Hogyan kell törődni a liliomokkal ősszel? Piggyos tippek, hogyan készítsünk liliomokat a télre, mint a liliomokat ősszel

Hogyan kell törődni a liliomokkal ősszel? Piggyos tippek, hogyan készítsünk liliomokat a télre, mint a liliomokat ősszel

A kertben különféle fajták és fajok liliomokat termesztenek.

Mindegyikre különleges gondozásra és gondozásra van szükség, különösen az őszi időszakban. Egyes nyári lakosok tartósan állítják, hogy a liliomhagymák tökéletesen tolerálják a fagyokat, és nincs szükségük semmilyen előkészületre, de ez nem így van. Ha azt szeretné, hogy a virágágyat virágokba temessék jövő nyáron, kövesse a tapasztalt kertészek néhány tanácsát.

Miért készítsünk liliomokat télen?

Annak ellenére, hogy a természet különleges erőt adott az izzóknak, még mindig szükség van arra, hogy segítsen nekik túlélni a hideget. Menedék és egyéb tevékenységek nélkül a növény egyszerűen nem fog élni. Tavasszal, ahelyett, hogy egy buja virágágyás az ültetés helyén, számos szerencsétlen növények találhatók, amelyek valószínűleg nem adnak színt.

Élvezze a fényes és emlékezetes virágzást, sok munkát kell végeznie ősszel, különösen az északi régiókban. Még akkor is, ha a liliomokat meleg éghajlaton termesztik, ahol nincsenek komoly fagyok, még mindig szükségük van a télre való felkészülésre. A hideg évszakban az izzó növények vonzzák a rágcsálókat. Ezért az előkészítés szakaszában a lehető legnagyobb mértékben meg kell óvni őket a kártevők ellen.

Ezenkívül a liliomokat a tavaszi áradások károsítják. Ezért ősszel el kell gondolkodnod, hogy hol lehet a kertedet kedvenc növényeidre telepíteni.

Mikor készítenek liliomokat télen: a munka időzítése

A tapasztalt kertészek a telepítés pillanatától kezdik a liliomok gondozását. Az ágy kiválasztása során fel kell mérni, hogy tavasszal elárasztják-e az izzókat. Ha egy ilyen valószínűség nincs kizárva, akkor az ültetési lyukakat vízelvezetéssel kell felszerelni, vagy más helyre kell felvenni.

A munka időzítése attól függ, hogy az izzók az ágyon telelődnek-e. Ha a liliomokat télen ki kell ásni, és újabb ültetést terveznek tavasszal, akkor a munkát legkésőbb októberig be kell fejezni. Ha a liliomok a földön telelődnek, augusztusban ásni fognak.

Őszi liliomok ápolása, fotó

A liliomok előkészítése a hidegre fokozatosan történik. Minden munkatípus szigorúan ütemezett.

Őszi metszés liliomok

A liliomok előkészítésének szakaszában el kell vágni őket, és csak 10 cm hosszúságú szárakat kell hagyni, ez az eljárás ősszel történik. Egyes kertészeknek javasoljuk, hogy a virág nyílját közvetlenül a virágzás után rögzítsék. De a természetben hiába semmi sem történik. A virágzás utáni időszak nagyon fontos a növény számára. Ezen a ponton tápanyagokat helyeznek a jövő virágzására. Fokozatosan leereszkednek az izzóhoz. A nyíl csak természetes szárítás után vágható le.

Hogyan kell törődni a liliomokkal ősszel? Piggyos tippek, hogyan készítsünk liliomokat a télre, mint a liliomokat ősszel

Takarmány liliom tél előtt

A tapasztalatlan kertészek kíváncsiak, miért kell a virágzást követően táplálni a liliomokat? Ebben az időszakban nem csak a tápanyagok felhalmozódása, hanem az izzó érése is. A növény további táplálékra van szüksége. Kálium és foszfor műtrágyákat kell felhordani.

Megalapozott recept:

• 1 tk. szuperfoszfát;

• 1 tk. káliumsót.

Keverjük össze az összes komponenst és oldjuk fel 5 liter forró vízben. Meleg oldattal vízzel öntötte a bokrot, 0,5 literenként növényenként.

Fontos! A nitrogén műtrágyák használata az őszi időszakban ellenjavallt. A tavaszi táplálékra kell hagyni.

A téli liliomok takarására, vagy nem?

Ez a kérdés gyötrődik minden kertész számára. De nagyon nehéz válaszolni. Semmi sem lesz rossz, ha a kerti ágy növények száraz lombozat, fűrészpor vagy szalma.

Tapasztalt nyaralóknak javasoljuk, hogy használják a mulching anyag tűk. Ez nemcsak védi a fagytól való leszállást, hanem védelmet nyújt a csigákkal, rágcsálókkal szemben. Az ilyen “kezelni” hagymák kártevői nem ízlés szerint.

Ne felejtsük el, hogy a hó kiváló szigetelés. A havas télen lévő régiókban liliomokkal rendszeresen dobja virágágyára. Ha kevés hó van télen, akkor a réteget a talajtakaró vastagabbá kell tenni.

Mikor melegítsen ágyat liliomokkal? Kezdeni kell a munkát a késő ősszel, amikor a talaj felső rétegét már lefagyasztják.

A liliomok védelme az olvadékvízből

Előfordul, hogy a kertész minden erőfeszítése rosszul megy. Úgy tűnik, hogy egy ágy melegítjük, és megtermékenyíteni, és a tél nem volt súlyos, és a virágok is kap a beteg, vagy elveszett, kis hajtások, és azokat, amelyek – szomorú. Mi az oka? Az izzókat elöntötték olvadt vízzel, és csak elkezdtek rothadni. A liliomok nem tolerálják a felesleges nedvességet a gyökereknél. Hogyan segíthetünk az üzemben?

Vigyázzon a telepítéskor szükséges kényelmes téli öltözetekre. Magas ágyat és jó vízelvezetést készíthet. Az alján a jól illeszkedik a bura folyami homok ágy 5-10 cm. Ez szolgál az árvízvédelem, eltávolítja a felesleges nedvességet a gyökérzet.

Hogyan kell törődni a liliomokkal ősszel? Piggyos tippek, hogyan készítsünk liliomokat a télre, mint a liliomokat ősszel

Egyes kertészeknek javasoljuk, hogy fedezzék a liliomok ültetésének helyszínét film, pala vagy tetőfedő anyaggal. Az ilyen anyagok nem hagyják, hogy a tavaszi olvadék víz áramoljon a gyökerekbe. Amikor melegebb lesz, elegendő eltávolítani a burkolóanyagot, és a leveleket műtrágyaként lehet az ágyon hagyni.

A liliomokat télen a házban: hogyan készítsük el az izzókat

Nagyon gyakran a kertészek gallyhagymákat ásnak, és otthoni hibernálásra hagyják őket. Ennek ellenére a virágot fel kell készíteni a pihenőidőre. Az őszi liliomok gondozását minden szabálynak meg kell tennie.

1. Ügyeljen arra, hogy levágja a növény összes szárát, amikor lefekszik.

2. A mészhasítást szeptember közepén vagy október elején végzik. Óvatosan végezze el az eljárást, próbálva megakadályozni a rizómák károsodását. Rendszerint villákat használnak.

3. Az ásott izzókat felszabadítják a talajról, mossa meleg vízben.

4. Ezután sorba rendezzük az összes vetőmagot. A sérült gyökerek és mérlegek eltávolításra kerülnek, a liliomok méretben vannak elhelyezve.

5. Az ültetési anyag jó tárolása érdekében kálium-permanganát vagy karbofus oldatával kezeljük.

6. Az elkészített gyapotot levegőn vagy beltéren szárítják, jó szellőzéssel, távol a napfénytől.

7. Ezután minden izzót tárolnak.

Ha az elemeket megfigyelték, akkor valószínűleg a növények jól tolerálják a pihenőidőt, és tavasszal elégedettek lesznek a barátságos hajtásokkal.

Fontos! A szárítási szakaszban próbálja megszáradni az izzókat. Öröknek és sűrűnek kell maradniuk. A kertész feladata az ültetvény anyagának a felületi nedvességtől való megmentése, így a bomlási folyamat nem indul el.

Hol tárolja a lámpákat télen

A fő feladat ebben a szakaszban a kényelmes téli időszak feltételeinek megteremtése. Az izzókat a hűtőszekrény alsó polcán, az alagsorban vagy a loggián tárolhatja. A fő szabály – a szoba hőmérséklete nem eshet 0 fok alá.

Ha a raktár túl nedves, akkor gyakrabban kell ellenőrizni a rizómákat, ha vannak rothadás jelei. Alacsonyabb páratartalom mellett a liliom csomagot nedves mohában keresik.

Tárolja az izzókat a pincében a kartondobozokban. Por, homok vagy nedves tőzeg kerül az aljára és az izzók tetejére. A tartályokat liliomokkal fedhetjük fel nedves burkolattal.

A tárolás során ne felejtse el rendszeresen ellenőrizni az ültetési anyagot. Szükség esetén hidratálja vagy fertőtlenítse kálium-permanganát oldatban.

Összegezzük az eredményeket

A liliomok őszi gondozása érdekében fontos, hogy betartsák a szükséges szabályokat, és segítsék a növényeket a túléléshez. Ebben az esetben figyelembe kell venni a növények termesztését és éghajlati körülményeit.

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (3 ratings, average: 5.00 из 5)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

5 + 4 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: