Hoya: helyes leszállás és kompetens gondozás (fotó). Egy meglepően szép hoya: hogyan kell nőni, gondoskodni és virágozni

Hoya: helyes leszállás és kompetens gondozás (fotó). Egy meglepően szép hoya: hogyan kell nőni, gondoskodni és virágozni

Bizonyára a növényi szerelmek többsége hallott ilyen bokorról, mint a hoya.

Néha a mindennapi életben is nevezik viasz borostyán.

Azonban nem mindenki tudja, milyen páratlan színekkel virágozhat és díszítheti lakásunkat.

Hoya: otthoni ápolás – típusok, ültetés (fotó)

A Hoya egy könnyen növő növény, amely még a kezdő virágüzleteket is illeti – amatőrök.

Az örökzöld bokrokra és a lianákra utal. A nevet Thomas Hoey kertész tiszteletére adták, aki egész életét a trópusi növények termesztésére szentelte. A hossza elérheti a 10 métert. Szár zöld színű levelek és virágok fehér vagy rózsaszín színű gyűjtött esernyők, található a rúd ágak. A virágokat egész évben, sőt az ősz közepén virágzik. A virágzás csúcsa ezen évszakok első hónapja.

Attól függően, hogy a hoya növekszik, fajokba sorolható:

Hoya: helyes leszállás és kompetens gondozás (fotó). Egy meglepően szép hoya: hogyan kell nőni, gondoskodni és virágozni

A Hoyi típusai

Hang-Downing. Hoya szép – ez egy elágazó cserje, amelynek levelek hasonlítanak a kis fehér csillagok, hoya lineáris – levelek olyanok, mint bab babacskók

heceracea. Hoya húsos fürtök vékony szárakkal. Hoya multiflora, hoya regal vagy fenséges, hoya Kerry, akinek levelei hasonlítanak a szívükre, és nagyon népszerűek, mint ajándék a Minden Lovers ‘Day számára.

Hoya: helyes leszállás és kompetens gondozás (fotó). Egy meglepően szép hoya: hogyan kell nőni, gondoskodni és virágozni

Hoya Kerry

A legelterjedtebb a hoya Lakunoza, amely világos színű levelekkel rendelkezik, sötétzöld szegélyekkel. A színekről könnyű és kellemes illat van. Ezek a növények lianák.

egyenesen. Hoya homorú, pöttyös, hoya Emglore.

A hoyi talajnak légmentesen kell lennie. Ha Ön támogatja a talaj önreprodukcióját, akkor 3 db levélterületet, 2 db turfföldet és humuszt és 1 rész homokot kell használni. Ha ez nem lehetséges, adj hozzá homokot a talajhoz.

A Hoya nagyon könnyen reprodukálható – vegetatív módon. Ehhez el kell különíteni az apikális szárat az anyatesttől a tél végén. Legalább néhány vese van rajta. Miután a gyökér kicsit szárazodik, az elkészített talajba jut. Kezelje a függeléket a gyökérrel, hogy jobban megkezdhesse. A tetején polietilént borítanak. Lehetséges, és nem teremt üvegházhatást, de igyekszik biztosítani az első hetekben egy meleg hőmérsékleti rendszert, megfelelő megvilágítást és rendszeres öntözést. A szaporodás egyéb módjai a tengelycsomók vagy a légrétegek levelei, amelyeknek az anyaültetéssel együtt kell gyökeresedniük, majd átültetésre kerülnek.

Hoya: helyes leszállás és kompetens gondozás (fotó). Egy meglepően szép hoya: hogyan kell nőni, gondoskodni és virágozni

Ültetés hoyi

A növények legnagyobb számát a floristákban a transzplantáció során fogják fel, amelyre a hoya nagyon érzékeny. Két-három évente ajánlott. Tegye ezt rendkívül óvatosan, mivel a gyökérrendszer legkisebb károsodásával a virág már nem gyógyulhat és meghal. Próbálj átültetni egy gyökérrel a föld körül.

Ennek a növénynek a sajátosságai a következők:

• jobban virágzik a szűk edényekben;

• Ne távolítsa el az elszíneződött szárakat, helyükön új virágok lesznek. Csak a sérült leveleket vágja le, vagy csak azokat a csírákat, amelyeken nem volt virág;

• A bolyhok megjelenése esetén jobb, ha nem mozgatjuk az üzemet. Csak el tudnak esni.

Hoya: otthoni gondozás – világítás, hőmérséklet (fotó)

A világítás erre a növényre alkalmas, fényes, de nem forró napfény. Vagyis a délnyugati vagy délkeleti ablak jó hely lesz. Ha ugyanazok a feltételek nem teszik lehetővé a virág új helyre való átrendezését, akkor csak gyakrabban szórja be, vagy gondosan törölje le a leveleket egy nedves szivaccsal.

Gondoljunk arra, hogy a közvetlen napfény égést hagyhat a növényen, gyengítheti és halállal járhat.

Ha egy észak-ablakot választasz a virágnak, a nap hiánya miatt a virág megállhat, és egyáltalán nem virágozhat. Gyakran az ilyen növények kerülnek az intézmények csarnokaiba. A legfontosabb dolog itt megválasztani egy megvilágított, szellőző helyet és élvezni a virágzást. Egyes fajok még édeskés ízűek is. Próbálja meg ne zavarja a hoyu-t, és ne helyezze át helyről helyre. Különösen az érlelési rügyek időszakát érinti, amelyek egyszerűen eleshetnek.

A hőmérsékleti rendszert ugyanúgy kell fenntartani, mint sok más beltéri növény esetében. Más a nyári és téli időszakokban. Nyáron a hőmérséklet optimális lesz 23-25º-ban, télen 14-16º-ra csökkenthető. Nem szereti a vázlatokat. Ha a fagy télen túl nagy, a növényt el kell távolítani az ablakpárkányról, és egy fényes helyre kell helyezni a fűtőberendezésektől távol.

A virág nem igényel aktív nedvességet, de időnként permetezhető a levelek frissességének megőrzésére. Csak irányítsa a vízfolyásokat a szár és a levelek, kivéve a virágok és a bimbók.

Hoya: otthoni gondozás (fotó) – öntözés és etetés

Az ilyen növényház öntözése következik, ahogy a talaj kiszárad. Megengedett 2-3 cm szárított talaj is. Nyáron elegendő a víz egyszer hetente, és télen elég lesz, és havonta kétszer. Jobb, ha megszórjuk gyakrabban, anélkül, hogy a virágokra jutnánk. A magas páratartalom olyan növény, amelyik tetszik. És természetesen szobahőmérsékleten használjunk álló vizet. Hidegvíz használata esetén a gyökérrendszer nem fog halni, de nem kell számolni a buja és bőséges virágzáson.

Nagyon hasznos a hoyi számára olyan eljárás végrehajtása, mint a fürdés. Ezt évente kétszer, a virágzási periódus előtt kétszer 5-7 percig víz alatti vízbe engedik. A víz meleg legyen, még enyhén felmelegítve is. Egy ilyen fürdő után a növény kiváló lesz. Bőségesen virágzik és jobban elviselni fogja az időjárási viszonyok változását. Továbbá ez az eljárás használható a virágzási folyamat ösztönzésére.

A műtrágya a leggyakoribb. Megfelelő és folyékony felsőruha, amelyet a vegetációs időszakban kell használni. Ügyeljen arra, hogy az ilyen folyadékot vízzel hígítsa az utasítás szerint. Átlagosan kétszer.

Hoya: otthoni ápolás – kártevők és betegségek (fotó)

Sajnos a hoya hajlamos a kártevők károsítására, mint minden más növény. Szabvány beállítása:

• fasírtok – fehér bevonat megjelenésével meg kell növelni a levegő nedvességtartalmát a helyiségben;

• Spider mite – megjelenik, ha az üzemet magas hőmérsékleten és száraz levegőben tartják;

• Gyökérzavar – túlzott öntözés esetén fordulhat elő;

• hüvelyesek – ajánlott szappanoldattal vagy alkohollal nedvesített szivaccsal tisztítani. Súlyos károsodás esetén az üzemet le kell választani más virágokról, és karbofosz oldattal kell kezelni.

A nitrogén hiányáról mondják halvány levelek és lassú növekedés a növény.

Ha a hoya nem virágzik, akkor ellenőrizze, hogy megfelelő-e öntözött, elhelyezett és megtermékenyítette a virágot.

Olyan betegségek, amelyek lehetnek hoyi:

Hoya: helyes leszállás és kompetens gondozás (fotó). Egy meglepően szép hoya: hogyan kell nőni, gondoskodni és virágozni

A hoyi betegsége

1. Bakteriális betegségek. A törzs és a növények lágyabbá válnak, és bizonyos helyeken egy kellemetlen szagú, ragacsos folyadék keletkezik. A küzdelemben segítenek a réztartalmú készítményeknek.

2. Vírusos betegségek. A leveleken vannak foltok és sűrítődések. Nagyon nehéz küzdeni ezeket a betegségeket. A növényt először el kell különíteni más virágoktól, és meg kell próbálni megszabadulni a betegség vektorától.

3. Gombabetegségek. A növény megállhat, a gyökerek elkezdenek rothadni, előfordulhat porszerű penész. Ebben az esetben az üzemet egy másik edénybe kell átültetni és az alapvető gondozási szabályok betartását.

4. Nem kommunikációs betegségek. Ezeket a betegségeket rendszerint a növény-karbantartás szabályainak be nem tartása okozza. Ha a talaj túlságosan nedves lesz, a levelek sárgulnak és a gyökerek rothadnak. A felesleges fényt égések és barna foltok jelzik a leveleken. És ha túl száraz és forró, a levelek csavarják és kiszáradnak. A hoyi dekoratív megjelenése is változik, amikor a hajtások túlságosan feszülnek a fény hiányából.

A hipotermiából új fiatal hajtások rosszul fejlődhetnek, és az alsó levelek sárgulnak.

Ne tegye túlzásba, és tetején öltözködni. A túlzott fogyasztás a levelek és virágok elszíneződéséhez vezethet. Tartsa be az alapvető szabályokat: ne kezelje a gyengített növényeket és a nap meleg idejében.

Gyönyörű hoya virág a léleknek és a hangulatnak! A megfelelő gondossággal buja virágokkal fogadják, és díszítik a belső teret.

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (8 ratings, average: 5.00 из 5)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

82 + = 91

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: