Chlorophytum a házban: hogyan kell növényeket termeszteni és virágozni – egy gyomirtó hely. Minden a klorofitum előnyeiről (fotó)

Chlorophytum a házban: hogyan kell növényeket termeszteni és virágozni - egy gyomirtó hely. Minden a klorofitum előnyeiről (fotó)

A Chlorophytum a legelterjedtebb és leginkább hasznos szobanövények.

Az évelő herbaceous virág rozettája lineáris lehulló levelek.

Jó gonddal a növény köszönetet mond a tulajdonosnak virágkosarakkal.

A chlorophytum termesztése örömöt jelent, hiszen az emberek “ház gyom” -nak nevezik.

Azonban a virág általános szerelme nemcsak a gondozás egyszerűségét, hanem hasznos tulajdonságait is megnyerte.

Egy felnőtt növény képes tisztítani a levegőt, megsemmisítve a baktériumokat és a mikrobákat. Gyermekintézményekben, kórházakban és vállalkozásokban mindenütt jelen van.

Köszönhetően minden tulajdonságának, a chlorophytum különleges figyelmet érdemel, és méltó jelölt az otthon termesztéshez.

A klorofitum termesztése: minden, ami az ültetéssel kapcsolatos (fénykép)

A beltéri virágkertészetben számos csodálatos virág ismeretes, de közülük különösen kedvelik a virágtermesztőket. Leggyakrabban a klóros fajták sokszínűségét otthon termesztik: a növény levelei fehér csíkok és csomók. Az összes fajta ültetése ugyanaz. Ez egy régi bokor vagy gyökeres fiatal aljzatok elosztásával történik. A fiatal növények hamar gyökeret ereszkednek és növekedni fognak. A virágok ültetésének optimális ideje tavaszi vagy nyári nap.

Kiválasztja az üzem helyét

A Chlorophytumot úgy tervezték, hogy tisztítsa meg a káros vegyületek helyiségeit, így a legjobb hely rá, hogy konyha legyen. Gyakorlatilag minden fajta növény szereti a napot, de árnyékot kell kapnia a közvetlen sugárzásból. A virág tökéletesen érzi magát az árnyékban, de a változatos fajok elveszítik díszességüket ebben az elrendezésben. A legjobb, ha a potot klorofillal helyezzük a keletre vagy a nyugati ablakra.

A chlorophytum elegendő fényt biztosít a növekedéshez és a fejlődéshez, a növény csodálatos kilátást, lédús zöld leveleket és bőséges virágzást élvez. Ha a virágnak nincs elegendő fénye, a megjelenéséből látható:

• a levelek hegyei sárgulnak;

• a növekedés lassú;

• A színes levelek sápadtak.

A csésze nagysága a klorofitum számára

Az üzemet a gyors növekedés jellemzi, miután a klorofitum ültetése után egy ideig elegáns bokré változott. Az ültetvényt tágnak, de sekélynek kell lennie. A virág jól érzi magát az alacsony szilárdságú edényekben. Az anyag, amelyből a pot készült, nagyon fontos a klorofitum telepítésekor. Az agyagtartályok nem illeszkednek be, mivel a talaj gyorsan megszárad, ami árt a gyökérrendszernek. Jobb, ha előnyben részesítjük a műanyag vagy kerámia edényeket. Jó klórtópumot visel a lógó edényben, vagy pálmafákban. A virágcserép anyagának elég erősnek kell lennie, mivel az erőmű erős gyökérrendszerrel rendelkezik, és megoszthatja.

Milyen talajra van szüksége a növénynek?

A Chlorophytum nem igényel a talajt, jól növekszik az univerzális talajokban a beltéri növényeknél. A tapasztalt kertészek inkább maguknak a talajnak a magvak ültetésére szolgáló alapanyagokat készítenek. Ehhez keverjünk össze két darab levélhumót, a földet a homok egy részével. A klorofitum ültetésének talajára vonatkozó legfontosabb követelmény a lazaság. A kész talajnak jól kell áthalnia a vizet, megakadályozva annak stagnálását a lovakon, ami hátrányos a növényre.

Mikor kell átültetni a chlorophytumot?

A fiatal növények gyakori átültetést igényelnek, ami évente több alkalommal történik. A felnőtt virág tervezett átültetése tavasszal történik.

Az eljárás elvégzéséhez alaposan meg kell vizsgálni a növény gyökereit, távolítsa el az összes sérült és száraz darabot. A gyökerek állapota az átültetéskor elmondja Önnek a növény egészségét.

• Ha a gyökereken vastagodás van, ez nem elegendő öntözést jelez.

A virágot egy új, tágas edénybe helyezve, a gyökereknek a hosszúság 1/3-át kell megnövelnie. Az ilyen eljárás nem károsítja a növényt, de lehetővé teszi számára, hogy gyorsan új telephelyre települjön.

Chlorophytum a házban: hogyan kell növényeket termeszteni és virágozni - egy gyomirtó hely. Minden a klorofitum előnyeiről (fotó)

Hogyan lehet megérteni, hogy ideje átültetni a chlorophytumot?

1. Ha a növény elfoglalja a pot teljes területét, jelentősen megnövekedett és egyértelműen azt mutatja, hogy szűkös, akkor átültetésre van szükség.

2. Ha a gyökerek már láthatóak a vízelvezető lyukakon, akkor a transzplantációval nem lehet húzni.

Chlorophytum a házban: hogyan kell növényeket termeszteni és virágozni - egy gyomirtó hely. Minden a klorofitum előnyeiről (fotó)

Az új edényt néhány centiméterrel nagyobb méretben választják ki, mint az előző. Ideális esetben a virág gyökérrendszerét szabadon kell elhelyezni, az aljára pedig 4-5 cm-es helyet.

A chlorophytum gondozása: öntözés, felső öltözködés, hőmérséklet-szabályozás

Minden növény jól érzi magát egy kényelmes környezetben a növekedés és a fejlődés, chlorophytum sem kivétel. Könnyű a megfelelő feltételek megteremtése egy virág számára.

A termesztés hőmérsékleti rendszere

A lágyszárú növény nem szeszélyes a hőmérsékleti rendszert illetően, de télen lehet hányni a hűvös helyiségben. A virág télen történő optimális hőmérséklete +18 fok. Nyáron a virág hasznos friss levegőt venni, de megvédeni a forró naptól. A növekvő terem hőmérsékletének +25 fokban kell lennie.

Fontos! Az üzemet ne érje hideg levegő és piszok. Ezért a télen óvatosan szellőztetni kell a szobát.

Légnedvesség

A Chlorophytum nagy nedvességet szeret. A nyári időszakban a gyakori permetezés és a meleg zuhany segít. Télen csökken a permetezés gyakorisága. Ha a virágos edény a központi fűtés közelében van, akkor a növényt télen kell öntözni.

Az elégtelen páratartalom miatt a chlorophytum gyakran betegessé válik, a virág díszítése elveszett: a levelek hegyei megszáradnak és meghalnak. Növelje a pálma körüli páratartalmat a virággal sokféle módon. Az egyik az, hogy a tartályt tartályba helyezzük vízzel és expandált agyaggal.

Fontos! Spray a virág reggel, hogy a nap sugarai nem égnek a levelek.

locsolás

A Chlorophytum nedvességet szerető növény. Az aktív növekedés időszakában, kora tavasztól őszig, a virág gyakori öntözésre van szüksége. A pihenőidő kezdetekor csökken az öntözés gyakorisága. Azonban lehetetlen kitölteni a növényt, mivel tele van fertőző betegségekkel.

A meleg vizet öntözésre használják. Az elégtelen öntözésről a gyökereken, a levelek leesésén és a föld kómájának szárazságánál a tömítések jelenléte alapján megítélhető. Jól szervezett öntözési rendszerrel a növény egészségesnek, jól növekszik és bőségesen virágzik.

A chlorophytum táplálása

A virág nagyon jól reagál a műtrágyák alkalmazására. Tavasztól őszig felvehető a virágzó növények komplexumához. A műtrágya alkalmazása havonta 1-2 alkalommal történik. Overfed virág “zsírok”, és megszűnik a virágzás, és válik hajlamos a különböző betegségek. A műtrágyákat reggel vagy este kell öntözés alatt alkalmazni, szigorúan figyelembe véve az oldat koncentrációját. Fontos megjegyezni, hogy a fiatal növények kevesebb etetést igényelnek, mint a régebbi nagy példányok.

Tipp A banánhéjat tartalmazó klorofitumhoz műtrágyákat készíthet. Ehhez a banánból való héja ragaszkodik egy liter vízben a nap folyamán. Az ilyen megoldás nemcsak a klorofitum táplálására alkalmas, hanem a beltéri virágok megtermékenyítéséhez is.

A pihenőidő

Nincs egyértelműen kifejezett pihenőidő a növényben, de a virágnak még pihenésre van szüksége. Rendszerint télen rendezik. Ezen a ponton, meg kell csökkenteni a hőmérséklet a tartalom, így a hűvös chlorophytum helyezett új virág rügyek.

A virág pihentetése nélkül lehetetlen, gyorsan kimerült, elveszíti a fellebbezést, és új mintára kell cserélni.

A chlorophytum termesztése: reprodukció (fotó)

A Chlorophytum szoroz a lány kosarakkal, amelyek a virágzás után alakulnak ki. A legjobb idő erre a tavasz. A további termesztéshez válassza ki a legnagyobb rozetta helyét a földbe. Alternatív megoldásként az aljzatba egy vízzel ellátott tartályt helyezhet, és várja meg a gyökerek megjelenését, majd engedje le.

Chlorophytum a házban: hogyan kell növényeket termeszteni és virágozni - egy gyomirtó hely. Minden a klorofitum előnyeiről (fotó)

A felnőtt példányokat a transzplantáció során elosztott bokrok szaporítják. Külön felosztásra és elültetésre kerül.

Chlorophytum Virágzás továbbra is az egész tenyészidőszak, így ha nincs szükség szétküldeni a virág, az extra aljzat van vágva. Ez a technika meghosszabbítja a virágzást, az üzem rendszeresen dobja ki az új nyílokat.

A Chlorophytum előnyei a házban

Amellett, hogy a chlorophytum tisztítja a levegőt, oxigénnel telíti. A felnőtt növény elpusztítja a mikrobák 80% -át és nedvesíti a szobát. Az orvosok azt javasolják, hogy fokozzák a klórofóziót a nagyobb szárazságú otthonokban, ahol gyakori ARVI-betegségre hajlamos gyermekek vannak.

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (4 ratings, average: 5.00 из 5)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

24 − = 14

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: