Leonardo DiCaprio – életrajz, karrier, személyes élet, érdekes tények, hírek

Leonardo DiCaprio - életrajz, karrier, személyes élet, érdekes tények, hírek

Leonardo DiCaprio 1971 november 11-én született egy hippi családban a Los Angeles-i hollywoodi nyomornegyedekben. Nevét a Da Vinci képének köszönheti – anyja még terhes, terhes volt az egyik olaszországi múzeumban, és a kisbaba könnyedén nyomta őt, amikor ránézett. Ezúttal Leonardo kapta meg a jövő színészének nevét.

Szülők Leonardo DiCaprio – Irmelin (szociális munkásként dolgozott) és George (képregény jön) elváltak, amikor a fiú még egy évnél fiatalabb volt. De később egyenlő feltételek mellett igyekeztek a gyermekeket nevelni, hogy ne foszthassák meg tőle az anyai és az apai gondozást.

Elsőként kis jelenetet jelentett a kamera előtt 2,5 év múlva, amikor az apja vezette a gyermekek tévéműsorát. Eleinte a producerek örültek a megjelenésnek egy viharos, színes gyerek keretén belül, de aztán eltört, hogy megbánta. Valójában a fiú sok gondot bocsátott a filmszemélyzetnek.

Leonardo DiCaprio a Főiskolai Általános Iskolában tanult, és színészi tanfolyamon vett részt. Aztán egy alaposabb oktatáshoz Los Angelesbe ment. Mindig úgy gondolta, hogy ezek a leckék nem elegendőek, nagyon vágyakozott az élő közönség előtt előadásokon való részvételre. Ezért a srác csatlakozott az avantgárd csapathoz, amelyet “The Sud People” -nek hívtak és Los Angeles-ben turnézott velük.

Leonardo DiCaprio – egy csodálatos karrier kezdete

Hamarosan Leonardo DiCaprio játszott az első igazi játékban, felvett Los Felizbe John Marshall iskolájában. Már 15 éves korában a srác személyes ügynökként szerepelt, miközben apró dokumentumfilm-oktató filmekben és reklámfilmekben készült. Ugyanebben az évben ő volt képes, hogy egy kis szerepet a nagyon népszerű, amikor a sorozat – „Lassie”, kivéve, hogy Leo játszott „Santa Barbara” szerepét egy tizenéves alkoholos és még néhány szerepet a különböző televíziós sorozat.

A Leonardo DiCaprio pályafutása lassulni kezdett, 1991-ben a fickó szerepelt a “Critters 3” című filmben, valamint a “Growing Pains” nevű népszerű sorozatban. Ebben a sorozatban volt a játék, hogy a srác emlékezett a producerekre – megerősítette a “The Boy’s Life” című film egyik központi szerepet. A filmet Wolf W. nevű néven ismert regény alapján forgatták, és olyan híres színészek vettek részt, mint Helen Barkin és De Niro.

Leonardo DiCaprio – egyre népszerűbb

Ugyanebben az évben, 1993-ban Leonardo DiCaprio felkérést kapott, hogy tesztelje az új filmben: “Mit csinál Gilbert Grape?” rendező Lass Halstrom, amelyben el kellett volna távolítani Juliette Lewis és Johnny Depp. Először a Halstromnak nem tetszett a fényképeken, hiszen gyengén gondolkodó gyerek szerepére nézett rá, de amikor látta, hogy Leonardo DiCaprio megszokja a szerepet, minden kétséget elutasít. Ennek eredményeképpen a fiatal színész játékát a kritikusok nagyra értékelték, és 1994-ben az Oscar-díjra jelölték. By the way, akkor Leo csak 19 éves volt.

Leonardo DiCaprio – a legjelentősebb szerepet

De nincs esés esés nélkül. A következő évben Leonardo DiCaprio-t meghívták, hogy azonnal 3 filmre lőjenek, alkotóik nagy reményeket éreztek a srácra, ami nem igazán igazolt. Hűségesen fogadta a közönség, és negatív sajtóvisszhangot kapott a “Fast and Dead” filmről. A színész úgy döntött, hogy kiterjeszti szerepét, és szerepelt a kábítószerfüggő-kosárlabda játékos szerepében a “Kosárlabda-játékos naplójában” és a homoszexuális hős szerepében a “Teljes Eclipse” -ben. A csodálatos játék ellenére nem minden néző kedvelte ezeket a filmeket.

A közönséges nézők és a Leonardo DiCaprio hatalmas rajongóinak nagy népszerűsége a Rómeóban és Júliában készült felvételek után kapott. Luhrmann igazgató átvette a regény akcióját korunkban. Aztán a színészet meghívták a híres “Titanic” egyik központi szerepére, a felvétel után olyan népszerűségre tett szert, amely egyszerűen túlmutatott a józan ész határán.

Leonardo DiCaprio – személyes élet

A karrierhez hasonlóan a színész személyes élete mindig sokakat érdekelt. Leonardo DiCaprio szenvedélyei mindig is a legszebb nők voltak a bolygón. A dániai Helen Christensen modell 1990-ben volt a barátnője, 2000-től 2005-ig a brazil Gisele Budchen modellel élt. 2006-ban Leo románcot sodort az izraeli divatmodellel, a Bar Rafaeli-val és 2009-ben – az orosz divatmodell Anna Vyalitsyna-val. 2010-ben Leonardo DiCaprio újra találkozott Bar Rafaelivel, és az ügy már eljutott az esküvőre, de valami nem sikerült. A horizonton megjelent a színésznő, a Blake Lively, akivel DiCaprio 2011 júniusától októberéig volt kapcsolata. 2011 decembere óta találkozik Erin Heathertonnal, aki reklámozza a Victoria’s Secret fehérneműt.

Leonardo DiCaprio – érdekes tények az életből

A Leonardo DiCaprio egy nagy apartman New Yorkban és több ház Los Angelesben. 2009-ben Belize-ben is vásárolt egy szigetet, ahol ökológiai üdülőhelyet kíván létrehozni. A színész aktívan részt vesz a környezeti mozgalmakban, hibrid autót használ, leginkább rendszeres járatokon repül, nem charter járatokon; az ő házában telepítették a napelemeket. Leonardo DiCaprio 2010-ben 1 millió dollárt adott a haiti földrengés áldozatainak. A színész jó németül beszél, gyermekkorában gyakran német nagymamájához ment. Általában német, orosz és olasz vér áramlik az ereiben.

Leonardo DiCaprio – a mai nap

Jelen pillanatban Leonardo DiCaprio a Quentin Tarantino nyugati “Released Django” forgatásával foglalkozik, és augusztusban ismét Martin Scorsese rendezővel dolgozik. A színész elég elfoglaltságot mutat. 2013-ban tervezik a “Lenin” film felvételét, ahol Leo a világméretű forradalom vezetőjévé válik.

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 ratings, average: 5.00 из 5)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

36 − = 29

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: