Jack Nicholson – életrajz, karrier, személyes élet, érdekes tények, hírek

Jack Nicholson - életrajz, karrier, személyes élet, érdekes tények, hírek

Jack Nicholson New York-ban született 1937. április 22-én. Anyja táncos volt, aki hat hónappal a gyermek születése előtt feleségül vette Donald Fourchillo-ot, akit Jack Jack apjának tartanak. A fiú nevelését nagymamája és nagyapja kezelte. Érdemes megjegyezni, hogy a jövőbeli színész tudta, hogy csak 1974-es halála után esik a szüleihez, köszönhetően a Times magazin cikkeinek. A színész még mindig nem tudja, ki éppen az apja. Miután Jack Nicholson a középiskolából végzett, az MGM filmstúdiójában egyidejűleg kezdett színpadi kurzusokat kombinálni. Első trónörökésszel a “Thriller” című film sikertelen volt, ezért scripteket kellett készítenie, és őszintén szerepelt volna a nem kereskedelmi filmekben.

Jack Nicholson – a csillagos karrier kezdete

A következő néhány évben Jack Nicholson mindent megtett Hollywoodban. Még egy bizonyos összeget fizetett be az amerikai szereplők céhébe. Jack volt a “legjobb fiatal színészek korunk” kategóriájában, amely szintén sok más tehetséges színészet is magában foglalta. Megpróbálta megragadni minden ajánlatot, amit csak felajánlott. Első szerepe a “Killer-Killer” című film volt. Ez a film nemcsak kereskedelmi szempontból, hanem kritikusan is meghiúsult. Nicholson szerepét is kritizálták. Aztán részt vett az alacsony költségvetésű független filmben: “túl késő a szerelemért”, ahol a gazembert Buddyt játszotta. Szintén szerepet játszottak a “The Horror Shop”, “The Fear”, “The Crow” filmekben.

Jack Nicholson – egyre népszerűbb

Jack Nicholson megnyerte első Oscarját, köszönhetően a “One Flew Over the Cuckoo’s Nest” regénynek, amelyet 1975-ben nagy képernyőkön adtak ki. Közvetlenül a színész is jutalmat kapott a legjobb férfi szerepért. Érdekes módon, ezt követően meglehetősen szokatlan szerepet vállalt magának. Ez szerepet játszhat a “The Last Tycoon” filmben, ahol Robert De Niro karakterével kellett harcolnia. Ráadásul Jack egy másik, kevésbé vonzó szerepet kapott a “The Missouri Rays” filmben. Itt játszott szerepet annak érdekében, hogy együtt játszhasson Marlon Brando-val.

1980-ban, Jack Nicholson játszott a titokzatos “Shine”, a rendező Stephen King. Annak ellenére, hogy a színész nem kapott Oscarot, ez a szerep az egész pályafutása során az egyik legfontosabb. Ezt követően Oscar-díjat kapott a Legjobb Támogatói Színésznek a “Felszólító szavak” című filmben. Biztonságos azt mondani, hogy az 1980-as évek voltak a legsikeresebbek a színész számára. Számos nagyon sikeres festményben szerepelt, amelyek biztonságosan tulajdoníthatók “Eastwick boszorkányai”, “The Postman twice calls”, “Thistle”, “Red”, “The Pritz Family tisztelet”. Egyes szerepekért Jack Nicholsont Oscarra nevezték ki.

Jack Nicholson – a legjelentősebb szerepet

Jack Nicholson karrierje során számos különböző festményben játszott. Mindketten sikeresek voltak és sikertelenek voltak. Az egyik legjobb szerep, mint korábban említettük, volt a film „Száll a kakukk fészkére”, amiért Oscar-díjat nyert. Itt játszotta Randle Patrick McMurphy szerepét. 1992-ben részt vett a “Néhány jó srác” projektben, amelynek köszönhetően a díjat is jelölték. Nathan Jessep agresszív ezredest játszott. 1997-ben ismét elnyerte a legjobb színész a film „nem a legjobb.”, Ahol játszott egy neurotikus író. 2002-ben a “A Schmidt-ről” című filmben szerepelt. És persze nem szabad elfelejteni a csodálatos melodramatikus komédia „Minden végzet nehéz,” amelyben Nicholson játszik idős playboy lenyűgözte a fiatal devchenkami, az is, hogy hirtelen lép fel korántsem egy fiatal női drámaíró, hogy gyökeresen megváltoztatja az életét.

Jack Nicholson – magánélet

Jack Nicholsonnak öt gyermeke van a négy nőből, azonban csak egyszer volt házas. A híres színész romantikus kapcsolatban áll sok különböző modellel és színésznappal. Néhány regény hosszú évekig tartott. Például a leghosszabb kapcsolata az Angelica Houston-val, amely 17 évig tartott. A lány a rendező John Huston lánya volt.

Jack Nicholson – érdekes tények

A híres hollywoodi színész életéből származó érdekes tényekről tudomásul vesszük, hogy a sötét szemüveg nélkül igyekszik megjelenni a társadalomban. A 20. századi festészet nagyon finom értelmezõje. Festménye van, köztük Picasso munkái is. Jack szeret golfozni, és a birkózó versenyeket is imádja.

Jack Nicholson – a mai nap

Az elmúlt években Jack Nicholson is aktívan részt vett számos érdekes projektben. Így 2008-ban szerepet játszott a filmben “Amíg dobogott”. Két évvel később, 2010-ben megjelent a “Még mindig itt” és a “How to Know” című film. A jövőben még több érdekes projektet várnak a részvételével.

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (10 ratings, average: 5.00 из 5)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

77 + = 80

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: