Godetsiya – ültetés és a kert termesztése. Hogyan kell törődni és megvédeni a virágot a kártevők ellen

Godetsiya - ültetés és a kert termesztése. Hogyan kell törődni és megvédeni a virágot a kártevők ellen

A Godecia egy kerti bokros évforduló, amely egy permetező növények családjához tartozik. A világosan virágzó növény szülőhelye Amerika.

A mai napig több mint két tucat faj van ennek a növénynek, amely nagyon szerényvirág, ami nagyban megkönnyíti a gondozás és a növesztés feladatát.

Élénk virágzás, gazdag növényzettel, a Godecia valódi dekorációvá válik minden virágágyás, pázsiton vagy kertben.

Godetsiya - ültetés és a kert termesztése. Hogyan kell törődni és megvédeni a virágot a kártevők ellen

Godetzia és a különlegességek a növekvő sugárzó virág

A Godetia 25-60 cm-es szárú, 10 cm-es átmérőjű virágcsíkokkal rendelkezik, amelyeknek különféle formájú csészealakúak és harang alakúak. A növény virágzatainak színeit elragadja a szirmok színe, amelyek sima vagy nedves szerkezetűek.

A Godetia legnépszerűbb fajtái:

• Nagyvirágú Godecia – egy alacsony, fényűző vörös és rózsaszín virág.

• Imádnivaló Godecia – ennek a fajtanak az a jellemzője, hogy a szár magassága elérte a 60 cm-t, míg a növények fényes virágzása kicsi, átmérője legfeljebb 5 cm.

A növény jellemzői:

• A Godecia nem szereti a túlmelegedést, amellyel kapcsolatban az üzemet lezárják a forró időszakok kezdetétől a napsugarak közvetlen érintésein.

• A Godetia nem fogadja el a túlzott nedvességet, ezért az öntözést szükség szerint kell elvégezni, csak meleg vízzel.

• Mérsékelt éghajlat és humuszban gazdag talaj, ez a növénynek szüksége van.

• Az üzem könnyedén csökkenti a hőmérsékletet a tavaszi időszakban.

• A homokba ültetett Godecia rosszul érzi magát, és rendszeres öntözést igényel, különösen az aszályban.

Godetsiya – virág ültetése és vetőmagtermelése

Sok amatőr kertész, miután felhalmozott egy bizonyos élményt a virágok termesztésében, azt javasolja Godecianek, hogy közvetlenül a nyílt földbe vetessen, anélkül, hogy a palántákhoz kapcsolódna. Ez a virág, mint sok más, nem mindig hozzászokik a palánták ültetéséhez.

Közvetlenül az ültetés előtt a Godecia magjai célszerűbbek a mangán gyenge megoldásában, körülbelül egy óra múlva.

Továbbá a virág magjait az ősszel el lehet vetni, különösen akkor, ha ellenállnak a különféle kedvezőtlen körülményeknek és kártevőknek.

A vetőmagokat nyílt talajon vagy legfeljebb 15 cm magasságú tartályokban lehet ültetni, az alján egy vízelvezető réteggel.

Godet – leszállás a nyílt pályán

Godetsiya - ültetés és a kert termesztése. Hogyan kell törődni és megvédeni a virágot a kártevők ellen

A Godetiust leginkább egy semleges vagy gyengén savas talajba ültetik, napos helyeken, lehetőleg a kert déli részén.

Az ágy előretöltött, lazítva és bőségesen vízzel fúj. A magokat 0,5 cm-es mélységig, 20 cm-es távolságban tegyük a talajhoz.

Miután magokat ültetett a talajba, azokat tetejükön megszórjuk a földdel, és ismét a vizet az öntöződobozból.

Az ültetés ilyen feltételeinek megteremtésénél a Godecia magjai 10-12 napon belül gyorsan csíráznak, és a csírák jól meg fognak fejlődni és erősebbé válnak.

Godet – leszállás konténerekben

A talajjal töltött tartályban a magokat helyezzük el (jobb 2-3 növényi magot egy tartályba telepíteni, ha a többiek nem csíráznak), és feltöltik egy kis talajréteggel.

Miután a tartályokat burkolóanyaggal vagy filmmel borították, hogy jövőbeni üvegházhatást biztosítson a jövőbeli növények számára. A filmet naponta kb. Harminc percen át kell tisztítani, hogy a tartályt maggal szórják.

Ha a talaj megszáradt, egy permetezőpisztollyal meg kell nedvesíteni. Néhány hét múlva, amikor megjelenik a baktériumok, a filmet teljesen eltávolítani kell. Sok amatőr kertész már ebben az időben elkezdi végrehajtani a fiatal növények első műtrágyázását.

Godetsiya - ültetés és a kert termesztése. Hogyan kell törődni és megvédeni a virágot a kártevők ellen

Godetia – ültető növények a talajban

Annak érdekében, hogy Godecia végül virágos virágként alakuljon ki, meg kell ismernie néhány szabályt, melyeket a talajba ültethetünk palántákkal. Ültetett palánták az első két vagy három levél megjelenésével. Az ültetési régióktól függően a talajt felmelegítik, és az üvegházat a palánták fölé telepítik, ha az éghajlati viszonyok megkövetelik.

Az elkészített lunetták egymástól, 25 cm-es ültetett palántáktól. A palántákkal ellátott konténereket vízzel előre töltik, így könnyedén megkaphatják a növényeket közvetlenül a gyökérrendszeren lévő földdel, károsítás nélkül. Célszerű átültetni este vagy felhős időben, hogy a palánták jobban alkalmazkodjanak az új élőhelyhez.

Tipp Mielőtt elkezdené a palántákat a nyílt talajon, meg kell keményíteni. Ehhez az unalmas ételeket ki kell venni az utcai házból egy órára, miközben fokozatosan növelni fogja az utcán a csemeték időtartamát.

Godetsiya – a növény gondozása és gondozása

Godetia, bár egy igénytelen növény, de mint sok virág, szereti gondoskodni róla és érzékenyen reagál rá. Ezzel kapcsolatban rendszeres gyomlálást kell végezni (a virágot a fűben élő kártevőktől védeni), lazítással, öntözéssel és további öltözködéssel.

Godretch gondozás és felső öltözködés

A kertésznek tudnia kell, hogy ez a növény nagyon jól elnyeli a szerves trágyákat, különösen az aktív növekedés időszakában. Az ilyen szerves műtrágyák esetében lehetséges – egy csirke alom (kis mennyiségben), egy lószerszám.

A Godetia virágzása előtt nitrofoszforos oldatként használhatod a felső öltözködést.

Amikor a növény virágozik több célszerűen alternatív szerves műtrágyák ásványi tetejű kötszerek, a leginkább alkalmas erre a virágra.

Élvezze a gondoskodást, az öntözést és a virágzást

Öntözés A Godice rendszeres, de mérsékelten igényel. Ne töltse túl a virágot, mert ez rossz a megjelenéséért. A növény elkezd stagnálni, rothadni és betegedni.

A legmegfelelőbb várni, amíg a talaj felső rétege megszárad, és újra vízzel.

A Tsveti Godetzia júliusban kezdődik, és továbbra is örömet okoz a kertészek virágcseréjének szinte az első fagyokhoz. A helyes öntözéstől függ, hogy ez a növény virágzó minősége függ.

Godetsiya - ültetés és a kert termesztése. Hogyan kell törődni és megvédeni a virágot a kártevők ellen

Tréfás ápolás és metszés

Ha a növény magas, akkor szüksége van egy támasztékra, például egy kötélen, mivel a virág ágai megszakadhatnak.

Godecius sok szerelmese körülmetélt, de erre nincs szükség. Csak a növények szépségének látszatáért, el kell távolítani a halvány és elhalványuló virágzásokat, esetleg száraz lombozatot.

Egy ilyen eljárás után a gyönyörű Godecia ismét irányít minden erejét új rügyek és virágok létrehozására.

Godet gondoskodik és hogyan védi a virágot a betegségektől és kártevőkről

Mint sok más virágzó növény, a Godetia is kitéve betegségek és kártevők. Gyakran előfordul, hogy gombás megbetegedéseket, rozsdát és peronosporózist fejleszt.

Egyes foltok előfordulása jelzi a betegség első jeleit. A betegség terjedésének megakadályozására a Godets virágokat rendszeresen ellenőrizni kell és kezelni kell a fungicidekkel.

Gyomnövényeket kell gyomnunk a növény körül, hogy a fűben telepített kártevők ne károsítsák Godecia-t.

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (7 ratings, average: 5.00 из 5)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

7 + 2 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: