Eper ültetése ősszel: mikor, hol és hogyan kell növényeket szedni. Az őszi ültetés és az eperbogarak átültetése

Eper ültetése ősszel: mikor, hol és hogyan kell növényeket szedni. Az őszi ültetés és az eperbogarak átültetése

Az eper nem különbözik a szamócától, nem csak a méretben és az ízben, hanem az agrotechnikában is.

Tisztességes hozam földieper az első helyen, hogy készítsen egy jó palánta, és a legerősebb kialakított nyíláson a bajuszát kora tavasszal és késő nyári időszakban, amikor a levegő hőmérséklete és a kis elegendő nedvességet a talajban.

Mikor érdemes tavasszal vagy ősszel szedni a szamócát?

A legtöbb esetben jobb, ha augusztusban fiatal eperet ültetnek. Ebben az időben a teherfuvarozóknak sok szabad ideje van, az új palánták jól fejlődnek, és az időjárás megfelelő a gyökeresedéshez és a növények növekedéséhez.

Ezért a középső övezetben jobb lenne növényi eper július 25-től szeptember 5-ig. Délen az őszi ültetés az október közepéig tarthat.

Talaj ültetésre szamócára ősszel

Ez a növény nem túl igényes a talaj termékenységére nézve, csak a mocsaras területeken hozhat gyümölcsöt. De a szamócának vannak olyan jellemzői, amelyek a kezdő kertészek számára problémákat okoznak. Hirtelen támadják a kártevők, rosszul gyümölcsöző bokrok, vagy nem ismert, hogy miért kezdtek szárazon a bogyók. De a tapasztalt kertészek ismerik a növények gondozásának néhány finomságát, amelyek lehetővé teszik a jó termés növekedését, anélkül, hogy sok gondot okoznának.

A baj egyik eszköze az õszi földieper ültetése. Ez az időszak számos pozitív pontot tartalmaz:

1. Jó betakarítást nyerhetsz kis munkával;

2. Az eperágyakat és a régi telepeket rövid idő alatt sikeresen frissíteni lehet.

3. A télen fagyasztott növényeket könnyedén és gyorsan fel lehet javítani tavasszal;

4. Eper – nagyon kedveli a nedvességet, ez a kultúra rendszeres öntözés fontos. Amikor ősszel új növényeket ültetünk, 2-3 hónapra csökkenthetjük az öntözési időszakot;

5. A talaj előkészítésére új bokrok, lehetséges, hogy tovább add humusz és a tőzeg, míg a tavasszal, hogy lesz idő, hogy menjen a részben emészthető ásványi formában.

A kertben lévő talaj javítása eperekkel hasznos, ha sideral kultúrákat (csillagfürtöt vagy mustárt) kell ültetni. Ez jelentősen csökkenti a kártevők és gyomnövények számát, nitrogénnel gazdagítja és javítja a talaj szerkezetét. Mindegyik 1 m2-re növelve a tőzeg vagy a régi humusz jelentősen javíthatja a talaj levegőztetését.

Eper ültetési dátumok

Ültetés fiatal eper termék kora ősszel (az augusztus 15 – szeptember 20.), a közepén ősszel (-tól szeptember 25 – október 10), és ültető késő ősszel, amelynek végén egy hónap, mielőtt az első fagy. Az ország különböző régióiban ezek a kifejezések nagyon eltérőek. Az ebben az ügyben való orientációra szükség van annak az időszaknak, amikor az eper bajuszt formál. A szüret jobb a szamóca számára a korai és középső őszi ültetésben, a későn ültetett növények súlyosan károsíthatják a fagyot.

A földiepereket évente kétszer gyümölcstékkel díszítő fajták vannak, ám az eper ültetése során a második növény nem hagyható el. Augusztus végétől szeptember végéig a legjobb időszak a szamócaültetésre. Ebben az esetben az új telepítések az első fagy előtt jóval gyökeressé válnak, és kiváló minőségű gyümölcsrügyeket képeznek.

Ültetőanyag

A kertészek gyakran eltávolítják a felesleges növényeket az eperágyakban, ebben az időszakban, és csemetéket kell vásárolniuk, így könnyebb észrevenni a betegség jeleit a növényeken. Kiváló csíranövényeket lehet még régi vagy elhanyagolt telepítésekből is beszerezni.

Rendben lesz, ha a leszállóhelyet 4 részre osztják, és egyikükre a sideral termesztik, és ezen a dróttelepen ősszel az epret. Az egyik helyszínen megjelenő hozamok jelentősen nőni fognak, míg a másik három “megfiatalodik”.

A telephelyen termesztett földieperből ültetési anyagot kaphat, ez megköveteli:

• A palánták megszerzéséhez válasszon a jó gyümölcsökkel rendelkező és betegség nélküli jelzőtáblák közül, ássa be a 3 első korsóba;

• Miután a rozetták a rozettákon jelennek meg, növekedési pontra van szükségük;

• Mivel eper eredményes első kimeneti kialakítva bajuszát, akkor kap a hozam és az egészséges palánták, ha gyökereztető rozettákat a másodrendű bajuszát, akkor emellett adagolható az anyanövény, és növekedni fog sokkal gyorsabb.

A jól nevelt növényeknek kevés bajuszuk van, de ez nem azt jelenti, hogy a palántákat olyan gyökerekkel kell gyökeresítenünk, amelyek mindegyik aljzathoz szükségesek. Tartsa be a “Kevesebb a jobb” szabályt, és gondoskodjon családja bogyóiról.

Különböző, teljesen alakult növényeket különítenek el az anya bokroktól, közvetlenül a csíranövényeket állandó helyre történő átültetése előtt vágják le. Az ültetést este vagy egy felhős napon kell előkészített talajban elkészíteni. A növényeket a bokor gyökér nyakával takarja le anélkül, hogy a talajt leborítja, majd a fiatal növényeket újra bőségesen meg kell itatni. A beültetett palántákat meleg napfényben kell lefedni a napsugarakból, szükség esetén vízzel, és rendszeresen lazítsuk a körülötte lévő talajt. Ha azt szeretné, hogy minden lyukon növekszik egy eper bokor, akkor a palántákat párban ültetik.

Eper ültetése ősszel: mikor, hol és hogyan kell növényeket szedni. Az őszi ültetés és az eperbogarak átültetése

Az ültetési folyamat

Számos technológia létezik:

• Éves vagy évelő kultúra;

• Szélessávú és keskeny sávú leszállás;

• rózsákon növekszik;

• Ültetés külön bokrokban (egy sorban, két vagy három sorban).

Leggyakrabban a szamócokat két-soros bokorban termesztik 1,2-1,4 m széles ágyak között, köztük ösvények. Ez a technológia azért népszerű, mert ezzel a növekvéssel könnyebb megtakarítani a szamócát a gombás megbetegedésekből, és a palánták nem megvastagodnak. Így össze lehet tömöríteni az ágyakat növényekkel, például fokhagymával, amely megvédi a bokrokat a csülöktől.

A legjobb ez a kultúra termesztési módszer többsoros keskeny ágy belül 0,9-1,1 m. Között az egyes növények a sorban kell a távolság 40-50 cm, általában az ültetés sűrűségétől figyelembevételével határozzuk meg a kiválasztott típus.

Eper ültetése ősszel: mikor, hol és hogyan kell növényeket szedni. Az őszi ültetés és az eperbogarak átültetése

A telepítések gondozása

Még ültetés nélkül is kaphat egy tisztességes betakarítást őszi szamócaültetéskor. A növények táplálását tavasszal el kell kezdeni. Az 1 m2-es eperfoltra 8 kg humuszra, 90 g foszfortartalmú műtrágyára és 50 g káliumsóra van szükség. Emellett kívánatos helyén fog nőni a bogyó után kiválasztott korai zöldségek, kivéve az uborka ágyak, telkek után káposzta, paprika, burgonya, ami után a talajban maradnak kártevők

locsolás

Az eper csak nedves talajon nő, ezért rendszeres öntözésre van szüksége. Az őszi ültetvények másik pozitív minősége az, hogy az öntözőüzemek 2-3 hónapig kevesebbet igényelnek.

Figyelem! Az eperek jól termesztik a rendszeres öntözést, de a talaj nem erősen elárasztható, mivel ez rothadás és gombás betegség kialakulásához vezethet.

Az ültetés megóvása a túlzott öntözéstől lehetséges a rendszeres lazítás és a talajtörés segítségével, továbbá csökkenti a terület eltömődését a szamócával. Mint talajtakaró, jó használni az olyan anyagokat, mint a tőzeg, lejtős sziderátok, szalma, száraz tűk, ami mentesíti a hőt télen. A gyümölcs megjelenése után a mulcsozó anyagok segítenek a szamóca tisztán és egészséges módon tartani.

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (4 ratings, average: 5.00 из 5)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

+ 56 = 64

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: