Hogyan ültetni egy ütést egy ősszel és felkészíteni a télre. Az őszi ültetés jellemzői: fotók, tippek és trükkök

Hogyan ültetni egy ütést egy ősszel és felkészíteni a télre. Az őszi ültetés jellemzői: fotók, tippek és trükkök

A Thuju gyakran megtalálható a kertekben és a parkokban.

Ez a növény a termesztési feltételek és a környezet feltételeinek nem megfelelő. Biztonságosan hordozza a város éghajlata, aszály és fagy. Tuya egy ideális üzem kezdőknek. De mint minden évelő, saját növekvő tulajdonságokkal rendelkezik, amelyet figyelembe kell venni az ültetés során.

Thuya: a növény leírása

Thuya egy örökzöld cserje vagy fa, amely eléri a 10 méter magas. Jól tolerálja a fodrászatot és a fröccsöntést. Tűs tuya puha, pikkelyes. A fiatal korban festett világoszöld, az életkor sötétedéssé változik. A kertészkedésben számos fajta thuya létezik. Általánosságban elmondható, hogy minden növény szerény, jól tolerálja a súlyos éghajlatot.

Az ültetés helyének megválasztása ősszel

Mielőtt megkezdi a növény telepítését, meg kell választania a megfelelő helyet a növesztéshez. Tuya sok fényt szeret, de közvetlen napsütésnek nem adhatja. Ez a fa kiszáradásához vezet, ami csökkenti a téli állóképességet. A tui helyét jól megvilágítani kell a nap folyamán, de délben a nap nem lehet rajta.

Egy másik szempont, hogy fontolja meg, amikor a telepítés thuja tervezet, vagy inkább a hiánya. Az örökzöld fák nem tolerálják a hideg szélt és a vázlatot. Ezért biztonságos helyre kell vinnie.

Mi legyen a talaj a helyszínen?

A növényekhez a növény nem igényel, de a legjobb talaj tápláló termékeny föld. Gazdagítják a talajt lehet, hozzátéve, hogy sod land, tőzeg és homok.

Válasszon egy palántát ültetésre

A thuja őszi ültetése felelős vállalkozás, ezért ki kell választania egy jó palántákat, ami növeli a növényi túlélési esélyeket.

Hogyan ültetni egy ütést egy ősszel és felkészíteni a télre. Az őszi ültetés jellemzői: fotók, tippek és trükkök

1. Cserepes vásárlásakor figyeljen a cserepek aljzatára. Teljesen le kell fednie a gyökérrendszert.

2. A bemutatott palánták változatosságából a választást azoknak kell előnyben részesíteni, akik gyökérrendszere tartályban van, vagy zsákmányba csomagolva.

3. Meg kell nézni a pot alján is. Ha a gyökerek láthatók a vízelvezető nyílásokban, akkor nem kell ilyen csemetéket megvásárolni.

4. Az egészséges palántáknak nincsenek betegség jelei, a kérge egészséges, zöld színű hajtások.

Hogyan töltsünk egy őszi kirakodást a thuya + képen?

Ez a növény a déli részhez tartozik, ezért a thui őszi ültetését komolyan kell megközelíteni. Ha elhanyagolja a szükséges szabályokat, akkor a sikeres leszállás valószínűsége 10% -ra csökken. Más szóval, Thuja nem lesz megszokta.

Felkészülés a leszállási gödör és újratelepítése thujas

Az első dolog, hogy figyeljen a felkészülés egy kirakodó gödör. Előre elkészítve. A gödör méretének sokkal nagyobbnak kell lennie, mint a gyökérkóma. A lyuk alján egy vízelvezető réteg készül, amely töréses téglából, kavicsból vagy törmelékből készül. A vízelvezetés vastagsága körülbelül 15 cm, az érett komposzt, a csernozjom vagy a tőzeg rétegét fentről lefelé helyezzük.

Hogyan ültetni egy ütést egy ősszel és felkészíteni a télre. Az őszi ültetés jellemzői: fotók, tippek és trükkök

A palántákat az ültetési gödörbe helyezzük, miközben a gyökérnyak a talajszinthez van igazítva. A gyökér nyak mélyítése vagy emelése nem lehetséges, mivel ez a növény halálához vezet. Továbbá a gyökércsomót föld borítja. A kirakodóhelyet bőven dörömbölték és felengedték. Hasznos lehet a növény közeli fűzőkörének megrepedése zsetonnal, fűrészporral vagy tűkkel. Biztosítani kell azonban, hogy az alsó ágak ne fedjék fel a talajtakarót.

Hogyan ültetni egy ütést egy ősszel és felkészíteni a télre. Az őszi ültetés jellemzői: fotók, tippek és trükkök

Ha több fát szándékozik telepíteni, akkor elég további távolságot kell hagynia közöttük. A felnőtt növény típusától és formájától függ. Az optimális távolság 1-5 méter.

Hasznos tippek a thuja őszi ültetéséhez

1. Ásványi műtrágyákat adnak a növény aljzatához. Használhatod a nitroammophosco-t.

2. A palánták gyökeresedésének felgyorsítása érdekében a gyökérnövekedés-stimulátorok segítenek. Kornevin, Epin vagy Zirkon víz hozzáadásával öntözéshez.

3. A thuja telepítése után a fát rendszeresen egy hónapra öntözzük, ősszel még esős is. Az öntözés optimális gyakoriságát 7 nap alatt 1 alkalommal kell figyelembe venni.

4. A Tui-t este vagy reggel kell ültetni.

5. Nem tudja késleltetni a vásárolt palánta átültetését, minél hamarabb ültetik el a kertben, annál hamarabb gyökeret verhet.

Tél a kertben

A fagy kezdetével az üzem öntözése leáll, mivel fel kell készülnie a következő télre. A Tui fagyálló növények közé tartozik, de a fiatal fák, akiknek életkora nem haladja meg az 5 évet, menedéket keresnek. Ehhez használja a lapnikot, és az állományt tőzeggel törjük le. A felnőtt növényeknek nincs kikötőjük, de a mulcsolás továbbra is kötelező. Megvédi a gyökérrendszert a kiszáradástól és a fagyástól.

Hogyan ültetni egy ütést egy ősszel és felkészíteni a télre. Az őszi ültetés jellemzői: fotók, tippek és trükkök

A hóborította telekkel rendelkező területeken a gallyak zsinegekkel vannak összekötve. A rengeteg hó megtörheti a növény hajtását. Emlékeznünk kell arra is, hogy a tavaszi nap károsítja a fiatal tűt, így a tél végén a fát nem szőtt anyaggal borítják.

Fajták és fajták thuja a kertben

Nyugati Tuya

Hogyan ültetni egy ütést egy ősszel és felkészíteni a télre. Az őszi ültetés jellemzői: fotók, tippek és trükkök

Ez a kertünk leggyakoribb növénye. Ennek a fának sok fajtája van. A tájképben a Western Tuya különböző koronát használ. A legnja legnépszerűbb fajai:

• Brabant;

• Smaragd;

• Danica;

• Woodward;

• Különleges.

Tui koreai

Hogyan ültetni egy ütést egy ősszel és felkészíteni a télre. Az őszi ültetés jellemzői: fotók, tippek és trükkök

Ez a thuja faj széles, cserje formájában növekszik. A növény tűi nagyon elegánsak, ezüstösek. Szüksége van a télre.

Mi a betegség?

A növénycsírákat és tűket gyakran a kártevők és a gombafertőzések okozzák. A növény megjelenése, a tűk sárgulnak. A leggyakoribb betegségek a következők:

• Barna zömök;

• Fusarium;

• citoszporózis.

A gombák gombáinak ellenőrzésére a thuja speciális készítményeket kezel. Jó eredményeket érhet el, ha a thuja-t Bordeaux folyadékkal vagy a “Cartocid” gyógyszerrel permetezzük. A thuja kezelését kora tavasszal végezzük. A permetezést többször meg kell ismételni, amíg a betegség jelei eltűnnek.

A kártevők elrontják a megjelenést. Megjelenésük a tűk sárgulását idézi elő, ami hamarosan leesik. A koronát a kártevőkről többször megszórják. Gyógyszerek: Carbophos, Rogor, Decis. Nyár végén az Actellik-kezelés kéthetes időközönként lehetséges.

Összegezzük az eredményeket

A Tuya kiváló megoldás a kert építéséhez, különösen a városban. Ez a növény meglehetősen szorgalmas, de nem osztozik jól az asztalok és a peonies. A fa mellett, díszes lombhullató cserjék és virágok. Jól néz ki a cég a ciprus, akác, házigazdák, hortenzia és astilbe társaságában.

Figyelembe véve a fenti szabályokat, az őszi ültetés problémái nem merülhetnek fel. A növény termesztése szórakoztató, és a tűk kellemes illatának kedvező hatása van az idegrendszer állapotára.

Tui jól tolerálja a fodrászatot és a fröccsöntést. Ennek a lehetőségnek a segítségével a tapasztalt kertészek tisztán sövényeket vagy egyedi bonsai-t alkotnak. Ennek a növénynek a segítségével különböző tervezési ötleteket lehet megvalósítani.

A helyesen kiválasztott hely a palánták ültetéséhez, a jó gondozás megőrzi a növény egészségét és megjelenését. Végtére is a rendezett fákat ritkábban károsítják a kártevők és a betegségek.

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (9 ratings, average: 5.00 из 5)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

6 + 1 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: