Clematis ősszel: ültetés és gondozás, hogyan készítsünk virágot a télre. Az őszi klematisz ültetésének jellemzői (fotó)

Clematis ősszel: ültetés és gondozás, hogyan készítsünk virágot a télre. Az őszi klematisz ültetésének jellemzői (fotó)

A Clematis vagy a klematisz a petesejtek családjának évelő liana.

A csodálatos növény több mint háromszáz fajtáját hozták ki, amelyek mindegyike egyedülálló.

Ez egy meglehetősen szerényvirág, a termesztés fő szempontja az ültetés és a reprodukció időzítésének betartása.

Az őszi ültető klematisz saját tulajdonságokkal rendelkezik, amelyet minden kertésznek tudnia kell.

Clematis ősszel: ültetés és gondozás, hogyan készítsünk virágot a télre. Az őszi klematisz ültetésének jellemzői (fotó)

Az őszi klematisz ellátás jellemzői

Annak ellenére, hogy a szelekciós munkát és a növénynek az éghajlati viszonyokhoz való alkalmazkodási képességét nagy mértékben képesek kielégíteni, az ősszel a klematizmus számos faja külön felkészülést igényel a téli szezonra.

Mit kell figyelembe venni a kertész:

• az őszi klematisz ültetésének időzítése;

• őszi növényátültetés lehetősége;

• a reprodukció szükségessége;

• Az őszi gondozásra vonatkozó szabványos eljárások betartása.

A tapasztalt kertészek egy jól megtervezett terv szerint gondozzák az üzemet, amelyet a klematisz minden biológiai jellemzőjét figyelembe véve fejlesztettek ki. De a kezdőnek figyelembe kell vennie a régió sajátosságait, ahol a növények termesztik, hogy pontosan állítsák be a klematisz, transzplantáció és reprodukció őszi ültetésének időzítését.

Kiválasztása csemeték a clematis ültetés ősszel

A növény további virágzása, valamint annak időtartama az ültetési anyagtól függ.

A palánták megszerzéséhez a következőket kell figyelembe venni:

1. Az egészséges ültetési anyag nincs mechanikailag sérült.

2. A kifejlesztett gyökérrendszer öt vagy több rootletből áll.

3. Az őszi mandulának több hajtással kell rendelkeznie a vesével.

4. A csemete vásárlásának legjobb ideje szeptember közepén.

5. A palánták kiválasztásakor jobb, ha egy zárt gyökérrendszerrel rendelkező növény leáll.

Clematis: őszi leszállás (fotó)

Az őszi ültetésnek saját tulajdonságai vannak, amelyeket be kell tartani. Tapasztalt termelők számára javasolt, hogy végezzen telepítési szeptemberben, de dátumokat minden régióban tolódik az időjárástól függően feltételeket. Fontos megjegyezni, hogy a klematisz kellett volna ideje, hogy gyökeret mielőtt a fagy. Attól függően, hogy az éghajlat leszállás hajtható végre a tervezett időpont előtt.

A leszállóhely kiválasztása

A Clematis körülbelül 30 évig képes egy helyre nőni, így a hely megválasztását felelősségteljesen kell megközelíteni. A déli régiókban nem szükséges a növény nyílt szolárterületeken, falakon és kerítéseken kívülre telepíteni. A legjobb megoldás egy félreeső hely a kertben, piszok nélkül és nyárzó napsütéssel.

Különös figyelmet kell fordítani a helyszín nedvességére, a klematisz ültetéséhez. A növény nem tolerálja a nedvesség stagnálását a gyökerekben, a felszín alatti víz közelsége hátrányosan befolyásolja a növényt.

A Clematis bármilyen talajon nő, de a nem savas talajok előnyösek. Különösen szép a növény virágzik tápláló laza talajon. A trágyák segítenek a talajösszetétel gazdagításában, de a friss ürülék nem alkalmazható a klematiszre.

Őszi leszállás klematisz

A növény ültetése néhány eltérést mutat a többiektől.

1. ősszel ültetik el a klematikus növényeket, temetve a talajba több rügyen. Az ilyen ültetés garantálja a növény túlélését.

2. A leszállási gödör két szuronya mélységében készül. Az alján feküdt egy vastag vízelvezető réteg, kb. 15 cm vastag tégla, kavics.

3. Az ültetés előtt a talaj humuszos, ásványi műtrágyákkal, tőzeggel, homokkal és hamuval való keverésével gazdagodik.

4. A bokrok közötti távolság körülbelül 1 méter.

5. Kirakodás előtt a szőlő alá helyezték a támogatást. Ennek elég erősnek kell lennie ahhoz, hogy ellenálljon a szél erős szélének.

Clematis ősszel: ültetés és gondozás, hogyan készítsünk virágot a télre. Az őszi klematisz ültetésének jellemzői (fotó)

Közvetlenül az ültetés előtt ellenőrizzük a gyökérrendszer állapotát. Ha a földi nyersdarabot szárítjuk, a szőlőt több órán át vízben áztatjuk. Töltse fel a termékeny talajt az alsó vízelvezető rétegre és csökkentse a palántákat. A növény gyökerei kiegyenesednek, mélyítve a gyökér nyakát 5-10 cm-re a talajba. A tetején a csemete megszórva előkészített talaj. A leszállási helyet elkenik.

Fontos! A mély lejtés megóvja a növényt a fagyasztástól a súlyos télen, és elősegíti a további hajtások fejlődését, és védi a gyökereket a túlmelegedéstől a hőtől.

Clematis vágás

Nagyon fontos kérdés a klematisz leszállásának fedezése. Ha nem követi az egész műsorrendet, akkor a palánta egyszerűen meghal. A metszés az üzem telepítésekor a fő tevékenységekre vonatkozik. Ez kötelező. Hogyan kell megfelelően klematizálni? A növényfajtától függ. Azok a lianák, amelyek évente kétszer virágoznak, gyenge metszést igényelnek. Ez úgy történik, hogy legalább 1 méter menekülési maradjon.

Ha a klematisz csak az éves hajtásokon virágzik, akkor máshogy vágódik le. Az ágak lerövidülnek, így csak 2-3 csomó marad. Az ilyen metszést radikálisnak nevezik.

Clematis ősszel: ültetés és gondozás, hogyan készítsünk virágot a télre. Az őszi klematisz ültetésének jellemzői (fotó)

Mikor cserélje ki a Clematist?

Ha szükség van a növény átültetésére, akkor jobb, ha várakozunk az őszre. Ez a legjobb idő a klematisz transzplantációra. A transzplantációt legkésőbb szeptember közepéig végzik.

A tapasztalt kertészek nem javasolják a régi példányok újratelepítését. Egy új helyre rosszabbodnak. Nagyon problematikus, hogy egy földi csomót kivágnak gyökerekkel, anélkül, hogy trauma lenne. Használhatja a gyökérrendszer gyökerét, de nagyon óvatosan kell eljárnia. A szőlőültetvény új helyre történő átültetése után a jövő évben nem fog virágozni.

Ha az átültetés oka növénybetegség, akkor a gyökérrendszert jól öblíteni kell, és hamut kell adni az ültetési gödörbe.

Fontos! A fiatal növények jobban tolerálják a transzplantációt, gyorsabban alkalmazkodnak az új körülményekhez és elkezdenek növekedni.

Clematis: előkészítés a teleléshez

A fagyos menedékházban mindenféle növényre van szükség, a téli keménység ellenére. Az ősszel ültetett fiatal klemáteket különösen óvatosan kell kezelni.

Mit kell figyelembe venni:

1. Mielőtt elkezdi fedezni a növényt, el kell távolítania a leveleket.

2. Az érlelt humusz vödörjét a bokor közepébe öntjük, majd csiszolás történik, amely hamuval keveredik. A lehúzás magassága kb. 10-15 cm.

3. A fedélzeten belül legyen száraz. A fő cél fedél klematisz – védik a növényt nedves és a nedvesség, hogy káros hatással van a szőlő.

4. A fedőrétegnek laza, jól szellőzőnek kell lennie. Anélkül, hogy a levegőbe jutna, a szőlőtőke nyúlhat.

5. Nem használhatsz fűrészport a klematisz téli menedékébe. Felszívják a nedvességet, lefagyasztják és rugózzák a zsákmányt. Ilyen körülmények között az üzem meghal.

6. Lehetséges, hogy a burkolatot csak a visszatérő fagyok fenyegetése után távolítsuk el egy viane-ből.

Clematis ősszel: ültetés és gondozás, hogyan készítsünk virágot a télre. Az őszi klematisz ültetésének jellemzői (fotó)

A clematis megfelelő menedéket a következő technológia szerint végezzük:

• a hajtásokat eltávolítják a tartóból, és lógó lapnikra helyezik;

• vastag, száraz levelek borítják;

• fából készült pajzsokat telepítsen, filmmel boríthatja őket.

Fontos! Ha jól szervezi a klematisz túlélését, akkor a virágzás a megszokottnál korábban megy végbe, és a virágok félmohogánok lesznek.

A klematisz növekvő problémái

Leggyakrabban a klematist a gombás betegségek károsítják. Mivel a betegség a talajban van, a növény gyökérrendszere elsősorban szenved.

A kúszó elvesztésének elkerülése érdekében figyelemmel kell kísérnie állapotát, és időben intézkednie kell. A fertőzést kora tavasszal láthatja. A megjelenés első jelei miatt a növény sérült részeit ki kell vágni és a hajtásokat fungicidekkel kell kezelni. Ha a bokor nagy részét eltalálják, akkor azt egészben ki kell ásni. És tegye az ültetési helyet.

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (4 ratings, average: 5.00 из 5)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

5 + 4 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: