Hogyan kell megfelelően felkészíteni és szőlőültetni ősszel. A szőlőültetvények őszi ültetésének jellemzői palántákkal

Hogyan kell megfelelően felkészíteni és szőlőültetni ősszel. A szőlőültetvények őszi ültetésének jellemzői palántákkal

A szőlő egyedülálló növény, amely tökéletesen díszíti az országot, és ízletes bogyókat is termel. Annak érdekében, hogy ezeket a két tulajdonságot össze lehessen egymással kombinálni, helyes ültetést kell végezni, és ismerni kell néhány szabályt a gondozáshoz.

Milyen szőlőültetvényeket ősszel ültetnek be jobban választani

Hogyan kell megfelelően felkészíteni és szőlőültetni ősszel. A szőlőültetvények őszi ültetésének jellemzői palántákkal

Először is fontos megfontolni, hogy mely fajok általában szőlőre vannak osztva. Az ültetésre megfelelő csemeték kiválasztását komolyan kell megközelíteni, mivel ettől függ a létesítmény jövőbeli fejlődése. Három fő és legfontosabb típus létezik:

1) Korai. Ripen körülbelül 100 nap alatt, főként az északi területeken termesztik, mert korai fagyok vannak;

2) Az átlag. Ez a fajta a legegyetlenebb a mérsékelt éghajlat számára;

3) Késő. A déli szélességi körzetben nőnek, mert rengeteg idő van ott érni.

Általában a növények termesztési helye szerint kell választani. Ha rendszeresen szüretet szeretne évente szőlőn, akkor a hideg régiókban, és a koraiak melegét nem szabad későn növényeket telepíteni. Az a tény, hogy minden növény csak a megfelelő körülmények között gyökerezik.

Két szőlőfajta van: étkező és technikai. Az első fajt általában frissen fogyasztják, mivel ezek a bogyók megkülönböztethetők nagy méretük és élénk, lédús íztől, ami technikai minőségben nem mondható el. A termésmennyiség ellenére a bogyók továbbra is kicsiek és savanyúak, ám kiválóan alkalmasak feldolgozásra és további termelésre.

Szőlőültetvény ősszel ültetése: tulajdonságok és előnyök

Sokan hozzászoktak a szőlőültetvények tavaszi ültetéséhez, végül úgy vélik, hogy a következő nyáron az új növény gyökeresen megerõsödik és megerõsödik a helyszínen, megkönnyítve számára, hogy túlélje az elsõ hideget és a téli életet. Ugyanakkor jelentős tényezők vannak a szőlőültetvények őszi ültetését támogató tényezők:

1. A földi páratartalom hatalmas szerepet játszik a palánták ültetése során. Ősszel nincs olyan szárazság, amely lehetővé tenné, hogy a növény rendszerint leülepedjen, így a fiatal szőlőnek nem kell öntöznie.

2. A gyalogos mítosz, mely szerint a palánta az első fagyokkal fagy, hazugság. Valójában az ellenkezője igaz – a talaj nem tud fagyni a gyökerekhez, így a gyökér rendszer normálisan fejlődik, és tavasszal a csíranövény már teljesen gyökeret vert.

3. Az előző bekezdésből következően: az őszi szezonban ültetett szőlő, tavasszal és nyáron többször is gyorsabban fejlődik, mint a tél után ültetett szőlő.

4. Egy másik előny az, hogy ősszel sokkal könnyebb megtalálni a szükséges szőlőfajtákat, hiszen ez a kiállítás ideje, hogy eladja a legjobb és legkülönbözőbb fajtákat.

Ennek eredményeképpen az őszi ültetés számos előnye megfigyelhető tavasszal. Azonban nem minden olyan sima, mert a körülmények abszolút véletlenszerű módon alakulhatnak ki.

Milyen problémák merülnek fel a szőlő ültetéskor?

Az időjárás akadályozhatja a normál leszállási folyamatot. Az éghajlati viszonyok és sajátosságok nagymértékben befolyásolják a palánták fejlődésének kezdeti szakaszát. Ez azt jelenti, hogy az előre nem látott megfázás elpusztíthatja egy fiatal növényt, így a jövőben új palánta helyébe kell lépnie, és ez a fárasztó munka sok erőfeszítést igényel.

A következő veszély a tél. Nevezetesen nagy mennyiségű hó, amely nem hordoz minden szőlőfajtát. Bár a gyökérrendszer teljesen képes önállóan fejlődni, senki sem tudja garantálni a rágcsálók biztonságát. A korai szakaszban az üzem nagyon könnyen károsodik.

Szőlőültetvények ültetési területét előkészítjük.

Ha úgy dönt, hogy ősszel szőlőt szed, akkor gondoljon arra, hogy az ültetés helyét megéri. Az előkészítést több lépcsőben végezzük:

• Kezdetben jó fényt kell választania, azaz semmi sem kell a növények fényét lefedni;

• A kirakodási időszak előtt gondoskodni kell a szárazföldi gondos előkészítéséről: meg kell dolgozni, és mindenféle szerves anyaggal telítődnie kell, mert a talajnak termékenynek kell lennie;

• Az október első heteinek kezdetével kezdheti a palántákat. Jelenleg ezek a leginkább alkalmasak az új helyre történő átültetésre.

Tevékenységeket végeznek a föld öntözésében, ne felejtsd el magadnak a palántákat.

Szőlőültetvények és ültetési gödör készítése ősszel ültetésre

Hogyan kell megfelelően felkészíteni és szőlőültetni ősszel. A szőlőültetvények őszi ültetésének jellemzői palántákkal

Néhány nappal az ültetés előtt a palántákat vízbe kell helyezni. Ezenkívül be kell prúzni a gyökér tippeket, és győződj meg róla, hogy a szárak rügyek és szemek vannak. Nem feltétlenül ajánlott a gyökérrendszer növekedését serkentő növényi vízkészítményekhez hozzáadni, ez csak súlyosbíthatja a helyzetet, ha a palánta nem vesz ilyen műtrágyát.

A gödröket előre elkészítették is. Ha néhány bokrokat sorozol egymás után, próbáld meg megtartani egymás között 1 vagy annál jobb távolságot. Maga a gödr kissé kevesebb, mint egy méter, körülbelül 80 cm mély, hosszú és széles. A legalsó alján számos műtrágyát raktak le, majd egy földréteggel megszórják, hogy a szőlő gyökerei “ne égjenek le” ilyen szerves anyagokból.

Őszi ültetési és gondozási folyamat

Hogyan kell megfelelően felkészíteni és szőlőültetni ősszel. A szőlőültetvények őszi ültetésének jellemzői palántákkal

A szőlőültetés nagyon fárasztó folyamat. De miután alaposan felkészült az összes eleme ennek az eseménynek, minden nem olyan nehéz. A fő szabály az, hogy fokozatosan beültetik a palántákat. Először is figyelembe kell venni azt a tényt, hogy a talaj az idő múlásával alakul ki, különösen az újonnan előkészített gödörben. Másodszor, mivel a temetkezés fontos, fontos, hogy folyamatosan öntsünk folyamatosan nagy mennyiségű vizet, ami kb. 20 liter vagy még több. Yama-nak hosszú ideje van a nedvesség megőrzése és egy fiatal növény táplálása.

A sminkről beszélve fontos megemlíteni egy olyan rendszert, mint egy vízelvezető réteg. Lénye abban rejlik, hogy a legmélyebben, például a zúzott kő, amelyre egy csövet helyeznek, elalszik. Ez lehetővé teszi, hogy bármikor “táplálja” a növényt, ezáltal támogatva a megélhetését. Ez a rendszer különösen fontos az őszi szőlőültetés során.

A szőlő palánták következő gondozása az alábbiak szerint történik:

• Télen a palántát a faggyú fedezi, de óvatosan járjon el, nehogy károsítsa a fiatal növényt;

• Az első évben különös figyelmet fordítanak rá, és először meg kell lazítani a talajt a jövő szőlője körül;

• Az öntözés fontos rész. Minden héten legalább 1 alkalommal kell vizet készíteni, és kb. 10 liter vizet kell fogyasztani bokoronként;

• Az új hajtásokat meg kell kötni egy puha ronggyal, amely nem fogja megtörni növekedésüket, és elpusztítja a hajtásokat is. Illesszük a köteghez, amely előre telepítve van a szár mellett, de úgy, hogy a felső gyökerek ne törődjenek;

• Ősszel, általában októberben, a zöld hajtások le vannak vágva. A fennmaradó barna borító a következő télre.

A szőlőtermesztésben való részvétel nagyon kemény munka, de érdemes, ha jó szemléletmóddal megközelíti az ügyet. A szőlőültetvények őszi ültetésének sajátosságai a szükséges fajták kiválasztásának helyes megközelítése, a palánták előkészítése és a termesztés helyszíne. Az eredmények nem sokáig fognak jönni!

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (4 ratings, average: 5.00 из 5)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

29 + = 39

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: