kell tudni, mikor leszállnak a házigazdák

Bár a virág nem igényel gondot, de az ültetés során bizonyos dolgokra emlékezni kell:

• A gazdaszervezet jól tolerálja a telet, alkalmas a középsávban történő termesztésre;

• könnyen kezelhető hővel, de árnyékos helyeket igényel;

• a legtöbb faj nem tolerálja a közvetlen napfényt;

• egyes fajok ültetési ideje túl rövid, nem késleltetik a munkát.

Őszi átültetés idők házigazdák

A növényátültetés meglehetősen ritka, egy új helyre történő súlyos alkalmazkodással jár. A házigazda elveszíti a díszítőképességet, hosszan növeli a levéltömeget. Transzplantálja az üzemet csak vészhelyzet esetén: az évelő erősen megvastagodott, meg kell menteni a növényt a betegségtől, szükség volt a faj újratermelésére.

A transzplantációt előre tervezik. Optimális, ha tavasszal telepítik a gazdákat, de ez nem minden fajta számára megfelelő. Például Zybold és Tokudam fogadója csak ősszel átültetett. Ez a növény gyökérrendszerének sajátossága.

Mikor kell ősszel átültetni a fogadónak? Ha ilyen igény mutatkozik, akkor emlékeznie kell az ültetés időzítésére. A munka kezdete az ősz elején szükséges. A dátumok különbözőek az egyes régiókban. A középső sávban augusztus elejétől szeptember végéig optimálisnak tekintik a transzplantációs gazdákat. Ez a korai megfázásnak köszönhető. A növény adaptációja körülbelül 1 hónapig tart. Ezt nem szabad elfelejteni, és az ősszel áttelepül a gazdaszervezetek számára.

Hol kezdheti át a házigazdák ősszel történő átültetését?

A munka a helyszín előkészítésével kezdődik. Annak ellenére, hogy a gazdaszervezet minden talajon növekedni fog, a növénynek a zord és nedves földbe való ültetését el kell kerülni. Különösen rossz a virág állapotában érinti az agyagot. A növekvő gazdák számára a legjobb megoldás egy egyszerű, tápláló hordozó.

A talajelőkészítés számos olyan tevékenységet foglal magában, amelyek javítják szerkezetét.

1. A növény elültetése előtt meg kell ásni a talajt, ki kell választani az összes gyomnövény rizómáját.

2. Ha a talaj homokos, akkor a tőzeget az ásás alá öntik.

3. Javítani a kemény talaj segít a folyami homok, amely hozzáadódik az ásás.

4. A túl gyenge talajok ásványi műtrágyákkal vagy hamuval gazdagodnak.

Az ültetésre szánt területeket fák vagy más évelők árnyékában választják ki. Néhány órával a tervezett transzplantáció előtt a virágágyat jól öntözik. A tapasztalt kertészeknek tanácsos néhány kálium-permanganát kristályt adni a vízhez.

Hogyan kell befogadni az őszi transzplantációs gazdákat + fotókat?

A transzplantáció folyamata a bokor teljes feltárásával kezdődik. Ezenkívül a gyökereket fel kell szabadítani a régi földről és meg kell mosni. Miután alaposan megvizsgálta a gyökérrendszert, vágja ki a sérült ágakat.

A transzplantáció során a növény megfiatalodik. Ehhez a gyökerek végeit éles vágóval lehet átírni. Továbbá, az anya bokor részekre van osztva, a kényelem érdekében szerszámot használ. A sérülések minden szakaszát és helyét hamuval vagy fungicidekkel kezeljük.

Mikor kell átültetni a fogadóba - ősszel lehetséges? Az ősszel átültetett állomás fogalma, gondoskodik róluk, téli felkészülés

A leszállópályát előre elkészítették. A lyuk alján a törött téglából, cserepekből vagy törmelékből való leeresztéshez vezet. Öntsük át a lehullott levelek vagy humusz leeresztő réteget. A palánta leereszkedik a lyukba és megszórja a földdel. A házigazdák ősszel történő átültetése során a gyökér nyakának a talajszinthez kell igazodnia. A jövőben a humuszt is megfosztják.

Ha több növényt kíván telepíteni, ne feledkezzünk meg a felnőtt bokor lenyűgöző méretéről. A palánták között elég hely marad a fejlődésükhöz. Optimális az 1 méteres növények közötti rés.

Hogyan készítsünk egy házigazda télre

Őszi transzplantáció után a fogadónak további gondot kell fordítania. Ha az időjárás meleg, akkor meg kell vizet hagyni a növényekről, és nem szabad a szárazságot kiszáradni. Külön figyelmet érdemel a gazdáknak a télre való felkészítése.

A meleg éghajlatú régiókban a fogadó nem igényel különleges eljárásokat. A hideg idő előtti időszakban a virágot fűrészporral, tőzeggel vagy szénával fésülik. De az átültetés utáni közepes és északi övben a bokor meghalhat. Ezért szükséges intézkedéseket tenni a növény védelmére.

1. A fogadónak metszésre van szüksége. Ősszel, az átültetés után a házigazdák vágják le a régi szárakat. Tehát a növény nem fogyaszt energiát a magvak érlelésére.

2. A bozót levelei nem vágódnak. Szárítás, mint természetes mulcs.

3. A hideg idő előtt a bozót eltemetik és fűrészporral, tőzeggel és száraz levelekkel őrlik.

4. Ezután a növényt jól “Fitosporin” -tal öntik vagy dohányporral megszórják. Erre azért van szükség, hogy a csigákat eleinte a tavasz elején megijesszük.

fontos! A házigazdák nem használnak filmet vagy egyéb légmentes anyagokat. Ez a növény rothadásához vezet.

Annak ellenére, hogy sok kertész hajlandó tanácsot adni arra, hogy ne szüntesse meg a házak levelét a télen, a tapasztalt nyári lakosok tanácsták az ellenkezőjét. Csináld meg, vagy sem – ez rajtad áll. Ha a virágágyás a házigazdákkal nagy, akkor lehetséges a kísérlet néhány növény kivágására.

• A levelek levágása ősszel, teljes sárgulás után, de fagy előtt.

Az induló kertész számára azonban nehéz megtalálni a megfelelő pillanatot, ezért mielőtt levághatná a leveleket, gondosan meg kell gondolnia.

Kertészek hibái az ősszel átültetett foglyok alatt

A kezdők számos hibát adnak, amely hátrányosan befolyásolja a növényt.

• Az őszi átültetés után a házigazdák nem alkalmazhatnak műtrágyákat. Ebben az évszakban az üzem télre készül, és nem kezd aktívan fejlődni. A bokor minden felső öltözete jobb elhalasztani a tavaszig.

• A burkolóanyagnak hőnek, levegőnek és nedvességnek kell lennie. Ezek a tulajdonságok befolyásolják az évelődés megóvását.

• Ha a növény túl gyenge, akkor jobb, ha tavasszal elhalasztják a transzplantációt. A foglyok nem tolerálnak semmilyen beavatkozást, különösen ősszel.

Betegségek és kártevők házigazdák

Évente ritkán beteg, de még mindig tudnia kell a leggyakoribb betegségek fogadóiról.

Fusarium

A fogadó hajlamos gombás betegségekre, amelyek elrontják a levelek megjelenését. Határozza meg, hogy a vereség az egészséges levél felszínén megjelenő piros-barna foltokra lehet. A betegség kialakulásával a sérülés a levéllemez teljes felületén áthalad. A gombás megbetegedések első jeleire az összes sérült levelet el kell távolítani, és a bokrokat “Vectrával” kell kezelni.

A gyökér gallér romlása

A helytelen őszi ültetés esetén, amikor a gyökér gallér túlságosan beágyazódik a talajba, annak bomlása megtörténik. Ez különösen akkor jelentkezik, amikor nedves időjárás és gyakran esik az eső. A betegségek megakadályozása segítséget nyújt a leszállás szabályainak betartásához. Ha a betegség bekövetkezik, a bozót ki kell ásni és minden sérült területet el kell távolítani, majd a kálium-permanganát oldatban fertőtleníteni kell. Ezután az üzemet áthelyezik egy új helyre.

csigák

A kártevők közül a gazda a csalánokkal “szeretett”. A leveleket táplálják, és lyukakat hoznak benne. A növény megmentése segít a permetezésben és a hamu porlasztásában. Alternatív megoldásként áthelyezheti a bokrot egy másik helyre.

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 ratings, average: 5.00 из 5)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

20 + = 27

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: