Makhrovost fekete ribizliben: a betegség jelei. A fekete ribizli izzadásának és megelőzésének módszerei

Makhrovost fekete ribizliben: a betegség jelei. A fekete ribizli izzadásának és megelőzésének módszerei

Nincs több hasznos bogyó, mint a ribizli.

Nagyon nehéz azonban egészséges bokrot termelni és jó termést hozni.

A termesztést bonyolítja a ribizli és kártevők.

Az egyik ilyen betegség, amely teljesen elpusztítja a betakarítást, a lengés (visszaállítás).

szirmok Ez a bogyó veszélyes vírusos betegsége, amely gyakoribb a fekete ribizliben. Teljesen az egész bokrot érinti. A betegség a ribizlit okozza, hogy egy vad állapot felé degenerálódik. Néha a betegség eltűnik, de visszatér. Ezért a betegség másik neve – visszatérő betegség.

Mi a feketeribizli lengése?

Ennek a betegségnek a kórokozója egy olyan vírus, amely a bokor hajói mentén mozog, és egészben érinti. Fedezze fel a betegség lehet kora tavasszal, amikor az első levelek oldódni fog. A vírust bármelyik éghajlati övezetben a ribizli terrierével lehet fertőzni.

A ribizli betegség jelei

A bozót véna vizsgálata során figyelni kell a betegség következő jeleire:

• A hajtások apikális levelei háromlábúak, durva és sötétzöldek lettek – ez a ribizli regenerálódásának első jele. Az egészséges bokor öt ágú levelekkel rendelkezik.

• A levelek hosszúkásak, kis erek nélkül.

• Az egészséges ribizli leveleknek jellegzetes illata van, amelyet a növények mahrovostja károsítja. A levelek nem szagolnak.

Makhrovost fekete ribizliben: a betegség jelei. A fekete ribizli izzadásának és megelőzésének módszerei

Ha a betegséget kora tavasszal nem észlelték, akkor a virágzás során a megrongálódott növényeket a közös ültetvényekből osztják ki. A vírus diagnosztizálhatósága 100%.

• A virág szerkezete az érintett növényben változik. A virágok degenerálódnak, frottírszálakká válnak és százszorszépek.

• A virágkeféket feszítik és lila árnyalatot kapnak.

Makhrovost fekete ribizliben: a betegség jelei. A fekete ribizli izzadásának és megelőzésének módszerei

Az ilyen bokrok nem alkotnak petefészket, és kopárulnak. A ribizli parciális veresége lenyelése esetén. Az ilyen növények egészséges hajtásokkal rendelkeznek, csak a szárak teteje sérült. A beteg növényeknél a virágzás késik, a bogyók kicsiek.

Hogyan viselkedik a ribizli izzadása

A betegség szétterjedője a veséksaláta, amely tüzel a ribizli rügyekbe. Tavasszal a kártevő egészséges hajtásokhoz vezet, a fertőzés az atka etetése idején következik be. A fertőzés behatol a növényi szövetbe.

A ribizlifertőzés olyan területeken is bekövetkezik, ahol a növények nem károsodnak a vesepóta által. Más vírus kártevők is a vírus hordozói:

• levéltetvek;

• Spider atkák;

• Bedbugs.

A vírusos megbetegedések az egész szezonban fennmaradnak, és hibernálódnak az üzemben. Ezért a fertőzés forrása az ültetés maga. A fertőzés belép a kullancs testébe, és átkerül más növényekre.

Gyakran előfordul, hogy fertőzés következik be az érintett dugványok egészséges növényén történő beoltás során. Mikor metszett, amikor a kerti eszköz nem volt közbenső fertőtlenítéssel.

Fontos! A mahrove által megharapott ribizli dugványait nem vágják!

Veszélyes a fekete ribizli lengése

A Makhrovost nagyon elhízott betegség, amely gyakran leállítja a fejlődését, és ezzel elfedi magát.

Az érintett növények részben vagy teljesen elveszítik termelékenységüket. A vírusos betegség hosszú, fokozatosan fejlődik ki. A hozamok nem esnek le azonnal.

Ha a betegség egy új ültetőanyagon keresztül lépett be a kertbe, akkor az ilyen növények nem hoznak gyümölcsöt, gyümölcsözőek lesznek.

Fontos! A fertőzés forrása a ribizli bokrokra vonatkozik. Minden fertőzött növényt el kell távolítani.

Ebben a helyzetben ne habozzon, bátran kell eljárnia, és cserélje ki az ültetvényanyagot egészséges bokrokkal.

Mi a teendő, ha a ribizli fertőzött lenyel

Sajnos a betegséget nem kezelik, minden beteg bozót meg kell kaparni. A jövőben csak a megelőző intézkedések tanácsadását javasolhatja:

1. Csak az egészséges ültetési anyagot telepítse a helyszínre. Minden palántát gondosan ellenőrizni kell a kártevők ellen.

2. Növényfajok, amelyek ellenállnak a betegségnek.

3. A kertésznek rendszeresen permeteznie kell a növényeket immunstimuláló szerekkel.

4. Az időben, hogy elpusztítsa az összes kártevők a helyszínen.

5. Készítsen megelőző intézkedéseket a kártevők elleni védekezésre.

6. Tisztítsa meg az összes hulladékot a bokrok alatt.

A legveszélyesebb a frottír a fáradtságú, a vesék korai ébredése, amelyben az apikális hajtások fejlődése a tömegpusztítás idején megszűnik. Ilyen besorolási fokozatokhoz lehetséges: Memory Michurina, Wanted, Kent, News.

Hogyan kell kezelni a vese-atka

Tavasszal meg kell vizsgálni a bokorát, és el kell távolítani minden olyan duzzadt rügyeket, amelyekben a kártevő telítődik. Ha a lövést rosszul találja, akkor teljesen eltávolítani kell. Minden vágott ágat megégett.

Makhrovost fekete ribizliben: a betegség jelei. A fekete ribizli izzadásának és megelőzésének módszerei

A kullanccsal szemben számos vegyszerrel kezelnek.

• Az első kezelés tavasszal kezdődik, a kullancs migráció időpontjában.

• A második a nyár első felében tartott.

A kullancsok áthelyezése a fiatal vesékbe a virágzás előtt történik, akkor a gyógyszeres kezelést el kell végezni. Jó e célból a biológiai termékek felhasználása:

• Lepidocita;

• Bitoxidacillin.

Erős fertőzéssel, amikor a harcok nem segítenek a kémiai gyógyszerek használatában.

• Fufanon;

• Acarin;

• Phytoverm.

Szükség esetén az újrakezelés teljes betakarítás után történik, amikor a kártevő aktívan megszaporodik.

Top öltözködés a növények immunitásának javítása érdekében

Növekvő ribizli a helyszínen, hogy ellenőrizni kell az egészségét. Csak azokat a növényeket vette át, amelyeken az elmúlt 4 évben nem volt frottír.

Növelni a növények ellenállását a vírusnak segít megtermékenyíteni. A műtrágyák helyes alkalmazása lehetővé teszi, hogy egészséges palántákat állítsanak elő, amelyek jó termést hoznak.

A trágyázás során foszfor-kálium műtrágyákat alkalmaznak. A gyökérborítás mellett a levélzet permetezését a következő megoldásokkal kell elvégezni:

• molibdén;

• Mangán;

• Bora.

Ne növelje a nitrogén műtrágyák adagját a tápanyag-keverékekben. Ez teljesen ellentétes eredményt ad. A növények éppen ellenkezőleg, sebezhetővé válnak a frottír vírussal szemben. Betakarítás után a bozót kolloid kénnel kezelhetjük.

Hasznos tippek

  • Növényi új ribizli bokrok helyén sérült a korábbi helyre csak öt év múlva.
  • Az egykori ültetés helyén szét lehet törni az ágyakat, szerves anyagokat használva. Más kultúrák számára a frottír vírusa nem szörnyű. Gyümölcsök gyűjthetők és evettek.
  • Az ültetvények ellenőrzéséhez a lehető leggyorsabban meg kell akadályozni az egészséges bokrok fertőzését. Az érintett növény időben történő eltávolítása pozitívan befolyásolja a hozamot.
  • A megfelelő egészségügyi tisztítás lehetővé teszi a növény állapotának ellenőrzését. A vereség valószínűsége többször is csökken.
  • A rendszeres, helyes öntözés segít a bozót körülvevő nedvességtartalom szabályozásában. Túlságosan nedves környezet vonzza a legtöbb kártevőt.
  • A sérülésveszély csökkentése segít a talajnak a bokor körüli ásásával, gyomirtással.

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (7 ratings, average: 5.00 из 5)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

1 + 1 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: