A liliomok átültetése ősszel: mikor és hogyan viselkedjen. Részletes utasítások a transzplantációról, a liliomok gondozásáról

A liliomok átültetése ősszel: mikor és hogyan viselkedjen. Részletes utasítások a transzplantációról, a liliomok gondozásáról

Liliomok – gyönyörű évelő virágok, de átültetés nélkül, hosszú időn keresztül, hogy azokat egy helyen helyettesítsék.

A növények elvesztik vonzerejüket, a virágzás kevéssé válik. Mikor és hogyan kell átültetni a liliomokat a virágok sokféleségétől függ.

Egyes hibridek évente átültetést igényelnek, míg a tízévente egyszerre telepíthető fajták vannak. Hogyan lehet megérteni a növény igényeit? Ez nem olyan nehéz!

A liliom-transzplantáció feltételei ősszel

Gyakran a kertészek kíváncsiak, mikor kell egy izzó átültetni. Két lehetőség van – ősszel és tavasszal. A tavaszi átültetés sokkal kellemetlenebb, ősszel könnyebb elvégezni az eljárást, mivel az izzók nyugalmi állapotban vannak. Tapasztalt kertészek inkább az őszi liliom-transzplantációt preferálják.

Mikor kell tartani? Nincs egyértelmű válasz, mindez az időjárási körülményektől, a liliomok fajtáitól és a termesztés klimatikus zónájától függ. A legfontosabb dolog, amit meg kell elsajátítania a kertésznek – a növénynek időre van szüksége ahhoz, hogy gyökeret lehessen kezdeni a fagy kezdete előtt.

Ha túl korán telepíti az izzókat, növekedni fog, és ez halálhoz vezet. A liliom késedelmes ültetése szintén káros hatással van a növényre. Fontos figyelembe venni a környezet hőmérsékletét, nem haladhatja meg a 10 fokot. Magasabb hőmérsékleten a transzplantációt el kell halasztani.

A transzplantáció feltételei a termesztés klimatikus zónájától függnek:

• északon a transzplantációt szeptember végén vagy október elején végzik;

• a középső sávban a transzplantációt október közepéig el lehet halasztani;

• A déli régiókban kell navigálnia az időjárást. Átültető liliomok egész októberében töltik. Kedvező körülmények között november elejéig elhalaszthatja az eljárást.

Fontos! Az ültetvények átültetése után jól le kell fedni. Ez segít nekik abban, hogy új helyre jussanak.

A liliomültetés alapszabályai ősszel

A liliom az egyik legszebb virág. Segítségükkel finomított virágágyakat hoznak létre, de a növekvő liliomok különleges ismereteket igényelnek. Mennyire helyesen átültetni a liliomokat, hogy a növények ne érezzenek stresszt?

Kiválasztunk egy helyet a liliomok ültetéséhez

A növény nagyon igényes a talaj összetételét illetően. Növénytermesztéshez könnyű nedvesség áteresztő talajt kell kiválasztania. A nehéz agyag talajok nem alkalmasak ezeknek a színeknek. Az izzó közelében lévő víz stagnációja hátrányosan befolyásolja a növény állapotát.

A liliom alatt elhelyezkedő területnek mérsékelten száraznak kell lennie, hogy a felengedett vizek ne vezessenek a kirakodások árvízbe. A lyukak alján győződjön meg róla, hogy jó vízelvezető réteg van. Erre a célra jó a folyami homok használata.

Fontos! Az izzók aluljárása a gyökerek rothadásához vezet.

Hogyan készítsük el a talajt az ültetés előtt

A liliomok inkább tápláló földet. Az ágy legalább 30 cm mélyre ásott, szükség esetén homok és tőzeg ömlött. Ha a föld laza, akkor csak a tőzeg hozzáadásával korlátozható.

Az ázsiai fajták és a LA hibridek ültetése során a következő műtrágyákat kell hozzáadni:

• humusz – 10 kg;

• Kálium-szulfát – 50 g;

• Szuperfoszfát – 100 gr.

A tápanyagok mennyisége 1 négyzetkilométerenként számítandó. ágyak.

A csöves hibridek telepítésekor a fa hamu 250-500 gramm négyzetkilométerenként. m.

Ültetési anyag kiválasztása

Hogyan ültessük át a liliomokat ősszel? Először is, az üzemet alaposan feltárják, felszabadítják a talajról és halott gyökereket, mérlegeket. Ezután az izzókat folyó vízzel mossuk.

Az elkészített anyagot válogatják és fertőtlenítik. Válassza ki az összes károsodott és beteg izzót, azokat nem használják további termesztésre. Az izzók fertőtlenítése nagyon fontos intézkedés, amely a különleges követelményeknek megfelelően történik. Az ültetési anyag öltözködéséhez basezol, karbofos vagy hagyományos mangán felhasználásával készül. Az elkészített oldatban az izzókat legalább 30 percig tartják.

A liliomok átültetése ősszel: mikor és hogyan viselkedjen. Részletes utasítások a transzplantációról, a liliomok gondozásáról

A feldolgozás után a liliomot szárítani kell. Tegye jobb az árnyékban, hogy az izzók ne essenek. Néhány napi szellőztetés után folytassa a leszállást. Ha nincs lehetőség az izzók beültetésére, azokat egy fészerben tárolják.

Fontos! A további termesztéshez közepes méretű izzókat választanak ki. A kisgyermekek növények nem fognak virágozni a következő szezonban, ezért külön ültetik őket.

Elrendezési terv és izzók beágyazásának mélysége

Az izzók beágyazásának mélysége számos tényezőtől függ, amelyeket az ültetés során figyelembe kell venni:

• az izzó mérete;

• talajösszetétel;

• a fajta jellemzői.

Pontosan meghatározni az izzó beágyazásának mélységét, segít magának a virágnak a magasságában és magasságában. Minél többet mutatnak ezek a mutatók, annál mélyebbre ültetik a hagymát. A liliomok szárított gyökereit 25 cm-re temették el, a közepes méretű hagymákat 12 cm-es mélységig ültették.

A liliomok átültetése ősszel: mikor és hogyan viselkedjen. Részletes utasítások a transzplantációról, a liliomok gondozásáról

A későbbi hibridek is mélyreható illeszkedést igényelnek. Ezzel a termesztési módszerrel a tavaszi talaj hőmérséklete lassan emelkedik, a liliomok később növekedéssé válnak, csökken a fagyasztás kockázata a tavaszi fagyban. A nyári hónapok kényelmes hőmérséklete lehetővé teszi, hogy a hagyma időben éretté váljon, és virágvirágot feküzen.

Az izzó ültetési mintája úgy néz ki, mint egy “puff torta”. A lyuk alján feküdt egy réteg vízfolyás a folyó homok, amelyen az izzót helyezik. A tetején homokot öntünk újra, de csak azután, hogy a tápláló talaj. Ez az ültetési mód segít eltávolítani a felesleges nedvességet a növény izzójából és gyökereiből.

Az ágyon lévő lyukak közötti távolság legfeljebb 25 cm, az ágyak telepítése után jól le kell fedni. Használhat fűrészpor, humusz vagy tőzeg. Mulch segít fenntartani a talaj nedvességének kívánt szintjét, és menedéket nyújt a hó nélküli télen.

Hasznos tippek a kertész számára

1. Hogyan ültetni a liliomhagymákat ősszel, ha vannak hajtások?

Ha az ültetési anyag már kelnek, akkor lehetetlen az ősszel ilyen növényeket beültetni. Meg kell várni, amíg a csíra el nem éri a 15-20 cm magasságot, majd óvatosan távolítsa el. Ilyen eljárás után az izzót állandó helyre lehet ültetni, de legkésőbb szeptember végéig meg kell történnie.

2. Hogyan lehet átültetni a késői virágzást?

A közép és késői liliomok őszi őszi átültetését az ősz közepén végzik el. Ugyanakkor legalább 1,5 hónapnak kell eltelnie attól a pillanattól kezdve, hogy a virágok nyíl elhalványulnak az izzók feltárására. Ez alatt az időszak alatt az izzó teljes mértékben felépül, ami segít gyorsan gyökeret szedni és eltűrni a téli időszakot.

3. A liliomok átültetésének elvégzése érdekében célszerű a plakkokat a fajta nevével felhelyezni.

Ez egyfajta jelzőként szolgál, amikor a talaj felszíne felszívódik, a liliomágyak sértetlen maradnak.

4. A liliom lámpája kényelmes a villafúrással, ami csökkenti a gyökérrendszer károsodásának kockázatát.

5. Milyen gyakran telepíti a liliomokat?

Gyorsan növekvő hibridek, amelyek nagy fészkeket képeznek, háromévente kell átültetni. Az amerikai növényfajták, amelyek lassú növekedésükben különböznek egymástól, 10 évig egy helyen termesztenek.

6. Hogyan terjedhet a liliom?

Nagyon kényelmes kombinálni a liliom-transzplantációt és a reprodukciót. A liliomok minden fajtáját skálákkal lehet propagálni. Az ásatás után a mérlegeket elválasztják az izzól, fertőtlenítő oldattal mosnak és egy külön ágyra ültetik. Ez a reprodukciós módszer a legegyszerűbb és jó eredményeket hoz.

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (5 ratings, average: 5.00 из 5)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

91 − 81 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: